Գույություն ունի այսպիսի ենթադրություն, որ աշխարհում մարդկանց կարելի է բաժանել 2 խմբի — մարդիկ, ովքեր սիրում են պաշտետ, և մարդիկ, ովքեր չեն սիրում։
Ինչ որ տեղ կարելի է այս ենթադրության հետ համաձայնվել, քանի որ իրականում պաշտետների բաղդրությունը և համը շատերի համար անընդունելի է։
Սակայն հստակ կարելի է պնդել, որ եթե պաշտետը պատրաստված է մսամթերքի ու սերուցքային կարագի խառնուրդից, ապա նա ցանկալի կլինի ցանկացած մարդու համար։
Պատրաստելուց առաջ թոքը անհրաժեշտ է մի որոշ ժամանակ պահել ջրի մեջ։
Եթե պատրաստվում եք օգտագործել սեռեցված սունկ, ապա այն նախօրոք հալեցրեք և քամեք ավելորդ ջուրը։
Նախապատրաստեք կափարիչով տապակ։
Սոխը կտրատեք ցանկացած չափսերով, քանի որ այս բաղադրատոմսի մեջ կտրտված մթերքների չափսերը և ձևը էական նշանակություն չունեն, քանի որ նրանք բոլորը վերջնական արդյունքում մանրացվում են բլենդերի մեջ։
Սունկը լվացեք, չորացրեք և կտրտեք։
Սունկը և սոխը 5 րոպե տապակեք քիչ քանակությամբ յուղի մեջ։ Սոխը պետք է կորցնի խրթխրթալու հատկությունը։
Ավելացրեք հավի թոքը և մի քանի րոպե ևս տապակեք։ Հարկավոր է տապակել այնքան ժամանակ, մինչև որ լյարդի վրա արյունի հետքերը ամբողջովին անհետանան։
Տապակի մեջ ավելացրեք մանի ձավարը (манную крупу), աղ, համեմունքներ և լավ խառնեք։ Մանի ձավար պետք է հավասարաչափ խառնվի տապակի պարունակությանը առանց կոշտուկներ առաջացնելու։
Ավելացրեք կաթ կամ սերուցք։
Այս ամենից հետո խառնուրդը կրակի վրա հասցրեք պատրաստի վիճակի։ Տապակը ծածկեք կափարիչով և եփեք 15–20 րոպե։
Բարձր պատերով բլենդերի ամանի մեջ դրեք պաշտետի համար նախապատրաստած կարագը։
Կարագին ավելացրեք տապակի մեջ պատրաստած տաք խառնուրդը։ Կարագը անմիջապես պետք է հալվի։
Միացրեք բլենդերը և մանրացրեք խառնուրդը։
Բլենդերով մանրացնելուց հետո պաշտետը շատ նոսր կլինի։ Բայց որոշ ժամանակ անցնելուց հետո, հենց որ կարագը պնդանա, պաշտետի նույնպես կթանձրանա։ Սակայն դա նույնպես դեռևս պաշտետի վերջնական պնդությունը չէ։ Անհրաժեշտ է պաշտետը դնել սառնարանում և թողնել առնավազն 5 ժամ։
Սառնարանից հետո թոքից պատրաստված պաշտետով կարելի է բուտերբրոդներ կամ այլ ուտեստներ պատրաստել։
բաղադրիչ
Directions
Պատրաստելուց առաջ թոքը անհրաժեշտ է մի որոշ ժամանակ պահել ջրի մեջ։
Եթե պատրաստվում եք օգտագործել սեռեցված սունկ, ապա այն նախօրոք հալեցրեք և քամեք ավելորդ ջուրը։
Նախապատրաստեք կափարիչով տապակ։
Սոխը կտրատեք ցանկացած չափսերով, քանի որ այս բաղադրատոմսի մեջ կտրտված մթերքների չափսերը և ձևը էական նշանակություն չունեն, քանի որ նրանք բոլորը վերջնական արդյունքում մանրացվում են բլենդերի մեջ։
Սունկը լվացեք, չորացրեք և կտրտեք։
Սունկը և սոխը 5 րոպե տապակեք քիչ քանակությամբ յուղի մեջ։ Սոխը պետք է կորցնի խրթխրթալու հատկությունը։
Ավելացրեք հավի թոքը և մի քանի րոպե ևս տապակեք։ Հարկավոր է տապակել այնքան ժամանակ, մինչև որ լյարդի վրա արյունի հետքերը ամբողջովին անհետանան։
Տապակի մեջ ավելացրեք մանի ձավարը (манную крупу), աղ, համեմունքներ և լավ խառնեք։ Մանի ձավար պետք է հավասարաչափ խառնվի տապակի պարունակությանը առանց կոշտուկներ առաջացնելու։
Ավելացրեք կաթ կամ սերուցք։
Այս ամենից հետո խառնուրդը կրակի վրա հասցրեք պատրաստի վիճակի։ Տապակը ծածկեք կափարիչով և եփեք 15–20 րոպե։
Բարձր պատերով բլենդերի ամանի մեջ դրեք պաշտետի համար նախապատրաստած կարագը։
Կարագին ավելացրեք տապակի մեջ պատրաստած տաք խառնուրդը։ Կարագը անմիջապես պետք է հալվի։
Միացրեք բլենդերը և մանրացրեք խառնուրդը։
Բլենդերով մանրացնելուց հետո պաշտետը շատ նոսր կլինի։ Բայց որոշ ժամանակ անցնելուց հետո, հենց որ կարագը պնդանա, պաշտետի նույնպես կթանձրանա։ Սակայն դա նույնպես դեռևս պաշտետի վերջնական պնդությունը չէ։ Անհրաժեշտ է պաշտետը դնել սառնարանում և թողնել առնավազն 5 ժամ։
Սառնարանից հետո թոքից պատրաստված պաշտետով կարելի է բուտերբրոդներ կամ այլ ուտեստներ պատրաստել։