Հավից ապուր մանուկների համար

Վարկանիշ
Հավից ապուր մանուկների համար
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ 10 ր
Ապուրի բաղադրիչները
 300 գ․ հավի փափկամիս
 100 գ․ գազար
 300 գ․ կարտոֆիլ
 3 ճշ/գ․ մակարոնեղեն
 25 մլ․ արևածաղկի յուղ
  թ/գ․ կարիի համեմունքԿարրիի համեմունքը խորհուրդ չի տրվում 3 տարեկանից փոքր երեխաներին:
  թ/գ․ խմելի-սունելի համեմունք
 թարմ կանաչի
 աղ

Շատ երեխաներ, ովքեր սովոր են սնվել համբուրգերով, սենդվիչով, չիպսով և նմանատիպ այլ սննդամթերքով, շատ դժվար է սովորական ապուր ուտեցնելը: Չնայած նրան, որ մանկական սննդակարքում ապուրը պետք է լինի ամեն օր:
Ապուրը հեշտությամբ ներծծվում է օրգանիզմի կողմից, լավ հագեցնում է և արագ մարսվում։
Ապուրը համեղ դարձնելու համար անհրաժեշտ է օգտագործել տարբեր համեմունքներ՝ հաշվի առնելով ոչ միայն երեխայի տարիքը, այլև անհատական ​​անհանդուրժողականությունը ցանկացած համեմունքի նկատմամբ։

Ապուրի արտաքին տեսքը պետք է երեխայի մոտ ցանկություն առաջացնի այն համտեսելու, ուստի ապուրի բաղադրիչների կտրատելու ձևը շատ կարևոր է:
Օրինակ, գազարն ապուրի մեջ ավելի տպավորիչ տեսք կունենա, եթե դրանք կտրվեն խորանարդաձև: Ավելին, նկատվել է, որ շատ երեխաներ այդպես կտրտված գազարը առաջին հերթին են ուտում։
Երեխայի համար նախատեսված ապուրի մեջ ավելի լավ է սովորական վերմիշելը փոխարինել աստղաձևով, ծաղիկներով կամ տառերով (ինչպես այս դեպքում):

Ինչպես նկատեցիք, այս հավով ապուրը չի պարունակում սոխ, որը շատ երեխաներ այնքան էլ չեն սիրում, ուստի երեխաները մեծ հաճույքով ուտում են ապուր առանց սոխի։
Պատրաստի ապուրի մեջ պետք է շաղ տալ խոտաբույսերով, քանի որ դա ավելի ախորժելի տեսք կտա ապուրին ափսեի մեջ։

 
Հավից մանկական ապուրի պատրաստման քայլերը
1

Առանց մաշկի և ճարպի հավի փափկամիսը կտրտել։ Լցնել կաթսայի մեջ, սառը ջուր ավելացնել մինչև միսը ծածկվի և դնել ուժեղ կրակի վրա։ Շտապեք բերել եռման աստիճանի պարբերաբար հեռացնելով առաջացած փրփուրը:
Հենց որ եռա, կրակը դարձրեք նվազագույն, կաթսան կափարիչով փակեք և թղեք հավի միսը եփվի 40 րոպե։ Վերջում ավելացրեք աղ։
Պատրաստի արգանակը անհրաժեշտ է քամել։

Հավի կտրտած միսը

2

Գազարը կտրտել խորանարդաձև, ինչպես պատկերված է նկարում։

Խորանարդաձև կտրտված գազար

3

Կարտոֆիլը նույնպես կտրտել խորանարդաձև, բայց գազարից մի փոքր ավելի մեծ չափսերի մեջ։

Կտրտած կարտոֆիլ

4

Փոքր թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, լցնել կտրտած գազարը և տապակել։ Բուսայուղը կստանա գեղեցիկ վառ դեղին գույն, որը ապուրին կտա ախորժալի տեսքը։

Գազարը յուղի մեջ

5

Կտրտած կարտոֆիլը լցնել արգանակի մեջ, բերել եռման աստիճանի և ավելացնել տապակած գազար։

Կարտոֆիլը արգանակի մեջ

6

Եփել ապուրը մինչև կարտոֆիլը փափկի:
Այնուհետ կրակը ուժեղացնել, ավելացնել մակարոնեղենը և խառնել։

Ավելացնել մակարոնեղենը

7

Հենց որ արգանակը նորից սկսի եռալ, կրակն իջեցրեք։
Ավելացրեք համեմունքները, խմելի-սունելի և կարրի:

Ավելացնել համեմունքներ

8

Հավից մանկական ապուրը եփել միջին եռման աստիճանում, մինչև մակարոնեղենը պատրաստ լինի։

Պատրաստի ապուրը

9

Ապուրը լցնել ափսեի մեջ, և վրան շաղ տալ կտրտած թարմ կանաչի։

Ապուրը ափսեի մեջ

Կատեգորիա, ԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Ապուրի բաղադրիչները
 300 գ․ հավի փափկամիս
 100 գ․ գազար
 300 գ․ կարտոֆիլ
 3 ճշ/գ․ մակարոնեղեն
 25 մլ․ արևածաղկի յուղ
  թ/գ․ կարիի համեմունքԿարրիի համեմունքը խորհուրդ չի տրվում 3 տարեկանից փոքր երեխաներին:
  թ/գ․ խմելի-սունելի համեմունք
 թարմ կանաչի
 աղ

Directions

Հավից մանկական ապուրի պատրաստման քայլերը
1

Առանց մաշկի և ճարպի հավի փափկամիսը կտրտել։ Լցնել կաթսայի մեջ, սառը ջուր ավելացնել մինչև միսը ծածկվի և դնել ուժեղ կրակի վրա։ Շտապեք բերել եռման աստիճանի պարբերաբար հեռացնելով առաջացած փրփուրը:
Հենց որ եռա, կրակը դարձրեք նվազագույն, կաթսան կափարիչով փակեք և թղեք հավի միսը եփվի 40 րոպե։ Վերջում ավելացրեք աղ։
Պատրաստի արգանակը անհրաժեշտ է քամել։

Հավի կտրտած միսը

2

Գազարը կտրտել խորանարդաձև, ինչպես պատկերված է նկարում։

Խորանարդաձև կտրտված գազար

3

Կարտոֆիլը նույնպես կտրտել խորանարդաձև, բայց գազարից մի փոքր ավելի մեծ չափսերի մեջ։

Կտրտած կարտոֆիլ

4

Փոքր թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, լցնել կտրտած գազարը և տապակել։ Բուսայուղը կստանա գեղեցիկ վառ դեղին գույն, որը ապուրին կտա ախորժալի տեսքը։

Գազարը յուղի մեջ

5

Կտրտած կարտոֆիլը լցնել արգանակի մեջ, բերել եռման աստիճանի և ավելացնել տապակած գազար։

Կարտոֆիլը արգանակի մեջ

6

Եփել ապուրը մինչև կարտոֆիլը փափկի:
Այնուհետ կրակը ուժեղացնել, ավելացնել մակարոնեղենը և խառնել։

Ավելացնել մակարոնեղենը

7

Հենց որ արգանակը նորից սկսի եռալ, կրակն իջեցրեք։
Ավելացրեք համեմունքները, խմելի-սունելի և կարրի:

Ավելացնել համեմունքներ

8

Հավից մանկական ապուրը եփել միջին եռման աստիճանում, մինչև մակարոնեղենը պատրաստ լինի։

Պատրաստի ապուրը

9

Ապուրը լցնել ափսեի մեջ, և վրան շաղ տալ կտրտած թարմ կանաչի։

Ապուրը ափսեի մեջ

Հավից ապուր մանուկների համար

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *