
Հայաստանում մսով բլինչիկները սովորաբար պատրաստում են, երբ տոն են նշում՝ լինի դա ծննդյան օր, թե նոր տարի։
Սկսենք նրբաբլիթի խմորը պատրաստելուց։ Բոլոր բաղադրիչները, բացի ալյուրից, լավ խառնել։ Այնուհետև անընդհատ հարելով փոքր քանակներով ավելացրեք ալյուրը: Լավ խառնելու արդյունքում ստացվում է առանց գնդիկների խմոր։
Սովորաբար յուրաքանչյուր հայկական տանը բլինչիկի համար թավա է լինում։ Ննրբաբլիթների համար նախատեսված տապակի հատակին մի փոքր կտոր կարագ քսել և մեծ փայտե գդալով լցնել խմորի անհրաժեշտ քանակությունը։
Անհրաժեշտ է, որ խմորը միլիմետրային շերտով ծածկի թավայի ողջ հատակը։ Նրբաբլիթը երկու կողմից տապակել։
Պատրաստի նրբաբլիթները դնել սրբիչի վրա և թողնել հովանա։
Մինչ նրբաբլիթները սառչում են, սկսում ենք պատրաստել բլինչիկների մսային միջուկը։
Սոխը տապակել ձեթի մեջ։ Սոխով տապակի մեջ ավելացնել տավարի աղացած միսը և փակ կափարիչով տապակել մարմանդ կրակի վրա։
Աղ և պղպեղ ավելացնել: Տապակած ֆարշը վերցնում ենք կրակից և թողնում, որ սառչի։
Նրբաբլիթի յուրաքանչյուր թերթիկի վրա ճաշի գդալով մի փոքր աղացած միս դրեք:
Փաթաթում ենք հայկական բլինչիկը։ Հայերենով ասած աղացած միսը գլորում ենք նրբաբլիթների մեջ:
Փաթաթելուց հետո կարելի է ասել, որ մսով բլինչիկները պատրաստ են։
Այս ձևով բլինչիկները սառնարանի զրոյական խցիկում կամ սառցարանում կարելի է պահել երկար ժամանակ, և տապակել կամ տաքացնել մատուցելուց անմիջապես առաջ։
Սակայն, որպեսզի դրանք դառնան "մսով հայկական բլինչի"», անպայման պետք է տապակել։
Հայկական մսով բլինչիկը պետք է տապակել երկու կողմից, մինչև մակերեսը պատվի վարդագույն կեղևով։
Հայկական մսային նրբաբլիթները, բլինչիկները, հիմնականում մատուցվում են որպես տաք նախուտեստ։
Directions
Սկսենք նրբաբլիթի խմորը պատրաստելուց։ Բոլոր բաղադրիչները, բացի ալյուրից, լավ խառնել։ Այնուհետև անընդհատ հարելով փոքր քանակներով ավելացրեք ալյուրը: Լավ խառնելու արդյունքում ստացվում է առանց գնդիկների խմոր։
Սովորաբար յուրաքանչյուր հայկական տանը բլինչիկի համար թավա է լինում։ Ննրբաբլիթների համար նախատեսված տապակի հատակին մի փոքր կտոր կարագ քսել և մեծ փայտե գդալով լցնել խմորի անհրաժեշտ քանակությունը։
Անհրաժեշտ է, որ խմորը միլիմետրային շերտով ծածկի թավայի ողջ հատակը։ Նրբաբլիթը երկու կողմից տապակել։
Պատրաստի նրբաբլիթները դնել սրբիչի վրա և թողնել հովանա։
Մինչ նրբաբլիթները սառչում են, սկսում ենք պատրաստել բլինչիկների մսային միջուկը։
Սոխը տապակել ձեթի մեջ։ Սոխով տապակի մեջ ավելացնել տավարի աղացած միսը և փակ կափարիչով տապակել մարմանդ կրակի վրա։
Աղ և պղպեղ ավելացնել: Տապակած ֆարշը վերցնում ենք կրակից և թողնում, որ սառչի։
Նրբաբլիթի յուրաքանչյուր թերթիկի վրա ճաշի գդալով մի փոքր աղացած միս դրեք:
Փաթաթում ենք հայկական բլինչիկը։ Հայերենով ասած աղացած միսը գլորում ենք նրբաբլիթների մեջ:
Փաթաթելուց հետո կարելի է ասել, որ մսով բլինչիկները պատրաստ են։
Այս ձևով բլինչիկները սառնարանի զրոյական խցիկում կամ սառցարանում կարելի է պահել երկար ժամանակ, և տապակել կամ տաքացնել մատուցելուց անմիջապես առաջ։
Սակայն, որպեսզի դրանք դառնան "մսով հայկական բլինչի"», անպայման պետք է տապակել։
Հայկական մսով բլինչիկը պետք է տապակել երկու կողմից, մինչև մակերեսը պատվի վարդագույն կեղևով։
Հայկական մսային նրբաբլիթները, բլինչիկները, հիմնականում մատուցվում են որպես տաք նախուտեստ։