Խոզի փափկամիս ջեռոցում

Վարկանիշ
Խոզի միս ջեռոցում
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ30 րՊատրաստում1 ժ 20 ր
Ուտեստի բաղադրիչները
 1 կգ․ խոզի փափկամիս
 150 գ․ պինդ պանիր
 2 հատ սխտոր
 2 թ/գ․ աղացած համեմ
 2 թ/գ․ աղացած պղպեղ
 3 ճշ/գ․ մայոնեզ
 բուսական յուղ
 աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 փայլաթիթեղ, ֆոլգա

Ձեռքի տակ ունենալով սահմանափակ քանակով սննդամթերք, այս բաղադրատոմսով ջեռոցում կարելի է պատրաստել շատ համեղ խոզի միս, որը սեղան կարելի մատուցել որևիցե գարնիրի կամ աղցանի հետ միասին։

 
Խոզի մսի պատրստման քայլերը
1

Նխապատրստեք ուտեսի բաղադրիչները։ Աշխատեք գնել խոզի սուկի։

Ուտեստի բաղադրիչները

2

Խոզի փափկամիսը լավ լվանալ, անձեռնոցիկով կամ սրբիչով չորացնել և կտրտել 1 սմ հաստությամբ շերտերով։

Կտրտած խոզի միսը

3

Հատուկ խոհարարական մուրճով կամ այլ խոհարարական պարագայով միսը 2 կողմից լավ ծեծել։

Ծեծեծ խոզի միսը

4

Ծեծված խոզի մսի կտորները դնել թասի մեջ։ Ավելացնել պղպեղը, համեմը և աղ ըստ ճաշակի։ Որպեսզի համեմունքները հավասարաչափ տարածվեն մսի մակերեսին, թասի մեջ լցրեք ևս մեկ ճաշի գդալ ձիթայուղ։ Միսը համեմունքների հետ լավ խառնել և 30 րոպե թողնել հանգիստ։

Համեմված մսի կտորները

5

Մինչ միսը կհամեմվի, անցեք պանրից խառնուրդի պատրաստմանը, որը անհարաժեշտ է քսել մսին ջեռոց դնելուց առաջ։
Մանր անցքերով քերիչի վրա քերեք պանիրը։

Քերած պանիր

6

Սխտորը ճզմեք և մանրացրեք։ Քերված պանրին ավելացրեք մայոնեզը և սխտորը։

Ավեկացնել սխտոր և մայոնեզ

7

Այդ ամենը լավ խառնեք։

Պանրից խառնուրդ

8

Միսը համեմվելուց հետո ջեռոցային սկուտեղի պատերին ձիթայուղ քսեք և նրա մեջ դասավորեք խոզի մսի կտորները։ Մսի կտորների վրա քսեք պանրից պատրաստված զանգվածից։
Տեղափոխեք սկուտեղը ջեռոցի մեջ և կարգավորեք այնպես, որ ջեռոցը տաքանա 180 աստիճան։ Սկուտեղը ծածկեք երկրորեդ սկուտեղով կամ փայլաթիթեղով, որպեսզի մսի հյութը դուրս գա, բայց կտորները չչորանան։
Ջեռոցում խոզի միսը պատրաստեք մեկ ժամ։

Միսը սկուտեղի վրա

9

Կես ժամ անցնելուց հետո հեռացրեք երկրորդ սկուտեղը կամ փայլաթիթեղը։

Խոզի միսը ջեռոցում

10

Եվս 30 րոպե անցնելուց հետո, հանեք սկուտեղ ջեռոցից և պատրաստի պանրով խոզի միսը ձեր նախընտրած աղցանի կամ գարնիրի հետ մատուցեք։

Պատրսատի խոզի միսը

բաղադրիչ

Ուտեստի բաղադրիչները
 1 կգ․ խոզի փափկամիս
 150 գ․ պինդ պանիր
 2 հատ սխտոր
 2 թ/գ․ աղացած համեմ
 2 թ/գ․ աղացած պղպեղ
 3 ճշ/գ․ մայոնեզ
 բուսական յուղ
 աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 փայլաթիթեղ, ֆոլգա

Directions

Խոզի մսի պատրստման քայլերը
1

Նխապատրստեք ուտեսի բաղադրիչները։ Աշխատեք գնել խոզի սուկի։

Ուտեստի բաղադրիչները

2

Խոզի փափկամիսը լավ լվանալ, անձեռնոցիկով կամ սրբիչով չորացնել և կտրտել 1 սմ հաստությամբ շերտերով։

Կտրտած խոզի միսը

3

Հատուկ խոհարարական մուրճով կամ այլ խոհարարական պարագայով միսը 2 կողմից լավ ծեծել։

Ծեծեծ խոզի միսը

4

Ծեծված խոզի մսի կտորները դնել թասի մեջ։ Ավելացնել պղպեղը, համեմը և աղ ըստ ճաշակի։ Որպեսզի համեմունքները հավասարաչափ տարածվեն մսի մակերեսին, թասի մեջ լցրեք ևս մեկ ճաշի գդալ ձիթայուղ։ Միսը համեմունքների հետ լավ խառնել և 30 րոպե թողնել հանգիստ։

Համեմված մսի կտորները

5

Մինչ միսը կհամեմվի, անցեք պանրից խառնուրդի պատրաստմանը, որը անհարաժեշտ է քսել մսին ջեռոց դնելուց առաջ։
Մանր անցքերով քերիչի վրա քերեք պանիրը։

Քերած պանիր

6

Սխտորը ճզմեք և մանրացրեք։ Քերված պանրին ավելացրեք մայոնեզը և սխտորը։

Ավեկացնել սխտոր և մայոնեզ

7

Այդ ամենը լավ խառնեք։

Պանրից խառնուրդ

8

Միսը համեմվելուց հետո ջեռոցային սկուտեղի պատերին ձիթայուղ քսեք և նրա մեջ դասավորեք խոզի մսի կտորները։ Մսի կտորների վրա քսեք պանրից պատրաստված զանգվածից։
Տեղափոխեք սկուտեղը ջեռոցի մեջ և կարգավորեք այնպես, որ ջեռոցը տաքանա 180 աստիճան։ Սկուտեղը ծածկեք երկրորեդ սկուտեղով կամ փայլաթիթեղով, որպեսզի մսի հյութը դուրս գա, բայց կտորները չչորանան։
Ջեռոցում խոզի միսը պատրաստեք մեկ ժամ։

Միսը սկուտեղի վրա

9

Կես ժամ անցնելուց հետո հեռացրեք երկրորդ սկուտեղը կամ փայլաթիթեղը։

Խոզի միսը ջեռոցում

10

Եվս 30 րոպե անցնելուց հետո, հանեք սկուտեղ ջեռոցից և պատրաստի պանրով խոզի միսը ձեր նախընտրած աղցանի կամ գարնիրի հետ մատուցեք։

Պատրսատի խոզի միսը

Խոզի փափկամիս ջեռոցում

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *