Թթու վարունգ

Վարկանիշ
Թթու վարունգ
Լրացուցիչ2 ժՊատրաստում40 ր
Թթվի բաղադրչները
 12 հատ վարունգԸնտրեք միջին չափսի վարունգներ։
 ½ հատ դդմիկ
 2 հատ փոքր սոխ
 2 ծովաբողկի տերևԾովաբողկը դա ռուսերենում հայտնի
 3 սխտորի ատամԿախված սխտորի քանակից վարունգը կարող է ստացվել շատ կամ քիչ թթու։
 8 թ/գ․ շաքարավազ
 1 լ ջուր
 1 հատ դափնու տերև
 2 ճշ/գ․ քացախ (9%)
 1 փոքր պատիսոն
 2 մեծ շյուղ սամիթ
 6 հատ հաղարջի տերև
 1 կոճակ ասպիրին
 4 թ/գ․ աղ
 7 հատ պղպեղի գնդիկ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Մեկ լիտրանոց ապակյա բանկաներ

Տնական թթու վարունգը ցանակացած սեղանի համար սպասվող ուտեստ է հանդիսանում։

 
Թթու վարունգի պատրաստման քայլերը
1

Հոսող ջրի տալ լավ լվացեք բանջարեղենը և տերևները։ Այնուհետև մեկ և կես ժամ թղեք սառը ջրի մեջ։

Թթվի բաղադրիչները

2

Այդ ընթացքում լվացեք և եռման ջրում 15 րոպե մկրոբազրկեք ապակյա տարան։

Ապակյա բանկան

3

Ապակյա բանկայի հատակին դրեք երեքական բալենու և հաղարջենու տերև, 2 սամիթի ճյուղ, 1 ատամ սխտոր, ծովաբաղկի տերև, ինչպես նաև գնդիկավոր պղպեղ և դափնու տերև։

Տերևները բանկայի մեջ

4

Այնուհետև բանկայի մեջ շերտերով ավելացրեք բանջարեղենը։ Սկզբից վարունգը, հետո մեծ մեծ կտորներով կտրտված սոխը, պատիսոնը, դդմիկը և վերջում սխտոր։

Բանջարեղենը բանկայի մեջ

5

Շարունակեք նույն հերթականությամբ լցնել բանջարեղենը միչև բանկայի լցվելը։

Լցված բանկան

6

Վերին շերտը պետք է լինի տերևներ, սամիթի ճյուղ, կես ծովաբողկ և ասպիրին։

Վերին շերտը

7

Այս ամենը անելուց հետո անցեք աղաջրի պատրաստմանը։ Առանձին կաթսայի մեջ լցրեք ջուր և եռացրեք։ Մինչ ջրի եռման ջերմաստիճանի հասնելը, տաքցման ընթացքում ավելացրեք շաքարավազը և աղը։
Հենց որ աղաջուրը սկսի եռալ, անմիջապես լցրեք բանկայի մեջ։

8

Ավելացրեք քացախը և ամուր փակեք մետաղյա կափարիչով։ Ապակյա տարան շրջեք կափարիչով դեպի ներքև։

Կափարիչով ներքև տարան

9

Այս վիճակում վարունգը պետք է մնա միչև ամբողջովին հովանալը։
Խորհուրդ ենք տալիս այս տարբերակով պատրաստված թթու վարունգի օգտագործումը սկսել երկու շաբաթից ոչ շուտ։

Պատրաստի թթու վարունգ

բաղադրիչ

Թթվի բաղադրչները
 12 հատ վարունգԸնտրեք միջին չափսի վարունգներ։
 ½ հատ դդմիկ
 2 հատ փոքր սոխ
 2 ծովաբողկի տերևԾովաբողկը դա ռուսերենում հայտնի
 3 սխտորի ատամԿախված սխտորի քանակից վարունգը կարող է ստացվել շատ կամ քիչ թթու։
 8 թ/գ․ շաքարավազ
 1 լ ջուր
 1 հատ դափնու տերև
 2 ճշ/գ․ քացախ (9%)
 1 փոքր պատիսոն
 2 մեծ շյուղ սամիթ
 6 հատ հաղարջի տերև
 1 կոճակ ասպիրին
 4 թ/գ․ աղ
 7 հատ պղպեղի գնդիկ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Մեկ լիտրանոց ապակյա բանկաներ

Directions

Թթու վարունգի պատրաստման քայլերը
1

Հոսող ջրի տալ լավ լվացեք բանջարեղենը և տերևները։ Այնուհետև մեկ և կես ժամ թղեք սառը ջրի մեջ։

Թթվի բաղադրիչները

2

Այդ ընթացքում լվացեք և եռման ջրում 15 րոպե մկրոբազրկեք ապակյա տարան։

Ապակյա բանկան

3

Ապակյա բանկայի հատակին դրեք երեքական բալենու և հաղարջենու տերև, 2 սամիթի ճյուղ, 1 ատամ սխտոր, ծովաբաղկի տերև, ինչպես նաև գնդիկավոր պղպեղ և դափնու տերև։

Տերևները բանկայի մեջ

4

Այնուհետև բանկայի մեջ շերտերով ավելացրեք բանջարեղենը։ Սկզբից վարունգը, հետո մեծ մեծ կտորներով կտրտված սոխը, պատիսոնը, դդմիկը և վերջում սխտոր։

Բանջարեղենը բանկայի մեջ

5

Շարունակեք նույն հերթականությամբ լցնել բանջարեղենը միչև բանկայի լցվելը։

Լցված բանկան

6

Վերին շերտը պետք է լինի տերևներ, սամիթի ճյուղ, կես ծովաբողկ և ասպիրին։

Վերին շերտը

7

Այս ամենը անելուց հետո անցեք աղաջրի պատրաստմանը։ Առանձին կաթսայի մեջ լցրեք ջուր և եռացրեք։ Մինչ ջրի եռման ջերմաստիճանի հասնելը, տաքցման ընթացքում ավելացրեք շաքարավազը և աղը։
Հենց որ աղաջուրը սկսի եռալ, անմիջապես լցրեք բանկայի մեջ։

8

Ավելացրեք քացախը և ամուր փակեք մետաղյա կափարիչով։ Ապակյա տարան շրջեք կափարիչով դեպի ներքև։

Կափարիչով ներքև տարան

9

Այս վիճակում վարունգը պետք է մնա միչև ամբողջովին հովանալը։
Խորհուրդ ենք տալիս այս տարբերակով պատրաստված թթու վարունգի օգտագործումը սկսել երկու շաբաթից ոչ շուտ։

Պատրաստի թթու վարունգ

Թթու վարունգ

Հեղինակ

կայքում չէ 3 days

AVDSM

8
Կարծիքներ: 10Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *