Դիտում 513
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում30 ր
Պյուրեի բաղադրիչները
10 հատ կարտոֆիլՊետք չէ շատ խոշոր կարտոֆիլներ օգտագործել։
2 հատ հավկիթ
80 գ․ սերուցքային կարագ
2 բաժակ կաթ
աղ
Որպեսզի խյուսը, պյուրեն, նուրբ ստացվի, պետք է շատ երկար հարել։ Իսկ որպեսզի չսևանա, պետք է տաք կաթ ավելացնել։
Օգտագործելով այս խորհուրդները, դուք կստանաք համով և շատ նուրբ կարտոֆիլի պյուրե:
Կարտոֆիլից պյուրեի պատրաստման քայլերը
1Կարտոֆիլի լվանում ենք, մաքրում ենք կճեպը։ Կրկին լվանում ենք, որպեսզի ազտվենք օսլայից:
Թավայի մեջ ջուր լցրեք, և մաքրած կարտոֆիլը դրեք ջրում։

2Կարտոֆիլի կաթսան դնում ենք կրակին և խաշում կարտոֆիլը մարմանդ կրակի վրա։ Երբ ջուրը սկսում է եռալ, աղ ենք ավելացնում։
Եռալուց առաջ աղ մի արեք, որովհետև կարտոֆիլը կպնդանա։

3Եփել մոտ քսան րոպե։
Երբ կարտոֆիլը եփվի, զգուշորեն քամեք ջուրը։

4Տաք կարտոֆիլը մի փոքր տրորել։
Կարտոֆիլի վրա երկու ձու կոտրեք և լավ խառնեք։

5Կաթը տաքացնում ենք ու ավելացնում կարտոֆիլին։

6Լավ տրորում և խառնում ենք պյուրեն։
Վերջում ավելացրեք կարագ:

7Պյուրեն խառնեք այնքան, մինչև գնդիկները լիովին անհետանան: Կարելի է բլենդեր օգտագործել, բայց այս դեպքում խյուսը կպչուն կստացվի, այլ ոչ թե նուրբ։
Մատուցել տաք վիճակում՝ ցանկացած սոուսով կամ որպես կողմնակի ուտեստ մսային ճաշատեսակների հետ։
Բարի ախորժակ։

բաղադրիչ
Պյուրեի բաղադրիչները
10 հատ կարտոֆիլՊետք չէ շատ խոշոր կարտոֆիլներ օգտագործել։
2 հատ հավկիթ
80 գ․ սերուցքային կարագ
2 բաժակ կաթ
աղ
Directions
Կարտոֆիլից պյուրեի պատրաստման քայլերը
1Կարտոֆիլի լվանում ենք, մաքրում ենք կճեպը։ Կրկին լվանում ենք, որպեսզի ազտվենք օսլայից:
Թավայի մեջ ջուր լցրեք, և մաքրած կարտոֆիլը դրեք ջրում։

2Կարտոֆիլի կաթսան դնում ենք կրակին և խաշում կարտոֆիլը մարմանդ կրակի վրա։ Երբ ջուրը սկսում է եռալ, աղ ենք ավելացնում։
Եռալուց առաջ աղ մի արեք, որովհետև կարտոֆիլը կպնդանա։

3Եփել մոտ քսան րոպե։
Երբ կարտոֆիլը եփվի, զգուշորեն քամեք ջուրը։

4Տաք կարտոֆիլը մի փոքր տրորել։
Կարտոֆիլի վրա երկու ձու կոտրեք և լավ խառնեք։

5Կաթը տաքացնում ենք ու ավելացնում կարտոֆիլին։

6Լավ տրորում և խառնում ենք պյուրեն։
Վերջում ավելացրեք կարագ:

7Պյուրեն խառնեք այնքան, մինչև գնդիկները լիովին անհետանան: Կարելի է բլենդեր օգտագործել, բայց այս դեպքում խյուսը կպչուն կստացվի, այլ ոչ թե նուրբ։
Մատուցել տաք վիճակում՝ ցանկացած սոուսով կամ որպես կողմնակի ուտեստ մսային ճաշատեսակների հետ։
Բարի ախորժակ։

Հեղինակ
3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022