Որպեսզի խյուսը, պյուրեն, նուրբ ստացվի, պետք է շատ երկար հարել։ Իսկ որպեսզի չսևանա, պետք է տաք կաթ ավելացնել։
Օգտագործելով այս խորհուրդները, դուք կստանաք համով և շատ նուրբ կարտոֆիլի պյուրե:
Կարտոֆիլի լվանում ենք, մաքրում ենք կճեպը։ Կրկին լվանում ենք, որպեսզի ազտվենք օսլայից:
Թավայի մեջ ջուր լցրեք, և մաքրած կարտոֆիլը դրեք ջրում։
Կարտոֆիլի կաթսան դնում ենք կրակին և խաշում կարտոֆիլը մարմանդ կրակի վրա։ Երբ ջուրը սկսում է եռալ, աղ ենք ավելացնում։
Եռալուց առաջ աղ մի արեք, որովհետև կարտոֆիլը կպնդանա։
Եփել մոտ քսան րոպե։
Երբ կարտոֆիլը եփվի, զգուշորեն քամեք ջուրը։
Տաք կարտոֆիլը մի փոքր տրորել։
Կարտոֆիլի վրա երկու ձու կոտրեք և լավ խառնեք։
Կաթը տաքացնում ենք ու ավելացնում կարտոֆիլին։
Լավ տրորում և խառնում ենք պյուրեն։
Վերջում ավելացրեք կարագ:
Պյուրեն խառնեք այնքան, մինչև գնդիկները լիովին անհետանան: Կարելի է բլենդեր օգտագործել, բայց այս դեպքում խյուսը կպչուն կստացվի, այլ ոչ թե նուրբ։
Մատուցել տաք վիճակում՝ ցանկացած սոուսով կամ որպես կողմնակի ուտեստ մսային ճաշատեսակների հետ։
Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Կարտոֆիլի լվանում ենք, մաքրում ենք կճեպը։ Կրկին լվանում ենք, որպեսզի ազտվենք օսլայից:
Թավայի մեջ ջուր լցրեք, և մաքրած կարտոֆիլը դրեք ջրում։
Կարտոֆիլի կաթսան դնում ենք կրակին և խաշում կարտոֆիլը մարմանդ կրակի վրա։ Երբ ջուրը սկսում է եռալ, աղ ենք ավելացնում։
Եռալուց առաջ աղ մի արեք, որովհետև կարտոֆիլը կպնդանա։
Եփել մոտ քսան րոպե։
Երբ կարտոֆիլը եփվի, զգուշորեն քամեք ջուրը։
Տաք կարտոֆիլը մի փոքր տրորել։
Կարտոֆիլի վրա երկու ձու կոտրեք և լավ խառնեք։
Կաթը տաքացնում ենք ու ավելացնում կարտոֆիլին։
Լավ տրորում և խառնում ենք պյուրեն։
Վերջում ավելացրեք կարագ:
Պյուրեն խառնեք այնքան, մինչև գնդիկները լիովին անհետանան: Կարելի է բլենդեր օգտագործել, բայց այս դեպքում խյուսը կպչուն կստացվի, այլ ոչ թե նուրբ։
Մատուցել տաք վիճակում՝ ցանկացած սոուսով կամ որպես կողմնակի ուտեստ մսային ճաշատեսակների հետ։
Բարի ախորժակ։