Կաժուն

“Կաժուն” (Cajun) անունը այս կծու համեմունքին տվել են ֆրանսիացի վերաբնակիչները: Կաժունի ծննդավայրը կարելի է համարել Լուիզիանայի նահանգը, որտեղ 1755 թվականին Կանադայից ֆրանսիացի վերաբնակիչներ են տողափոխվել։
Ֆրանսիացիների և տեղի բնակչների խոհարարական հմտությունների փոխանակման արդյունքը “Կաջուն” համեմունքն էր։

Կաժուն համեմունք

Քաժունի բաղադրությունը ներառում է 4-ից 15 բաղադրիչ, որոնցից սոխն ու սխտորը պարտադիր են։

Համեմունքը չունի խոհարարության խստորեն սահմանված բաղադրատոմս։ Բուսական յուղի հետ խառնելիս կաժունը հիանալի մարինացնում է միսը, թռչնամիսը և ծովամթերքը:

Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի քաժունը պատրաստում է յուրովի։ Կաժունը տանը պատրաստելու համար պետք է օգտագործել միայն չոր բաղադրիչներ։
Կաժուն համեմունքի պատրաստման բաղադրատոմսը։

Հեղինակ

կայքում չէ 50 mins

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան