Մածունով թան

Վարկանիշ
Մածունով թան
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում5 ր
Թանի բաղադրիչները
 ½ լ մածուն
 1 լ ջուր
 սառույց
 աղ

Ես միշտ նախընտրում եմ թան պատրաստելիս օգտագործել թթված մածուն։ Թանը ըստ տեսակի կարող է լինել թթու, սովորական, աղի և գազով, եթե պատրաստվում է հանքային ջրով։
Թանը ամպայման պետք է խմել սառը վիճակում, նախընտրելի է սառքւյցով տարբերակը, ինչպես այս բաղադրատոմսն է առաջարկում։

 
Մածունով թանի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք ըմպելիքի բաղադրիչները այն հաշվարկով, որպեսզի 1–1,5 լիտր ջրի հետ օգտագործեք կես լիտր մածուն։

Թանի բաղադրիչները

2

Մեկ և կես լիտր տարողությամբ գրաֆինի մեջ լցրեք կես լիտր մածուն և 10–15 միջին մեծություն ունեցող սառույցի կտորներ։

Մածունը սառույցով

3

Այս էտապում ջուր չենք ավելացում, ուղղակի լավ հարում խառնում ենք մածունը սառույցով փայտից գդալով 3–5 րոպե։
Ցանկացողները հարելիս ըստ ճաշակի կարող են աղ ավելացնել։

Հարել մածունը

4

Հենց որ մածունը վեր ածվի նոսր համասեռ զանգվածի, ուրեմն ջուրը ավելացնելու ժամանակն է։
Բացեք ծորակը և շարունակելով խառնելը թույլ շիթով սառը ջուր ավելացրեք։ Առայժմ լցրեք միայն գրաֆինի կեսը։

Ավելացնել ջուր

5

Նորից լավ խառնեք և փորձեք աղիությունը։

Թանը գրաֆինի մեջ

6

Եթե աղը նորմալ է, գրաֆինը միչև վերջ լցրեք ջրով և նորից լավ խառնեք։
Վերջ։ Հայկական մածունով թանը պատրաստ է։

Մածունով թան

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Թանի բաղադրիչները
 ½ լ մածուն
 1 լ ջուր
 սառույց
 աղ

Directions

Մածունով թանի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք ըմպելիքի բաղադրիչները այն հաշվարկով, որպեսզի 1–1,5 լիտր ջրի հետ օգտագործեք կես լիտր մածուն։

Թանի բաղադրիչները

2

Մեկ և կես լիտր տարողությամբ գրաֆինի մեջ լցրեք կես լիտր մածուն և 10–15 միջին մեծություն ունեցող սառույցի կտորներ։

Մածունը սառույցով

3

Այս էտապում ջուր չենք ավելացում, ուղղակի լավ հարում խառնում ենք մածունը սառույցով փայտից գդալով 3–5 րոպե։
Ցանկացողները հարելիս ըստ ճաշակի կարող են աղ ավելացնել։

Հարել մածունը

4

Հենց որ մածունը վեր ածվի նոսր համասեռ զանգվածի, ուրեմն ջուրը ավելացնելու ժամանակն է։
Բացեք ծորակը և շարունակելով խառնելը թույլ շիթով սառը ջուր ավելացրեք։ Առայժմ լցրեք միայն գրաֆինի կեսը։

Ավելացնել ջուր

5

Նորից լավ խառնեք և փորձեք աղիությունը։

Թանը գրաֆինի մեջ

6

Եթե աղը նորմալ է, գրաֆինը միչև վերջ լցրեք ջրով և նորից լավ խառնեք։
Վերջ։ Հայկական մածունով թանը պատրաստ է։

Մածունով թան

Մածունով թան

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *