
Խառնում ենք 150 գր. ամբողջական հացահատիկային թխվածքաբլիթներ, 20 գր. թակած պիստակ (կամ նուշ), 50 գր. ոչ շատ կոպիտ շաքարավազ և նույն քանակությամբ փափուկ կարագ։
Պատրաստի զանգվածը հավասարաչափ տարածում ենք ստանդարտ թիթեղյա ձևամանի մեջ, և հավասարացնում մակերեսը։
Այնուհետև ընտրված սառեցրած ելակը դասավորում ենք պարագծի շուրջը այնպես, ինչպես պատկերված է նկարում:
Սկսենք պատրաստել ձյունաճերմակ միջուկը։ Տարողունակ ամանի մեջ խառնում ենք 250 գր. փափուկ պանիր, 200 գր. հարած սերուցք, 100 գր. չեզոք յոգուրտ, 50 գր. շաքարի փոշի, 4 գր. անանուխի էսենցիա և նույնքան վանիլի էսենցիա։
Բաղադրիչները 1 րոպե խառնում ենք կախովի բլենդերով, մինչև ռելիեֆի ձևեր հայտնվեն։
Միջուկը լցնում ենք սառեցված ելակով հիմքի վրա, հարթեցնում ենք հրուշակեղենի ներկապնակով և սառեցնում։
Զուգահեռաբար զբաղվում ենք ազնվամորու, մալինայի ժելեով։ Խառնում ենք 25 գր. ջուր, 2 գր. ժելատին փոշի, 40 գր. ազնվամորու խյուս, 12 գր. շաքարավազ և դնում զով տեղում։
Այնուհետև պատրաստի ժելեն լցնում ենք սառեցված շոռակարկանդակի, չիզկեյկի վրա։
Ելակի մուսս պատրաստելու համար խառնեք 150 գր. սառեցված ելակ, 15 գր. սովորական շաքարավազ, 40 գր. ելակի խյուս եւ 100 գր. հարած թարմ սերուցք:
Պատրաստի զանգվածը քսում ենք դոնդողի, ժելեյի վրա, և մի որոշ ժամանակ դնում սառնարանում։
Ամենավերջում զարդարում ենք մեր խոհարարական գլուխգործոցը հատապտուղների կեսերով:
բաղադրիչ
Directions
Խառնում ենք 150 գր. ամբողջական հացահատիկային թխվածքաբլիթներ, 20 գր. թակած պիստակ (կամ նուշ), 50 գր. ոչ շատ կոպիտ շաքարավազ և նույն քանակությամբ փափուկ կարագ։
Պատրաստի զանգվածը հավասարաչափ տարածում ենք ստանդարտ թիթեղյա ձևամանի մեջ, և հավասարացնում մակերեսը։
Այնուհետև ընտրված սառեցրած ելակը դասավորում ենք պարագծի շուրջը այնպես, ինչպես պատկերված է նկարում:
Սկսենք պատրաստել ձյունաճերմակ միջուկը։ Տարողունակ ամանի մեջ խառնում ենք 250 գր. փափուկ պանիր, 200 գր. հարած սերուցք, 100 գր. չեզոք յոգուրտ, 50 գր. շաքարի փոշի, 4 գր. անանուխի էսենցիա և նույնքան վանիլի էսենցիա։
Բաղադրիչները 1 րոպե խառնում ենք կախովի բլենդերով, մինչև ռելիեֆի ձևեր հայտնվեն։
Միջուկը լցնում ենք սառեցված ելակով հիմքի վրա, հարթեցնում ենք հրուշակեղենի ներկապնակով և սառեցնում։
Զուգահեռաբար զբաղվում ենք ազնվամորու, մալինայի ժելեով։ Խառնում ենք 25 գր. ջուր, 2 գր. ժելատին փոշի, 40 գր. ազնվամորու խյուս, 12 գր. շաքարավազ և դնում զով տեղում։
Այնուհետև պատրաստի ժելեն լցնում ենք սառեցված շոռակարկանդակի, չիզկեյկի վրա։
Ելակի մուսս պատրաստելու համար խառնեք 150 գր. սառեցված ելակ, 15 գր. սովորական շաքարավազ, 40 գր. ելակի խյուս եւ 100 գր. հարած թարմ սերուցք:
Պատրաստի զանգվածը քսում ենք դոնդողի, ժելեյի վրա, և մի որոշ ժամանակ դնում սառնարանում։
Ամենավերջում զարդարում ենք մեր խոհարարական գլուխգործոցը հատապտուղների կեսերով: