Շատ հաճախ տնտեսուհիների մոտ ուտելիք պատրադտելու հավես չի լինում։ Հենց այդպիսի դեպքերի համար են նախատեսված կիսապատրաստ ուտեստները։ Ոմանք այդպիսի կիսաֆաբրիկատները պատրաստում են ինքնուրույն, տնային պայմաններում։
Այսօր ներկայացնում ենք ձեզ այդպիսի մի տնական կիսաֆաբրիկատի բաղադրատոմս - ոզնի գնդիկներ աղացած մսից և բրնձից պատրաստված։
Նախապատրստեք անհարաժեշտ սննդամթերքը։
Կիսաֆաբրիկատի պատրաստելը սկսում ենք բրնձի լավանալուց։
Մաքրված բրնձի վրա լցրեք եռման ջուր։ Այսպես հետագայում գնդիկների մեջերը ավելի շուտ կեփվեն։
Անցեք աղացած մսից, ֆարշի պատրաստմանը։
Աղացած մսին ավելացրեք ձու և աղ։
Ձեռքերով ջանասիրաբար խառնեք միչև ստցվի համասեռ զանգված։
Քամեք բրնձի մեջ եղած ջուրը, և խառնեք այն աղացած մսին։
Եվս մեկ անգամ խառնեք մսային զանգվածը։
Մսային զանգվածը պատրաստ է, անցեք գնդերի ձևավորմանը։ Աշխատեք ստանալ թենիսի գնդակից մի քիչ փոքր չափսերով մսագնդեր։
Որպեսզի պահպանման ընթացքում մսագնդերը իրար չկպչեն, անհրաժեշտ է նրանց թավալել այլուրով լցված ափսեի մեջ։
Ածխատեք օգտագործել ձեռքի տակ եղած ֆարշը ամբողջությամբ, միանգամից։
Այս տարբերակով պատրաստված և սառեցված մսագնդերից հետագայում ուտեստներ պատրաստելը, ոչնչով չի տարբերվում խանութից գնված կիսաֆաբրիկատների պատրաստումից։
Կաթսայի մեջ լցրեք սառը ջուր, ջրի մեջ մսագնդերը, և եփեք մարմանդ կրակի վրա։
Փրփուր առաջանալու դեպքում պարբերաբար հեռացրեք այն։
Կես ժամ եփելուց հետո մսագնդերը կարելի է ուտել։
Պատրաստի մսագնդերը կարելի է մատուցել կամ որպես առանձին ուտեստ, կամ էլ ապուրի մեջ։
Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրստեք անհարաժեշտ սննդամթերքը։
Կիսաֆաբրիկատի պատրաստելը սկսում ենք բրնձի լավանալուց։
Մաքրված բրնձի վրա լցրեք եռման ջուր։ Այսպես հետագայում գնդիկների մեջերը ավելի շուտ կեփվեն։
Անցեք աղացած մսից, ֆարշի պատրաստմանը։
Աղացած մսին ավելացրեք ձու և աղ։
Ձեռքերով ջանասիրաբար խառնեք միչև ստցվի համասեռ զանգված։
Քամեք բրնձի մեջ եղած ջուրը, և խառնեք այն աղացած մսին։
Եվս մեկ անգամ խառնեք մսային զանգվածը։
Մսային զանգվածը պատրաստ է, անցեք գնդերի ձևավորմանը։ Աշխատեք ստանալ թենիսի գնդակից մի քիչ փոքր չափսերով մսագնդեր։
Որպեսզի պահպանման ընթացքում մսագնդերը իրար չկպչեն, անհրաժեշտ է նրանց թավալել այլուրով լցված ափսեի մեջ։
Ածխատեք օգտագործել ձեռքի տակ եղած ֆարշը ամբողջությամբ, միանգամից։
Այս տարբերակով պատրաստված և սառեցված մսագնդերից հետագայում ուտեստներ պատրաստելը, ոչնչով չի տարբերվում խանութից գնված կիսաֆաբրիկատների պատրաստումից։
Կաթսայի մեջ լցրեք սառը ջուր, ջրի մեջ մսագնդերը, և եփեք մարմանդ կրակի վրա։
Փրփուր առաջանալու դեպքում պարբերաբար հեռացրեք այն։
Կես ժամ եփելուց հետո մսագնդերը կարելի է ուտել։
Պատրաստի մսագնդերը կարելի է մատուցել կամ որպես առանձին ուտեստ, կամ էլ ապուրի մեջ։
Բարի ախորժակ։