Ցանկության դեպքում նեխուրը (քարավուզը) կարելի է վերցնել առաջարկվածից 2 անգամ ավելի։
Նեխուրը մանր կտրտել։
Հավի լյարդի մեծ կտորները կտրել, փոքրերը թողնել ամբողջական։
Կարագը և բուսական յուղը խառնել տապակի մեջ և տաքացնել։ Լյարդն ու նեխուրը լցնել տաքացրած յուղի մեջ։
Տապակել մոտ 3–5 րոպե, մինչև արյունը անհետանա։
Թավայի միջից հանում ենք նեխուրով տապակած լյարդը և դնում ամանի մեջ։
Պորտֆեյն գինին լցնել յուղով նախապես տաքացրած տապակի մեջ (նույն թավայի մեջ, որտեղ տապակվել է հավի լյարդը) և եփել թույլ կրակի վրա 2–3 րոպե։ Այնուհետև ավելացնել թթվասերը և շարունակել եփել սոուսը ևս 2–3 րոպե, պարբերաբար խառնելով։
Պատրաստի սոուսի մեջ աղ և պղպեղ ավելացնել ըստ ճաշակի։
Պատրաստի սոուսի մեջ լցնել քարավուզով հետ տապակած լյարդը և լավ խառնել։
Անջատեք կրակը, կաթսան կափարիչով փակեք և թողեք մնա մոտ 10 րոպե։
Թթվասերով պատրաստված հավի լյարդը մատուցեք սեղանին կողմնակի ճաշատեսակով, գարնիրով:
Լյարդից ուտեստի հետ, որպես գարնիր կարելի է պատրաստել կարտոֆիլից պյուրե։
բաղադրիչ
Directions
Նեխուրը մանր կտրտել։
Հավի լյարդի մեծ կտորները կտրել, փոքրերը թողնել ամբողջական։
Կարագը և բուսական յուղը խառնել տապակի մեջ և տաքացնել։ Լյարդն ու նեխուրը լցնել տաքացրած յուղի մեջ։
Տապակել մոտ 3–5 րոպե, մինչև արյունը անհետանա։
Թավայի միջից հանում ենք նեխուրով տապակած լյարդը և դնում ամանի մեջ։
Պորտֆեյն գինին լցնել յուղով նախապես տաքացրած տապակի մեջ (նույն թավայի մեջ, որտեղ տապակվել է հավի լյարդը) և եփել թույլ կրակի վրա 2–3 րոպե։ Այնուհետև ավելացնել թթվասերը և շարունակել եփել սոուսը ևս 2–3 րոպե, պարբերաբար խառնելով։
Պատրաստի սոուսի մեջ աղ և պղպեղ ավելացնել ըստ ճաշակի։
Պատրաստի սոուսի մեջ լցնել քարավուզով հետ տապակած լյարդը և լավ խառնել։
Անջատեք կրակը, կաթսան կափարիչով փակեք և թողեք մնա մոտ 10 րոպե։
Թթվասերով պատրաստված հավի լյարդը մատուցեք սեղանին կողմնակի ճաշատեսակով, գարնիրով:
Լյարդից ուտեստի հետ, որպես գարնիր կարելի է պատրաստել կարտոֆիլից պյուրե։