Պիցցա նոսր խմորով

Վարկանիշ
Պիցցա նոսր խմորով
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում40 ր
Խմորի բաղադրիչները
 2 բաժակ ալյուր
 2 հատ հավկիթ
 1 բաժակ կաթ
 ½ թ/գ․ աղ
Միջուկի համար
 200 գ․ երշիկ
 2 հատ լոլիկ
 2 ճշ/գ․ կետչուպ
 200 գ․ պանիր
 2 հատ խաշած ձու

Պիցցայի միջուկը կարող է լինել ցանկացած մթերքներից՝ ըստ ձեր նախասիրությունների։ Ես ձեզ կասեմ միջուկի պատրաստման իմ նախըտրած տարբերակը։
Պիցցան այս բաղադրատոմսով հյութալի է ստացվում, խմորը՝ բարակ։ Այս պիցցան երբեք չի ավելանում։

 
Ջրիկ խմորից պիցցայի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք բոլոր բաղադրիչները պիցցայի խմորի և լցոնման համար:

Պիցցայի բաղադրիչները

2

Կաթը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել կես թեյի գդալ աղ և 2 ձու։
Հարիչով կամ պատառաքաղով խառնել։

Կաթը և ձուն

3

Ալյուր ցանել և խմոր հունցել։ Խմորը պետք է մի փոքր թանձր լինի, նրբաբլիթներ (ալադի) պատրաստելու համար նախատեսված խմորից։
Ալյուրի քանակը ըստ ցանկության։ Ինձնից պահանջվեց 1,5 բաժակ ալյուր անհրաժեշտ թանձրության խմոր ստանալու համար:

Ավելացնել ալյուր

4

Հիմա անցնենք լցոնման պատրաստմանը։ Երշիկը կտրատում ենք շերտերով։ Երշիկը կարելի է փոխարինել նրբերշիկներով կամ խաշած մսով։
Կտրել լոլիկը կես օղակների տեսքով:

Կտրտած լոլիկ

5

Քերեք պանիրը խոշոր քերիչով։

Քերած պանիր

6

Ջեռոցի տապակը ծածկում ենք թխաման թղթով։ Թղթի վրա բուսական յուղ քսեք։

Յուղաթուղթ

7

Պատրաստվախ նոսր խմորը լցնել բուսայուղով քսած թխման թղթի վրա և գդալով հարթեցնել։

Խմորը թղթի վրա

8

Խմորի վրա լցնել մի քիչ քերած պանիր և դնել երշիկը կան նրբերշիկը։

Երշիկը խմորի վրա

9

Հաջորդը, լոլիկի կես օղակներն են:

Լոլիկը պիցցայի վրա

10

Տապակը դնում ենք նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե։
Այդ ընթացքում 2 հատ նախօրոք խաշած ձուն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։

Քերած ձու

11

15 րոպեն անցնելուց հետո հանում ենք թխման տապակը և պիցցային կետչուպ ենք քսում։

Քսել կետչուպ

12

Կետչումի վրայից ցանում ենք քերած ձուն և մնացած քերած պանիրը։

Քերած ձու և պանիր

13

Նորից դնում ենք ջեռոցում և թխում 10 րոպե։

Պիցցան ջեռոցում

14

Հանում ենք պատրաստի պիցցան, կտոր-կտոր ենք անում և քանի դեռ տաք է բոլորին կանչում սեղանի մոտ։

Պիցցայի կտորները

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Խմորի բաղադրիչները
 2 բաժակ ալյուր
 2 հատ հավկիթ
 1 բաժակ կաթ
 ½ թ/գ․ աղ
Միջուկի համար
 200 գ․ երշիկ
 2 հատ լոլիկ
 2 ճշ/գ․ կետչուպ
 200 գ․ պանիր
 2 հատ խաշած ձու

Directions

Ջրիկ խմորից պիցցայի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք բոլոր բաղադրիչները պիցցայի խմորի և լցոնման համար:

Պիցցայի բաղադրիչները

2

Կաթը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել կես թեյի գդալ աղ և 2 ձու։
Հարիչով կամ պատառաքաղով խառնել։

Կաթը և ձուն

3

Ալյուր ցանել և խմոր հունցել։ Խմորը պետք է մի փոքր թանձր լինի, նրբաբլիթներ (ալադի) պատրաստելու համար նախատեսված խմորից։
Ալյուրի քանակը ըստ ցանկության։ Ինձնից պահանջվեց 1,5 բաժակ ալյուր անհրաժեշտ թանձրության խմոր ստանալու համար:

Ավելացնել ալյուր

4

Հիմա անցնենք լցոնման պատրաստմանը։ Երշիկը կտրատում ենք շերտերով։ Երշիկը կարելի է փոխարինել նրբերշիկներով կամ խաշած մսով։
Կտրել լոլիկը կես օղակների տեսքով:

Կտրտած լոլիկ

5

Քերեք պանիրը խոշոր քերիչով։

Քերած պանիր

6

Ջեռոցի տապակը ծածկում ենք թխաման թղթով։ Թղթի վրա բուսական յուղ քսեք։

Յուղաթուղթ

7

Պատրաստվախ նոսր խմորը լցնել բուսայուղով քսած թխման թղթի վրա և գդալով հարթեցնել։

Խմորը թղթի վրա

8

Խմորի վրա լցնել մի քիչ քերած պանիր և դնել երշիկը կան նրբերշիկը։

Երշիկը խմորի վրա

9

Հաջորդը, լոլիկի կես օղակներն են:

Լոլիկը պիցցայի վրա

10

Տապակը դնում ենք նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե։
Այդ ընթացքում 2 հատ նախօրոք խաշած ձուն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։

Քերած ձու

11

15 րոպեն անցնելուց հետո հանում ենք թխման տապակը և պիցցային կետչուպ ենք քսում։

Քսել կետչուպ

12

Կետչումի վրայից ցանում ենք քերած ձուն և մնացած քերած պանիրը։

Քերած ձու և պանիր

13

Նորից դնում ենք ջեռոցում և թխում 10 րոպե։

Պիցցան ջեռոցում

14

Հանում ենք պատրաստի պիցցան, կտոր-կտոր ենք անում և քանի դեռ տաք է բոլորին կանչում սեղանի մոտ։

Պիցցայի կտորները

Պիցցա նոսր խմորով

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *