Խոզապուխտը կարելի է փոխարինել սխտորով տապակած սնկով։ Ցանկության դեպքում արտիշոկը կարելի է փոխարինել մանր թթու վարունգով։
Սովորական չեբուրեկի նման, կալցիոն պիցցան յուրահատուկ խորտիկ է: Կալցիոնեի համը նման է սովորական պիցցայի:
Կալցիոն պիցցան հարմար է վերցնել որպես սենդվիչ ճանապարհին համար: Միջուկը չի թափվի։ Կալցիոնե պիցցան կարելի է ուտել նույնիսկ սառը վիճակում։
Տաք կաթի մեջ անհրաժեշտ է խառնել խմորիչը շաքարավազի հետ և թողնել 10 րոպե։
Այնուհետև հունցել խմորը՝ ավելացնելով մի քիչ ձեթ և մի պտղունց աղ։
Միջուկի համար նախատեսված սննդամթերքը անհրաժեշտ է կտրտել։
Եթե դուք ունեք Ռոկֆոր (Roquefort) պանիր, ապա կտրեք այն ավելի փոքր կտորներով: Այս պանիրը կալցոնին կտա յուրահատուկ համ։
Խմորը գրտնակեք և բացեք մեծ բարակ շրջանակի տեսքով։
Կեսին քսել տոմատի մածուկ և դասվորելլ միջուկը, շաղ տալ օրեգանո և ռոզմարին։ Կարող եք ավելացնել նաև ռեհանի մի քանի տերև։
Միջուկը ծածկվում է խմորի երկրորդ կեսով, ծայրերը սեղմեք մատներով կամ պատառաքաղով։
Առաջին հայացքից թվում է, թե մեծ չեբուրեկ է ստացվում։
Պիցցայի վերին մասին քսեք տոմատի մածուկի և ձիթայուղի խառնուրդով և, ցանկության դեպքում, շաղ տվեք օրեգանո և ռոզմարին։
Պիցցա պետք է թխել 200 աստիճան տաքցված ջեռոցում։։
Ժամանակը մոտ 10 րոպե: Անհրաժեշտ է, որպեսզի ջեռոցում պիցցան պատվի կարմրավուն կեղևով։
Իտալական փակ պիցցան պետք է մատուցել տաք վիճակում։
Directions
Տաք կաթի մեջ անհրաժեշտ է խառնել խմորիչը շաքարավազի հետ և թողնել 10 րոպե։
Այնուհետև հունցել խմորը՝ ավելացնելով մի քիչ ձեթ և մի պտղունց աղ։
Միջուկի համար նախատեսված սննդամթերքը անհրաժեշտ է կտրտել։
Եթե դուք ունեք Ռոկֆոր (Roquefort) պանիր, ապա կտրեք այն ավելի փոքր կտորներով: Այս պանիրը կալցոնին կտա յուրահատուկ համ։
Խմորը գրտնակեք և բացեք մեծ բարակ շրջանակի տեսքով։
Կեսին քսել տոմատի մածուկ և դասվորելլ միջուկը, շաղ տալ օրեգանո և ռոզմարին։ Կարող եք ավելացնել նաև ռեհանի մի քանի տերև։
Միջուկը ծածկվում է խմորի երկրորդ կեսով, ծայրերը սեղմեք մատներով կամ պատառաքաղով։
Առաջին հայացքից թվում է, թե մեծ չեբուրեկ է ստացվում։
Պիցցայի վերին մասին քսեք տոմատի մածուկի և ձիթայուղի խառնուրդով և, ցանկության դեպքում, շաղ տվեք օրեգանո և ռոզմարին։
Պիցցա պետք է թխել 200 աստիճան տաքցված ջեռոցում։։
Ժամանակը մոտ 10 րոպե: Անհրաժեշտ է, որպեսզի ջեռոցում պիցցան պատվի կարմրավուն կեղևով։
Իտալական փակ պիցցան պետք է մատուցել տաք վիճակում։