Մանանեխով կարտոֆիլ ջեռոցում

Վարկանիշ
Ջեռոցում պատրաստած կարտոֆիլ
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում1 ժ
Նաղադրիչները
 7 հատ կարտոֆիլ
 100 գ․ պանիր
 5 ճշ/գ․ բուսական յուղ
 70 գ․ կարագ
 1 թ/գ․ չոր աղացած աջիկաԱջիկայի փոխարեն կարելի է օգտագործել աղացած կարմիր պղպեղ։
 1 թ/գ․ ուրցՈւրցը դա ռուսերեն "Тимьян"-ն է։
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 1 թ/գ․ չոր սամիթԿարելի է օգտագործել նաև թարմ մանրացված սամիթ, ինչպես որ ես եմ արել։
 1 թ/գ․ սխտորի փոշի
 1 թ/գ․ մաղադանոս
 ½ թ/գ․ աղ

Այս բաղադրատոմսի պատրաստման արդյունքում դուք կստանաք համեղ կարտոֆիլ՝ յուրահատուկ համով։ Ցանկության դեպքում չոր աջիկան կարելի է փոխարինել կարմիր աղացած պղպեղով, իսկ չոր սամիթը թարմով։

 
Ջեռոցում կարտոֆիլի պատրաստման քայլերը
1

Այս բաղադրատոմսով պատրաստելու համար պետք է ընտրել միջին չափսի կարտոֆիլ։

Կարտոֆիլը կաթսայի մեջ

2

Կարտոֆիլը լավ լվացի հոսող ջրի տակ և առանց կճեպը մաքրելու կաշեցի միչև փափկի։ Ես այն եփեցի մոտավորապես 20 րոպե։

Խաշած կարտոֆիլը

3

Այնուհետև ես պատրաստեցի համեմունքների խառնուրդ, որն առանցքային դեր է խաղում այս բաղադրատոմսում։
Դրա համար 3 ​​ճաշի գդալ բուսայուղի վրա ավելացրեցի չոր աջիկա, աղացած սև պղպեղ, սխտորի փոշի, ուրց, մանանեխ, աղ և խառնեցի։

Համեմունքների խառնուրդ

4

Հետո ես ավելացրեցի 1 ճաշի գդալ մանրացված թարմ սամիթ։ Եթե ​​ձեր սամիթը չոր է, ապա ավելացրեք 1 թեյի գդալ։
Լավ խառնել։

Մանրացրած թարմ սամիթ

5

Խառնուրդը իմ մոտ թանձր ստացվեց, այդ պատճառով ես ավելացրեցի ևս 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ։

Համեմունքների խառնուրդը

6

Ջեռոցի սկուտեղը ծածկեք թխելու թղթով և դրեք կարտոֆիլը այնպես, որ նրանց միջև առնվազն երկու անգամ ավելի շատ հեռավորություն լինի, քան դրանց տրամագիծը:

Կարտոֆիլը սկուտեղի մեջ

7

Փայտե հրիչով յուրաքանչյուր կարտոֆիլ առանձին-առանձին տրորեցի, մինչև այն վերածվի հարթ զանգվածի։

Տրորած կարտոֆիլ

8

Դրանից հետո ես պատրաստի համեմունքների խառնուրդը քսեցի կարտոֆիլի մակերեսին՝ օգտագործելով խոհարարական վրձին:
Դա անելու համար ավելի լավ է խառնուրդից մեկական թեյի գդալ դնել յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա և տարածել վրձնով:

Համեմել կարտոֆիլը

9

Ջեռոցից առաջ վերջին բաղադրիչը սերուցքային կարագն է։ Յուրաքանչյուր տրորած կարտոֆիլի վրա 10 գրամ կարագ եմ դրել։

Կարագը կարտոֆիլի վրա

10

Կարտոֆիլով տապակը դրեցի ջեռոցում ու ջերմաստիճանը դրեցի 180 աստիճան։

Տապակը ջեռոցում

11

Մինչ կարտոֆիլը ջեռոցում է, քերիչի վրա մանրացրել եմ 100 գրամ պանիր։

Քերած պանիր

12

Քսան րոպե տապակելուց հետո տապակը հանեցի ջեռոցից ու յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա դրեցի մեկական ճաշի գդալ քերած պանիր։

Պանիրը կարտոֆիլի վրա

13

Նորից դրեցի նախապես տաքացրած ջեռոցում և եփեցի մինչև պանիրն ամբողջությամբ հալվի: Դա տևեց 7 րոպե:
Ջեռոցում եփած կարտոֆիլը պատրաստ է։
Մատուցել եմ հավի կոտլետներով։

