Ձեռքի տակ ունենալով սահմանափակ քանակով սննդամթերք, այս բաղադրատոմսով ջեռոցում կարելի է պատրաստել շատ համեղ խոզի միս, որը սեղան կարելի մատուցել որևիցե գարնիրի կամ աղցանի հետ միասին։
Նխապատրստեք ուտեսի բաղադրիչները։ Աշխատեք գնել խոզի սուկի։
Խոզի փափկամիսը լավ լվանալ, անձեռնոցիկով կամ սրբիչով չորացնել և կտրտել 1 սմ հաստությամբ շերտերով։
Հատուկ խոհարարական մուրճով կամ այլ խոհարարական պարագայով միսը 2 կողմից լավ ծեծել։
Ծեծված խոզի մսի կտորները դնել թասի մեջ։ Ավելացնել պղպեղը, համեմը և աղ ըստ ճաշակի։ Որպեսզի համեմունքները հավասարաչափ տարածվեն մսի մակերեսին, թասի մեջ լցրեք ևս մեկ ճաշի գդալ ձիթայուղ։ Միսը համեմունքների հետ լավ խառնել և 30 րոպե թողնել հանգիստ։
Մինչ միսը կհամեմվի, անցեք պանրից խառնուրդի պատրաստմանը, որը անհարաժեշտ է քսել մսին ջեռոց դնելուց առաջ։
Մանր անցքերով քերիչի վրա քերեք պանիրը։
Սխտորը ճզմեք և մանրացրեք։ Քերված պանրին ավելացրեք մայոնեզը և սխտորը։
Այդ ամենը լավ խառնեք։
Միսը համեմվելուց հետո ջեռոցային սկուտեղի պատերին ձիթայուղ քսեք և նրա մեջ դասավորեք խոզի մսի կտորները։ Մսի կտորների վրա քսեք պանրից պատրաստված զանգվածից։
Տեղափոխեք սկուտեղը ջեռոցի մեջ և կարգավորեք այնպես, որ ջեռոցը տաքանա 180 աստիճան։ Սկուտեղը ծածկեք երկրորեդ սկուտեղով կամ փայլաթիթեղով, որպեսզի մսի հյութը դուրս գա, բայց կտորները չչորանան։
Ջեռոցում խոզի միսը պատրաստեք մեկ ժամ։
Կես ժամ անցնելուց հետո հեռացրեք երկրորդ սկուտեղը կամ փայլաթիթեղը։
Եվս 30 րոպե անցնելուց հետո, հանեք սկուտեղ ջեռոցից և պատրաստի պանրով խոզի միսը ձեր նախընտրած աղցանի կամ գարնիրի հետ մատուցեք։
բաղադրիչ
Directions
Նխապատրստեք ուտեսի բաղադրիչները։ Աշխատեք գնել խոզի սուկի։
Խոզի փափկամիսը լավ լվանալ, անձեռնոցիկով կամ սրբիչով չորացնել և կտրտել 1 սմ հաստությամբ շերտերով։
Հատուկ խոհարարական մուրճով կամ այլ խոհարարական պարագայով միսը 2 կողմից լավ ծեծել։
Ծեծված խոզի մսի կտորները դնել թասի մեջ։ Ավելացնել պղպեղը, համեմը և աղ ըստ ճաշակի։ Որպեսզի համեմունքները հավասարաչափ տարածվեն մսի մակերեսին, թասի մեջ լցրեք ևս մեկ ճաշի գդալ ձիթայուղ։ Միսը համեմունքների հետ լավ խառնել և 30 րոպե թողնել հանգիստ։
Մինչ միսը կհամեմվի, անցեք պանրից խառնուրդի պատրաստմանը, որը անհարաժեշտ է քսել մսին ջեռոց դնելուց առաջ։
Մանր անցքերով քերիչի վրա քերեք պանիրը։
Սխտորը ճզմեք և մանրացրեք։ Քերված պանրին ավելացրեք մայոնեզը և սխտորը։
Այդ ամենը լավ խառնեք։
Միսը համեմվելուց հետո ջեռոցային սկուտեղի պատերին ձիթայուղ քսեք և նրա մեջ դասավորեք խոզի մսի կտորները։ Մսի կտորների վրա քսեք պանրից պատրաստված զանգվածից։
Տեղափոխեք սկուտեղը ջեռոցի մեջ և կարգավորեք այնպես, որ ջեռոցը տաքանա 180 աստիճան։ Սկուտեղը ծածկեք երկրորեդ սկուտեղով կամ փայլաթիթեղով, որպեսզի մսի հյութը դուրս գա, բայց կտորները չչորանան։
Ջեռոցում խոզի միսը պատրաստեք մեկ ժամ։
Կես ժամ անցնելուց հետո հեռացրեք երկրորդ սկուտեղը կամ փայլաթիթեղը։
Եվս 30 րոպե անցնելուց հետո, հանեք սկուտեղ ջեռոցից և պատրաստի պանրով խոզի միսը ձեր նախընտրած աղցանի կամ գարնիրի հետ մատուցեք։