Մասկարպոնե

Մասկարպոնեն ավանդական իտալական փափուկ պանրի անունն է, որն իրականում պանիր չէ: Իրականում մասկարպոնեն իր հյուսվածքով և համով ավելի շատ փափուկ կարագի է նման:

Մասկարպոնե պանիր

“Մասկարպոնե” պանիրը պատրաստվում է ցածր կալորիականությամբ սերուցքից, որի յուղայնությունը կազմում է ընդամենը 25%: Այս պանրը արտադրելու համար անհրաժեշտ սերուցքը ստացվում է կովերի կաթից, որոնց կերակրում են միայն որոշակի տեսակի ամենաթարմ խոտաբույսերով, պանրին յուրահատուկ համ հաղորդելու համար:

Ենթադրվում է, որ մասկարպոնե պանիրը հայտնվել է պանրագործի սխալի պատճառով 16-րդ դարի վերջին հյուսիսային Իտալիայում՝ Լոմբարդիա կոչվող նահանգում։

Այդ օրերին պանրի գործարաններից մեկում մի աշակերտ, թարմ կթած կաթից սերուցք հանելով, մոռացել էր և թողել սերուցքով լցված տոպրակը կրակի մոտ։ Միաժամանակ տոպրակի մեջ գինի էր թափել։
Արդյունքում, ի տարբերություն այլ պանիրների, զանգվածը անսպասելիորեն համեղ է ստացվել։ Ահա թե ինչպես է հայտնվել մասկարպոնեն, որով Իտալիան հպարտանում է մինչ օրս։

Հետաքրքիր է այն փաստը, որ իր մաքուր տեսքով մասկարպոնե պանիրը գործնականում չի օգտագործվում, թեև նրանով կարելի է փոխարինել կարագը և օգտագործել սենդվիչների պատրաստման ժամանակ։

Միաժամանակ “մասկարպոնե” պանիրը շատ աղանդերի անբաժանելի մաս է կազմում։ Մասկարպոնեով ամենահայտնի աղանդերն են տիրամիսուն և կիսաֆրեդոն:

Մասկարպոնե պանրով պատրաստվում են պուդինգներ, շոռակարկանդակներ, կրեմներ։ Այս նուրբ պանիրը լավ համադրվում է նաև մրգերի, պաղպաղակի, պրոֆիտերոլի և այլ քաղցր ուտեստների հետ:

Պանիրն օգտագործվում է նաև ախորժելի կծու ուտեստներ պատրաստելու համար, օրինակ՝ մի քիչ պանիր կարելի է ավելացնել ռիզոտոյին կամ մակարոնին մինչև եփման ավարտը։

Mascarpone-ն ներառված է բազմաթիվ խորտիկների բաղադրատոմսում, որոնք կարելի է քսել հացի վրա:

Մասկարպոնեն պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր։ Այն պարունակում է կաթի սպիտակուց, որը հեշտությամբ մարսվում է։ Մասկարպոնե ուտելն օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը։

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

Nubar

7
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 16Գրանցում: 04-08-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան