Խաշիլ, բոված ցորենի շիլա

Վարկանիշ
Խաշիլ
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչները
 200 գ․ բոված մանրացված ցորեն
 150 գ․ կարագ
 200 գ․ մածուն
 1 լ ջուր
 1 գլուխ սոխ

Ջարդած ցորենից շիլան այն ուտեստներից է, որն այս օրերին անարժանաբար մոռացվում է։ Սովորաբար տատիկս անցյալ դարի 70-ականներին մեր տանը այս տեսակ գյուղական ուտելիք էր պատրաստում, և այն կոչվում էր «Խաշիլ»։

ԿԱՐԵՎՈՐԱյս բաղադրատոմսով խաշիլ պատրաստելու համար նախատեսված ցորենի հատիկները աղալուց առաջ անհրաժեշտ է բովել։

Ցորենի շիլայի շատ բաղադրատոմսեր կան, բայց այսօր ես կփորձեմ պատրաստել հենց տատիկիս բաղադրատոմսով:
Այս կերակուրը չի կարելի թողնել որպեսզի սառչի: Այն պետք է ուտել անմիջապես եփելուց հետո, քանի դեռ շիլան տաք է։
Կոտրված ցորենի շիլան հիանալի նախաճաշ է ողջ ընտանիքի համար, քանի որ այն հարուստ է մանրաթելերով և հանքանյութերով:

 
Խաշիլի պատրաստման քայլերը
1

Պատրաստել բոլոր բաղադրիչները։
Ես կարագի փոխարեն օգտագործել եմ հալած յուղ:

Բոլոր բաղադրիչները

2

Աղացած ցորենը ինձ ուղարկել են գյուղից։
Սա նշանակում է, որ դրանք մանրացնելուց առաջ տապակվել են։

Մանրացրած ցորեն

3

Մի լիտր ջուրը եռացնում ենք։
Հենց ջուրը սկսում է եռալ, մանրացրած ցորենը լցնում ենք ջրի մեջ և խառնում։

Ջրի մեջ լցնել ցորենը

4

Պարբերաբար խառնել, իսկ եթե փրփուր է գոյացել, հեռացնել։
Երբ ցորենի շիլան սկսում է եռալ, կրակն իջեցնում ենք նվազագույնի։

Հեռացնել փրփուրը

5

Ավելացնել աղ։ Ես ավելացրեցի մի թեյի գդալ աղ:

Ավելացնել աղ

6

Եռման սկզբում ցորենի շիլան սկսեց ճայթել, ուստի փակեցի կափարիչը։

Ծածկել կափարիչով

7

Մինչ դեռ ցորենը եփվում է, տապակի մեջ հալեցնել կարագը և սոխը մանր կտրատել։

Սոխը տապակի մեջ

8

Տապակել սոխը կարագի մեջ մինչև ամբողջովին եփվի, երբ զգաք տապակած սոխի հոտը և այն ստանա ոսկեգույն երանգ:

Տապակած սոխը

9

Ցորենի շիլայի երրորդ բաղադրիչը թանն է:
Թանը հայկական զովացուցիչ ըմպելիք է, որը պատրաստվում է մածունիից և ջրից՝ 1-ը 3 հարաբերակցությամբ։
Բայց «Խաշիլի» համար պահանջում է թանձր թան, դրա համար վերցրեցի 200 գրամ մածունի և լավ խառնեցի։
Հետո աղ լցրի ու խառնելով մաս-մաս ավելացրեցի 100 միլիլիտր ջուր։

Պատրաստել թան

10

Ստուգեք շիլայի աղը: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացրեք:

Ցորենի շիլա

11

Ես եփեցի 20 րոպե, մինչև թանձրանա։
Վերջ, մնում է մատուցել։

Եփված շիլա

12

Խաշիլ պատրաստելու մեջ, հավանաբար, ամենադժվարը մատուցելն է։
Դրեցի ափսեի մեջ թանձր ցորենի շիլան։
Գդալով գոգավորություն արեցի ափսեի եզրերի շուրջը թանի համար, իսկ կենտրոնում կարագով տապակած սոխի համար։

Գոգավորություն անել

13

Լցրեցի թանը եզրի գոգավորության մեջ։

Ավելացնել թան

14

Այնուհետև շատ տաք յուղը տապակած սոխի հետ մեկտեղ։

Ավելացնել տապակած սոխը

15

Որպեսզի հաշիլը համեղ լինի, միաժամանակ պետք է գդալի մեջ վերձնել տաք յուղ, սոխ և թանով շիլան։

Գդալով վերնցնել շիլա

16

Եթե ​​ինչ-որ պահի ամանի մեջ յուղը կամ թանը քչանա, պարզապես ավելացրեք և շարունակեք ուտել:
Հիշեք, որ յուղը պետք է շատ տաք լինի։
Բարի ախորժակ.

Շիլան գդալի մեջ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 200 գ․ բոված մանրացված ցորեն
 150 գ․ կարագ
 200 գ․ մածուն
 1 լ ջուր
 1 գլուխ սոխ

Directions

Խաշիլի պատրաստման քայլերը
1

Պատրաստել բոլոր բաղադրիչները։
Ես կարագի փոխարեն օգտագործել եմ հալած յուղ:

Բոլոր բաղադրիչները

2

Աղացած ցորենը ինձ ուղարկել են գյուղից։
Սա նշանակում է, որ դրանք մանրացնելուց առաջ տապակվել են։

Մանրացրած ցորեն

3

Մի լիտր ջուրը եռացնում ենք։
Հենց ջուրը սկսում է եռալ, մանրացրած ցորենը լցնում ենք ջրի մեջ և խառնում։

Ջրի մեջ լցնել ցորենը

4

Պարբերաբար խառնել, իսկ եթե փրփուր է գոյացել, հեռացնել։
Երբ ցորենի շիլան սկսում է եռալ, կրակն իջեցնում ենք նվազագույնի։

Հեռացնել փրփուրը

5

Ավելացնել աղ։ Ես ավելացրեցի մի թեյի գդալ աղ:

Ավելացնել աղ

6

Եռման սկզբում ցորենի շիլան սկսեց ճայթել, ուստի փակեցի կափարիչը։

Ծածկել կափարիչով

7

Մինչ դեռ ցորենը եփվում է, տապակի մեջ հալեցնել կարագը և սոխը մանր կտրատել։

Սոխը տապակի մեջ

8

Տապակել սոխը կարագի մեջ մինչև ամբողջովին եփվի, երբ զգաք տապակած սոխի հոտը և այն ստանա ոսկեգույն երանգ:

Տապակած սոխը

9

Ցորենի շիլայի երրորդ բաղադրիչը թանն է:
Թանը հայկական զովացուցիչ ըմպելիք է, որը պատրաստվում է մածունիից և ջրից՝ 1-ը 3 հարաբերակցությամբ։
Բայց «Խաշիլի» համար պահանջում է թանձր թան, դրա համար վերցրեցի 200 գրամ մածունի և լավ խառնեցի։
Հետո աղ լցրի ու խառնելով մաս-մաս ավելացրեցի 100 միլիլիտր ջուր։

Պատրաստել թան

10

Ստուգեք շիլայի աղը: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացրեք:

Ցորենի շիլա

11

Ես եփեցի 20 րոպե, մինչև թանձրանա։
Վերջ, մնում է մատուցել։

Եփված շիլա

12

Խաշիլ պատրաստելու մեջ, հավանաբար, ամենադժվարը մատուցելն է։
Դրեցի ափսեի մեջ թանձր ցորենի շիլան։
Գդալով գոգավորություն արեցի ափսեի եզրերի շուրջը թանի համար, իսկ կենտրոնում կարագով տապակած սոխի համար։

Գոգավորություն անել

13

Լցրեցի թանը եզրի գոգավորության մեջ։

Ավելացնել թան

14

Այնուհետև շատ տաք յուղը տապակած սոխի հետ մեկտեղ։

Ավելացնել տապակած սոխը

15

Որպեսզի հաշիլը համեղ լինի, միաժամանակ պետք է գդալի մեջ վերձնել տաք յուղ, սոխ և թանով շիլան։

Գդալով վերնցնել շիլա

16

Եթե ​​ինչ-որ պահի ամանի մեջ յուղը կամ թանը քչանա, պարզապես ավելացրեք և շարունակեք ուտել:
Հիշեք, որ յուղը պետք է շատ տաք լինի։
Բարի ախորժակ.

Շիլան գդալի մեջ

Խաշիլ, բոված ցորենի շիլա

Հեղինակ

կայքում չէ 7 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *