Մացա

Մացան առանց խմորիչի խմորից պատրաստված տափակ հաց է: Այս տեսակի հացը թույլատրվում է օգտագործել հրեական «Պասխա» տոնի ժամանակ։

Հրեաների համար այս հացը ծառայել է որպես դիետայի հիմնական տարրերից մեկը։ Որոշ պատմաբաններ կարծում են, որ հայտնի «երկնքից մանանան» իրականում նույն մացան է: Ավելին, Հին Կտակարանում մացան, տափակ հացը և հացը նույն հասկացությունն են:

Մացա

Մացան ամենահեշտ պատրաստվող ուտեստներից է։ Սա հաց է, որի բաղադրատոմսը շատ պարզ է։ Պահանջվող բաղադրիչները միայն ալյուրն ու ջուրն են։

Մացան թխելու համար խմորիչ կամ աղ պետք չէ։ Ալյուրն ու ջուրը խառնում են, բլիթները գրտնակում են և թխում։ Թխելուց առաջ նրանց վրա սովորական պատառաքաղով բազմաթիվ անցքեր են բացում։

Եփած մացան պետք է լինի խրթխրթան և չոր: Այն օգտագործվում է որպես թխվածքաբլիթների և կրեկերի փոխարինող։ Հաճախ մացան փափկության համար թրջում են խոնավ սրբիչով, բայց տոնական սեղանին պետք է լինեն միայն ավանդական չոր մացա։

Այս տեսակի հացը կարելի է մանրացնել, որից հետո ստացված զանգվածի հիման վրա պատրաստվում են այլ ուտեստներ։

«Մացա» բառը եբրայերենում արտասանվում է «մացո» և թարգմանվում է որպես «քամած» կամ «խոնավությունից զուրկ»։

Հեղինակ

կայքում չէ 7 months

Nubar

7
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 16Գրանցում: 04-08-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *