Այս բաղադրատոմսի պատրաստման արդյունքում դուք կստանաք համեղ կարտոֆիլ՝ յուրահատուկ համով։ Ցանկության դեպքում չոր աջիկան կարելի է փոխարինել կարմիր աղացած պղպեղով, իսկ չոր սամիթը թարմով։
Այս բաղադրատոմսով պատրաստելու համար պետք է ընտրել միջին չափսի կարտոֆիլ։
Կարտոֆիլը լավ լվացի հոսող ջրի տակ և առանց կճեպը մաքրելու կաշեցի միչև փափկի։ Ես այն եփեցի մոտավորապես 20 րոպե։
Այնուհետև ես պատրաստեցի համեմունքների խառնուրդ, որն առանցքային դեր է խաղում այս բաղադրատոմսում։
Դրա համար 3 ճաշի գդալ բուսայուղի վրա ավելացրեցի չոր աջիկա, աղացած սև պղպեղ, սխտորի փոշի, ուրց, մանանեխ, աղ և խառնեցի։
Հետո ես ավելացրեցի 1 ճաշի գդալ մանրացված թարմ սամիթ։ Եթե ձեր սամիթը չոր է, ապա ավելացրեք 1 թեյի գդալ։
Լավ խառնել։
Խառնուրդը իմ մոտ թանձր ստացվեց, այդ պատճառով ես ավելացրեցի ևս 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ։
Ջեռոցի սկուտեղը ծածկեք թխելու թղթով և դրեք կարտոֆիլը այնպես, որ նրանց միջև առնվազն երկու անգամ ավելի շատ հեռավորություն լինի, քան դրանց տրամագիծը:
Փայտե հրիչով յուրաքանչյուր կարտոֆիլ առանձին-առանձին տրորեցի, մինչև այն վերածվի հարթ զանգվածի։
Դրանից հետո ես պատրաստի համեմունքների խառնուրդը քսեցի կարտոֆիլի մակերեսին՝ օգտագործելով խոհարարական վրձին:
Դա անելու համար ավելի լավ է խառնուրդից մեկական թեյի գդալ դնել յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա և տարածել վրձնով:
Ջեռոցից առաջ վերջին բաղադրիչը սերուցքային կարագն է։ Յուրաքանչյուր տրորած կարտոֆիլի վրա 10 գրամ կարագ եմ դրել։
Կարտոֆիլով տապակը դրեցի ջեռոցում ու ջերմաստիճանը դրեցի 180 աստիճան։
Մինչ կարտոֆիլը ջեռոցում է, քերիչի վրա մանրացրել եմ 100 գրամ պանիր։
Քսան րոպե տապակելուց հետո տապակը հանեցի ջեռոցից ու յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա դրեցի մեկական ճաշի գդալ քերած պանիր։
Նորից դրեցի նախապես տաքացրած ջեռոցում և եփեցի մինչև պանիրն ամբողջությամբ հալվի: Դա տևեց 7 րոպե:
Ջեռոցում եփած կարտոֆիլը պատրաստ է։
Մատուցել եմ հավի կոտլետներով։
բաղադրիչ
Directions
Այս բաղադրատոմսով պատրաստելու համար պետք է ընտրել միջին չափսի կարտոֆիլ։
Կարտոֆիլը լավ լվացի հոսող ջրի տակ և առանց կճեպը մաքրելու կաշեցի միչև փափկի։ Ես այն եփեցի մոտավորապես 20 րոպե։
Այնուհետև ես պատրաստեցի համեմունքների խառնուրդ, որն առանցքային դեր է խաղում այս բաղադրատոմսում։
Դրա համար 3 ճաշի գդալ բուսայուղի վրա ավելացրեցի չոր աջիկա, աղացած սև պղպեղ, սխտորի փոշի, ուրց, մանանեխ, աղ և խառնեցի։
Հետո ես ավելացրեցի 1 ճաշի գդալ մանրացված թարմ սամիթ։ Եթե ձեր սամիթը չոր է, ապա ավելացրեք 1 թեյի գդալ։
Լավ խառնել։
Խառնուրդը իմ մոտ թանձր ստացվեց, այդ պատճառով ես ավելացրեցի ևս 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ։
Ջեռոցի սկուտեղը ծածկեք թխելու թղթով և դրեք կարտոֆիլը այնպես, որ նրանց միջև առնվազն երկու անգամ ավելի շատ հեռավորություն լինի, քան դրանց տրամագիծը:
Փայտե հրիչով յուրաքանչյուր կարտոֆիլ առանձին-առանձին տրորեցի, մինչև այն վերածվի հարթ զանգվածի։
Դրանից հետո ես պատրաստի համեմունքների խառնուրդը քսեցի կարտոֆիլի մակերեսին՝ օգտագործելով խոհարարական վրձին:
Դա անելու համար ավելի լավ է խառնուրդից մեկական թեյի գդալ դնել յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա և տարածել վրձնով:
Ջեռոցից առաջ վերջին բաղադրիչը սերուցքային կարագն է։ Յուրաքանչյուր տրորած կարտոֆիլի վրա 10 գրամ կարագ եմ դրել։
Կարտոֆիլով տապակը դրեցի ջեռոցում ու ջերմաստիճանը դրեցի 180 աստիճան։
Մինչ կարտոֆիլը ջեռոցում է, քերիչի վրա մանրացրել եմ 100 գրամ պանիր։
Քսան րոպե տապակելուց հետո տապակը հանեցի ջեռոցից ու յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա դրեցի մեկական ճաշի գդալ քերած պանիր։
Նորից դրեցի նախապես տաքացրած ջեռոցում և եփեցի մինչև պանիրն ամբողջությամբ հալվի: Դա տևեց 7 րոպե:
Ջեռոցում եփած կարտոֆիլը պատրաստ է։
Մատուցել եմ հավի կոտլետներով։