Դիտում 312
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ 20 ր
Խմորի համար
3 բաժակ մաղած այլուր
200 գ․ կարագ
2 հատ հավկիթ
1 բաժակ շաքարավազ
1 ճշ/գ․ խնձորի քացախ
½ թ/գ․ սոդա
Լցոնման համար
1 բանկա եփած խտացրած կաթ
200 գ․ կարագ
⅓ թ/գ․ վանիլին
Խտացրած կաթով համեղ ընկույզ պատրաստելու համար օգտագործել եմ սովետական ոճի թուջե ընկույզ պատրաստող սարք, որը թխելու ժամանակ պետք է տաքացնել վառարանի վրա։
Ավելորդ չի լինի հիշեցնել, որ խանութներում կարելի է գնել ժամանակակից էլեկտրական "ընկույզներ" պատրաստելու սարք, որոնք ավելի հարմար են։
Խտացրած կաթով ընկույզներ պատրաստելու քայլեր
1Նախապատրաստել թխվածքի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։

2Խորը ամանի մեջ հարում ենք ձվերը։
Ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի փափուկ կարագ, շաքարավազ և խառնել գդալով։

3Մեկ ճաշի գդալ քացախի մեջ լուծել կես թեյի գդալ սոդա և ավելացնել զանգվածին։
Լավ խառնել գդալով։

4Ալյուրը մաղում ենք խմորի խառնուրդի մեջ փոքր չափաբաժիններով և յուրաքանչյուր ավելացումից հետո խառնում ենք։

5Թանձրանալուց հետո մնացած ալյուրը լցնել սեղանի վրա և սկսել խմորը ձեռքերով հունցել։

6Ձեռքերով հունցել մինչև միատարր խմոր ստացվի։
Ես հունցեցի մոտ 5 րոպե:

7Ընդհանուր զանգվածից պոկեք խմորի մի կտոր և ձևավորեք գնդիկներ:
Կախված ընկույզ թխվածք պարրաստող սարքի տեսակից, գնդիկների չափսերը կարող են տարբերվել:
Իմ հին թուջե սարքի համար ես 2 սանտիմետր տրամագծով գնդիկներ եմ պատրաստել։

8Առաջին թխումից առաջ ձևաման սարքը յուղեցի քիչ քանակությամբ բուսայուղով և լավ տաքացրի գազօջախի վրա։

9Յուրաքանչյուր "ընկույզ" խոռոչի ներսում խմորի գնդիկներ ենք դնում:

10Ես թխեցի "ընկույզները" լավ տաքացրած տապակ-սարքի մեջ մինչև կիսգնդերը ոսկե դարչնագույն երանգ ստանան:

11Երբ զգաք, որ "ընկույզի" կեսերը պատրաստ են, թողեք մի փոքր սառչի և հանեք սարքից։
Ամբողջ խմորը թխելուց հետո անհրաժեշտության դեպքում կտրելով ուղղեք պատրաստի կեսերի եզրերը։

12Սկսենք կրեմի պատրաստումը։
Դա անելու համար ես օգտագործեցի խառնիչ, որպեսզի նախ հարեմ փափուկ կարագը:
Հետո գդալներով ավելացրեցի եփած խտացրած կաթը և հարեցի մինչև միատարր զանգված ստացվի։
Խառնելու վերջում ավելացնում ենք 1/3 թեյի գդալ վանիլին։

13Ընկույզի համար եփած խտացրած կաթով կրեմը պատրաստ է։
Հովացած ընկույզի կեսերը լցրեք մի թեյի գդալ կրեմով և միացրեք դրանք։

14Ցանկության դեպքում կրեմով լցնելիս կարող եք մի փոքր իջվածք թողնել և կիսագնդերից մեկի մեջ դնել մաքրած ընկույզի քառորդ մասը։
Ի դեպ, կարելի է փորձել թխվածք-ընկույզների մեջ այլ կրեմներ կամ քաղցրավենիք ավելացնել։

15Ընկույզները խտացրած կաթի հետ թողեք առնվազն 3 ժամ կամ ցանկալի է ամբողջ գիշեր, որպեսզի ընկույզները ներծծվեն կրեմով։
Եփած խտացրած կաթով «Ընկույզ» թխվածքաբլիթները պատրաստ են։
Բարի ախորժակ.

բաղադրիչ
Խմորի համար
3 բաժակ մաղած այլուր
200 գ․ կարագ
2 հատ հավկիթ
1 բաժակ շաքարավազ
1 ճշ/գ․ խնձորի քացախ
½ թ/գ․ սոդա
Լցոնման համար
1 բանկա եփած խտացրած կաթ
200 գ․ կարագ
⅓ թ/գ․ վանիլին
Directions
Խտացրած կաթով ընկույզներ պատրաստելու քայլեր
1Նախապատրաստել թխվածքի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։

2Խորը ամանի մեջ հարում ենք ձվերը։
Ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի փափուկ կարագ, շաքարավազ և խառնել գդալով։

3Մեկ ճաշի գդալ քացախի մեջ լուծել կես թեյի գդալ սոդա և ավելացնել զանգվածին։
Լավ խառնել գդալով։

4Ալյուրը մաղում ենք խմորի խառնուրդի մեջ փոքր չափաբաժիններով և յուրաքանչյուր ավելացումից հետո խառնում ենք։

5Թանձրանալուց հետո մնացած ալյուրը լցնել սեղանի վրա և սկսել խմորը ձեռքերով հունցել։

6Ձեռքերով հունցել մինչև միատարր խմոր ստացվի։
Ես հունցեցի մոտ 5 րոպե:

7Ընդհանուր զանգվածից պոկեք խմորի մի կտոր և ձևավորեք գնդիկներ:
Կախված ընկույզ թխվածք պարրաստող սարքի տեսակից, գնդիկների չափսերը կարող են տարբերվել:
Իմ հին թուջե սարքի համար ես 2 սանտիմետր տրամագծով գնդիկներ եմ պատրաստել։

8Առաջին թխումից առաջ ձևաման սարքը յուղեցի քիչ քանակությամբ բուսայուղով և լավ տաքացրի գազօջախի վրա։

9Յուրաքանչյուր "ընկույզ" խոռոչի ներսում խմորի գնդիկներ ենք դնում:

10Ես թխեցի "ընկույզները" լավ տաքացրած տապակ-սարքի մեջ մինչև կիսգնդերը ոսկե դարչնագույն երանգ ստանան:

11Երբ զգաք, որ "ընկույզի" կեսերը պատրաստ են, թողեք մի փոքր սառչի և հանեք սարքից։
Ամբողջ խմորը թխելուց հետո անհրաժեշտության դեպքում կտրելով ուղղեք պատրաստի կեսերի եզրերը։

12Սկսենք կրեմի պատրաստումը։
Դա անելու համար ես օգտագործեցի խառնիչ, որպեսզի նախ հարեմ փափուկ կարագը:
Հետո գդալներով ավելացրեցի եփած խտացրած կաթը և հարեցի մինչև միատարր զանգված ստացվի։
Խառնելու վերջում ավելացնում ենք 1/3 թեյի գդալ վանիլին։

13Ընկույզի համար եփած խտացրած կաթով կրեմը պատրաստ է։
Հովացած ընկույզի կեսերը լցրեք մի թեյի գդալ կրեմով և միացրեք դրանք։

14Ցանկության դեպքում կրեմով լցնելիս կարող եք մի փոքր իջվածք թողնել և կիսագնդերից մեկի մեջ դնել մաքրած ընկույզի քառորդ մասը։
Ի դեպ, կարելի է փորձել թխվածք-ընկույզների մեջ այլ կրեմներ կամ քաղցրավենիք ավելացնել։

15Ընկույզները խտացրած կաթի հետ թողեք առնվազն 3 ժամ կամ ցանկալի է ամբողջ գիշեր, որպեսզի ընկույզները ներծծվեն կրեմով։
Եփած խտացրած կաթով «Ընկույզ» թխվածքաբլիթները պատրաստ են։
Բարի ախորժակ.

Հեղինակ
9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 33Գրանցում: 28-06-2022