Դիտում 98
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ12 ժՊատրաստում1 ժ
Բաղադրիչները
1500 գ․ հավի կրծքամիս
1000 գ․ hավի ազդրամիս Ազդրամսի քաշը գրված է առանց ոսկոր։
300 գ․ խոզի ճարպ
400 գ․ սոխ
2 թ/գ․ կորիանդրԱղացած համեմի սերմ։
2 թ/գ․ աղացած կարմիր պղպեղ
2 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
40 գ․ համեմԿանաչին վերցրեք ըստ ճաշակի։
2 թ/գ․ ուցխո-սունելի Ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, զիրայով, ծիտրոնով կամ չորացրած ռեհանով։
3 թ/գ․ աղ
Այս բաղադրատոմսով հավի քաբաբը կարելի է պատրաստել մաղալի վրա, ջեռոցում կամ տնային էլեկտրական թոնիրում։
Հավի քաբաբի պատրաստման քայլերը
1Նախապատրաստել քաբաբի բաղադրիչները։

2Հավի միսը և խոզի ճարպը երկու անգամ անցկացրեք մսաղացով։

3Սոխը անցկացնում ենք խոշոր քերիչով և թողնում, որ հյութը բաց թողնի։

4Քերած սոխի հյութը քամել և այն մսաղացով անցկացնելով ավելացնել աղացած մսին։

6Աղացած միսին ավելացնել համեմունքներ․ կորիանդր, կարմիր և սև աղացած պղպեղ, ուցխո-սունելի։
Ցանկության դեպքում ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, ծիտրոնով կամ չոր ռեհանով։

73 կգ աղացած մսին ավելացնել 3 թեյի գդալ աղ։
Ավելացնել նաև մանր կտրատած կանաչին։

8Հավի ֆարշը լավ խառնել, ամենաքիչը 10 րոպե։

9Ֆարշը պետք է դառնա կպչուն։

10Ֆարշը բաժանել մասերի և յուրաքանչյուր մասը խփել սեղանին (միսը ծեծել) առնվազն 5 անգամ։

11Ինչքան շատ խփեք, միսը այնքան ավելի կպչուն կդառնա։

12Պատրաստի ֆարշը ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, ատամի չոփիկով մի քանի անցք անել և դնել սառնարանը ամենաքիչը 3 ժամ։
Լավ կլինի ֆարշը պատրաստել երեկոյան և սառնարանում թողնել ամբողջ գիշերը։

13Երբ խորովածի կրակը պատրաստ լինեն (իմ դեպքում թոնիրն արդեն տաքացել է), քաբաբի ֆարշը հանել սառնարանից ու շարել շամփուրների վրա։
Որպեսզի շարելը ավելի հեշտանա, ձեռքը անհրաժեշտ է թրջել սառը ջրի մեջ։

14Ձեռքը թրջեք, վերցրեք սառը ֆարշը, քսեք շամփուրի վրա և հավասարաչափ բաշխեք։
Տաք շամփուրների վրա չի կարելի քաբաբ շարել։
Ձևավորեք քաբաբը, այնուհետև մատով սեղմեք շամփուրի ամբողջ երկարությամբ որպեսզի նախշեր ստացվի։
Հաստությունը կախված է շամփուրներից։
Անպայման սեղմեք ծայրերը, որպեսզի ֆարշը ամրանա շամփուրի վրա:

15Քաբաբը կարելի է պատրաստել մաղալի վրա, ջեռոցում կամ տնային էլեկտրական թոնիրում։
Ես պատրաստել եմ տնային թոնիրում 15 րոպե:

16Մատուցել լավաշի մեջ՝ սոխով և կանչիով։
Բարի ախորժակ:

բաղադրիչ
Բաղադրիչները
1500 գ․ հավի կրծքամիս
1000 գ․ hավի ազդրամիս Ազդրամսի քաշը գրված է առանց ոսկոր։
300 գ․ խոզի ճարպ
400 գ․ սոխ
2 թ/գ․ կորիանդրԱղացած համեմի սերմ։
2 թ/գ․ աղացած կարմիր պղպեղ
2 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
40 գ․ համեմԿանաչին վերցրեք ըստ ճաշակի։
2 թ/գ․ ուցխո-սունելի Ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, զիրայով, ծիտրոնով կամ չորացրած ռեհանով։
3 թ/գ․ աղ
Directions
Հավի քաբաբի պատրաստման քայլերը
1Նախապատրաստել քաբաբի բաղադրիչները։

2Հավի միսը և խոզի ճարպը երկու անգամ անցկացրեք մսաղացով։

3Սոխը անցկացնում ենք խոշոր քերիչով և թողնում, որ հյութը բաց թողնի։

4Քերած սոխի հյութը քամել և այն մսաղացով անցկացնելով ավելացնել աղացած մսին։

6Աղացած միսին ավելացնել համեմունքներ․ կորիանդր, կարմիր և սև աղացած պղպեղ, ուցխո-սունելի։
Ցանկության դեպքում ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, ծիտրոնով կամ չոր ռեհանով։

73 կգ աղացած մսին ավելացնել 3 թեյի գդալ աղ։
Ավելացնել նաև մանր կտրատած կանաչին։

8Հավի ֆարշը լավ խառնել, ամենաքիչը 10 րոպե։

9Ֆարշը պետք է դառնա կպչուն։

10Ֆարշը բաժանել մասերի և յուրաքանչյուր մասը խփել սեղանին (միսը ծեծել) առնվազն 5 անգամ։

11Ինչքան շատ խփեք, միսը այնքան ավելի կպչուն կդառնա։

12Պատրաստի ֆարշը ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, ատամի չոփիկով մի քանի անցք անել և դնել սառնարանը ամենաքիչը 3 ժամ։
Լավ կլինի ֆարշը պատրաստել երեկոյան և սառնարանում թողնել ամբողջ գիշերը։

13Երբ խորովածի կրակը պատրաստ լինեն (իմ դեպքում թոնիրն արդեն տաքացել է), քաբաբի ֆարշը հանել սառնարանից ու շարել շամփուրների վրա։
Որպեսզի շարելը ավելի հեշտանա, ձեռքը անհրաժեշտ է թրջել սառը ջրի մեջ։

14Ձեռքը թրջեք, վերցրեք սառը ֆարշը, քսեք շամփուրի վրա և հավասարաչափ բաշխեք։
Տաք շամփուրների վրա չի կարելի քաբաբ շարել։
Ձևավորեք քաբաբը, այնուհետև մատով սեղմեք շամփուրի ամբողջ երկարությամբ որպեսզի նախշեր ստացվի։
Հաստությունը կախված է շամփուրներից։
Անպայման սեղմեք ծայրերը, որպեսզի ֆարշը ամրանա շամփուրի վրա:

15Քաբաբը կարելի է պատրաստել մաղալի վրա, ջեռոցում կամ տնային էլեկտրական թոնիրում։
Ես պատրաստել եմ տնային թոնիրում 15 րոպե:

16Մատուցել լավաշի մեջ՝ սոխով և կանչիով։
Բարի ախորժակ:

Հեղինակ
9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 33Գրանցում: 28-06-2022