Դասական բեֆստրոգանովը պատրաստվում է տավարի փափկամիսից: «Տավարի բեֆստրոգանով» ուտեստըը նշանակում է թթվասերի սոուսի մեջ բարակ շերտերով կտրատած տապակած միս։
Այսօր տավարի լյարդից բեֆստրոգանովը եմ պատրաստելու։
Նախապատրաստենք պահանջվող սննդամթերքը և սկսենք։
Պատրաստումը բարդ չէ և շատ ժամանակ չի պահանջում։
Հեռացրեք լյարդի մակերեսից թաղանթը։
Մաքրած լյարդը կտրեք ձողիկների տեսքով:
Սոխը մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա։
Սոխը տապակելու համար օգտագործեցի 3 ճաշի գդալ ձեթ։
Սոխով տապակի մեջ ավելացնել ալյուրը և անմիջապես խառնել։
Մեկ այլ տապակի մեջ տաքացնում ենք մնացած ձեթը, 5 ճաշի գդալ և լցնում կտրատած տավարի լյարդը։
Սոուսի պատրասմանը զուգահեռ, պարբերաբար խառնելով, 7-8 րոպե տապակեցի լյարդը։
Լյարդը տապակելիս աղ չեմ լցրել, քանի որ աղը լցնելու եմ միայն սոուսի մեջ։
Սոխով տապակի մեջ ավելացնել թթվասերն ու տոմատի մածուկը։
Ցանկության դեպքում այս երկու բաղադրիչները ավելացնելուց առաջ կարելի է խառնել։
Խառնել և ցածրացնել կրակը:
Ավելացրեք այնքան կաթ, որքան անհրաժեշտ է սոուսի խտության ստանալու համար: Ես նախ ավելացրեցի 100 մլ, հետո ևս 150 մլ կաթ։ Վերջում մի քիչ էլ ջուր ավելացրեցի։
Ցանկության դեպքում կաթը կարելի է փոխարինել եռացրած ջրով։
Մի մոռացեք խառնել տապակվող լյարդը:
Գրեթե պատրաստի սոուսը համեցի աղով և պղպեղով:
Սոուսի տապակը ծածկեք կափարիչով և հասցրեք եռման աստիճանի։ Հենց որ սկսի եռալ, վերցրեք կրակից։
Եթե սոուսը թանձր է թվում, մի քիչ ջուր կամ կաթ ավելացրեք։ Ես մի քիչ ջուր ավելացրեցի:
Սոուսը պատրաստ է, լյարդն էլ արդեն գույնը փոխել է։ Թավայի մեջ սոուսն ավելացնում եմ լյարդին, և շարունակում եմ եփել ևս 5-7 րոպե միջին կրակի վրա՝ պարբերաբար խառնելով։
Սոուսը իմ մոտ թանձր ստացվեց, ուստի մի քիչ ջուր ավելացրի։
Եփելու վերջում կարող եք ավելացնել մի քիչ կարագ և մանր կտրատած կանաչի։
Ես ավելացրեցի միայն մանր կտրատած մաղադանոս։
Տավարի լյարդով բեֆստոգանովը պատրաստ է։
Որպես գարնիր բեֆստրոգանովի հետ ես պատրաստել եմ բրինձ:
Բեֆստրոգանովը լավ համադրվում է նաև կարտոֆիլի պյուրեի կամ հնդկաձավարի հետ:
Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստենք պահանջվող սննդամթերքը և սկսենք։
Պատրաստումը բարդ չէ և շատ ժամանակ չի պահանջում։
Հեռացրեք լյարդի մակերեսից թաղանթը։
Մաքրած լյարդը կտրեք ձողիկների տեսքով:
Սոխը մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա։
Սոխը տապակելու համար օգտագործեցի 3 ճաշի գդալ ձեթ։
Սոխով տապակի մեջ ավելացնել ալյուրը և անմիջապես խառնել։
Մեկ այլ տապակի մեջ տաքացնում ենք մնացած ձեթը, 5 ճաշի գդալ և լցնում կտրատած տավարի լյարդը։
Սոուսի պատրասմանը զուգահեռ, պարբերաբար խառնելով, 7-8 րոպե տապակեցի լյարդը։
Լյարդը տապակելիս աղ չեմ լցրել, քանի որ աղը լցնելու եմ միայն սոուսի մեջ։
Սոխով տապակի մեջ ավելացնել թթվասերն ու տոմատի մածուկը։
Ցանկության դեպքում այս երկու բաղադրիչները ավելացնելուց առաջ կարելի է խառնել։
Խառնել և ցածրացնել կրակը:
Ավելացրեք այնքան կաթ, որքան անհրաժեշտ է սոուսի խտության ստանալու համար: Ես նախ ավելացրեցի 100 մլ, հետո ևս 150 մլ կաթ։ Վերջում մի քիչ էլ ջուր ավելացրեցի։
Ցանկության դեպքում կաթը կարելի է փոխարինել եռացրած ջրով։
Մի մոռացեք խառնել տապակվող լյարդը:
Գրեթե պատրաստի սոուսը համեցի աղով և պղպեղով:
Սոուսի տապակը ծածկեք կափարիչով և հասցրեք եռման աստիճանի։ Հենց որ սկսի եռալ, վերցրեք կրակից։
Եթե սոուսը թանձր է թվում, մի քիչ ջուր կամ կաթ ավելացրեք։ Ես մի քիչ ջուր ավելացրեցի:
Սոուսը պատրաստ է, լյարդն էլ արդեն գույնը փոխել է։ Թավայի մեջ սոուսն ավելացնում եմ լյարդին, և շարունակում եմ եփել ևս 5-7 րոպե միջին կրակի վրա՝ պարբերաբար խառնելով։
Սոուսը իմ մոտ թանձր ստացվեց, ուստի մի քիչ ջուր ավելացրի։
Եփելու վերջում կարող եք ավելացնել մի քիչ կարագ և մանր կտրատած կանաչի։
Ես ավելացրեցի միայն մանր կտրատած մաղադանոս։
Տավարի լյարդով բեֆստոգանովը պատրաստ է։
Որպես գարնիր բեֆստրոգանովի հետ ես պատրաստել եմ բրինձ:
Բեֆստրոգանովը լավ համադրվում է նաև կարտոֆիլի պյուրեի կամ հնդկաձավարի հետ:
Բարի ախորժակ։