Վրացական չախոխբիլի

Վարկանիշ
Վրացական չախոխբիլի
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ 40 ր
Բաղադրիչներ
 1 հատ թարմ հավԻմ ընտրած հավը կշռում է համարյա 2 կգ։
 1 կգ․ լոլիկ
 2 հատ քաղցր պղպեղ
 1 կգ․ սոխ
 1 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ
 2 ճշ/գ․ քաղցր աջիկա Աջիկայի ընտրությունը ըստ ճաշակի։ Եթե նախընտրում եք կծու ուտեստ, ավելացրեք կծու աջիկա։
 5 պճեղ սխտոր
 1 թ/գ․ չոր կծու աջիկա
 1 թ/գ․ ուցխո-սունելի համեմունք
 1 թ/գ․ աղացած համեմ
 1 թ/գ․ աղացած կարմիր պղպեղ
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 100 գ․ թարմ կանաչիԵս օգտագործել եմ մաղադանոս, ռեհան և համեմ։
 80 մլ․ բուսայուղ
 3 թ/գ․ աղ

Չախոխբիլին թռչնամսից համեղ ուտեստ է, ազգային վրացական խոհանոցից։ Ուտեստի առանձնահատկությունն այն է, որ հավը 15-20 րոպե նախնական տապակում են քիչ քանակությամբ յուղի մեջ։

 
Չախոխբիլիու պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել բոլոր բաղադրիչները։

Չախոխբիլու բաղադրիչները

2

Հավի միսը լավ լվացեք և կտրեք ստանդարտ կտորների:

Կտրտած հավ

3

Հավի միսը մարինացրեք՝ ավելացնելով մեկ թեյի գդալ չոր կծու աջիկա:

Չոր կծու աջիկա

4

Խառնել և թողնել մարինացվի 20 րոպե։
Մեծ կաթսայի մեջ տաքացնել բուսայուղը և տապակել հավի կտորները մինչև դարչնագույնը կեղև առաջանա:
Ես տապակեցի միջին կրակի վրա 10 րոպե յուրաքանչյուր կողմից:

Մարինացված հավ

5

Մինչ հավը տապակվում է, մաքրել սոխը և կտրտել կեսաօղակների տեսքով։
Լոլիկի կեղևը մաքրելու համար կենտրոնում դանակով գիծ քաշել, վրան լցնել եռման ջուր և թողնել 5 րոպե։
Բուլղարական քաղցր պղպեղը մաքրել և կտրատել շերտերով։

Լոլիկը մաքրելուց առաջ

6

Պղպեղը կրտելուց հետո լոլիկի կեղևները հանում ենք։
Մաքրած լոլիկները կտրտել փոքր խորանարդի տեսքով։

Կտրտած լոլիկը

7

Տապակած հավի կտորները հանում ենք թավայից։

Տապակած հավ

8

Նույն թավայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա 6-7 րոպե տապակել մանրացված սոխը։

Սոխը թավայի մեջ

9

Ավելացնել տոմատի մածուկ և քաղցր աջիկա:

Քաղցր աջիկա

10

Ավելացնել ուցխո-սունելի, աղացած կարմիր պղպեղ և աղացած համեմ։

Ավելացնել համեմունքները

11

Խառնել և թավայի մեջ ավելացնել հավի կտորները։

Ավելացնել հավի կտորները

12

Ավելացնել թարմ աղացած սև պղպեղ, ապա մանրացրած բուլղարական պղպեղը։
Դեռևս խառնեու կարիք չկա։
Եփել մարմանդ կրակի վրա փակ կափարիչով 10 րոպե։

Քաղցր պղպեղ

13

Ավելացնել կտրտած լոլիկը։ Այս պահին նույնպես խառնել պետք չէ:
Եփել կափարիչով ծածկված վիճակում ևս 10 րոպե։

Ավելացնել լոլիկ

14

Բացեք կափարիչը և խառնեք ուտեստը։
Եփել միջին կրակի վրա ևս 20 րոպե՝ կափարիչով ծածկված։

Խառնել ուտեստը

15

Թարմ կանաչին մանր կտրտել։ Ես վերցրել եմ համեմ, մաղադանոս և ռեհան։
Սխտորը մանր կտրտել։

Կանաչի և սխտոր

16

Փորձեք աղը և անհրաժեշտության դեպքում ավելացրեք։
Այնուհետև ավելացնել մանր կտրատած կանաչին ու սխտորը։
Փակեք կափարիչը և անջատեք կրակը։

Չախոխբիլին կաթսայում

17

Թողեք ծածկված վիճակում 30 րոպե, որպեսզի համերը բացվեն

Պարաստի չախոխբիլի

18

Մատուցելիս չախոխբիլիի վրա լցնել մանրացված կանաչի։

Չախոխբիլի ափսեյում

19

Չախոխբիլին լավ համադրվում է կարտոֆիլի պյուրեի կամ խաշած բրնձի հետ։

Վրացական չախոխբիլի

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 1 հատ թարմ հավԻմ ընտրած հավը կշռում է համարյա 2 կգ։
 1 կգ․ լոլիկ
 2 հատ քաղցր պղպեղ
 1 կգ․ սոխ
 1 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ
 2 ճշ/գ․ քաղցր աջիկա Աջիկայի ընտրությունը ըստ ճաշակի։ Եթե նախընտրում եք կծու ուտեստ, ավելացրեք կծու աջիկա։
 5 պճեղ սխտոր
 1 թ/գ․ չոր կծու աջիկա
 1 թ/գ․ ուցխո-սունելի համեմունք
 1 թ/գ․ աղացած համեմ
 1 թ/գ․ աղացած կարմիր պղպեղ
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 100 գ․ թարմ կանաչիԵս օգտագործել եմ մաղադանոս, ռեհան և համեմ։
 80 մլ․ բուսայուղ
 3 թ/գ․ աղ

Directions

Չախոխբիլիու պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել բոլոր բաղադրիչները։

Չախոխբիլու բաղադրիչները

2

Հավի միսը լավ լվացեք և կտրեք ստանդարտ կտորների:

Կտրտած հավ

3

Հավի միսը մարինացրեք՝ ավելացնելով մեկ թեյի գդալ չոր կծու աջիկա:

Չոր կծու աջիկա

4

Խառնել և թողնել մարինացվի 20 րոպե։
Մեծ կաթսայի մեջ տաքացնել բուսայուղը և տապակել հավի կտորները մինչև դարչնագույնը կեղև առաջանա:
Ես տապակեցի միջին կրակի վրա 10 րոպե յուրաքանչյուր կողմից:

Մարինացված հավ

5

Մինչ հավը տապակվում է, մաքրել սոխը և կտրտել կեսաօղակների տեսքով։
Լոլիկի կեղևը մաքրելու համար կենտրոնում դանակով գիծ քաշել, վրան լցնել եռման ջուր և թողնել 5 րոպե։
Բուլղարական քաղցր պղպեղը մաքրել և կտրատել շերտերով։

Լոլիկը մաքրելուց առաջ

6

Պղպեղը կրտելուց հետո լոլիկի կեղևները հանում ենք։
Մաքրած լոլիկները կտրտել փոքր խորանարդի տեսքով։

Կտրտած լոլիկը

7

Տապակած հավի կտորները հանում ենք թավայից։

Տապակած հավ

8

Նույն թավայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա 6-7 րոպե տապակել մանրացված սոխը։

Սոխը թավայի մեջ

9

Ավելացնել տոմատի մածուկ և քաղցր աջիկա:

Քաղցր աջիկա

10

Ավելացնել ուցխո-սունելի, աղացած կարմիր պղպեղ և աղացած համեմ։

Ավելացնել համեմունքները

11

Խառնել և թավայի մեջ ավելացնել հավի կտորները։

Ավելացնել հավի կտորները

12

Ավելացնել թարմ աղացած սև պղպեղ, ապա մանրացրած բուլղարական պղպեղը։
Դեռևս խառնեու կարիք չկա։
Եփել մարմանդ կրակի վրա փակ կափարիչով 10 րոպե։

Քաղցր պղպեղ

13

Ավելացնել կտրտած լոլիկը։ Այս պահին նույնպես խառնել պետք չէ:
Եփել կափարիչով ծածկված վիճակում ևս 10 րոպե։

Ավելացնել լոլիկ

14

Բացեք կափարիչը և խառնեք ուտեստը։
Եփել միջին կրակի վրա ևս 20 րոպե՝ կափարիչով ծածկված։

Խառնել ուտեստը

15

Թարմ կանաչին մանր կտրտել։ Ես վերցրել եմ համեմ, մաղադանոս և ռեհան։
Սխտորը մանր կտրտել։

Կանաչի և սխտոր

16

Փորձեք աղը և անհրաժեշտության դեպքում ավելացրեք։
Այնուհետև ավելացնել մանր կտրատած կանաչին ու սխտորը։
Փակեք կափարիչը և անջատեք կրակը։

Չախոխբիլին կաթսայում

17

Թողեք ծածկված վիճակում 30 րոպե, որպեսզի համերը բացվեն

Պարաստի չախոխբիլի

18

Մատուցելիս չախոխբիլիի վրա լցնել մանրացված կանաչի։

Չախոխբիլի ափսեյում

19

Չախոխբիլին լավ համադրվում է կարտոֆիլի պյուրեի կամ խաշած բրնձի հետ։

Վրացական չախոխբիլի

Notes

Վրացական չախոխբիլի

Հեղինակ

կայքում չէ 3 days

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 32Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան