Շչի ապուր թթու կաղամբով

Վարկանիշ
Շչի ապուր թթու վարունգով
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում1 ժ 40 ր
Ապուրի բաղադրիչները
 գազար
 դափնու տերև
 գլուխ սոխ
 ½ լ թթու կաղամբ
 1 բուռ չորացրած սունկ
 աղ

Այս ապուրը ունի հարուստ պատմություն: Ռուսաստան կաղամբը մուտք է գործել 9-րդ դարում Բյուզանդիայից:
Բյուզանդական բանջարեղեննը պատրաստվում էր մսի և պարզապես ջրի հիման վրա: Գյուղերում հաճախ սառած գառան մսից և կաղամբից պատրսատած ապուրը փոխարինում էր կվասին, – ապուրը խմում էին: Ընտանիք չկար, որտեղ կաղամբ չուտեին՝ թե թարմ, թե թթու դրած:

Այն փաստը, որ այս ուտեստի պատրաստման կանոնները հիմնականում չեն փոխվել շատ դարերի ընթացքում, խոսում է դրա հիանալի համի մասին: Կաղամբից ապուրը կերել են ամբողջ տարվա ընթացքում:

 
Թթու վարուգով շի ապուր պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրստեք ապուրը պատրաստելու համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։ Կես լիտրանոց բանկայով թթու կաղամբը բացեք։

Շի ապուրի բաղադրիչները

2

Թթու կաղամբը պետք է լցնել սառը ջրի մեջ: Պետք չէ սպասեք, մինչև ջուրը եռա: Հակառակ դեպքում այն կմնա պինդ:

Կաղամբը կաթսայի մեջ

3

Կարտոֆիլը եփեք առանձին (կտրեք, ինչպես ցանկանում եք), և միայն վերջում ավելացրեք:

Կտրտած կարտոֆիլ

4

Պատրաստման ավարտից 30 րոպե առաջ ավելացրեք սունկը, որպեսզի համը չկորչի:

Չոր սունկը

5

Եռացող կաղամբի մեջ գցեք գլուխ սոխը առանց կտրատելու (մի մոռացեք կլպել այն):
Այնուհետև ավելացրեք գազարը, կտրատված շրջանակներով: Նա կաղամբի թթվայնությանը կավելացնի քաղցրություն:

Գազարի շերտերը

6

Կաղամբի ապուրը եռալուց հետո պետք է հեռացնել փրփուրը և թուլացնել կրակը: Ծածկեք և թողեք մեկ ժամ եռա:
Այնուհետև ավելացրեք սնկով եփուկը, դափնու տերև և եփեք ևս 30 րոպե:

7

Ապուրի համար պատրաստեք մածուկ Վերցրեք թարմ կամ սառեցված մաղադանոս, սամիթ, սխտոր և ձիթապտղի յուղ: Հացի վրա քսված այս նախուտեստը շատ համեղ է կաղամբով ապուրւ ուտելու համար:
Բլենդերի մեջ խառնել կանաչիները, սխտորը, աղը և ավելացնել ձիթայուղը: Խառնուրդը անուշաբույր է և օգտակար: Սառնարանում կարելի է պահել մի քանի օր:

Մածուկի բաղադրիչները

8

Եթե չեք ցանկանում մածուկ պատրաստել, և իսկապես ուզում եք ինչ-որ համեստ նախուտեստը, ապա կտրեք ճարպը (սալ), դրեք այն առանձին ափսեի մեջ և մատուցեք շի թթու կաղամբով ապուրի հետ:

Կատեգորիա, ԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Ապուրի բաղադրիչները
 գազար
 դափնու տերև
 գլուխ սոխ
 ½ լ թթու կաղամբ
 1 բուռ չորացրած սունկ
 աղ

Directions

Թթու վարուգով շի ապուր պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրստեք ապուրը պատրաստելու համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։ Կես լիտրանոց բանկայով թթու կաղամբը բացեք։

Շի ապուրի բաղադրիչները

2

Թթու կաղամբը պետք է լցնել սառը ջրի մեջ: Պետք չէ սպասեք, մինչև ջուրը եռա: Հակառակ դեպքում այն կմնա պինդ:

Կաղամբը կաթսայի մեջ

3

Կարտոֆիլը եփեք առանձին (կտրեք, ինչպես ցանկանում եք), և միայն վերջում ավելացրեք:

Կտրտած կարտոֆիլ

4

Պատրաստման ավարտից 30 րոպե առաջ ավելացրեք սունկը, որպեսզի համը չկորչի:

Չոր սունկը

5

Եռացող կաղամբի մեջ գցեք գլուխ սոխը առանց կտրատելու (մի մոռացեք կլպել այն):
Այնուհետև ավելացրեք գազարը, կտրատված շրջանակներով: Նա կաղամբի թթվայնությանը կավելացնի քաղցրություն:

Գազարի շերտերը

6

Կաղամբի ապուրը եռալուց հետո պետք է հեռացնել փրփուրը և թուլացնել կրակը: Ծածկեք և թողեք մեկ ժամ եռա:
Այնուհետև ավելացրեք սնկով եփուկը, դափնու տերև և եփեք ևս 30 րոպե:

7

Ապուրի համար պատրաստեք մածուկ Վերցրեք թարմ կամ սառեցված մաղադանոս, սամիթ, սխտոր և ձիթապտղի յուղ: Հացի վրա քսված այս նախուտեստը շատ համեղ է կաղամբով ապուրւ ուտելու համար:
Բլենդերի մեջ խառնել կանաչիները, սխտորը, աղը և ավելացնել ձիթայուղը: Խառնուրդը անուշաբույր է և օգտակար: Սառնարանում կարելի է պահել մի քանի օր:

Մածուկի բաղադրիչները

8

Եթե չեք ցանկանում մածուկ պատրաստել, և իսկապես ուզում եք ինչ-որ համեստ նախուտեստը, ապա կտրեք ճարպը (սալ), դրեք այն առանձին ափսեի մեջ և մատուցեք շի թթու կաղամբով ապուրի հետ:

Շչի ապուր թթու կաղամբով

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *