
Եթե ցանկանում եք այս եղանակով մարինացված սխտորը երկար պահել, ձմռանը օգտագործելու համար, ապա բանկայի մեջ լցնելուց հետո, մից կափարիչը փակելը, 5 րոպե եռացրեք։
Սկսեք սխտորի վրայի թեփը մաքրելուց։
Մաքրած սխտորի ատամներ գցեք եռման ջրով լիքը կաթսայի մեջ և պահեք մեկ րոպե։
Հանեք եռման ջրից և դրեք սառը ջրի մեջ։
Այսքանով սխտորի վերամշակումը ավարտվում է։
Բազուկի կողևը մաքրեցեք և կտրատեք բարակ շերտերի տեսքով։
Եռման ջրում մանրեազերծված ապակյա բանկայի մեջ խիտ շերտերով դասվորեք սխտորի ատամները։ Ամեն շերտից հետ, այսինքն բոլոր շերտերի արանքներում դրեք մի-մի կտոր բազուկ։
Այժմ անցնենք մարինադի պատրաստմանը։
Մեկ լիտր ջուր լցված կաթսայի մեջ խառնեք իրար աղը, շաքարավազը մեխակը և սև պղպեղի գնդիկները։ Դրեք գազօջախի վրա և հասցրեք եռման աստիճանի։
Եռալուց հետո վերցրեք օջախից, թողեք մի քիչ հովանա և կաթսայի մեջ ավելացրեք նախապատրաստած քացախը։
Պատրաստված մարինադը լցրեք սխտորով լիքը ապակյա բանկայի մեջ և փակեք։
Բազուկի հետ մարինացված սխտորը օգտագործել կարելի կլինի 3–4 օր անցնելուց հետո։
բաղադրիչ
Directions
Սկսեք սխտորի վրայի թեփը մաքրելուց։
Մաքրած սխտորի ատամներ գցեք եռման ջրով լիքը կաթսայի մեջ և պահեք մեկ րոպե։
Հանեք եռման ջրից և դրեք սառը ջրի մեջ։
Այսքանով սխտորի վերամշակումը ավարտվում է։
Բազուկի կողևը մաքրեցեք և կտրատեք բարակ շերտերի տեսքով։
Եռման ջրում մանրեազերծված ապակյա բանկայի մեջ խիտ շերտերով դասվորեք սխտորի ատամները։ Ամեն շերտից հետ, այսինքն բոլոր շերտերի արանքներում դրեք մի-մի կտոր բազուկ։
Այժմ անցնենք մարինադի պատրաստմանը։
Մեկ լիտր ջուր լցված կաթսայի մեջ խառնեք իրար աղը, շաքարավազը մեխակը և սև պղպեղի գնդիկները։ Դրեք գազօջախի վրա և հասցրեք եռման աստիճանի։
Եռալուց հետո վերցրեք օջախից, թողեք մի քիչ հովանա և կաթսայի մեջ ավելացրեք նախապատրաստած քացախը։
Պատրաստված մարինադը լցրեք սխտորով լիքը ապակյա բանկայի մեջ և փակեք։
Բազուկի հետ մարինացված սխտորը օգտագործել կարելի կլինի 3–4 օր անցնելուց հետո։