Դիտում 558
Լրացուցիչ2 ժՊատրաստում40 ր
Թթվի բաղադրչները
12 հատ վարունգԸնտրեք միջին չափսի վարունգներ։
½ հատ դդմիկ
2 հատ փոքր սոխ
2 ծովաբողկի տերևԾովաբողկը դա ռուսերենում հայտնի
3 սխտորի ատամԿախված սխտորի քանակից վարունգը կարող է ստացվել շատ կամ քիչ թթու։ 8 թ/գ․ շաքարավազ
1 լ ջուր
1 հատ դափնու տերև
2 ճշ/գ․ քացախ (9%)
1 փոքր պատիսոն
2 մեծ շյուղ սամիթ
6 հատ հաղարջի տերև
1 կոճակ ասպիրին
4 թ/գ․ աղ
7 հատ պղպեղի գնդիկ
Ձեռքի տակ ունենալ
Մեկ լիտրանոց ապակյա բանկաներ
Տնական թթու վարունգը ցանակացած սեղանի համար սպասվող ուտեստ է հանդիսանում։
Թթու վարունգի պատրաստման քայլերը
1Հոսող ջրի տալ լավ լվացեք բանջարեղենը և տերևները։ Այնուհետև մեկ և կես ժամ թղեք սառը ջրի մեջ։

2Այդ ընթացքում լվացեք և եռման ջրում 15 րոպե մկրոբազրկեք ապակյա տարան։

3Ապակյա բանկայի հատակին դրեք երեքական բալենու և հաղարջենու տերև, 2 սամիթի ճյուղ, 1 ատամ սխտոր, ծովաբաղկի տերև, ինչպես նաև գնդիկավոր պղպեղ և դափնու տերև։

4Այնուհետև բանկայի մեջ շերտերով ավելացրեք բանջարեղենը։ Սկզբից վարունգը, հետո մեծ մեծ կտորներով կտրտված սոխը, պատիսոնը, դդմիկը և վերջում սխտոր։

5Շարունակեք նույն հերթականությամբ լցնել բանջարեղենը միչև բանկայի լցվելը։

6Վերին շերտը պետք է լինի տերևներ, սամիթի ճյուղ, կես ծովաբողկ և ասպիրին։

7Այս ամենը անելուց հետո անցեք աղաջրի պատրաստմանը։ Առանձին կաթսայի մեջ լցրեք ջուր և եռացրեք։ Մինչ ջրի եռման ջերմաստիճանի հասնելը, տաքցման ընթացքում ավելացրեք շաքարավազը և աղը։
Հենց որ աղաջուրը սկսի եռալ, անմիջապես լցրեք բանկայի մեջ։
8Ավելացրեք քացախը և ամուր փակեք մետաղյա կափարիչով։ Ապակյա տարան շրջեք կափարիչով դեպի ներքև։

9Այս վիճակում վարունգը պետք է մնա միչև ամբողջովին հովանալը։
Խորհուրդ ենք տալիս այս տարբերակով պատրաստված թթու վարունգի օգտագործումը սկսել երկու շաբաթից ոչ շուտ։

բաղադրիչ
Թթվի բաղադրչները
12 հատ վարունգԸնտրեք միջին չափսի վարունգներ։
½ հատ դդմիկ
2 հատ փոքր սոխ
2 ծովաբողկի տերևԾովաբողկը դա ռուսերենում հայտնի
3 սխտորի ատամԿախված սխտորի քանակից վարունգը կարող է ստացվել շատ կամ քիչ թթու։ 8 թ/գ․ շաքարավազ
1 լ ջուր
1 հատ դափնու տերև
2 ճշ/գ․ քացախ (9%)
1 փոքր պատիսոն
2 մեծ շյուղ սամիթ
6 հատ հաղարջի տերև
1 կոճակ ասպիրին
4 թ/գ․ աղ
7 հատ պղպեղի գնդիկ
Ձեռքի տակ ունենալ
Մեկ լիտրանոց ապակյա բանկաներ
Directions
Թթու վարունգի պատրաստման քայլերը
1Հոսող ջրի տալ լավ լվացեք բանջարեղենը և տերևները։ Այնուհետև մեկ և կես ժամ թղեք սառը ջրի մեջ։

2Այդ ընթացքում լվացեք և եռման ջրում 15 րոպե մկրոբազրկեք ապակյա տարան։

3Ապակյա բանկայի հատակին դրեք երեքական բալենու և հաղարջենու տերև, 2 սամիթի ճյուղ, 1 ատամ սխտոր, ծովաբաղկի տերև, ինչպես նաև գնդիկավոր պղպեղ և դափնու տերև։

4Այնուհետև բանկայի մեջ շերտերով ավելացրեք բանջարեղենը։ Սկզբից վարունգը, հետո մեծ մեծ կտորներով կտրտված սոխը, պատիսոնը, դդմիկը և վերջում սխտոր։

5Շարունակեք նույն հերթականությամբ լցնել բանջարեղենը միչև բանկայի լցվելը։

6Վերին շերտը պետք է լինի տերևներ, սամիթի ճյուղ, կես ծովաբողկ և ասպիրին։

7Այս ամենը անելուց հետո անցեք աղաջրի պատրաստմանը։ Առանձին կաթսայի մեջ լցրեք ջուր և եռացրեք։ Մինչ ջրի եռման ջերմաստիճանի հասնելը, տաքցման ընթացքում ավելացրեք շաքարավազը և աղը։
Հենց որ աղաջուրը սկսի եռալ, անմիջապես լցրեք բանկայի մեջ։
8Ավելացրեք քացախը և ամուր փակեք մետաղյա կափարիչով։ Ապակյա տարան շրջեք կափարիչով դեպի ներքև։

9Այս վիճակում վարունգը պետք է մնա միչև ամբողջովին հովանալը։
Խորհուրդ ենք տալիս այս տարբերակով պատրաստված թթու վարունգի օգտագործումը սկսել երկու շաբաթից ոչ շուտ։

Հեղինակ
8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021