Շատ երեխաներ, ովքեր սովոր են սնվել համբուրգերով, սենդվիչով, չիպսով և նմանատիպ այլ սննդամթերքով, շատ դժվար է սովորական ապուր ուտեցնելը: Չնայած նրան, որ մանկական սննդակարքում ապուրը պետք է լինի ամեն օր:
Ապուրը հեշտությամբ ներծծվում է օրգանիզմի կողմից, լավ հագեցնում է և արագ մարսվում։
Ապուրը համեղ դարձնելու համար անհրաժեշտ է օգտագործել տարբեր համեմունքներ՝ հաշվի առնելով ոչ միայն երեխայի տարիքը, այլև անհատական անհանդուրժողականությունը ցանկացած համեմունքի նկատմամբ։
Ապուրի արտաքին տեսքը պետք է երեխայի մոտ ցանկություն առաջացնի այն համտեսելու, ուստի ապուրի բաղադրիչների կտրատելու ձևը շատ կարևոր է:
Օրինակ, գազարն ապուրի մեջ ավելի տպավորիչ տեսք կունենա, եթե դրանք կտրվեն խորանարդաձև: Ավելին, նկատվել է, որ շատ երեխաներ այդպես կտրտված գազարը առաջին հերթին են ուտում։
Երեխայի համար նախատեսված ապուրի մեջ ավելի լավ է սովորական վերմիշելը փոխարինել աստղաձևով, ծաղիկներով կամ տառերով (ինչպես այս դեպքում):
Ինչպես նկատեցիք, այս հավով ապուրը չի պարունակում սոխ, որը շատ երեխաներ այնքան էլ չեն սիրում, ուստի երեխաները մեծ հաճույքով ուտում են ապուր առանց սոխի։
Պատրաստի ապուրի մեջ պետք է շաղ տալ խոտաբույսերով, քանի որ դա ավելի ախորժելի տեսք կտա ապուրին ափսեի մեջ։
Առանց մաշկի և ճարպի հավի փափկամիսը կտրտել։ Լցնել կաթսայի մեջ, սառը ջուր ավելացնել մինչև միսը ծածկվի և դնել ուժեղ կրակի վրա։ Շտապեք բերել եռման աստիճանի պարբերաբար հեռացնելով առաջացած փրփուրը:
Հենց որ եռա, կրակը դարձրեք նվազագույն, կաթսան կափարիչով փակեք և թղեք հավի միսը եփվի 40 րոպե։ Վերջում ավելացրեք աղ։
Պատրաստի արգանակը անհրաժեշտ է քամել։
Գազարը կտրտել խորանարդաձև, ինչպես պատկերված է նկարում։
Կարտոֆիլը նույնպես կտրտել խորանարդաձև, բայց գազարից մի փոքր ավելի մեծ չափսերի մեջ։
Փոքր թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, լցնել կտրտած գազարը և տապակել։ Բուսայուղը կստանա գեղեցիկ վառ դեղին գույն, որը ապուրին կտա ախորժալի տեսքը։
Կտրտած կարտոֆիլը լցնել արգանակի մեջ, բերել եռման աստիճանի և ավելացնել տապակած գազար։
Եփել ապուրը մինչև կարտոֆիլը փափկի:
Այնուհետ կրակը ուժեղացնել, ավելացնել մակարոնեղենը և խառնել։
Հենց որ արգանակը նորից սկսի եռալ, կրակն իջեցրեք։
Ավելացրեք համեմունքները, խմելի-սունելի և կարրի:
Հավից մանկական ապուրը եփել միջին եռման աստիճանում, մինչև մակարոնեղենը պատրաստ լինի։
Ապուրը լցնել ափսեի մեջ, և վրան շաղ տալ կտրտած թարմ կանաչի։
բաղադրիչ
Directions
Առանց մաշկի և ճարպի հավի փափկամիսը կտրտել։ Լցնել կաթսայի մեջ, սառը ջուր ավելացնել մինչև միսը ծածկվի և դնել ուժեղ կրակի վրա։ Շտապեք բերել եռման աստիճանի պարբերաբար հեռացնելով առաջացած փրփուրը:
Հենց որ եռա, կրակը դարձրեք նվազագույն, կաթսան կափարիչով փակեք և թղեք հավի միսը եփվի 40 րոպե։ Վերջում ավելացրեք աղ։
Պատրաստի արգանակը անհրաժեշտ է քամել։
Գազարը կտրտել խորանարդաձև, ինչպես պատկերված է նկարում։
Կարտոֆիլը նույնպես կտրտել խորանարդաձև, բայց գազարից մի փոքր ավելի մեծ չափսերի մեջ։
Փոքր թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, լցնել կտրտած գազարը և տապակել։ Բուսայուղը կստանա գեղեցիկ վառ դեղին գույն, որը ապուրին կտա ախորժալի տեսքը։
Կտրտած կարտոֆիլը լցնել արգանակի մեջ, բերել եռման աստիճանի և ավելացնել տապակած գազար։
Եփել ապուրը մինչև կարտոֆիլը փափկի:
Այնուհետ կրակը ուժեղացնել, ավելացնել մակարոնեղենը և խառնել։
Հենց որ արգանակը նորից սկսի եռալ, կրակն իջեցրեք։
Ավելացրեք համեմունքները, խմելի-սունելի և կարրի:
Հավից մանկական ապուրը եփել միջին եռման աստիճանում, մինչև մակարոնեղենը պատրաստ լինի։
Ապուրը լցնել ափսեի մեջ, և վրան շաղ տալ կտրտած թարմ կանաչի։