“Մարմարե միս” անվանումը տրվել է համանուն քարի հետ կտրված նախշերի նմանության համար։ Տավարի մկանային հյուսվածքներում ճարպի բարակ շերտերը ոչ միայն մարմարի էֆեկտ են ստեղծում, այլև մսին տալիս են հյութեղություն, յուրահատուկ համ և քնքշություն։
Ճիշտ ջերմային մշակումից հետո մարմարե տավարի միսը պարզապես հալչում է ձեր բերանում: Շատ հաճախ նման մսից պատրաստված ուտեստն անվանում են անատամների համար նախատեսված ուտեստ։
Մսային դելիկատեսների շարքում մարմարե տավարի միսն ամենահայտնին է աշխարհում։
Այս տեսակի մսի հիմնական արտադրողներն են Ճապոնիան, Ամերիկան և Ավստրալիան։ Այնուամենայնիվ, Ճապոնիան համարվում է առաջատարը մարմարե տավարի միս արտադրողների շրջանում՝ Kobe Beef սորտով:
“Kobe beef”-ն արտադրվում է ճապոնական Կոբե քաղաքում։ Սա կովերի մեծացման շատ հին տեխնոլոգիա է, որը ճապոնացիներն օգտագործում են 1850 թվականից:
Տավարի Kobe-ի արտադրության համար օգտագործեք “կովերի միսը:
“Kobe Beef” պիտակավորման համար կովերը պետք է մեծացվեն Կոբի նահանգում՝ հետևելով խիստ ամենօրյա ռեժիմին:
Մարմարե Կոբի տավարի միս աճեցնելը
Նախաճաշ – հացահատիկի և եգիպտացորենի լավագույն և էկոլոգիապես մաքուր սորտերից:
Հաջորդը, զբոսանք մաքուր մարգագետիններով և հանգստանալ մաքուր և միայնակ կրպակում՝ ձայնամեկուսիչ պատերով:
Ճաշի ժամանակ կովերը բրինձ են ուտում և խմում ամենալավ գարեջուրները։
Հետո կովերը ստանում են հատուկ մերսում և լսում դասական երաժշտություն:
Թե որքանով է այս ժամանակացույցը ճշգրիտ, չենք կարող ասել, քանի որ արտադրողներն իրենք չեն բացահայտում մարմարե մսի արտադրության համար կովերի բուծման ստույգ տեխնոլոգիան։
Ճապոնական ռեստորաններում Կոբի տավարի մի փոքրիկ սթեյք կարելի է գնել միջինը 300 դոլարով, որը եփում են հենց հաճախորդի սեղանի մոտ։
Ավստրալական մարմարե տավարի միսը ավելի էժան, քան ճապոնական Կոբե: