Գնդեր մսով և բրնձով

Վարկանիշ
Գնդեր աղացած մսից և բրնձից
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչները
 1 կգ․ տավարի աղացած միս
 2 բաժակ բրինձ
 1 հատ հավկիթ
 1 ճշ/գ․ աղ

Շատ հաճախ տնտեսուհիների մոտ ուտելիք պատրադտելու հավես չի լինում։ Հենց այդպիսի դեպքերի համար են նախատեսված կիսապատրաստ ուտեստները։ Ոմանք այդպիսի կիսաֆաբրիկատները պատրաստում են ինքնուրույն, տնային պայմաններում։
Այսօր ներկայացնում ենք ձեզ այդպիսի մի տնական կիսաֆաբրիկատի բաղադրատոմս - ոզնի գնդիկներ աղացած մսից և բրնձից պատրաստված։

 
Մսից և բրնձից գնդերի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրստեք անհարաժեշտ սննդամթերքը։

Բաղադրիչները

2

Կիսաֆաբրիկատի պատրաստելը սկսում ենք բրնձի լավանալուց։

Բրինձը

3

Մաքրված բրնձի վրա լցրեք եռման ջուր։ Այսպես հետագայում գնդիկների մեջերը ավելի շուտ կեփվեն։

Բրինձը եռացրած ջրում

4

Անցեք աղացած մսից, ֆարշի պատրաստմանը։

Աղացած միս

5

Աղացած մսին ավելացրեք ձու և աղ։

Ավելացնել ձու և աղ

6

Ձեռքերով ջանասիրաբար խառնեք միչև ստցվի համասեռ զանգված։

Խառնել ֆարշը

7

Քամեք բրնձի մեջ եղած ջուրը, և խառնեք այն աղացած մսին։

Բրինձը խառնել մսին

8

Եվս մեկ անգամ խառնեք մսային զանգվածը։

Խառնել մսով բրինձը

9

Մսային զանգվածը պատրաստ է, անցեք գնդերի ձևավորմանը։ Աշխատեք ստանալ թենիսի գնդակից մի քիչ փոքր չափսերով մսագնդեր։

Մսագրդերի պատրաստումը

10

Որպեսզի պահպանման ընթացքում մսագնդերը իրար չկպչեն, անհրաժեշտ է նրանց թավալել այլուրով լցված ափսեի մեջ։

Մսագունդը ալյուրի մեջ

11

Ածխատեք օգտագործել ձեռքի տակ եղած ֆարշը ամբողջությամբ, միանգամից։

Ամբողջ ֆարշը

12

Այս տարբերակով պատրաստված և սառեցված մսագնդերից հետագայում ուտեստներ պատրաստելը, ոչնչով չի տարբերվում խանութից գնված կիսաֆաբրիկատների պատրաստումից։
Կաթսայի մեջ լցրեք սառը ջուր, ջրի մեջ մսագնդերը, և եփեք մարմանդ կրակի վրա։

Մսագնդերը կաթսայի մեջ

13

Փրփուր առաջանալու դեպքում պարբերաբար հեռացրեք այն։

Հեռացրեք փրփուրը

14

Կես ժամ եփելուց հետո մսագնդերը կարելի է ուտել։

Եփած մսագունդ

15

Պատրաստի մսագնդերը կարելի է մատուցել կամ որպես առանձին ուտեստ, կամ էլ ապուրի մեջ։
Բարի ախորժակ։

Մսագնդերը սեղանին

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 1 կգ․ տավարի աղացած միս
 2 բաժակ բրինձ
 1 հատ հավկիթ
 1 ճշ/գ․ աղ

Directions

Մսից և բրնձից գնդերի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրստեք անհարաժեշտ սննդամթերքը։

Բաղադրիչները

2

Կիսաֆաբրիկատի պատրաստելը սկսում ենք բրնձի լավանալուց։

Բրինձը

3

Մաքրված բրնձի վրա լցրեք եռման ջուր։ Այսպես հետագայում գնդիկների մեջերը ավելի շուտ կեփվեն։

Բրինձը եռացրած ջրում

4

Անցեք աղացած մսից, ֆարշի պատրաստմանը։

Աղացած միս

5

Աղացած մսին ավելացրեք ձու և աղ։

Ավելացնել ձու և աղ

6

Ձեռքերով ջանասիրաբար խառնեք միչև ստցվի համասեռ զանգված։

Խառնել ֆարշը

7

Քամեք բրնձի մեջ եղած ջուրը, և խառնեք այն աղացած մսին։

Բրինձը խառնել մսին

8

Եվս մեկ անգամ խառնեք մսային զանգվածը։

Խառնել մսով բրինձը

9

Մսային զանգվածը պատրաստ է, անցեք գնդերի ձևավորմանը։ Աշխատեք ստանալ թենիսի գնդակից մի քիչ փոքր չափսերով մսագնդեր։

Մսագրդերի պատրաստումը

10

Որպեսզի պահպանման ընթացքում մսագնդերը իրար չկպչեն, անհրաժեշտ է նրանց թավալել այլուրով լցված ափսեի մեջ։

Մսագունդը ալյուրի մեջ

11

Ածխատեք օգտագործել ձեռքի տակ եղած ֆարշը ամբողջությամբ, միանգամից։

Ամբողջ ֆարշը

12

Այս տարբերակով պատրաստված և սառեցված մսագնդերից հետագայում ուտեստներ պատրաստելը, ոչնչով չի տարբերվում խանութից գնված կիսաֆաբրիկատների պատրաստումից։
Կաթսայի մեջ լցրեք սառը ջուր, ջրի մեջ մսագնդերը, և եփեք մարմանդ կրակի վրա։

Մսագնդերը կաթսայի մեջ

13

Փրփուր առաջանալու դեպքում պարբերաբար հեռացրեք այն։

Հեռացրեք փրփուրը

14

Կես ժամ եփելուց հետո մսագնդերը կարելի է ուտել։

Եփած մսագունդ

15

Պատրաստի մսագնդերը կարելի է մատուցել կամ որպես առանձին ուտեստ, կամ էլ ապուրի մեջ։
Բարի ախորժակ։

Մսագնդերը սեղանին

Գնդեր մսով և բրնձով

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *