
Այս բաղադրատոմսով հավի քաբաբը կարելի է պատրաստել մաղալի վրա, ջեռոցում կամ տնային էլեկտրական թոնիրում։
Նախապատրաստել քաբաբի բաղադրիչները։
Հավի միսը և խոզի ճարպը երկու անգամ անցկացրեք մսաղացով։
Սոխը անցկացնում ենք խոշոր քերիչով և թողնում, որ հյութը բաց թողնի։
Քերած սոխի հյութը քամել և այն մսաղացով անցկացնելով ավելացնել աղացած մսին։
Կանաչին մանր կտրատել։
Աղացած միսին ավելացնել համեմունքներ․ կորիանդր, կարմիր և սև աղացած պղպեղ, ուցխո-սունելի։
Ցանկության դեպքում ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, ծիտրոնով կամ չոր ռեհանով։
3 կգ աղացած մսին ավելացնել 3 թեյի գդալ աղ։
Ավելացնել նաև մանր կտրատած կանաչին։
Հավի ֆարշը լավ խառնել, ամենաքիչը 10 րոպե։
Ֆարշը պետք է դառնա կպչուն։
Ֆարշը բաժանել մասերի և յուրաքանչյուր մասը խփել սեղանին (միսը ծեծել) առնվազն 5 անգամ։
Ինչքան շատ խփեք, միսը այնքան ավելի կպչուն կդառնա։
Պատրաստի ֆարշը ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, ատամի չոփիկով մի քանի անցք անել և դնել սառնարանը ամենաքիչը 3 ժամ։
Լավ կլինի ֆարշը պատրաստել երեկոյան և սառնարանում թողնել ամբողջ գիշերը։
Երբ խորովածի կրակը պատրաստ լինեն (իմ դեպքում թոնիրն արդեն տաքացել է), քաբաբի ֆարշը հանել սառնարանից ու շարել շամփուրների վրա։
Որպեսզի շարելը ավելի հեշտանա, ձեռքը անհրաժեշտ է թրջել սառը ջրի մեջ։
Ձեռքը թրջեք, վերցրեք սառը ֆարշը, քսեք շամփուրի վրա և հավասարաչափ բաշխեք։
Տաք շամփուրների վրա չի կարելի քաբաբ շարել։
Ձևավորեք քաբաբը, այնուհետև մատով սեղմեք շամփուրի ամբողջ երկարությամբ որպեսզի նախշեր ստացվի։
Հաստությունը կախված է շամփուրներից։
Անպայման սեղմեք ծայրերը, որպեսզի ֆարշը ամրանա շամփուրի վրա:
Քաբաբը կարելի է պատրաստել մաղալի վրա, ջեռոցում կամ տնային էլեկտրական թոնիրում։
Ես պատրաստել եմ տնային թոնիրում 15 րոպե:
Մատուցել լավաշի մեջ՝ սոխով և կանչիով։
Բարի ախորժակ:
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստել քաբաբի բաղադրիչները։
Հավի միսը և խոզի ճարպը երկու անգամ անցկացրեք մսաղացով։
Սոխը անցկացնում ենք խոշոր քերիչով և թողնում, որ հյութը բաց թողնի։
Քերած սոխի հյութը քամել և այն մսաղացով անցկացնելով ավելացնել աղացած մսին։
Կանաչին մանր կտրատել։
Աղացած միսին ավելացնել համեմունքներ․ կորիանդր, կարմիր և սև աղացած պղպեղ, ուցխո-սունելի։
Ցանկության դեպքում ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, ծիտրոնով կամ չոր ռեհանով։
3 կգ աղացած մսին ավելացնել 3 թեյի գդալ աղ։
Ավելացնել նաև մանր կտրատած կանաչին։
Հավի ֆարշը լավ խառնել, ամենաքիչը 10 րոպե։
Ֆարշը պետք է դառնա կպչուն։
Ֆարշը բաժանել մասերի և յուրաքանչյուր մասը խփել սեղանին (միսը ծեծել) առնվազն 5 անգամ։
Ինչքան շատ խփեք, միսը այնքան ավելի կպչուն կդառնա։
Պատրաստի ֆարշը ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, ատամի չոփիկով մի քանի անցք անել և դնել սառնարանը ամենաքիչը 3 ժամ։
Լավ կլինի ֆարշը պատրաստել երեկոյան և սառնարանում թողնել ամբողջ գիշերը։
Երբ խորովածի կրակը պատրաստ լինեն (իմ դեպքում թոնիրն արդեն տաքացել է), քաբաբի ֆարշը հանել սառնարանից ու շարել շամփուրների վրա։
Որպեսզի շարելը ավելի հեշտանա, ձեռքը անհրաժեշտ է թրջել սառը ջրի մեջ։
Ձեռքը թրջեք, վերցրեք սառը ֆարշը, քսեք շամփուրի վրա և հավասարաչափ բաշխեք։
Տաք շամփուրների վրա չի կարելի քաբաբ շարել։
Ձևավորեք քաբաբը, այնուհետև մատով սեղմեք շամփուրի ամբողջ երկարությամբ որպեսզի նախշեր ստացվի։
Հաստությունը կախված է շամփուրներից։
Անպայման սեղմեք ծայրերը, որպեսզի ֆարշը ամրանա շամփուրի վրա:
Քաբաբը կարելի է պատրաստել մաղալի վրա, ջեռոցում կամ տնային էլեկտրական թոնիրում։
Ես պատրաստել եմ տնային թոնիրում 15 րոպե:
Մատուցել լավաշի մեջ՝ սոխով և կանչիով։
Բարի ախորժակ: