Հավի քաբաբ

Վարկանիշ
Հավից քաբաբ
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ12 ժՊատրաստում1 ժ
Բաղադրիչները
 1500 գ․ հավի կրծքամիս
 1000 գ․ hավի ազդրամիս Ազդրամսի քաշը գրված է առանց ոսկոր։
 300 գ․ խոզի ճարպ
 400 գ․ սոխ
 2 թ/գ․ կորիանդրԱղացած համեմի սերմ։
 2 թ/գ․ աղացած կարմիր պղպեղ
 2 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 40 գ․ համեմԿանաչին վերցրեք ըստ ճաշակի։
 2 թ/գ․ ուցխո-սունելի Ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, զիրայով, ծիտրոնով կամ չորացրած ռեհանով։
 3 թ/գ․ աղ

Այս բաղադրատոմսով հավի քաբաբը կարելի է պատրաստել մաղալի վրա, ջեռոցում կամ տնային էլեկտրական թոնիրում։

 
Հավի քաբաբի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել քաբաբի բաղադրիչները։

Քաբաբի բաղադրիչները

2

Հավի միսը և խոզի ճարպը երկու անգամ անցկացրեք մսաղացով։

Միսը մսաղացում

3

Սոխը անցկացնում ենք խոշոր քերիչով և թողնում, որ հյութը բաց թողնի։

Քերած սոխը

4

Քերած սոխի հյութը քամել և այն մսաղացով անցկացնելով ավելացնել աղացած մսին։

Քերած սոխը մսաղացում

5

Կանաչին մանր կտրատել։

6

Աղացած միսին ավելացնել համեմունքներ․ կորիանդր, կարմիր և սև աղացած պղպեղ, ուցխո-սունելի։
Ցանկության դեպքում ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, ծիտրոնով կամ չոր ռեհանով։

Ավելացնել համեմունքները

7

3 կգ աղացած մսին ​​ավելացնել 3 թեյի գդալ աղ։
Ավելացնել նաև մանր կտրատած կանաչին։

Ավելացնել կանաչին

8

Հավի ֆարշը լավ խառնել, ամենաքիչը 10 րոպե։ 

Ֆարշը խառնել

9

Ֆարշը պետք է դառնա կպչուն։

Կպչուն ֆարշ

10

Ֆարշը բաժանել մասերի և յուրաքանչյուր մասը խփել սեղանին (միսը ծեծել) առնվազն 5 անգամ։

Ֆարշը ծեծել

11

Ինչքան շատ խփեք, միսը այնքան ավելի կպչուն կդառնա։

Ծեծված ֆարշը

12

Պատրաստի ֆարշը ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, ատամի չոփիկով մի քանի անցք անել և դնել սառնարանը ամենաքիչը 3 ժամ։
Լավ կլինի ֆարշը պատրաստել երեկոյան և սառնարանում թողնել ամբողջ գիշերը։

Պատրաստ քաբաբի ֆարշ

13

Երբ խորովածի կրակը պատրաստ լինեն (իմ դեպքում թոնիրն արդեն տաքացել է), քաբաբի ֆարշը հանել սառնարանից ու շարել շամփուրների վրա։
Որպեսզի շարելը ավելի հեշտանա, ձեռքը անհրաժեշտ է թրջել սառը ջրի մեջ։

Քաբաբի շարելու պրոցեսը

14

Ձեռքը թրջեք, վերցրեք սառը ֆարշը, քսեք շամփուրի վրա և հավասարաչափ բաշխեք։
Տաք շամփուրների վրա չի կարելի քաբաբ շարել։
Ձևավորեք քաբաբը, այնուհետև մատով սեղմեք շամփուրի ամբողջ երկարությամբ որպեսզի նախշեր ստացվի։
Հաստությունը կախված է շամփուրներից։
Անպայման սեղմեք ծայրերը, որպեսզի ֆարշը ամրանա շամփուրի վրա:

Քաբաբը շամփուրի վրա

15

Քաբաբը կարելի է պատրաստել մաղալի վրա, ջեռոցում կամ տնային էլեկտրական թոնիրում։
Ես պատրաստել եմ տնային թոնիրում 15 րոպե:

Խորոված քաբաբ

16

Մատուցել լավաշի մեջ՝ սոխով և կանչիով։
Բարի ախորժակ:

Քաբաբը լավաշի մեջ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 1500 գ․ հավի կրծքամիս
 1000 գ․ hավի ազդրամիս Ազդրամսի քաշը գրված է առանց ոսկոր։
 300 գ․ խոզի ճարպ
 400 գ․ սոխ
 2 թ/գ․ կորիանդրԱղացած համեմի սերմ։
 2 թ/գ․ աղացած կարմիր պղպեղ
 2 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 40 գ․ համեմԿանաչին վերցրեք ըստ ճաշակի։
 2 թ/գ․ ուցխո-սունելի Ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, զիրայով, ծիտրոնով կամ չորացրած ռեհանով։
 3 թ/գ․ աղ

Directions

Հավի քաբաբի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել քաբաբի բաղադրիչները։

Քաբաբի բաղադրիչները

2

Հավի միսը և խոզի ճարպը երկու անգամ անցկացրեք մսաղացով։

Միսը մսաղացում

3

Սոխը անցկացնում ենք խոշոր քերիչով և թողնում, որ հյութը բաց թողնի։

Քերած սոխը

4

Քերած սոխի հյութը քամել և այն մսաղացով անցկացնելով ավելացնել աղացած մսին։

Քերած սոխը մսաղացում

5

Կանաչին մանր կտրատել։

6

Աղացած միսին ավելացնել համեմունքներ․ կորիանդր, կարմիր և սև աղացած պղպեղ, ուցխո-սունելի։
Ցանկության դեպքում ուցխո-սունելին կարելի է փոխարինել խմելի-սունելիով, ծիտրոնով կամ չոր ռեհանով։

Ավելացնել համեմունքները

7

3 կգ աղացած մսին ​​ավելացնել 3 թեյի գդալ աղ։
Ավելացնել նաև մանր կտրատած կանաչին։

Ավելացնել կանաչին

8

Հավի ֆարշը լավ խառնել, ամենաքիչը 10 րոպե։ 

Ֆարշը խառնել

9

Ֆարշը պետք է դառնա կպչուն։

Կպչուն ֆարշ

10

Ֆարշը բաժանել մասերի և յուրաքանչյուր մասը խփել սեղանին (միսը ծեծել) առնվազն 5 անգամ։

Ֆարշը ծեծել

11

Ինչքան շատ խփեք, միսը այնքան ավելի կպչուն կդառնա։

Ծեծված ֆարշը

12

Պատրաստի ֆարշը ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, ատամի չոփիկով մի քանի անցք անել և դնել սառնարանը ամենաքիչը 3 ժամ։
Լավ կլինի ֆարշը պատրաստել երեկոյան և սառնարանում թողնել ամբողջ գիշերը։

Պատրաստ քաբաբի ֆարշ

13

Երբ խորովածի կրակը պատրաստ լինեն (իմ դեպքում թոնիրն արդեն տաքացել է), քաբաբի ֆարշը հանել սառնարանից ու շարել շամփուրների վրա։
Որպեսզի շարելը ավելի հեշտանա, ձեռքը անհրաժեշտ է թրջել սառը ջրի մեջ։

Քաբաբի շարելու պրոցեսը

14

Ձեռքը թրջեք, վերցրեք սառը ֆարշը, քսեք շամփուրի վրա և հավասարաչափ բաշխեք։
Տաք շամփուրների վրա չի կարելի քաբաբ շարել։
Ձևավորեք քաբաբը, այնուհետև մատով սեղմեք շամփուրի ամբողջ երկարությամբ որպեսզի նախշեր ստացվի։
Հաստությունը կախված է շամփուրներից։
Անպայման սեղմեք ծայրերը, որպեսզի ֆարշը ամրանա շամփուրի վրա:

Քաբաբը շամփուրի վրա

15

Քաբաբը կարելի է պատրաստել մաղալի վրա, ջեռոցում կամ տնային էլեկտրական թոնիրում։
Ես պատրաստել եմ տնային թոնիրում 15 րոպե:

Խորոված քաբաբ

16

Մատուցել լավաշի մեջ՝ սոխով և կանչիով։
Բարի ախորժակ:

Քաբաբը լավաշի մեջ

Notes

Հավի քաբաբ

Հեղինակ

կայքում չէ 4 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 33Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան