Տավարի մսից տուշոնկա

Վարկանիշ
Տավարի մսից տուշյոնկա
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում5 ժ
Տուշոնկայի բաղադրիչները
 3 կգ․ յուղոտ տավարի միս
 6 գլուխ սոխ
 20 հատ գնդիկ պխպեղ
 15 հատ դափնու տերև
 սպիտակ աղացած պխպեղ
 աղ

"Տուշոնկան" մետաղական կամ ապակե տարաների մեջ շոգեխաշած միս է, որը վաճառվում է գրեթե ցանկացած խանութում։ Խորհրդային տարիներին խանութում շոգեխաշած տեսնելը գրեթե անհնար էր։
Անկեղծ ասած, մետաղյա տարաների մեջ սովետական ​​շոգեխաշի համն ու որակը տասն անգամ ավելի բարձր էր, քան հիմիկվա խանութներինը։
Այսօր կփորձենք տուշոնկա ԽՍՀՄ-ի շոգեխաշած մսի համով։

 
Տուշոնկայի պատրաստման քայլերը
1

Միսը պետք է յուղոտ տավարի միս լինի:

Յուղոտ տավարի միս

2

Տավարի միսը կտրատել մեծ կտորներով։ Յուրաքանչյուր սոխը բաժանել 4 մասի։ Կաթսայի հատակին մսի շերտ դնել։
Մսի վրա լցնել աղ, պղպեղ, ավելացնել մի քանի դափնու տերեւ, պղպեղի հատիկներ և 4 կտոր սոխ։
Ամբողջ միսը կաթսայի մեջ դասվորեք այս սխեմայի համաձայն:
Կաթսայի մեջ այնքան ջուր լցնել, որպեսզի միսը ամբողջությամբ մնա ջրի տակ։

Միսը կաթսայի մեջ

3

Կափարիչը փակել և կաթսան դնել ուժեղ կրակի վրա։ Հենց որ միսը սկսի եռալ, խառնել։
Եփելու ընթացքում, անհրաժեշտության դեպքում, կաթսայի մեջ ավելացնել եռացրած ջուր։

Եփելու պրոցեսը

4

Խառնելուց հետո փակել կափարիչը և կրակն իջեցնել։ Մեկ ժամ հետո, եթե ջուր ավելացնելու կարիք չկա, նորից խառնել։
"Տուշոնկա" շոգեխաշած տավարի միսը պետք է եփվի կափարիչի տակ՝ թույլ կրակի վրա։

Տուշոնկան եփվելիս

5

Այնուհետև, պարզապես համոզվեք, որ կաթսայի մեջ տավարի միսը պարզապես թույլ եռում է:
Ինքներդ վերահսկեք հեղուկի, արգանակի քանակը։ Տավարի միսը պետք է պատրաստման ընթացքում միշտ գտնվի արգանակի տակ:
Երբ տնական տուշոնկայի եռման սկզբից անցնի մոտ 3,5 ժամ, մսի արգանակն ամբողջությամբ շագանակագույն կդառնա։ Սա նշանակում է, որ տավարի տնական պայմաններում շոգեխաշած միսը գրեթե պատրաստ է։

Տուշոնկան արգանակի մեջ

6

Եփել մարմանդ կրակի վրա ևս 30 րոպե։
Այս բաղադրատոմսով եփած տնական "շոգեխաշած" միսը, տուշոնկան, չի կարելի երկար պահել։ Դրեք սառնարանում և փորձեք սպառել մեկ շաբաթվա ընթացքում։
Մատուցել տաք վիճակում՝ կարտոֆիլի պյուրեյի կամ մեկ այլ գարնիրի հետ։

Պատրաստի տուշոնկա

Կատեգորիա, ՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Տուշոնկայի բաղադրիչները
 3 կգ․ յուղոտ տավարի միս
 6 գլուխ սոխ
 20 հատ գնդիկ պխպեղ
 15 հատ դափնու տերև
 սպիտակ աղացած պխպեղ
 աղ

Directions

Տուշոնկայի պատրաստման քայլերը
1

Միսը պետք է յուղոտ տավարի միս լինի:

Յուղոտ տավարի միս

2

Տավարի միսը կտրատել մեծ կտորներով։ Յուրաքանչյուր սոխը բաժանել 4 մասի։ Կաթսայի հատակին մսի շերտ դնել։
Մսի վրա լցնել աղ, պղպեղ, ավելացնել մի քանի դափնու տերեւ, պղպեղի հատիկներ և 4 կտոր սոխ։
Ամբողջ միսը կաթսայի մեջ դասվորեք այս սխեմայի համաձայն:
Կաթսայի մեջ այնքան ջուր լցնել, որպեսզի միսը ամբողջությամբ մնա ջրի տակ։

Միսը կաթսայի մեջ

3

Կափարիչը փակել և կաթսան դնել ուժեղ կրակի վրա։ Հենց որ միսը սկսի եռալ, խառնել։
Եփելու ընթացքում, անհրաժեշտության դեպքում, կաթսայի մեջ ավելացնել եռացրած ջուր։

Եփելու պրոցեսը

4

Խառնելուց հետո փակել կափարիչը և կրակն իջեցնել։ Մեկ ժամ հետո, եթե ջուր ավելացնելու կարիք չկա, նորից խառնել։
"Տուշոնկա" շոգեխաշած տավարի միսը պետք է եփվի կափարիչի տակ՝ թույլ կրակի վրա։

Տուշոնկան եփվելիս

5

Այնուհետև, պարզապես համոզվեք, որ կաթսայի մեջ տավարի միսը պարզապես թույլ եռում է:
Ինքներդ վերահսկեք հեղուկի, արգանակի քանակը։ Տավարի միսը պետք է պատրաստման ընթացքում միշտ գտնվի արգանակի տակ:
Երբ տնական տուշոնկայի եռման սկզբից անցնի մոտ 3,5 ժամ, մսի արգանակն ամբողջությամբ շագանակագույն կդառնա։ Սա նշանակում է, որ տավարի տնական պայմաններում շոգեխաշած միսը գրեթե պատրաստ է։

Տուշոնկան արգանակի մեջ

6

Եփել մարմանդ կրակի վրա ևս 30 րոպե։
Այս բաղադրատոմսով եփած տնական "շոգեխաշած" միսը, տուշոնկան, չի կարելի երկար պահել։ Դրեք սառնարանում և փորձեք սպառել մեկ շաբաթվա ընթացքում։
Մատուցել տաք վիճակում՝ կարտոֆիլի պյուրեյի կամ մեկ այլ գարնիրի հետ։

Պատրաստի տուշոնկա

Տավարի մսից տուշոնկա

Հեղինակ

կայքում չէ 8 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *