Դալան

Դալանը ձիու պարանոցի ճարպն է։
Բուրյաթական և Կալմիկական խոհանոցներում ձիու ճարպը ապխտում են (ծխում են), ինչի արդյունքում ստացվում է շատ յուրահատուկ համեղ ուտեստ։

Ի տարբերություն արբինի (ձիու որովայնի ճարպը), դալանն օգտագործվում է միայն հանդիսավոր զոհաբերությունների համար։
Մի խոսքով, այս ճարպից պատրաստվում են հանդիսավոր ծիսական ուտեստներ։

Հեղինակ

կայքում չէ 1 day

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *