Չախոխբիլին թռչնամսից համեղ ուտեստ է, ազգային վրացական խոհանոցից։ Ուտեստի առանձնահատկությունն այն է, որ հավը 15-20 րոպե նախնական տապակում են քիչ քանակությամբ յուղի մեջ։
Նախապատրաստել բոլոր բաղադրիչները։
Հավի միսը լավ լվացեք և կտրեք ստանդարտ կտորների:
Հավի միսը մարինացրեք՝ ավելացնելով մեկ թեյի գդալ չոր կծու աջիկա:
Խառնել և թողնել մարինացվի 20 րոպե։
Մեծ կաթսայի մեջ տաքացնել բուսայուղը և տապակել հավի կտորները մինչև դարչնագույնը կեղև առաջանա:
Ես տապակեցի միջին կրակի վրա 10 րոպե յուրաքանչյուր կողմից:
Մինչ հավը տապակվում է, մաքրել սոխը և կտրտել կեսաօղակների տեսքով։
Լոլիկի կեղևը մաքրելու համար կենտրոնում դանակով գիծ քաշել, վրան լցնել եռման ջուր և թողնել 5 րոպե։
Բուլղարական քաղցր պղպեղը մաքրել և կտրատել շերտերով։
Պղպեղը կրտելուց հետո լոլիկի կեղևները հանում ենք։
Մաքրած լոլիկները կտրտել փոքր խորանարդի տեսքով։
Տապակած հավի կտորները հանում ենք թավայից։
Նույն թավայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա 6-7 րոպե տապակել մանրացված սոխը։
Ավելացնել տոմատի մածուկ և քաղցր աջիկա:
Ավելացնել ուցխո-սունելի, աղացած կարմիր պղպեղ և աղացած համեմ։
Խառնել և թավայի մեջ ավելացնել հավի կտորները։
Ավելացնել թարմ աղացած սև պղպեղ, ապա մանրացրած բուլղարական պղպեղը։
Դեռևս խառնեու կարիք չկա։
Եփել մարմանդ կրակի վրա փակ կափարիչով 10 րոպե։
Ավելացնել կտրտած լոլիկը։ Այս պահին նույնպես խառնել պետք չէ:
Եփել կափարիչով ծածկված վիճակում ևս 10 րոպե։
Բացեք կափարիչը և խառնեք ուտեստը։
Եփել միջին կրակի վրա ևս 20 րոպե՝ կափարիչով ծածկված։
Թարմ կանաչին մանր կտրտել։ Ես վերցրել եմ համեմ, մաղադանոս և ռեհան։
Սխտորը մանր կտրտել։
Փորձեք աղը և անհրաժեշտության դեպքում ավելացրեք։
Այնուհետև ավելացնել մանր կտրատած կանաչին ու սխտորը։
Փակեք կափարիչը և անջատեք կրակը։
Թողեք ծածկված վիճակում 30 րոպե, որպեսզի համերը բացվեն
Մատուցելիս չախոխբիլիի վրա լցնել մանրացված կանաչի։
Չախոխբիլին լավ համադրվում է կարտոֆիլի պյուրեի կամ խաշած բրնձի հետ։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստել բոլոր բաղադրիչները։
Հավի միսը լավ լվացեք և կտրեք ստանդարտ կտորների:
Հավի միսը մարինացրեք՝ ավելացնելով մեկ թեյի գդալ չոր կծու աջիկա:
Խառնել և թողնել մարինացվի 20 րոպե։
Մեծ կաթսայի մեջ տաքացնել բուսայուղը և տապակել հավի կտորները մինչև դարչնագույնը կեղև առաջանա:
Ես տապակեցի միջին կրակի վրա 10 րոպե յուրաքանչյուր կողմից:
Մինչ հավը տապակվում է, մաքրել սոխը և կտրտել կեսաօղակների տեսքով։
Լոլիկի կեղևը մաքրելու համար կենտրոնում դանակով գիծ քաշել, վրան լցնել եռման ջուր և թողնել 5 րոպե։
Բուլղարական քաղցր պղպեղը մաքրել և կտրատել շերտերով։
Պղպեղը կրտելուց հետո լոլիկի կեղևները հանում ենք։
Մաքրած լոլիկները կտրտել փոքր խորանարդի տեսքով։
Տապակած հավի կտորները հանում ենք թավայից։
Նույն թավայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա 6-7 րոպե տապակել մանրացված սոխը։
Ավելացնել տոմատի մածուկ և քաղցր աջիկա:
Ավելացնել ուցխո-սունելի, աղացած կարմիր պղպեղ և աղացած համեմ։
Խառնել և թավայի մեջ ավելացնել հավի կտորները։
Ավելացնել թարմ աղացած սև պղպեղ, ապա մանրացրած բուլղարական պղպեղը։
Դեռևս խառնեու կարիք չկա։
Եփել մարմանդ կրակի վրա փակ կափարիչով 10 րոպե։
Ավելացնել կտրտած լոլիկը։ Այս պահին նույնպես խառնել պետք չէ:
Եփել կափարիչով ծածկված վիճակում ևս 10 րոպե։
Բացեք կափարիչը և խառնեք ուտեստը։
Եփել միջին կրակի վրա ևս 20 րոպե՝ կափարիչով ծածկված։
Թարմ կանաչին մանր կտրտել։ Ես վերցրել եմ համեմ, մաղադանոս և ռեհան։
Սխտորը մանր կտրտել։
Փորձեք աղը և անհրաժեշտության դեպքում ավելացրեք։
Այնուհետև ավելացնել մանր կտրատած կանաչին ու սխտորը։
Փակեք կափարիչը և անջատեք կրակը։
Թողեք ծածկված վիճակում 30 րոպե, որպեսզի համերը բացվեն
Մատուցելիս չախոխբիլիի վրա լցնել մանրացված կանաչի։
Չախոխբիլին լավ համադրվում է կարտոֆիլի պյուրեի կամ խաշած բրնձի հետ։