Հայկական մսով բլինչիկ

Վարկանիշ
Հայկական մսով բլինչիկ
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ
Խմորի բաղադրիչները
 3 հատ հավկիթ
 1 ½ լ կաթ
 3 բաժակ ալյուր
 1 թ/գ․ շաքարավազ
 ½ թ/գ․ աղ
 1 պտղունց կիտրոնի աղ
 1 պտղունց սոդա
 50 մլ․ բուսայուղ
Միջուկի համար
 1 կգ․ տավարի միս
 500 գ․ խոզի միս
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 1 թ/գ․ աղացած կարմիր պղպեղ
 ½ թ/գ․ սխտորի փոշի
 աղ
 կտրտած թարմ մաղադանոս
 բուսայուղ միսը տապակելու համար

Հայաստանում մսով բլինչիկները սովորաբար պատրաստում են, երբ տոն են նշում՝ լինի դա ծննդյան օր, թե նոր տարի։
Պատրաստի նրբաբլիթները կարելի է մի քանի օր պահել սառնարանում, իսկ անհրաժեշտության դեպքում տապակել։

 
Մսով բլինչիկի պատրսատման քայլերը
1

Խմորի համար 3 ձուն հարում ենք մինչև փրփրանա։
Ավելացնել կես թեյի գդալ աղ և 1 թեյի գդալ շաքարավազ։
Այնուհետև ավելացնել մի պտղունց կերակրի սոդա և կիտրոնի աղ:
Խառնել։

Ձուն հարում ենք

2

Գնդիկներից խուսափելու համար փոքր չափաբաժիններով ավելացնել ալյուրն ու կաթը։
Յուրաքանչյուր մաս ավելացնելուց հետո լավ խառնել։

Ավելացնել ալյուր

3

Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրն ու կաթը, մինչև կաթը վերջանա։
Արդյունքում պետք է ստանաք նոսր խմոր առանց գնդիկների:

Ավելացնել կաթ

4

Նրբաբլիթի խմորին վերջում ավելացնում ենք 50 մլ բուսական յուղ և խառնում։

Ավելացնել բուսայուղ

5

Սովորաբար յուրաքանչյուր հայկական ընտանիքում բլինչիկի համար թավա է լինում։
Նրբաբլիթի թերթիկները տապակելու համար տապակի կողքերին ու հատակին քսել մի քիչ ձեթ և դնել կրակի վրա։

Բլինչիկի տապակը

6

Մեծ գդալով լցնել անհրաժեշտ քանակությամբ խմորը տապակի մեջ։
Անհրաժեշտ է, որ խմորը միլիմետրային շերտով ծածկի թավայի ամբողջ հատակը։

Խմորը տապակի մեջ

7

Տապակել նրբաբլիթի թերթիկները երկու կողմից:
Մի կողմից տապակելուց հետո նրբաբլիթը շրջեք թավայի մեջ այնպես, ինչպես ձեզ հարմար է։
Դրա համար ես դանակ եմ օգտագործում:

Նրբաբլիթը շրջեք

8

Կախված թավայի հաստությունից՝ թերթիկի տապակման ժամանակը կարող է տարբեր լինել։
Նրբաբլիթի երկու կողմերի տապակելու համար ինձնից 30 վայրկյան պահանջվեց։

Տապակել երկրորդ կողմը

9

Երկու կողմից տապակելուց հետո պատրաստի նրբաբլիթները փռում ենք սրբիչի վրա և թողնում ենք սառչի։
Սառչելուց հետո նրբաբլիթի թերթիկները դնել ափսեի մեջ։

Նրբաբլիթները սրբիչի վրա

10

Մինչ նրբաբլիթները սառչում են, սկսում ենք պատրաստել բլինչիկների մսային միջուկը։
Մսաղացով անցկացրեք մեկ կիլոգրամ տավարի միս, կես կիլոգրամ խոզի միս և 2 գլուխ սոխ։

Աղացած միսը

11

Մեկ սոխ մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ:

Սոխը տապակի մեջ

12

Սոխով թավայի մեջ ավելացնել աղացած միսը և տապակել 8-10 րոպե։

Միսը տապի մեջ

13

Կափարիչով փակել միսը և տապակել ևս 5-8 րոպե։

Կափարիչով փակել

14

Այնուհետեւ ավելացնել աղացած սև և կարմիր պղպեղ։ Ավելացնել սխտորի փոշին և աղը՝ ըստ ճաշակի։
Լավ խառնել։ Կափարիչը դրեք և տապակեք ևս 3 րոպե։

Ավելացնել համեմունքները

15

Տապակելու վերջում հանում ենք կափարիչը, որպեսզի հեղուկը գոլորշիանա։
Մաղադանոսը մանր կտրատել և կրակն անջատելուց առաջ ավելացնել մսով թավայի մեջ և խառնել։
Հայկական նրբաբլիթների մսային միջուկը պատրաստ է։

Մաղադանոսը ավելացնել մսով թավայի մեջ

16

Աղացած միսը վերցնում ենք կրակից և թողնում, որ մի փոքր սառչի։

Պատրաստի մսային միջուկը

17

Սկսում ենք բլինչիկների ձևավորումը՝ միջուկը փաթաթելով նրբաբլիթի թերթիկների մեջ։
Մսային միջուկը վերցնում ենք ճաշի գդալով և քսում նրբաբլիթի թերթիկի վրա։ Կողքերը թեքում ենք միջուկի վրա և գլորում՝ մսային միջուկով նրբաբլիթ ձևավորելով։

Բլինչիկների ձևավորումը

18

Պատրաստի մսով նրբաբլիթները շարել սառնարանում պահելու համար նախատեսված տարայի մեջ։
Դրանից հետո կարելի է ենթադրել, որ մսային բլիթները պատրաստ են։ Այս տեսքով դրանք կարելի է մի քանի շաբաթ պահել սառցարանում, իսկ մատուցելուց անմիջապես առաջ տապակել։
Սակայն որպեսզի այս բլինչիկները դառնան «մսով հայկական բլինչիկներ», դրանք պետք է տապակվեն։

Սառնարանում պահելու համար

19

Անհրաժեշտ է սառցախցիկից հանելուց հետո սառած նրբաբլիթները որոշ ժամանակ թողնել սենյակային ջերմաստիճանում, իսկ հետո տապակել երկու կողմից։

Տապակել

20

Պետք է տապակել այնքան, մինչև ոսկեգույն կեղև հայտնվի։

Տապակել երկրորդ կողմը

21

Հայկական մսային նրբաբլիթները հիմնականում մատուցվում են որպես տաք նախուտեստ։

Հայկական նրբաբլիթները սեղանին

Կատեգորիա, ԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Խմորի բաղադրիչները
 3 հատ հավկիթ
 1 ½ լ կաթ
 3 բաժակ ալյուր
 1 թ/գ․ շաքարավազ
 ½ թ/գ․ աղ
 1 պտղունց կիտրոնի աղ
 1 պտղունց սոդա
 50 մլ․ բուսայուղ
Միջուկի համար
 1 կգ․ տավարի միս
 500 գ․ խոզի միս
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 1 թ/գ․ աղացած կարմիր պղպեղ
 ½ թ/գ․ սխտորի փոշի
 աղ
 կտրտած թարմ մաղադանոս
 բուսայուղ միսը տապակելու համար

Directions

Մսով բլինչիկի պատրսատման քայլերը
1

Խմորի համար 3 ձուն հարում ենք մինչև փրփրանա։
Ավելացնել կես թեյի գդալ աղ և 1 թեյի գդալ շաքարավազ։
Այնուհետև ավելացնել մի պտղունց կերակրի սոդա և կիտրոնի աղ:
Խառնել։

Ձուն հարում ենք

2

Գնդիկներից խուսափելու համար փոքր չափաբաժիններով ավելացնել ալյուրն ու կաթը։
Յուրաքանչյուր մաս ավելացնելուց հետո լավ խառնել։

Ավելացնել ալյուր

3

Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրն ու կաթը, մինչև կաթը վերջանա։
Արդյունքում պետք է ստանաք նոսր խմոր առանց գնդիկների:

Ավելացնել կաթ

4

Նրբաբլիթի խմորին վերջում ավելացնում ենք 50 մլ բուսական յուղ և խառնում։

Ավելացնել բուսայուղ

5

Սովորաբար յուրաքանչյուր հայկական ընտանիքում բլինչիկի համար թավա է լինում։
Նրբաբլիթի թերթիկները տապակելու համար տապակի կողքերին ու հատակին քսել մի քիչ ձեթ և դնել կրակի վրա։

Բլինչիկի տապակը

6

Մեծ գդալով լցնել անհրաժեշտ քանակությամբ խմորը տապակի մեջ։
Անհրաժեշտ է, որ խմորը միլիմետրային շերտով ծածկի թավայի ամբողջ հատակը։

Խմորը տապակի մեջ

7

Տապակել նրբաբլիթի թերթիկները երկու կողմից:
Մի կողմից տապակելուց հետո նրբաբլիթը շրջեք թավայի մեջ այնպես, ինչպես ձեզ հարմար է։
Դրա համար ես դանակ եմ օգտագործում:

Նրբաբլիթը շրջեք

8

Կախված թավայի հաստությունից՝ թերթիկի տապակման ժամանակը կարող է տարբեր լինել։
Նրբաբլիթի երկու կողմերի տապակելու համար ինձնից 30 վայրկյան պահանջվեց։

Տապակել երկրորդ կողմը

9

Երկու կողմից տապակելուց հետո պատրաստի նրբաբլիթները փռում ենք սրբիչի վրա և թողնում ենք սառչի։
Սառչելուց հետո նրբաբլիթի թերթիկները դնել ափսեի մեջ։

Նրբաբլիթները սրբիչի վրա

10

Մինչ նրբաբլիթները սառչում են, սկսում ենք պատրաստել բլինչիկների մսային միջուկը։
Մսաղացով անցկացրեք մեկ կիլոգրամ տավարի միս, կես կիլոգրամ խոզի միս և 2 գլուխ սոխ։

Աղացած միսը

11

Մեկ սոխ մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ:

Սոխը տապակի մեջ

12

Սոխով թավայի մեջ ավելացնել աղացած միսը և տապակել 8-10 րոպե։

Միսը տապի մեջ

13

Կափարիչով փակել միսը և տապակել ևս 5-8 րոպե։

Կափարիչով փակել

14

Այնուհետեւ ավելացնել աղացած սև և կարմիր պղպեղ։ Ավելացնել սխտորի փոշին և աղը՝ ըստ ճաշակի։
Լավ խառնել։ Կափարիչը դրեք և տապակեք ևս 3 րոպե։

Ավելացնել համեմունքները

15

Տապակելու վերջում հանում ենք կափարիչը, որպեսզի հեղուկը գոլորշիանա։
Մաղադանոսը մանր կտրատել և կրակն անջատելուց առաջ ավելացնել մսով թավայի մեջ և խառնել։
Հայկական նրբաբլիթների մսային միջուկը պատրաստ է։

Մաղադանոսը ավելացնել մսով թավայի մեջ

16

Աղացած միսը վերցնում ենք կրակից և թողնում, որ մի փոքր սառչի։

Պատրաստի մսային միջուկը

17

Սկսում ենք բլինչիկների ձևավորումը՝ միջուկը փաթաթելով նրբաբլիթի թերթիկների մեջ։
Մսային միջուկը վերցնում ենք ճաշի գդալով և քսում նրբաբլիթի թերթիկի վրա։ Կողքերը թեքում ենք միջուկի վրա և գլորում՝ մսային միջուկով նրբաբլիթ ձևավորելով։

Բլինչիկների ձևավորումը

18

Պատրաստի մսով նրբաբլիթները շարել սառնարանում պահելու համար նախատեսված տարայի մեջ։
Դրանից հետո կարելի է ենթադրել, որ մսային բլիթները պատրաստ են։ Այս տեսքով դրանք կարելի է մի քանի շաբաթ պահել սառցարանում, իսկ մատուցելուց անմիջապես առաջ տապակել։
Սակայն որպեսզի այս բլինչիկները դառնան «մսով հայկական բլինչիկներ», դրանք պետք է տապակվեն։

Սառնարանում պահելու համար

19

Անհրաժեշտ է սառցախցիկից հանելուց հետո սառած նրբաբլիթները որոշ ժամանակ թողնել սենյակային ջերմաստիճանում, իսկ հետո տապակել երկու կողմից։

Տապակել

20

Պետք է տապակել այնքան, մինչև ոսկեգույն կեղև հայտնվի։

Տապակել երկրորդ կողմը

21

Հայկական մսային նրբաբլիթները հիմնականում մատուցվում են որպես տաք նախուտեստ։

Հայկական նրբաբլիթները սեղանին

Notes

Հայկական մսով բլինչիկ

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան