Լեչո քաղցր պղպեղով

Վարկանիշ
Լեչո պղպեղով
Պատրաստում1 ժ
Լեչոյի բաղադրիչները
 100 մլ․ սեղանի քացախ
 1 կգ․ տոմատի մածուկ
 2 թ/գ․ ծովի աղ
 100 մլ․ ձիթայուղ
 100 գ․ շաքարավազ
 1 թ/գ․ աղացած պղպեղ չիլի
 1 թ/գ․ աղացած պապրիկա

Տնական լեչո պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ընտրել հաստ պատեր ունեցող փարթամ, տարբեր գույների քաղցր պղպեղ (բուլղարական պղպեղ)։ Հաշվի առեք, որ կարմիր գույնը պետք է լինի անպայման և հանարավորինս շատ, մանացած գույների համեմատությամբ։
Տոմատի մածուկը կարելի է պատրաստել ինքնուրույն։ Դրա համար անհրաժեշտ է 1 կգ լավ հասած պոմիդորը մաքրել կաշվից և մանրացնել բլենդերի մեջ կամ մսաղացի օգնությամբ։

 
Տնական լեչոյի պատրաստման քայլերը
1

Պղպեղը լավ լվացեք և հեռցրեք սերմերը։

Լվացած պղպեղ

2

Կտրտել կարելի է ցանկացած ձևով, բայց ավելի ճիշտ է 1 սմ նեղ շերտերով կտրատել, այնպես, ինչպես պատկերված է նկարում։

Կտրտած պղպեղ

3

Անցեք սոուսի պատրաստմանը։
Խառնեք իրար տոմատի մածուկը, ձիթայուղը, շաքարավազը, աղը և համեմունքները։ Այս ամենը լցրեք կաթսայի մեջ և սկսեք տաքացրեք։

Սոուս

4

Երբ սոուսը սկսի եռալ, ավելացրեք նախապատրաստած քաղցր պղպեղը և թույլ կրակի վրա շարունակեք եռացնել ևս 5 րոպե։
Այսքանով պղպեղով լեչոյի պատրաստումը ավարտվում է։ Մնում է այն լցնել չոր, մաքուր, մանրեազերծված բանկաների մեջ և փակել։

Պղպեղը սոուսի մեջ

5

Եթե կտրատված պղպեղը ամբողջությամբ սոուսի կաթսայի մեջ չտեղավորվի, կարելի է լեչոն եփել 2 չափաբաժնով։ Երբ առաջին մասը պատրաստ լինի, լցրեք բանկաների մեջ, որից հետո միայն հաթսայի մեջ լցրեք երկրորդ մասը։

Լեչոն բանկաների մեջ

6

Բանկաների մեջ լեչոն լցրեք հնարավորինս խիտ, որից հետո միայն ավելացրեք եռման աստիճանում գտնվող սոուսը։ Սոուսը լցրեք այնքան, որ այն ծածկի պղպեղը։
Բանկաներում փակված պղպեղով լեչոն անհրաժեշտ է պահել ոչ տաք, զով տեղում, նկուղում։

Պատրաստի լեչո

Կատեգորիա, ՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Լեչոյի բաղադրիչները
 100 մլ․ սեղանի քացախ
 1 կգ․ տոմատի մածուկ
 2 թ/գ․ ծովի աղ
 100 մլ․ ձիթայուղ
 100 գ․ շաքարավազ
 1 թ/գ․ աղացած պղպեղ չիլի
 1 թ/գ․ աղացած պապրիկա

Directions

Տնական լեչոյի պատրաստման քայլերը
1

Պղպեղը լավ լվացեք և հեռցրեք սերմերը։

Լվացած պղպեղ

2

Կտրտել կարելի է ցանկացած ձևով, բայց ավելի ճիշտ է 1 սմ նեղ շերտերով կտրատել, այնպես, ինչպես պատկերված է նկարում։

Կտրտած պղպեղ

3

Անցեք սոուսի պատրաստմանը։
Խառնեք իրար տոմատի մածուկը, ձիթայուղը, շաքարավազը, աղը և համեմունքները։ Այս ամենը լցրեք կաթսայի մեջ և սկսեք տաքացրեք։

Սոուս

4

Երբ սոուսը սկսի եռալ, ավելացրեք նախապատրաստած քաղցր պղպեղը և թույլ կրակի վրա շարունակեք եռացնել ևս 5 րոպե։
Այսքանով պղպեղով լեչոյի պատրաստումը ավարտվում է։ Մնում է այն լցնել չոր, մաքուր, մանրեազերծված բանկաների մեջ և փակել։

Պղպեղը սոուսի մեջ

5

Եթե կտրատված պղպեղը ամբողջությամբ սոուսի կաթսայի մեջ չտեղավորվի, կարելի է լեչոն եփել 2 չափաբաժնով։ Երբ առաջին մասը պատրաստ լինի, լցրեք բանկաների մեջ, որից հետո միայն հաթսայի մեջ լցրեք երկրորդ մասը։

Լեչոն բանկաների մեջ

6

Բանկաների մեջ լեչոն լցրեք հնարավորինս խիտ, որից հետո միայն ավելացրեք եռման աստիճանում գտնվող սոուսը։ Սոուսը լցրեք այնքան, որ այն ծածկի պղպեղը։
Բանկաներում փակված պղպեղով լեչոն անհրաժեշտ է պահել ոչ տաք, զով տեղում, նկուղում։

Պատրաստի լեչո

Լեչո քաղցր պղպեղով

Հեղինակ

կայքում չէ 23 mins

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *