Տավարի ուղեղ տապակած

Վարկանիշ
Ուտեստ տավարի ուղեղով
ՀմտությունՎարպետԼրացուցիչ30 րՊատրաստում30 ր
Ուտեստի բաղադրիչները
 2 հատ տավարի ուղեղ
 կանաչի
 բուսական յուղ
 աղացած պխպեղ
 աղ

Տնային տնտեսուհիների շրջանում տավարի ուղեղից ուտեստի պատրաստման հանրաճանաչության բացակայությունը պայմանավորված է նրանով, որ եփելուց առաջ տավարի ուղեղը պետք է մանրակրկիտ մաքրվի արյունատար անոթներից և թաղանթից։ Ինքնին ուղեղի հյուսվածքները փխրուն և նուրբ են, ինչի պատճառով ուղեղի մաքրելը պահանջում է որոշակի հմտություն:

Այն խոհարարները, ովքեր տրապետում են տավարի ուղեղը ճիշտ մաքրելու հմտությանը, շատ հաճախակի են պատրաստում այս ուտեստը։
Հիշեք, որ ոչ պատշաճ կերպով ուղեղը մշակելու դեմքում, հնարավոր է վնասել հյուսվածքները, և դարձնել պատրաստելու համար ոչ պիտանի գնված ուղեղի կեսից ավելին։

 
Տավարի ուղեղը մաքրելու և պատրաստելու քայլերը
1

Գնված տավարի ուղեղն դրեք սառցարանում։ Ամբողջովին սառեցնելու կարիք չկա, պարզապես անհրաժեշտ է, որպեսզի ցածր ջերմաստիճանը ուղեղի նուբ հյոսվածքների հաղորդի որոշակի ամրություն, որը հնարավորություն կտա մաքրելու ընթացքում խուսափել բարդություններից:
Մեկ ցլի կամ կովի ուղեղի (2 կիսագնդեր, ինչպես պատկերված է կցված նկարում) սառցախցիկում սառեցման մոտավոր ժամանակը 20–30 րոպե է։

Ցլի թարմ ուղեղ

2

Այնուհետև ուղեղը հանում ենք սառնարանից և սառը ջրով լվանալուց հետո զգուշորեն հեռացնում ենք թաղանթը։ Եթե ​​ամեն ինչ ճիշտ է արվում, ապա հենց առաջին անգամից թաղանթի հետ միասին մաքրվում են նաև բոլոր փոքր արյունատար անոթները ։
Մաքրելուց հետո ուղեղները պետք է նմանվեն նկարում պատկերվածին։

Մշակված տավարի ուղեղ

3

Փոքր կաթսայի մեջ լցրեք ջուր, աղ՝ ըստ ճաշակի և դրեք տավարի մաքրած ուղեղը։

Ուղեղը կաթսայում

4

Կաթսան դնել կրակի վրա և հետևել եփման ընթացքին։
Եփման ընթացքում պարբերաբար գդալով հեռացրեք ջրի մակերեսին առաջացած փրփուրը:

Փրփուր կաթսայում

5

Ջուրը եռալուց հետո շարունակեք եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ 10–15 րոպե։

Ուղեղը եռացած ջրում

6

Եփած ուղեղը հանել կաթսայից, դնել ափսեի մեջ։ Մի քիչ սպասեք, որ ամբողջ ջուրը հոսի ոլորապտույտներից։

Խաշած ուղեղը ափսեյում

7

Սուր դանակով ուղեղները կտրեք շերտերի, ինչպես նկարում է։

Կտրտած ուղեղը

8

Տապակը բուսայուղ լցնել և տաքացնել։ Զգուշորեն դնել տաքցած տապակի մեջ տավարի ուղեղի կտորները։

Ուղեղի կտորները տապակում

9

Տապակել ուղեղի կտորները երկու կողմից մինչև ոսկե-դարչնագույն երանգ ստանալը: Յուրաքանչյուր կողմից տապակելու համար կպահանջվի մոտ 5 րոպե։
Ցանկության դեպքում տապակման վերջում կարելի է աղացած պղպեղով համեմել։

Տապակած ուղեղը

10

Տապակը վերցնում ենք կրակից և տապակած ուղեղի կտորները տապակից տեղափոխում ափսե։ Կանաչին կտրատել և շաղ տալ ուտեստի վրա։
Տավարի տապակած ուղեղը լավագույնս մատուցվում է տաք վիճակում:

Կանաչին ուղեղի վրա

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը, Պիտակներ,

բաղադրիչ

Ուտեստի բաղադրիչները
 2 հատ տավարի ուղեղ
 կանաչի
 բուսական յուղ
 աղացած պխպեղ
 աղ

Directions

Տավարի ուղեղը մաքրելու և պատրաստելու քայլերը
1

Գնված տավարի ուղեղն դրեք սառցարանում։ Ամբողջովին սառեցնելու կարիք չկա, պարզապես անհրաժեշտ է, որպեսզի ցածր ջերմաստիճանը ուղեղի նուբ հյոսվածքների հաղորդի որոշակի ամրություն, որը հնարավորություն կտա մաքրելու ընթացքում խուսափել բարդություններից:
Մեկ ցլի կամ կովի ուղեղի (2 կիսագնդեր, ինչպես պատկերված է կցված նկարում) սառցախցիկում սառեցման մոտավոր ժամանակը 20–30 րոպե է։

Ցլի թարմ ուղեղ

2

Այնուհետև ուղեղը հանում ենք սառնարանից և սառը ջրով լվանալուց հետո զգուշորեն հեռացնում ենք թաղանթը։ Եթե ​​ամեն ինչ ճիշտ է արվում, ապա հենց առաջին անգամից թաղանթի հետ միասին մաքրվում են նաև բոլոր փոքր արյունատար անոթները ։
Մաքրելուց հետո ուղեղները պետք է նմանվեն նկարում պատկերվածին։

Մշակված տավարի ուղեղ

3

Փոքր կաթսայի մեջ լցրեք ջուր, աղ՝ ըստ ճաշակի և դրեք տավարի մաքրած ուղեղը։

Ուղեղը կաթսայում

4

Կաթսան դնել կրակի վրա և հետևել եփման ընթացքին։
Եփման ընթացքում պարբերաբար գդալով հեռացրեք ջրի մակերեսին առաջացած փրփուրը:

Փրփուր կաթսայում

5

Ջուրը եռալուց հետո շարունակեք եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ 10–15 րոպե։

Ուղեղը եռացած ջրում

6

Եփած ուղեղը հանել կաթսայից, դնել ափսեի մեջ։ Մի քիչ սպասեք, որ ամբողջ ջուրը հոսի ոլորապտույտներից։

Խաշած ուղեղը ափսեյում

7

Սուր դանակով ուղեղները կտրեք շերտերի, ինչպես նկարում է։

Կտրտած ուղեղը

8

Տապակը բուսայուղ լցնել և տաքացնել։ Զգուշորեն դնել տաքցած տապակի մեջ տավարի ուղեղի կտորները։

Ուղեղի կտորները տապակում

9

Տապակել ուղեղի կտորները երկու կողմից մինչև ոսկե-դարչնագույն երանգ ստանալը: Յուրաքանչյուր կողմից տապակելու համար կպահանջվի մոտ 5 րոպե։
Ցանկության դեպքում տապակման վերջում կարելի է աղացած պղպեղով համեմել։

Տապակած ուղեղը

10

Տապակը վերցնում ենք կրակից և տապակած ուղեղի կտորները տապակից տեղափոխում ափսե։ Կանաչին կտրատել և շաղ տալ ուտեստի վրա։
Տավարի տապակած ուղեղը լավագույնս մատուցվում է տաք վիճակում:

Կանաչին ուղեղի վրա

Տավարի ուղեղ տապակած

Հեղինակ

կայքում չէ 8 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

3 thoughts on “Տավարի ուղեղ տապակած

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *