
Տնական թթու վարունգը ցանակացած սեղանի համար սպասվող ուտեստ է հանդիսանում։
Հոսող ջրի տալ լավ լվացեք բանջարեղենը և տերևները։ Այնուհետև մեկ և կես ժամ թղեք սառը ջրի մեջ։
Այդ ընթացքում լվացեք և եռման ջրում 15 րոպե մկրոբազրկեք ապակյա տարան։
Ապակյա բանկայի հատակին դրեք երեքական բալենու և հաղարջենու տերև, 2 սամիթի ճյուղ, 1 ատամ սխտոր, ծովաբաղկի տերև, ինչպես նաև գնդիկավոր պղպեղ և դափնու տերև։
Այնուհետև բանկայի մեջ շերտերով ավելացրեք բանջարեղենը։ Սկզբից վարունգը, հետո մեծ մեծ կտորներով կտրտված սոխը, պատիսոնը, դդմիկը և վերջում սխտոր։
Շարունակեք նույն հերթականությամբ լցնել բանջարեղենը միչև բանկայի լցվելը։
Վերին շերտը պետք է լինի տերևներ, սամիթի ճյուղ, կես ծովաբողկ և ասպիրին։
Այս ամենը անելուց հետո անցեք աղաջրի պատրաստմանը։ Առանձին կաթսայի մեջ լցրեք ջուր և եռացրեք։ Մինչ ջրի եռման ջերմաստիճանի հասնելը, տաքցման ընթացքում ավելացրեք շաքարավազը և աղը։
Հենց որ աղաջուրը սկսի եռալ, անմիջապես լցրեք բանկայի մեջ։
Ավելացրեք քացախը և ամուր փակեք մետաղյա կափարիչով։ Ապակյա տարան շրջեք կափարիչով դեպի ներքև։
Այս վիճակում վարունգը պետք է մնա միչև ամբողջովին հովանալը։
Խորհուրդ ենք տալիս այս տարբերակով պատրաստված թթու վարունգի օգտագործումը սկսել երկու շաբաթից ոչ շուտ։
բաղադրիչ
Directions
Հոսող ջրի տալ լավ լվացեք բանջարեղենը և տերևները։ Այնուհետև մեկ և կես ժամ թղեք սառը ջրի մեջ։
Այդ ընթացքում լվացեք և եռման ջրում 15 րոպե մկրոբազրկեք ապակյա տարան։
Ապակյա բանկայի հատակին դրեք երեքական բալենու և հաղարջենու տերև, 2 սամիթի ճյուղ, 1 ատամ սխտոր, ծովաբաղկի տերև, ինչպես նաև գնդիկավոր պղպեղ և դափնու տերև։
Այնուհետև բանկայի մեջ շերտերով ավելացրեք բանջարեղենը։ Սկզբից վարունգը, հետո մեծ մեծ կտորներով կտրտված սոխը, պատիսոնը, դդմիկը և վերջում սխտոր։
Շարունակեք նույն հերթականությամբ լցնել բանջարեղենը միչև բանկայի լցվելը։
Վերին շերտը պետք է լինի տերևներ, սամիթի ճյուղ, կես ծովաբողկ և ասպիրին։
Այս ամենը անելուց հետո անցեք աղաջրի պատրաստմանը։ Առանձին կաթսայի մեջ լցրեք ջուր և եռացրեք։ Մինչ ջրի եռման ջերմաստիճանի հասնելը, տաքցման ընթացքում ավելացրեք շաքարավազը և աղը։
Հենց որ աղաջուրը սկսի եռալ, անմիջապես լցրեք բանկայի մեջ։
Ավելացրեք քացախը և ամուր փակեք մետաղյա կափարիչով։ Ապակյա տարան շրջեք կափարիչով դեպի ներքև։
Այս վիճակում վարունգը պետք է մնա միչև ամբողջովին հովանալը։
Խորհուրդ ենք տալիս այս տարբերակով պատրաստված թթու վարունգի օգտագործումը սկսել երկու շաբաթից ոչ շուտ։