Տիրամիսու

Վարկանիշ
Տիրամիսու
Լրացուցիչ8 ժՊատրաստում20 ր
Դեսերտի բաղադրիչները
 600 գ․ պանիր մասկարպոնե
 200 գ․ շաքարավազ
 300 մլ․ եփած սուրճ
 կակաո փոշի
 350 մլ․ սերուցքՎերցնել 30%-ից ավելի յուղայնություն ունեցող սլիվկի։
 16 հատ սավոյարդի թխվածքաբլիթՍավոյարդի թխվածքաբլիթներ որոշ տեղերում անվանվում են

Դեսերտի մեջ օգտագործվող սերուցքը պետք է լինի բարձր յուղայնությամբ։ Կարևոր է ամպայման օգտագործել "Սավոյարդի" թխվածքաբլիթները, որպեսզի ստացվի ավանդակն տիրամիսույի համ։

 
Տիրամիսուի պատրստման քայլերը
1

Շաքարավազը խառնում ենք սերուցքի հետ։ Եթե օգտագործվում է հարիչ, ապա արագությունը պետք է լինի նվազագույն, զանգվածը չպետք է հարել։
Ստացված զանգվածին ավելացնել Մասկարպոնե պանիրը, նույն կերպ խառնել։

Խառնել շաքարը սերուցքի հետ

2

Սուրճ եփեք ցանկացած հարմար եղանակով՝ ձեր ճաշակով։ Ըմպելիքը սառեցրեք սենյակային ջերմաստիճանում։
Պանրի սերուցքային զանգվածի մի մասը լցնում ենք ձևամանի վրա, հարթեցնում ենք մակերեսը և շարում սուրճի մեջ թրջած սավոյարդիի մի քանի ձողիկներ։
Թխվածքաբլիթները պետք է արագ շարժումներով թաթախել սուրճի մեջ, որպեսզի չհասցնեն փափկել։

Եփած սուրճ

3

Վերեևից լցրեք մնացած զանգվածը և ծածկեք սուրճով ներծծված թխվածքաբլիթի շերտով։

Սավոյարդին ձևամանի մեջ

4

Կարելի է տիրամիսուն պատրաստել առանց թխվածքաբլիթի ներքին շերտի։
Այս դեպքում անհրաժեշտ է ամբողջ պանրի զանգվածը անմիջապեսլցնել ձևամանի մեջ և վրան սավոյարդի դնել։

5

Ձևամանը դնել սառնարանի սառցախցիկում ամբողջ գիշեր (8–10 ժամ):
Մատուցելու համար դեսերտով ձևամանը շրջել ճաշատախտակի վրա և ցանել կակաո կամ քերած մուգ շոկոլադ:

Պատրաստի տիրամիսու

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Դեսերտի բաղադրիչները
 600 գ․ պանիր մասկարպոնե
 200 գ․ շաքարավազ
 300 մլ․ եփած սուրճ
 կակաո փոշի
 350 մլ․ սերուցքՎերցնել 30%-ից ավելի յուղայնություն ունեցող սլիվկի։
 16 հատ սավոյարդի թխվածքաբլիթՍավոյարդի թխվածքաբլիթներ որոշ տեղերում անվանվում են

Directions

Տիրամիսուի պատրստման քայլերը
1

Շաքարավազը խառնում ենք սերուցքի հետ։ Եթե օգտագործվում է հարիչ, ապա արագությունը պետք է լինի նվազագույն, զանգվածը չպետք է հարել։
Ստացված զանգվածին ավելացնել Մասկարպոնե պանիրը, նույն կերպ խառնել։

Խառնել շաքարը սերուցքի հետ

2

Սուրճ եփեք ցանկացած հարմար եղանակով՝ ձեր ճաշակով։ Ըմպելիքը սառեցրեք սենյակային ջերմաստիճանում։
Պանրի սերուցքային զանգվածի մի մասը լցնում ենք ձևամանի վրա, հարթեցնում ենք մակերեսը և շարում սուրճի մեջ թրջած սավոյարդիի մի քանի ձողիկներ։
Թխվածքաբլիթները պետք է արագ շարժումներով թաթախել սուրճի մեջ, որպեսզի չհասցնեն փափկել։

Եփած սուրճ

3

Վերեևից լցրեք մնացած զանգվածը և ծածկեք սուրճով ներծծված թխվածքաբլիթի շերտով։

Սավոյարդին ձևամանի մեջ

4

Կարելի է տիրամիսուն պատրաստել առանց թխվածքաբլիթի ներքին շերտի։
Այս դեպքում անհրաժեշտ է ամբողջ պանրի զանգվածը անմիջապեսլցնել ձևամանի մեջ և վրան սավոյարդի դնել։

5

Ձևամանը դնել սառնարանի սառցախցիկում ամբողջ գիշեր (8–10 ժամ):
Մատուցելու համար դեսերտով ձևամանը շրջել ճաշատախտակի վրա և ցանել կակաո կամ քերած մուգ շոկոլադ:

Պատրաստի տիրամիսու

Notes

Տիրամիսու

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան