
"Տուշոնկան" մետաղական կամ ապակե տարաների մեջ շոգեխաշած միս է, որը վաճառվում է գրեթե ցանկացած խանութում։ Խորհրդային տարիներին խանութում շոգեխաշած տեսնելը գրեթե անհնար էր։
Անկեղծ ասած, մետաղյա տարաների մեջ սովետական շոգեխաշի համն ու որակը տասն անգամ ավելի բարձր էր, քան հիմիկվա խանութներինը։
Այսօր կփորձենք տուշոնկա ԽՍՀՄ-ի շոգեխաշած մսի համով։
Միսը պետք է յուղոտ տավարի միս լինի:
Տավարի միսը կտրատել մեծ կտորներով։ Յուրաքանչյուր սոխը բաժանել 4 մասի։ Կաթսայի հատակին մսի շերտ դնել։
Մսի վրա լցնել աղ, պղպեղ, ավելացնել մի քանի դափնու տերեւ, պղպեղի հատիկներ և 4 կտոր սոխ։
Ամբողջ միսը կաթսայի մեջ դասվորեք այս սխեմայի համաձայն:
Կաթսայի մեջ այնքան ջուր լցնել, որպեսզի միսը ամբողջությամբ մնա ջրի տակ։
Կափարիչը փակել և կաթսան դնել ուժեղ կրակի վրա։ Հենց որ միսը սկսի եռալ, խառնել։
Եփելու ընթացքում, անհրաժեշտության դեպքում, կաթսայի մեջ ավելացնել եռացրած ջուր։
Խառնելուց հետո փակել կափարիչը և կրակն իջեցնել։ Մեկ ժամ հետո, եթե ջուր ավելացնելու կարիք չկա, նորից խառնել։
"Տուշոնկա" շոգեխաշած տավարի միսը պետք է եփվի կափարիչի տակ՝ թույլ կրակի վրա։
Այնուհետև, պարզապես համոզվեք, որ կաթսայի մեջ տավարի միսը պարզապես թույլ եռում է:
Ինքներդ վերահսկեք հեղուկի, արգանակի քանակը։ Տավարի միսը պետք է պատրաստման ընթացքում միշտ գտնվի արգանակի տակ:
Երբ տնական տուշոնկայի եռման սկզբից անցնի մոտ 3,5 ժամ, մսի արգանակն ամբողջությամբ շագանակագույն կդառնա։ Սա նշանակում է, որ տավարի տնական պայմաններում շոգեխաշած միսը գրեթե պատրաստ է։
Եփել մարմանդ կրակի վրա ևս 30 րոպե։
Այս բաղադրատոմսով եփած տնական "շոգեխաշած" միսը, տուշոնկան, չի կարելի երկար պահել։ Դրեք սառնարանում և փորձեք սպառել մեկ շաբաթվա ընթացքում։
Մատուցել տաք վիճակում՝ կարտոֆիլի պյուրեյի կամ մեկ այլ գարնիրի հետ։
բաղադրիչ
Directions
Միսը պետք է յուղոտ տավարի միս լինի:
Տավարի միսը կտրատել մեծ կտորներով։ Յուրաքանչյուր սոխը բաժանել 4 մասի։ Կաթսայի հատակին մսի շերտ դնել։
Մսի վրա լցնել աղ, պղպեղ, ավելացնել մի քանի դափնու տերեւ, պղպեղի հատիկներ և 4 կտոր սոխ։
Ամբողջ միսը կաթսայի մեջ դասվորեք այս սխեմայի համաձայն:
Կաթսայի մեջ այնքան ջուր լցնել, որպեսզի միսը ամբողջությամբ մնա ջրի տակ։
Կափարիչը փակել և կաթսան դնել ուժեղ կրակի վրա։ Հենց որ միսը սկսի եռալ, խառնել։
Եփելու ընթացքում, անհրաժեշտության դեպքում, կաթսայի մեջ ավելացնել եռացրած ջուր։
Խառնելուց հետո փակել կափարիչը և կրակն իջեցնել։ Մեկ ժամ հետո, եթե ջուր ավելացնելու կարիք չկա, նորից խառնել։
"Տուշոնկա" շոգեխաշած տավարի միսը պետք է եփվի կափարիչի տակ՝ թույլ կրակի վրա։
Այնուհետև, պարզապես համոզվեք, որ կաթսայի մեջ տավարի միսը պարզապես թույլ եռում է:
Ինքներդ վերահսկեք հեղուկի, արգանակի քանակը։ Տավարի միսը պետք է պատրաստման ընթացքում միշտ գտնվի արգանակի տակ:
Երբ տնական տուշոնկայի եռման սկզբից անցնի մոտ 3,5 ժամ, մսի արգանակն ամբողջությամբ շագանակագույն կդառնա։ Սա նշանակում է, որ տավարի տնական պայմաններում շոգեխաշած միսը գրեթե պատրաստ է։
Եփել մարմանդ կրակի վրա ևս 30 րոպե։
Այս բաղադրատոմսով եփած տնական "շոգեխաշած" միսը, տուշոնկան, չի կարելի երկար պահել։ Դրեք սառնարանում և փորձեք սպառել մեկ շաբաթվա ընթացքում։
Մատուցել տաք վիճակում՝ կարտոֆիլի պյուրեյի կամ մեկ այլ գարնիրի հետ։