Պատրաստի կարտոֆիլը

Կատեգորիա, ՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Նաղադրիչները
 7 հատ կարտոֆիլ
 100 գ․ պանիր
 5 ճշ/գ․ բուսական յուղ
 70 գ․ կարագ
 1 թ/գ․ չոր աղացած աջիկաԱջիկայի փոխարեն կարելի է օգտագործել աղացած կարմիր պղպեղ։
 1 թ/գ․ ուրցՈւրցը դա ռուսերեն "Тимьян"-ն է։
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 1 թ/գ․ չոր սամիթԿարելի է օգտագործել նաև թարմ մանրացված սամիթ, ինչպես որ ես եմ արել։
 1 թ/գ․ սխտորի փոշի
 1 թ/գ․ մաղադանոս
 ½ թ/գ․ աղ

Directions

Ջեռոցում կարտոֆիլի պատրաստման քայլերը
1

Այս բաղադրատոմսով պատրաստելու համար պետք է ընտրել միջին չափսի կարտոֆիլ։

Կարտոֆիլը կաթսայի մեջ

2

Կարտոֆիլը լավ լվացի հոսող ջրի տակ և առանց կճեպը մաքրելու կաշեցի միչև փափկի։ Ես այն եփեցի մոտավորապես 20 րոպե։

Խաշած կարտոֆիլը

3

Այնուհետև ես պատրաստեցի համեմունքների խառնուրդ, որն առանցքային դեր է խաղում այս բաղադրատոմսում։
Դրա համար 3 ​​ճաշի գդալ բուսայուղի վրա ավելացրեցի չոր աջիկա, աղացած սև պղպեղ, սխտորի փոշի, ուրց, մանանեխ, աղ և խառնեցի։

Համեմունքների խառնուրդ

4

Հետո ես ավելացրեցի 1 ճաշի գդալ մանրացված թարմ սամիթ։ Եթե ​​ձեր սամիթը չոր է, ապա ավելացրեք 1 թեյի գդալ։
Լավ խառնել։

Մանրացրած թարմ սամիթ

5

Խառնուրդը իմ մոտ թանձր ստացվեց, այդ պատճառով ես ավելացրեցի ևս 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ։

Համեմունքների խառնուրդը

6

Ջեռոցի սկուտեղը ծածկեք թխելու թղթով և դրեք կարտոֆիլը այնպես, որ նրանց միջև առնվազն երկու անգամ ավելի շատ հեռավորություն լինի, քան դրանց տրամագիծը:

Կարտոֆիլը սկուտեղի մեջ

7

Փայտե հրիչով յուրաքանչյուր կարտոֆիլ առանձին-առանձին տրորեցի, մինչև այն վերածվի հարթ զանգվածի։

Տրորած կարտոֆիլ

8

Դրանից հետո ես պատրաստի համեմունքների խառնուրդը քսեցի կարտոֆիլի մակերեսին՝ օգտագործելով խոհարարական վրձին:
Դա անելու համար ավելի լավ է խառնուրդից մեկական թեյի գդալ դնել յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա և տարածել վրձնով:

Համեմել կարտոֆիլը

9

Ջեռոցից առաջ վերջին բաղադրիչը սերուցքային կարագն է։ Յուրաքանչյուր տրորած կարտոֆիլի վրա 10 գրամ կարագ եմ դրել։

Կարագը կարտոֆիլի վրա

10

Կարտոֆիլով տապակը դրեցի ջեռոցում ու ջերմաստիճանը դրեցի 180 աստիճան։

Տապակը ջեռոցում

11

Մինչ կարտոֆիլը ջեռոցում է, քերիչի վրա մանրացրել եմ 100 գրամ պանիր։

Քերած պանիր

12

Քսան րոպե տապակելուց հետո տապակը հանեցի ջեռոցից ու յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա դրեցի մեկական ճաշի գդալ քերած պանիր։

Պանիրը կարտոֆիլի վրա

13

Նորից դրեցի նախապես տաքացրած ջեռոցում և եփեցի մինչև պանիրն ամբողջությամբ հալվի: Դա տևեց 7 րոպե:
Ջեռոցում եփած կարտոֆիլը պատրաստ է։
Մատուցել եմ հավի կոտլետներով։

Պատրաստի կարտոֆիլը

Notes

Մանանեխով կարտոֆիլ ջեռոցում

Հեղինակ

կայքում չէ 19 hours

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.