Ընկույզներ խտացրած կաթով

Վարկանիշ
Ընկույզներ խտացրած կաթով
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ 20 ր
Խմորի համար
 3 բաժակ մաղած այլուր
 200 գ․ կարագ
 2 հատ հավկիթ
 1 բաժակ շաքարավազ
 1 ճշ/գ․ խնձորի քացախ
 ½ թ/գ․ սոդա
Լցոնման համար
 1 բանկա եփած խտացրած կաթ
 200 գ․ կարագ
  թ/գ․ վանիլին

Խտացրած կաթով համեղ ընկույզ պատրաստելու համար օգտագործել եմ սովետական ոճի թուջե ընկույզ պատրաստող սարք, որը թխելու ժամանակ պետք է տաքացնել վառարանի վրա։
Ավելորդ չի լինի հիշեցնել, որ խանութներում կարելի է գնել ժամանակակից էլեկտրական "ընկույզներ" պատրաստելու սարք, որոնք ավելի հարմար են։

 
Խտացրած կաթով ընկույզներ պատրաստելու քայլեր
1

Նախապատրաստել թխվածքի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։

Թխվածքի բաղադրիչները

2

Խորը ամանի մեջ հարում ենք ձվերը։
Ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի փափուկ կարագ, շաքարավազ և խառնել գդալով։

Ավելացնել կարագ

3

Մեկ ճաշի գդալ քացախի մեջ լուծել կես թեյի գդալ սոդա և ավելացնել զանգվածին։
Լավ խառնել գդալով։

Սոդան լուծել խացախի մեջ

4

Ալյուրը մաղում ենք խմորի խառնուրդի մեջ փոքր չափաբաժիններով և յուրաքանչյուր ավելացումից հետո խառնում ենք։

Ալյուրը մաղել խառնուրդի մեջ

5

Թանձրանալուց հետո մնացած ալյուրը լցնել սեղանի վրա և սկսել խմորը ձեռքերով հունցել։

Խմորը սեղանի վրա

6

Ձեռքերով հունցել մինչև միատարր խմոր ստացվի։
Ես հունցեցի մոտ 5 րոպե:

Պատրաստի խմորը

7

Ընդհանուր զանգվածից պոկեք խմորի մի կտոր և ձևավորեք գնդիկներ:
Կախված ընկույզ թխվածք պարրաստող սարքի տեսակից, գնդիկների չափսերը կարող են տարբերվել:
Իմ հին թուջե սարքի համար ես 2 սանտիմետր տրամագծով գնդիկներ եմ պատրաստել։

Գնդիկներ խմորից

8

Առաջին թխումից առաջ ձևաման սարքը յուղեցի քիչ քանակությամբ բուսայուղով և լավ տաքացրի գազօջախի վրա։

Յուղել ձևամանը

9

Յուրաքանչյուր "ընկույզ" խոռոչի ներսում խմորի գնդիկներ ենք դնում:

Խմորը ձևամանում

10

Ես թխեցի "ընկույզները" լավ տաքացրած տապակ-սարքի մեջ մինչև կիսգնդերը ոսկե դարչնագույն երանգ ստանան:

Կիսագնդերը տապակում

11

Երբ զգաք, որ "ընկույզի" կեսերը պատրաստ են, թողեք մի փոքր սառչի և հանեք սարքից։
Ամբողջ խմորը թխելուց հետո անհրաժեշտության դեպքում կտրելով ուղղեք պատրաստի կեսերի եզրերը։

Ընկույզի թխված կեսերը

12

Սկսենք կրեմի պատրաստումը։
Դա անելու համար ես օգտագործեցի խառնիչ, որպեսզի նախ հարեմ փափուկ կարագը:
Հետո գդալներով ավելացրեցի եփած խտացրած կաթը և հարեցի մինչև միատարր զանգված ստացվի։
Խառնելու վերջում ավելացնում ենք 1/3 թեյի գդալ վանիլին։

Կրեմը միքսերի մեջ

13

Ընկույզի համար եփած խտացրած կաթով կրեմը պատրաստ է։
Հովացած ընկույզի կեսերը լցրեք մի թեյի գդալ կրեմով և միացրեք դրանք։

Լցոնել ընկույզները

14

Ցանկության դեպքում կրեմով լցնելիս կարող եք մի փոքր իջվածք թողնել և կիսագնդերից մեկի մեջ դնել մաքրած ընկույզի քառորդ մասը։
Ի դեպ, կարելի է փորձել թխվածք-ընկույզների մեջ այլ կրեմներ կամ քաղցրավենիք ավելացնել։

Պատրաստի ընկույզ թխվածքները

15

Ընկույզները խտացրած կաթի հետ թողեք առնվազն 3 ժամ կամ ցանկալի է ամբողջ գիշեր, որպեսզի ընկույզները ներծծվեն կրեմով։
Եփած խտացրած կաթով «Ընկույզ» թխվածքաբլիթները պատրաստ են։
Բարի ախորժակ.

Լցոնված ընկույզ թխվածքաբլիթ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Խմորի համար
 3 բաժակ մաղած այլուր
 200 գ․ կարագ
 2 հատ հավկիթ
 1 բաժակ շաքարավազ
 1 ճշ/գ․ խնձորի քացախ
 ½ թ/գ․ սոդա
Լցոնման համար
 1 բանկա եփած խտացրած կաթ
 200 գ․ կարագ
  թ/գ․ վանիլին

Directions

Խտացրած կաթով ընկույզներ պատրաստելու քայլեր
1

Նախապատրաստել թխվածքի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։

Թխվածքի բաղադրիչները

2

Խորը ամանի մեջ հարում ենք ձվերը։
Ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի փափուկ կարագ, շաքարավազ և խառնել գդալով։

Ավելացնել կարագ

3

Մեկ ճաշի գդալ քացախի մեջ լուծել կես թեյի գդալ սոդա և ավելացնել զանգվածին։
Լավ խառնել գդալով։

Սոդան լուծել խացախի մեջ

4

Ալյուրը մաղում ենք խմորի խառնուրդի մեջ փոքր չափաբաժիններով և յուրաքանչյուր ավելացումից հետո խառնում ենք։

Ալյուրը մաղել խառնուրդի մեջ

5

Թանձրանալուց հետո մնացած ալյուրը լցնել սեղանի վրա և սկսել խմորը ձեռքերով հունցել։

Խմորը սեղանի վրա

6

Ձեռքերով հունցել մինչև միատարր խմոր ստացվի։
Ես հունցեցի մոտ 5 րոպե:

Պատրաստի խմորը

7

Ընդհանուր զանգվածից պոկեք խմորի մի կտոր և ձևավորեք գնդիկներ:
Կախված ընկույզ թխվածք պարրաստող սարքի տեսակից, գնդիկների չափսերը կարող են տարբերվել:
Իմ հին թուջե սարքի համար ես 2 սանտիմետր տրամագծով գնդիկներ եմ պատրաստել։

Գնդիկներ խմորից

8

Առաջին թխումից առաջ ձևաման սարքը յուղեցի քիչ քանակությամբ բուսայուղով և լավ տաքացրի գազօջախի վրա։

Յուղել ձևամանը

9

Յուրաքանչյուր "ընկույզ" խոռոչի ներսում խմորի գնդիկներ ենք դնում:

Խմորը ձևամանում

10

Ես թխեցի "ընկույզները" լավ տաքացրած տապակ-սարքի մեջ մինչև կիսգնդերը ոսկե դարչնագույն երանգ ստանան:

Կիսագնդերը տապակում

11

Երբ զգաք, որ "ընկույզի" կեսերը պատրաստ են, թողեք մի փոքր սառչի և հանեք սարքից։
Ամբողջ խմորը թխելուց հետո անհրաժեշտության դեպքում կտրելով ուղղեք պատրաստի կեսերի եզրերը։

Ընկույզի թխված կեսերը

12

Սկսենք կրեմի պատրաստումը։
Դա անելու համար ես օգտագործեցի խառնիչ, որպեսզի նախ հարեմ փափուկ կարագը:
Հետո գդալներով ավելացրեցի եփած խտացրած կաթը և հարեցի մինչև միատարր զանգված ստացվի։
Խառնելու վերջում ավելացնում ենք 1/3 թեյի գդալ վանիլին։

Կրեմը միքսերի մեջ

13

Ընկույզի համար եփած խտացրած կաթով կրեմը պատրաստ է։
Հովացած ընկույզի կեսերը լցրեք մի թեյի գդալ կրեմով և միացրեք դրանք։

Լցոնել ընկույզները

14

Ցանկության դեպքում կրեմով լցնելիս կարող եք մի փոքր իջվածք թողնել և կիսագնդերից մեկի մեջ դնել մաքրած ընկույզի քառորդ մասը։
Ի դեպ, կարելի է փորձել թխվածք-ընկույզների մեջ այլ կրեմներ կամ քաղցրավենիք ավելացնել։

Պատրաստի ընկույզ թխվածքները

15

Ընկույզները խտացրած կաթի հետ թողեք առնվազն 3 ժամ կամ ցանկալի է ամբողջ գիշեր, որպեսզի ընկույզները ներծծվեն կրեմով։
Եփած խտացրած կաթով «Ընկույզ» թխվածքաբլիթները պատրաստ են։
Բարի ախորժակ.

Լցոնված ընկույզ թխվածքաբլիթ

Notes

Ընկույզներ խտացրած կաթով

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան