Խտացրած կաթով համեղ ընկույզ պատրաստելու համար օգտագործել եմ սովետական ոճի թուջե ընկույզ պատրաստող սարք, որը թխելու ժամանակ պետք է տաքացնել վառարանի վրա։
Ավելորդ չի լինի հիշեցնել, որ խանութներում կարելի է գնել ժամանակակից էլեկտրական "ընկույզներ" պատրաստելու սարք, որոնք ավելի հարմար են։
Նախապատրաստել թխվածքի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։
Խորը ամանի մեջ հարում ենք ձվերը։
Ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի փափուկ կարագ, շաքարավազ և խառնել գդալով։
Մեկ ճաշի գդալ քացախի մեջ լուծել կես թեյի գդալ սոդա և ավելացնել զանգվածին։
Լավ խառնել գդալով։
Ալյուրը մաղում ենք խմորի խառնուրդի մեջ փոքր չափաբաժիններով և յուրաքանչյուր ավելացումից հետո խառնում ենք։
Թանձրանալուց հետո մնացած ալյուրը լցնել սեղանի վրա և սկսել խմորը ձեռքերով հունցել։
Ձեռքերով հունցել մինչև միատարր խմոր ստացվի։
Ես հունցեցի մոտ 5 րոպե:
Ընդհանուր զանգվածից պոկեք խմորի մի կտոր և ձևավորեք գնդիկներ:
Կախված ընկույզ թխվածք պարրաստող սարքի տեսակից, գնդիկների չափսերը կարող են տարբերվել:
Իմ հին թուջե սարքի համար ես 2 սանտիմետր տրամագծով գնդիկներ եմ պատրաստել։
Առաջին թխումից առաջ ձևաման սարքը յուղեցի քիչ քանակությամբ բուսայուղով և լավ տաքացրի գազօջախի վրա։
Յուրաքանչյուր "ընկույզ" խոռոչի ներսում խմորի գնդիկներ ենք դնում:
Ես թխեցի "ընկույզները" լավ տաքացրած տապակ-սարքի մեջ մինչև կիսգնդերը ոսկե դարչնագույն երանգ ստանան:
Երբ զգաք, որ "ընկույզի" կեսերը պատրաստ են, թողեք մի փոքր սառչի և հանեք սարքից։
Ամբողջ խմորը թխելուց հետո անհրաժեշտության դեպքում կտրելով ուղղեք պատրաստի կեսերի եզրերը։
Սկսենք կրեմի պատրաստումը։
Դա անելու համար ես օգտագործեցի խառնիչ, որպեսզի նախ հարեմ փափուկ կարագը:
Հետո գդալներով ավելացրեցի եփած խտացրած կաթը և հարեցի մինչև միատարր զանգված ստացվի։
Խառնելու վերջում ավելացնում ենք 1/3 թեյի գդալ վանիլին։
Ընկույզի համար եփած խտացրած կաթով կրեմը պատրաստ է։
Հովացած ընկույզի կեսերը լցրեք մի թեյի գդալ կրեմով և միացրեք դրանք։
Ցանկության դեպքում կրեմով լցնելիս կարող եք մի փոքր իջվածք թողնել և կիսագնդերից մեկի մեջ դնել մաքրած ընկույզի քառորդ մասը։
Ի դեպ, կարելի է փորձել թխվածք-ընկույզների մեջ այլ կրեմներ կամ քաղցրավենիք ավելացնել։
Ընկույզները խտացրած կաթի հետ թողեք առնվազն 3 ժամ կամ ցանկալի է ամբողջ գիշեր, որպեսզի ընկույզները ներծծվեն կրեմով։
Եփած խտացրած կաթով «Ընկույզ» թխվածքաբլիթները պատրաստ են։
Բարի ախորժակ.
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստել թխվածքի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։
Խորը ամանի մեջ հարում ենք ձվերը։
Ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի փափուկ կարագ, շաքարավազ և խառնել գդալով։
Մեկ ճաշի գդալ քացախի մեջ լուծել կես թեյի գդալ սոդա և ավելացնել զանգվածին։
Լավ խառնել գդալով։
Ալյուրը մաղում ենք խմորի խառնուրդի մեջ փոքր չափաբաժիններով և յուրաքանչյուր ավելացումից հետո խառնում ենք։
Թանձրանալուց հետո մնացած ալյուրը լցնել սեղանի վրա և սկսել խմորը ձեռքերով հունցել։
Ձեռքերով հունցել մինչև միատարր խմոր ստացվի։
Ես հունցեցի մոտ 5 րոպե:
Ընդհանուր զանգվածից պոկեք խմորի մի կտոր և ձևավորեք գնդիկներ:
Կախված ընկույզ թխվածք պարրաստող սարքի տեսակից, գնդիկների չափսերը կարող են տարբերվել:
Իմ հին թուջե սարքի համար ես 2 սանտիմետր տրամագծով գնդիկներ եմ պատրաստել։
Առաջին թխումից առաջ ձևաման սարքը յուղեցի քիչ քանակությամբ բուսայուղով և լավ տաքացրի գազօջախի վրա։
Յուրաքանչյուր "ընկույզ" խոռոչի ներսում խմորի գնդիկներ ենք դնում:
Ես թխեցի "ընկույզները" լավ տաքացրած տապակ-սարքի մեջ մինչև կիսգնդերը ոսկե դարչնագույն երանգ ստանան:
Երբ զգաք, որ "ընկույզի" կեսերը պատրաստ են, թողեք մի փոքր սառչի և հանեք սարքից։
Ամբողջ խմորը թխելուց հետո անհրաժեշտության դեպքում կտրելով ուղղեք պատրաստի կեսերի եզրերը։
Սկսենք կրեմի պատրաստումը։
Դա անելու համար ես օգտագործեցի խառնիչ, որպեսզի նախ հարեմ փափուկ կարագը:
Հետո գդալներով ավելացրեցի եփած խտացրած կաթը և հարեցի մինչև միատարր զանգված ստացվի։
Խառնելու վերջում ավելացնում ենք 1/3 թեյի գդալ վանիլին։
Ընկույզի համար եփած խտացրած կաթով կրեմը պատրաստ է։
Հովացած ընկույզի կեսերը լցրեք մի թեյի գդալ կրեմով և միացրեք դրանք։
Ցանկության դեպքում կրեմով լցնելիս կարող եք մի փոքր իջվածք թողնել և կիսագնդերից մեկի մեջ դնել մաքրած ընկույզի քառորդ մասը։
Ի դեպ, կարելի է փորձել թխվածք-ընկույզների մեջ այլ կրեմներ կամ քաղցրավենիք ավելացնել։
Ընկույզները խտացրած կաթի հետ թողեք առնվազն 3 ժամ կամ ցանկալի է ամբողջ գիշեր, որպեսզի ընկույզները ներծծվեն կրեմով։
Եփած խտացրած կաթով «Ընկույզ» թխվածքաբլիթները պատրաստ են։
Բարի ախորժակ.