Հավի ձվերը մի քանի րոպե սառնարանում պահելուց հետո դեղնուցները առանձնացրեք սպիտակուցներից։
Սպիտակուցները վրա աղ ցանեք և հարեք։
Շարունակելով հարելը փոքր քանակներով ձվային փրփուրին ավելացրեք տորթի համար վեցված շաքարավազի կեսը։
Զգուշությամբ խարնուրդին ավելացրեք մի մի ճաշի գդալ նուշի և ցորենի սովորական այլուր ու շարունակեք խառնել նեքևից վերև։
Թղթից կտրեք 24 սմ տրամագծով 6 հատ շրջան։
Հարած ձվից պատրաստված զանգվածը հավասար քանակություններով քսեք թղթե շրջանակների մակերեսներին։
Նախապատրաստած շերտերը տեղավորեք 150 աստիճան տաքացված ջեռոցում և թխեք 12 րոպե։
Պատրաստի շերտերը պետք է լինեն բաց ոսկեգույն։
Կրեմի պատրաստման համար միքսերի օգնությամբ խառնեք կես բաժակ կաթը, մնացած շաքարավազը և վանիլը։
Մնացած կես բաժակ կաթը լցրեք կաթսայի մեջ, եռացրեք և փոքր քանակություններով կաթին խառնեք դեղնուցային զանգվածը։ Անընդհատ խառներով զանգվածը հասցրեք եռման աստիճանի։
Վերցրեք կրակից, սկզբից թողեք հովանա սենյակային ջերմաստիճանում, այնուհետև տեղափոխեք սառնարան կամ զով տեղ։
Փափուկ կարագը հարեք խտացրած կաթի հետ և հավասարաչափ խառնեք սառեցված եփած կրեմին։
Բացի վերին շերտից տորթի բոլոր շերտերին կրեմ քսեք և դրեք իրար վրա։
Ամենավերին շերտի վրա ծիրանի ջեմ քսեք։ Ջեմի վրա լցրեք հալեցված սպիտակ շոկոլադ, որին հալեցնելից պետք է խառնել նախապատրաստած սերուցքի կեսը։
Մինչ սպիտակ շոկոլադի շերտը կպնդանա, սև շոկոլադը հալեցնելով խառնեք մնացած սերուցքին։ Ստացված զանգվածը լցրեք խոհարարական ներարկիչի կամ տոպրակի մեջ և նկարում պատկերված ձևով զարդարեք տորթը։
Տորթի կողամասերին ցանեք մանրացված նուշ և պատրաստի տորթը մի քանի ժամ պահեք սառնարանում։
Հունգարական էստերխազի տորթը պատրաստ է։
բաղադրիչ
Directions
Հավի ձվերը մի քանի րոպե սառնարանում պահելուց հետո դեղնուցները առանձնացրեք սպիտակուցներից։
Սպիտակուցները վրա աղ ցանեք և հարեք։
Շարունակելով հարելը փոքր քանակներով ձվային փրփուրին ավելացրեք տորթի համար վեցված շաքարավազի կեսը։
Զգուշությամբ խարնուրդին ավելացրեք մի մի ճաշի գդալ նուշի և ցորենի սովորական այլուր ու շարունակեք խառնել նեքևից վերև։
Թղթից կտրեք 24 սմ տրամագծով 6 հատ շրջան։
Հարած ձվից պատրաստված զանգվածը հավասար քանակություններով քսեք թղթե շրջանակների մակերեսներին։
Նախապատրաստած շերտերը տեղավորեք 150 աստիճան տաքացված ջեռոցում և թխեք 12 րոպե։
Պատրաստի շերտերը պետք է լինեն բաց ոսկեգույն։
Կրեմի պատրաստման համար միքսերի օգնությամբ խառնեք կես բաժակ կաթը, մնացած շաքարավազը և վանիլը։
Մնացած կես բաժակ կաթը լցրեք կաթսայի մեջ, եռացրեք և փոքր քանակություններով կաթին խառնեք դեղնուցային զանգվածը։ Անընդհատ խառներով զանգվածը հասցրեք եռման աստիճանի։
Վերցրեք կրակից, սկզբից թողեք հովանա սենյակային ջերմաստիճանում, այնուհետև տեղափոխեք սառնարան կամ զով տեղ։
Փափուկ կարագը հարեք խտացրած կաթի հետ և հավասարաչափ խառնեք սառեցված եփած կրեմին։
Բացի վերին շերտից տորթի բոլոր շերտերին կրեմ քսեք և դրեք իրար վրա։
Ամենավերին շերտի վրա ծիրանի ջեմ քսեք։ Ջեմի վրա լցրեք հալեցված սպիտակ շոկոլադ, որին հալեցնելից պետք է խառնել նախապատրաստած սերուցքի կեսը։
Մինչ սպիտակ շոկոլադի շերտը կպնդանա, սև շոկոլադը հալեցնելով խառնեք մնացած սերուցքին։ Ստացված զանգվածը լցրեք խոհարարական ներարկիչի կամ տոպրակի մեջ և նկարում պատկերված ձևով զարդարեք տորթը։
Տորթի կողամասերին ցանեք մանրացված նուշ և պատրաստի տորթը մի քանի ժամ պահեք սառնարանում։
Հունգարական էստերխազի տորթը պատրաստ է։