Կալցիոնե պիցցա

Վարկանիշ
Կալցիոնե պիցցա
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում25 ր
Խմորի բաղադրիչները
 2 բաժակ ալյուր
 1 ճշ/գ․ շաքարավազ
 ¾ բաժակ տաք կաթ
 1 ճշ/գ․ չոր խմորիչ
 3 ճշ/գ․ ձիթապտղի յուղ
 1 պտղունց աղ
Միջուկի համար
 պանիրՎերցրեք ռոկֆոր կամ մոցարելլա տեսակի պանիր։
 պահածոյացված լոլիկ
 խոզապուխտ
 արտիշոկ
 2 հատ ռեհանի տերև
 օրեգանո
 ռոզմարին
 տոմատի մածուկ
 ձիթապտղի յուղ

Խոզապուխտը կարելի է փոխարինել սխտորով տապակած սնկով։ Ցանկության դեպքում արտիշոկը կարելի է փոխարինել մանր թթու վարունգով։
Սովորական չեբուրեկի նման, կալցիոն պիցցան յուրահատուկ խորտիկ է: Կալցիոնեի համը նման է սովորական պիցցայի:

Կալցիոն պիցցան հարմար է վերցնել որպես սենդվիչ ճանապարհին համար: Միջուկը չի թափվի։ Կալցիոնե պիցցան կարելի է ուտել նույնիսկ սառը վիճակում։

 
Կալցիոնե պիցցայի պատրսատման քայլերը
1

Տաք կաթի մեջ անհրաժեշտ է խառնել խմորիչը շաքարավազի հետ և թողնել 10 րոպե։
Այնուհետև հունցել խմորը՝ ավելացնելով մի քիչ ձեթ և մի պտղունց աղ։

2

Միջուկի համար նախատեսված սննդամթերքը անհրաժեշտ է կտրտել։
Եթե ​​դուք ունեք Ռոկֆոր (Roquefort) պանիր, ապա կտրեք այն ավելի փոքր կտորներով: Այս պանիրը կալցոնին կտա յուրահատուկ համ։

3

Խմորը գրտնակեք և բացեք մեծ բարակ շրջանակի տեսքով։
Կեսին քսել տոմատի մածուկ և դասվորելլ միջուկը, շաղ տալ օրեգանո և ռոզմարին։ Կարող եք ավելացնել նաև ռեհանի մի քանի տերև։

Տոմատի մածուկ քսել

4

Միջուկը ծածկվում է խմորի երկրորդ կեսով, ծայրերը սեղմեք մատներով կամ պատառաքաղով։
Առաջին հայացքից թվում է, թե մեծ չեբուրեկ է ստացվում։

Պիցցայի ձևավորումը

5

Պիցցայի վերին մասին քսեք տոմատի մածուկի և ձիթայուղի խառնուրդով և, ցանկության դեպքում, շաղ տվեք օրեգանո և ռոզմարին։

Հում պիցցան

6

Պիցցա պետք է թխել 200 աստիճան տաքցված ջեռոցում։։
Ժամանակը մոտ 10 րոպե: Անհրաժեշտ է, որպեսզի ջեռոցում պիցցան պատվի կարմրավուն կեղևով։
Իտալական փակ պիցցան պետք է մատուցել տաք վիճակում։

Կալցիոնե պիցցա

Կատեգորիա, ԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Խմորի բաղադրիչները
 2 բաժակ ալյուր
 1 ճշ/գ․ շաքարավազ
 ¾ բաժակ տաք կաթ
 1 ճշ/գ․ չոր խմորիչ
 3 ճշ/գ․ ձիթապտղի յուղ
 1 պտղունց աղ
Միջուկի համար
 պանիրՎերցրեք ռոկֆոր կամ մոցարելլա տեսակի պանիր։
 պահածոյացված լոլիկ
 խոզապուխտ
 արտիշոկ
 2 հատ ռեհանի տերև
 օրեգանո
 ռոզմարին
 տոմատի մածուկ
 ձիթապտղի յուղ

Directions

Կալցիոնե պիցցայի պատրսատման քայլերը
1

Տաք կաթի մեջ անհրաժեշտ է խառնել խմորիչը շաքարավազի հետ և թողնել 10 րոպե։
Այնուհետև հունցել խմորը՝ ավելացնելով մի քիչ ձեթ և մի պտղունց աղ։

2

Միջուկի համար նախատեսված սննդամթերքը անհրաժեշտ է կտրտել։
Եթե ​​դուք ունեք Ռոկֆոր (Roquefort) պանիր, ապա կտրեք այն ավելի փոքր կտորներով: Այս պանիրը կալցոնին կտա յուրահատուկ համ։

3

Խմորը գրտնակեք և բացեք մեծ բարակ շրջանակի տեսքով։
Կեսին քսել տոմատի մածուկ և դասվորելլ միջուկը, շաղ տալ օրեգանո և ռոզմարին։ Կարող եք ավելացնել նաև ռեհանի մի քանի տերև։

Տոմատի մածուկ քսել

4

Միջուկը ծածկվում է խմորի երկրորդ կեսով, ծայրերը սեղմեք մատներով կամ պատառաքաղով։
Առաջին հայացքից թվում է, թե մեծ չեբուրեկ է ստացվում։

Պիցցայի ձևավորումը

5

Պիցցայի վերին մասին քսեք տոմատի մածուկի և ձիթայուղի խառնուրդով և, ցանկության դեպքում, շաղ տվեք օրեգանո և ռոզմարին։

Հում պիցցան

6

Պիցցա պետք է թխել 200 աստիճան տաքցված ջեռոցում։։
Ժամանակը մոտ 10 րոպե: Անհրաժեշտ է, որպեսզի ջեռոցում պիցցան պատվի կարմրավուն կեղևով։
Իտալական փակ պիցցան պետք է մատուցել տաք վիճակում։

Կալցիոնե պիցցա

Կալցիոնե պիցցա

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *