Նաժ (nage) – ոչ հաճախ հանդիպվող խոհարարական տերմին, որը նշանակում է ճաշատեսակ եփել արգանակում, առանց արգանակ հետագա օգտագործման:
Եթե ձեզ հանձնարարել են պատրաստել նաժի մեթոդով, ապա կարող եք առանց մտահոգվելու արգանակի մեջ ավելացնել շատ աղ, համեմունքներ և քացախ՝ ուշադրություն չդարձնելով բուն արգանակի համին, որը դեն է նետվում եփման վերջում։
Այստեղ գլխավորը խաշած ուտեստի վերջնական համն է։
Նաժի մեթոդով հիմնականում եփում են ծովախեցգետինները, խեցգետինները, օմարները, ինչպես նաև խմորից որոշ ուտեստներ՝ պելմենին և մանտին։
Այն ուտեստները, որոնք ուտում են արգանակի հետ (խինկալի, պելմենի) հնարավոր չէ եփել նաժի մեթոդով։