Ես միշտ նախընտրում եմ թան պատրաստելիս օգտագործել թթված մածուն։ Թանը ըստ տեսակի կարող է լինել թթու, սովորական, աղի և գազով, եթե պատրաստվում է հանքային ջրով։
Թանը ամպայման պետք է խմել սառը վիճակում, նախընտրելի է սառքւյցով տարբերակը, ինչպես այս բաղադրատոմսն է առաջարկում։
Նախապատրաստեք ըմպելիքի բաղադրիչները այն հաշվարկով, որպեսզի 1–1,5 լիտր ջրի հետ օգտագործեք կես լիտր մածուն։
Մեկ և կես լիտր տարողությամբ գրաֆինի մեջ լցրեք կես լիտր մածուն և 10–15 միջին մեծություն ունեցող սառույցի կտորներ։
Այս էտապում ջուր չենք ավելացում, ուղղակի լավ հարում խառնում ենք մածունը սառույցով փայտից գդալով 3–5 րոպե։
Ցանկացողները հարելիս ըստ ճաշակի կարող են աղ ավելացնել։
Հենց որ մածունը վեր ածվի նոսր համասեռ զանգվածի, ուրեմն ջուրը ավելացնելու ժամանակն է։
Բացեք ծորակը և շարունակելով խառնելը թույլ շիթով սառը ջուր ավելացրեք։ Առայժմ լցրեք միայն գրաֆինի կեսը։
Նորից լավ խառնեք և փորձեք աղիությունը։
Եթե աղը նորմալ է, գրաֆինը միչև վերջ լցրեք ջրով և նորից լավ խառնեք։
Վերջ։ Հայկական մածունով թանը պատրաստ է։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստեք ըմպելիքի բաղադրիչները այն հաշվարկով, որպեսզի 1–1,5 լիտր ջրի հետ օգտագործեք կես լիտր մածուն։
Մեկ և կես լիտր տարողությամբ գրաֆինի մեջ լցրեք կես լիտր մածուն և 10–15 միջին մեծություն ունեցող սառույցի կտորներ։
Այս էտապում ջուր չենք ավելացում, ուղղակի լավ հարում խառնում ենք մածունը սառույցով փայտից գդալով 3–5 րոպե։
Ցանկացողները հարելիս ըստ ճաշակի կարող են աղ ավելացնել։
Հենց որ մածունը վեր ածվի նոսր համասեռ զանգվածի, ուրեմն ջուրը ավելացնելու ժամանակն է։
Բացեք ծորակը և շարունակելով խառնելը թույլ շիթով սառը ջուր ավելացրեք։ Առայժմ լցրեք միայն գրաֆինի կեսը։
Նորից լավ խառնեք և փորձեք աղիությունը։
Եթե աղը նորմալ է, գրաֆինը միչև վերջ լցրեք ջրով և նորից լավ խառնեք։
Վերջ։ Հայկական մածունով թանը պատրաստ է։