Մսով բլինչիկ

Վարկանիշ
Մսով բլինչիկ
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ
Խմորի բաղադրիչները
 4 հատ Հավկիթ
 1 լ կաթ
 350 գ․ ալյուր
 1 թ/գ․ շաքարավազ
 1 թ/գ․ աղ
Միջուկի համար
 1 կգ․ աղացած տավարի միս
 չոր և թարմ ռեհան
 20 գ․ սերուցքային կարագ
 աղացած սև և կարմիր պղպեղ
 աղ

Հայաստանում մսով բլինչիկները սովորաբար պատրաստում են, երբ տոն են նշում՝ լինի դա ծննդյան օր, թե նոր տարի։

Մսով բլինչիկի պատրսատման քայլերը
1

Սկսենք նրբաբլիթի խմորը պատրաստելուց։ Բոլոր բաղադրիչները, բացի ալյուրից, լավ խառնել։ Այնուհետև անընդհատ հարելով փոքր քանակներով ավելացրեք ալյուրը: Լավ խառնելու արդյունքում ստացվում է առանց գնդիկների խմոր։

Բլինչիկի խմորը

2

Սովորաբար յուրաքանչյուր հայկական տանը բլինչիկի համար թավա է լինում։ Ննրբաբլիթների համար նախատեսված տապակի հատակին մի փոքր կտոր կարագ քսել և մեծ փայտե գդալով լցնել խմորի անհրաժեշտ քանակությունը։
Անհրաժեշտ է, որ խմորը միլիմետրային շերտով ծածկի թավայի ողջ հատակը։ Նրբաբլիթը երկու կողմից տապակել։
Պատրաստի նրբաբլիթները դնել սրբիչի վրա և թողնել հովանա։

Նրբաբլիթի տապակելը

3

Մինչ նրբաբլիթները սառչում են, սկսում ենք պատրաստել բլինչիկների մսային միջուկը։
Սոխը տապակել ձեթի մեջ։ Սոխով տապակի մեջ ավելացնել տավարի աղացած միսը և փակ կափարիչով տապակել մարմանդ կրակի վրա։

Մսային միջուկը

4

Աղ և պղպեղ ավելացնել: Տապակած ֆարշը վերցնում ենք կրակից և թողնում, որ սառչի։

Տապակած ֆարշը

5

Նրբաբլիթի յուրաքանչյուր թերթիկի վրա ճաշի գդալով մի փոքր աղացած միս դրեք:

Միսը նրբաբլիթի վրա

6

Փաթաթում ենք հայկական բլինչիկը։ Հայերենով ասած աղացած միսը գլորում ենք նրբաբլիթների մեջ:

Բլինչիկի փաթաթելը

7

Փաթաթելուց հետո կարելի է ասել, որ մսով բլինչիկները պատրաստ են։
Այս ձևով բլինչիկները սառնարանի զրոյական խցիկում կամ սառցարանում կարելի է պահել երկար ժամանակ, և տապակել կամ տաքացնել մատուցելուց անմիջապես առաջ։
Սակայն, որպեսզի դրանք դառնան "մսով հայկական բլինչի"», անպայման պետք է տապակել։

Պատրաստի բլինչիկները

8

Հայկական մսով բլինչիկը պետք է տապակել երկու կողմից, մինչև մակերեսը պատվի վարդագույն կեղևով։

Տապապակծ բլինչիկ

9

Հայկական մսային նրբաբլիթները, բլինչիկները, հիմնականում մատուցվում են որպես տաք նախուտեստ։

Հայկական մսով բլինչիկ

Կատեգորիա, ԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Խմորի բաղադրիչները
 4 հատ Հավկիթ
 1 լ կաթ
 350 գ․ ալյուր
 1 թ/գ․ շաքարավազ
 1 թ/գ․ աղ
Միջուկի համար
 1 կգ․ աղացած տավարի միս
 չոր և թարմ ռեհան
 20 գ․ սերուցքային կարագ
 աղացած սև և կարմիր պղպեղ
 աղ

Directions

Մսով բլինչիկի պատրսատման քայլերը
1

Սկսենք նրբաբլիթի խմորը պատրաստելուց։ Բոլոր բաղադրիչները, բացի ալյուրից, լավ խառնել։ Այնուհետև անընդհատ հարելով փոքր քանակներով ավելացրեք ալյուրը: Լավ խառնելու արդյունքում ստացվում է առանց գնդիկների խմոր։

Բլինչիկի խմորը

2

Սովորաբար յուրաքանչյուր հայկական տանը բլինչիկի համար թավա է լինում։ Ննրբաբլիթների համար նախատեսված տապակի հատակին մի փոքր կտոր կարագ քսել և մեծ փայտե գդալով լցնել խմորի անհրաժեշտ քանակությունը։
Անհրաժեշտ է, որ խմորը միլիմետրային շերտով ծածկի թավայի ողջ հատակը։ Նրբաբլիթը երկու կողմից տապակել։
Պատրաստի նրբաբլիթները դնել սրբիչի վրա և թողնել հովանա։

Նրբաբլիթի տապակելը

3

Մինչ նրբաբլիթները սառչում են, սկսում ենք պատրաստել բլինչիկների մսային միջուկը։
Սոխը տապակել ձեթի մեջ։ Սոխով տապակի մեջ ավելացնել տավարի աղացած միսը և փակ կափարիչով տապակել մարմանդ կրակի վրա։

Մսային միջուկը

4

Աղ և պղպեղ ավելացնել: Տապակած ֆարշը վերցնում ենք կրակից և թողնում, որ սառչի։

Տապակած ֆարշը

5

Նրբաբլիթի յուրաքանչյուր թերթիկի վրա ճաշի գդալով մի փոքր աղացած միս դրեք:

Միսը նրբաբլիթի վրա

6

Փաթաթում ենք հայկական բլինչիկը։ Հայերենով ասած աղացած միսը գլորում ենք նրբաբլիթների մեջ:

Բլինչիկի փաթաթելը

7

Փաթաթելուց հետո կարելի է ասել, որ մսով բլինչիկները պատրաստ են։
Այս ձևով բլինչիկները սառնարանի զրոյական խցիկում կամ սառցարանում կարելի է պահել երկար ժամանակ, և տապակել կամ տաքացնել մատուցելուց անմիջապես առաջ։
Սակայն, որպեսզի դրանք դառնան "մսով հայկական բլինչի"», անպայման պետք է տապակել։

Պատրաստի բլինչիկները

8

Հայկական մսով բլինչիկը պետք է տապակել երկու կողմից, մինչև մակերեսը պատվի վարդագույն կեղևով։

Տապապակծ բլինչիկ

9

Հայկական մսային նրբաբլիթները, բլինչիկները, հիմնականում մատուցվում են որպես տաք նախուտեստ։

Հայկական մսով բլինչիկ

Մսով բլինչիկ

Հեղինակ

կայքում չէ 1 month

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 65Գրանցում: 26-06-2022

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *