Հավի լյարդի պաշտետ

Վարկանիշ
Հավի լյարդի պաշտետ
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ5 ժՊատրաստում40 ր
Պաշտետի բաղադրիչները
 200 գ․ հավի լյարդ
 150 գ․ սունկ
 1 թ/գ․ մանի ձավարՍա ռուսերենով հայտնի
 1 հատ գլուխ սոխ
 150 գ․ սերուցքային կարագ
 50 մլ․ կաթ կամ սլիվկի
 համեմունքներ և աղ

Գույություն ունի այսպիսի ենթադրություն, որ աշխարհում մարդկանց կարելի է բաժանել 2 խմբի — մարդիկ, ովքեր սիրում են պաշտետ, և մարդիկ, ովքեր չեն սիրում։
Ինչ որ տեղ կարելի է այս ենթադրության հետ համաձայնվել, քանի որ իրականում պաշտետների բաղդրությունը և համը շատերի համար անընդունելի է։
Սակայն հստակ կարելի է պնդել, որ եթե պաշտետը պատրաստված է մսամթերքի ու սերուցքային կարագի խառնուրդից, ապա նա ցանկալի կլինի ցանկացած մարդու համար։

 
Լյարդից պաշտետի պատրաստման քայլերը
1

Պատրաստելուց առաջ թոքը անհրաժեշտ է մի որոշ ժամանակ պահել ջրի մեջ։
Եթե պատրաստվում եք օգտագործել սեռեցված սունկ, ապա այն նախօրոք հալեցրեք և քամեք ավելորդ ջուրը։

ՊԱշտետի բաղադրիչները

2

Նախապատրաստեք կափարիչով տապակ։
Սոխը կտրատեք ցանկացած չափսերով, քանի որ այս բաղադրատոմսի մեջ կտրտված մթերքների չափսերը և ձևը էական նշանակություն չունեն, քանի որ նրանք բոլորը վերջնական արդյունքում մանրացվում են բլենդերի մեջ։

Կտրտած սոխ

3

Սունկը լվացեք, չորացրեք և կտրտեք։
Սունկը և սոխը 5 րոպե տապակեք քիչ քանակությամբ յուղի մեջ։ Սոխը պետք է կորցնի խրթխրթալու հատկությունը։

Սոխը և սունկը տապակի մեջ

4

Ավելացրեք հավի թոքը և մի քանի րոպե ևս տապակեք։ Հարկավոր է տապակել այնքան ժամանակ, մինչև որ լյարդի վրա արյունի հետքերը ամբողջովին անհետանան։

Լյարդը սոխով տապակում

5

Տապակի մեջ ավելացրեք մանի ձավարը (манную крупу), աղ, համեմունքներ և լավ խառնեք։ Մանի ձավար պետք է հավասարաչափ խառնվի տապակի պարունակությանը առանց կոշտուկներ առաջացնելու։

Ավելացնել մանի

6

Ավելացրեք կաթ կամ սերուցք։

Ավելացնել կաթ

7

Այս ամենից հետո խառնուրդը կրակի վրա հասցրեք պատրաստի վիճակի։ Տապակը ծածկեք կափարիչով և եփեք 15–20 րոպե։

Փակած տապակ

8

Բարձր պատերով բլենդերի ամանի մեջ դրեք պաշտետի համար նախապատրաստած կարագը։

Կարագը բլենդերի մեջ

9

Կարագին ավելացրեք տապակի մեջ պատրաստած տաք խառնուրդը։ Կարագը անմիջապես պետք է հալվի։

Բաղադրիչները բլենդերի մեջ

10

Միացրեք բլենդերը և մանրացրեք խառնուրդը։

Խարնուրդը մանրացված

11

Բլենդերով մանրացնելուց հետո պաշտետը շատ նոսր կլինի։ Բայց որոշ ժամանակ անցնելուց հետո, հենց որ կարագը պնդանա, պաշտետի նույնպես կթանձրանա։ Սակայն դա նույնպես դեռևս պաշտետի վերջնական պնդությունը չէ։ Անհրաժեշտ է պաշտետը դնել սառնարանում և թողնել առնավազն 5 ժամ։
Սառնարանից հետո թոքից պատրաստված պաշտետով կարելի է բուտերբրոդներ կամ այլ ուտեստներ պատրաստել։

Լյարդից պաշտետը սեղանին

ԿատեգորիաՄեթոդը, Պիտակներ

բաղադրիչ

Պաշտետի բաղադրիչները
 200 գ․ հավի լյարդ
 150 գ․ սունկ
 1 թ/գ․ մանի ձավարՍա ռուսերենով հայտնի
 1 հատ գլուխ սոխ
 150 գ․ սերուցքային կարագ
 50 մլ․ կաթ կամ սլիվկի
 համեմունքներ և աղ

Directions

Լյարդից պաշտետի պատրաստման քայլերը
1

Պատրաստելուց առաջ թոքը անհրաժեշտ է մի որոշ ժամանակ պահել ջրի մեջ։
Եթե պատրաստվում եք օգտագործել սեռեցված սունկ, ապա այն նախօրոք հալեցրեք և քամեք ավելորդ ջուրը։

ՊԱշտետի բաղադրիչները

2

Նախապատրաստեք կափարիչով տապակ։
Սոխը կտրատեք ցանկացած չափսերով, քանի որ այս բաղադրատոմսի մեջ կտրտված մթերքների չափսերը և ձևը էական նշանակություն չունեն, քանի որ նրանք բոլորը վերջնական արդյունքում մանրացվում են բլենդերի մեջ։

Կտրտած սոխ

3

Սունկը լվացեք, չորացրեք և կտրտեք։
Սունկը և սոխը 5 րոպե տապակեք քիչ քանակությամբ յուղի մեջ։ Սոխը պետք է կորցնի խրթխրթալու հատկությունը։

Սոխը և սունկը տապակի մեջ

4

Ավելացրեք հավի թոքը և մի քանի րոպե ևս տապակեք։ Հարկավոր է տապակել այնքան ժամանակ, մինչև որ լյարդի վրա արյունի հետքերը ամբողջովին անհետանան։

Լյարդը սոխով տապակում

5

Տապակի մեջ ավելացրեք մանի ձավարը (манную крупу), աղ, համեմունքներ և լավ խառնեք։ Մանի ձավար պետք է հավասարաչափ խառնվի տապակի պարունակությանը առանց կոշտուկներ առաջացնելու։

Ավելացնել մանի

6

Ավելացրեք կաթ կամ սերուցք։

Ավելացնել կաթ

7

Այս ամենից հետո խառնուրդը կրակի վրա հասցրեք պատրաստի վիճակի։ Տապակը ծածկեք կափարիչով և եփեք 15–20 րոպե։

Փակած տապակ

8

Բարձր պատերով բլենդերի ամանի մեջ դրեք պաշտետի համար նախապատրաստած կարագը։

Կարագը բլենդերի մեջ

9

Կարագին ավելացրեք տապակի մեջ պատրաստած տաք խառնուրդը։ Կարագը անմիջապես պետք է հալվի։

Բաղադրիչները բլենդերի մեջ

10

Միացրեք բլենդերը և մանրացրեք խառնուրդը։

Խարնուրդը մանրացված

11

Բլենդերով մանրացնելուց հետո պաշտետը շատ նոսր կլինի։ Բայց որոշ ժամանակ անցնելուց հետո, հենց որ կարագը պնդանա, պաշտետի նույնպես կթանձրանա։ Սակայն դա նույնպես դեռևս պաշտետի վերջնական պնդությունը չէ։ Անհրաժեշտ է պաշտետը դնել սառնարանում և թողնել առնավազն 5 ժամ։
Սառնարանից հետո թոքից պատրաստված պաշտետով կարելի է բուտերբրոդներ կամ այլ ուտեստներ պատրաստել։

Լյարդից պաշտետը սեղանին

Հավի լյարդի պաշտետ

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *