Տավարի լյարդից բեֆստրոգանով

Վարկանիշ
Տավարի լյարդից բեֆստրոգանով
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչները
 600 գ․ տավարի լյարդ
 300 գ․ թթվասեր
 2 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ
 2 գ․ գլուխ սոխ
 2 ճշ/գ․ ալյուր
 8 ճշ/գ․ բուսական յուղ
 250 մլ․ կաթ
 կանաչի ըստ ճաշակի
 աղ, պղպեղ - ըստ ճաշակի

Դասական բեֆստրոգանովը պատրաստվում է տավարի փափկամիսից: «Տավարի բեֆստրոգանով» ուտեստըը նշանակում է թթվասերի սոուսի մեջ բարակ շերտերով կտրատած տապակած միս։
Այսօր տավարի լյարդից բեֆստրոգանովը եմ պատրաստելու։

 
Տավարի լյարդից բեֆստրոգանովի պատրաստման քայլեր
1

Նախապատրաստենք պահանջվող սննդամթերքը և սկսենք։
Պատրաստումը բարդ չէ և շատ ժամանակ չի պահանջում։

Բեֆստրոգանովի բաղադրիչները

2

Հեռացրեք լյարդի մակերեսից թաղանթը։

Հեռցնել լյարդից թաղանթը

3

Մաքրած լյարդը կտրեք ձողիկների տեսքով:

Կտրտած լյարդը

4

Սոխը մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա։
Սոխը տապակելու համար օգտագործեցի 3 ճաշի գդալ ձեթ։

5

Սոխով տապակի մեջ ավելացնել ալյուրը և անմիջապես խառնել։

Տապակած սոխին ավելացնել ալյուր

6

Մեկ այլ տապակի մեջ տաքացնում ենք մնացած ձեթը, 5 ճաշի գդալ և լցնում կտրատած տավարի լյարդը։

Լյարդը տապակի մեջ

7

Սոուսի պատրասմանը զուգահեռ, պարբերաբար խառնելով, 7-8 րոպե տապակեցի լյարդը։
Լյարդը տապակելիս աղ չեմ լցրել, քանի որ աղը լցնելու եմ միայն սոուսի մեջ։

Լյարդը տապակելիս

8

Սոխով տապակի մեջ ավելացնել թթվասերն ու տոմատի մածուկը։
Ցանկության դեպքում այս երկու բաղադրիչները ավելացնելուց առաջ կարելի է խառնել։

Թթվասերը և տոմատը տապակում

9

Խառնել և ցածրացնել կրակը:

Խառնել

10

Ավելացրեք այնքան կաթ, որքան անհրաժեշտ է սոուսի խտության ստանալու համար: Ես նախ ավելացրեցի 100 մլ, հետո ևս 150 մլ կաթ։ Վերջում մի քիչ էլ ջուր ավելացրեցի։
Ցանկության դեպքում կաթը կարելի է փոխարինել եռացրած ջրով։

Սոուսին ավելացնել կաթ

11

Մի մոռացեք խառնել տապակվող լյարդը:

Տապակած լյարդ

12

Գրեթե պատրաստի սոուսը համեցի աղով և պղպեղով:
Սոուսի տապակը ծածկեք կափարիչով և հասցրեք եռման աստիճանի։ Հենց որ սկսի եռալ, վերցրեք կրակից։
Եթե սոուսը թանձր է թվում, մի քիչ ջուր կամ կաթ ավելացրեք։ Ես մի քիչ ջուր ավելացրեցի:

Սոուսին կաթ ավելացրեք

13

Սոուսը պատրաստ է, լյարդն էլ արդեն գույնը փոխել է։ Թավայի մեջ սոուսն ավելացնում եմ լյարդին, և շարունակում եմ եփել ևս 5-7 րոպե միջին կրակի վրա՝ պարբերաբար խառնելով։

Սոուսը խառնել լյարդին

14

Սոուսը իմ մոտ թանձր ստացվեց, ուստի մի քիչ ջուր ավելացրի։

Ուտեստին ջուր ավելացնել

15

Եփելու վերջում կարող եք ավելացնել մի քիչ կարագ և մանր կտրատած կանաչի։
Ես ավելացրեցի միայն մանր կտրատած մաղադանոս։

Ավելացնել կանաչի

16

Տավարի լյարդով բեֆստոգանովը պատրաստ է։

Բեֆստրոգանովը տապակի մեջ

17

Որպես գարնիր բեֆստրոգանովի հետ ես պատրաստել եմ բրինձ:
Բեֆստրոգանովը լավ համադրվում է նաև կարտոֆիլի պյուրեի կամ հնդկաձավարի հետ:
Բարի ախորժակ։

Բեֆստրոգանով բրնձի հետ

Կատեգորիա, ՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 600 գ․ տավարի լյարդ
 300 գ․ թթվասեր
 2 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ
 2 գ․ գլուխ սոխ
 2 ճշ/գ․ ալյուր
 8 ճշ/գ․ բուսական յուղ
 250 մլ․ կաթ
 կանաչի ըստ ճաշակի
 աղ, պղպեղ - ըստ ճաշակի

Directions

Տավարի լյարդից բեֆստրոգանովի պատրաստման քայլեր
1

Նախապատրաստենք պահանջվող սննդամթերքը և սկսենք։
Պատրաստումը բարդ չէ և շատ ժամանակ չի պահանջում։

Բեֆստրոգանովի բաղադրիչները

2

Հեռացրեք լյարդի մակերեսից թաղանթը։

Հեռցնել լյարդից թաղանթը

3

Մաքրած լյարդը կտրեք ձողիկների տեսքով:

Կտրտած լյարդը

4

Սոխը մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա։
Սոխը տապակելու համար օգտագործեցի 3 ճաշի գդալ ձեթ։

5

Սոխով տապակի մեջ ավելացնել ալյուրը և անմիջապես խառնել։

Տապակած սոխին ավելացնել ալյուր

6

Մեկ այլ տապակի մեջ տաքացնում ենք մնացած ձեթը, 5 ճաշի գդալ և լցնում կտրատած տավարի լյարդը։

Լյարդը տապակի մեջ

7

Սոուսի պատրասմանը զուգահեռ, պարբերաբար խառնելով, 7-8 րոպե տապակեցի լյարդը։
Լյարդը տապակելիս աղ չեմ լցրել, քանի որ աղը լցնելու եմ միայն սոուսի մեջ։

Լյարդը տապակելիս

8

Սոխով տապակի մեջ ավելացնել թթվասերն ու տոմատի մածուկը։
Ցանկության դեպքում այս երկու բաղադրիչները ավելացնելուց առաջ կարելի է խառնել։

Թթվասերը և տոմատը տապակում

9

Խառնել և ցածրացնել կրակը:

Խառնել

10

Ավելացրեք այնքան կաթ, որքան անհրաժեշտ է սոուսի խտության ստանալու համար: Ես նախ ավելացրեցի 100 մլ, հետո ևս 150 մլ կաթ։ Վերջում մի քիչ էլ ջուր ավելացրեցի։
Ցանկության դեպքում կաթը կարելի է փոխարինել եռացրած ջրով։

Սոուսին ավելացնել կաթ

11

Մի մոռացեք խառնել տապակվող լյարդը:

Տապակած լյարդ

12

Գրեթե պատրաստի սոուսը համեցի աղով և պղպեղով:
Սոուսի տապակը ծածկեք կափարիչով և հասցրեք եռման աստիճանի։ Հենց որ սկսի եռալ, վերցրեք կրակից։
Եթե սոուսը թանձր է թվում, մի քիչ ջուր կամ կաթ ավելացրեք։ Ես մի քիչ ջուր ավելացրեցի:

Սոուսին կաթ ավելացրեք

13

Սոուսը պատրաստ է, լյարդն էլ արդեն գույնը փոխել է։ Թավայի մեջ սոուսն ավելացնում եմ լյարդին, և շարունակում եմ եփել ևս 5-7 րոպե միջին կրակի վրա՝ պարբերաբար խառնելով։

Սոուսը խառնել լյարդին

14

Սոուսը իմ մոտ թանձր ստացվեց, ուստի մի քիչ ջուր ավելացրի։

Ուտեստին ջուր ավելացնել

15

Եփելու վերջում կարող եք ավելացնել մի քիչ կարագ և մանր կտրատած կանաչի։
Ես ավելացրեցի միայն մանր կտրատած մաղադանոս։

Ավելացնել կանաչի

16

Տավարի լյարդով բեֆստոգանովը պատրաստ է։

Բեֆստրոգանովը տապակի մեջ

17

Որպես գարնիր բեֆստրոգանովի հետ ես պատրաստել եմ բրինձ:
Բեֆստրոգանովը լավ համադրվում է նաև կարտոֆիլի պյուրեի կամ հնդկաձավարի հետ:
Բարի ախորժակ։

Բեֆստրոգանով բրնձի հետ

Տավարի լյարդից բեֆստրոգանով

Հեղինակ

կայքում չէ 8 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *