Հավի լյարդը թթվասերով

Վարկանիշ
Հավի լյարդը թթվասերով
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում25 ր
Ուտեստի բաղադրիչները
 ½ կգ․ հավի լյարդ
 50 մլ․ գինի պորտֆեյն
 ½ ձող քարավուզՀայերեն նեխուր, ռուսերեն сельдерей։
 5 ճշ/գ․ թթվասեր
 50 գ․ սերուցքային կարագ
 1 ճշ/գ․ բուսական յուղ
 պղպեղ
 աղ

Ցանկության դեպքում նեխուրը (քարավուզը) կարելի է վերցնել առաջարկվածից 2 անգամ ավելի։

 
Հավի լյարդի պատրաստման քայլերը
1

Նեխուրը մանր կտրտել։
Հավի լյարդի մեծ կտորները կտրել, փոքրերը թողնել ամբողջական։

Հավի լյարդը

2

Կարագը և բուսական յուղը խառնել տապակի մեջ և տաքացնել։ Լյարդն ու նեխուրը լցնել տաքացրած յուղի մեջ։
Տապակել մոտ 3–5 րոպե, մինչև արյունը անհետանա։

Լյարդը տապակի մեջ

3

Թավայի միջից հանում ենք նեխուրով տապակած լյարդը և դնում ամանի մեջ։
Պորտֆեյն գինին լցնել յուղով նախապես տաքացրած տապակի մեջ (նույն թավայի մեջ, որտեղ տապակվել է հավի լյարդը) և եփել թույլ կրակի վրա 2–3 րոպե։ Այնուհետև ավելացնել թթվասերը և շարունակել եփել սոուսը ևս 2–3 րոպե, պարբերաբար խառնելով։

Թթվասերով սոուսը

4

Պատրաստի սոուսի մեջ աղ և պղպեղ ավելացնել ըստ ճաշակի։
Պատրաստի սոուսի մեջ լցնել քարավուզով հետ տապակած լյարդը և լավ խառնել։
Անջատեք կրակը, կաթսան կափարիչով փակեք և թողեք մնա մոտ 10 րոպե։

Լյարդը թավայի մեջ

5

Թթվասերով պատրաստված հավի լյարդը մատուցեք սեղանին կողմնակի ճաշատեսակով, գարնիրով:
Լյարդից ուտեստի հետ, որպես գարնիր կարելի է պատրաստել կարտոֆիլից պյուրե։

Պատրաստի հավի լյարդը

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Ուտեստի բաղադրիչները
 ½ կգ․ հավի լյարդ
 50 մլ․ գինի պորտֆեյն
 ½ ձող քարավուզՀայերեն նեխուր, ռուսերեն сельдерей։
 5 ճշ/գ․ թթվասեր
 50 գ․ սերուցքային կարագ
 1 ճշ/գ․ բուսական յուղ
 պղպեղ
 աղ

Directions

Հավի լյարդի պատրաստման քայլերը
1

Նեխուրը մանր կտրտել։
Հավի լյարդի մեծ կտորները կտրել, փոքրերը թողնել ամբողջական։

Հավի լյարդը

2

Կարագը և բուսական յուղը խառնել տապակի մեջ և տաքացնել։ Լյարդն ու նեխուրը լցնել տաքացրած յուղի մեջ։
Տապակել մոտ 3–5 րոպե, մինչև արյունը անհետանա։

Լյարդը տապակի մեջ

3

Թավայի միջից հանում ենք նեխուրով տապակած լյարդը և դնում ամանի մեջ։
Պորտֆեյն գինին լցնել յուղով նախապես տաքացրած տապակի մեջ (նույն թավայի մեջ, որտեղ տապակվել է հավի լյարդը) և եփել թույլ կրակի վրա 2–3 րոպե։ Այնուհետև ավելացնել թթվասերը և շարունակել եփել սոուսը ևս 2–3 րոպե, պարբերաբար խառնելով։

Թթվասերով սոուսը

4

Պատրաստի սոուսի մեջ աղ և պղպեղ ավելացնել ըստ ճաշակի։
Պատրաստի սոուսի մեջ լցնել քարավուզով հետ տապակած լյարդը և լավ խառնել։
Անջատեք կրակը, կաթսան կափարիչով փակեք և թողեք մնա մոտ 10 րոպե։

Լյարդը թավայի մեջ

5

Թթվասերով պատրաստված հավի լյարդը մատուցեք սեղանին կողմնակի ճաշատեսակով, գարնիրով:
Լյարդից ուտեստի հետ, որպես գարնիր կարելի է պատրաստել կարտոֆիլից պյուրե։

Պատրաստի հավի լյարդը

Հավի լյարդը թթվասերով

Հեղինակ

կայքում չէ 10 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *