Հաճախ մենք լսում ենք, որ կերակուրը պետք է եփեք “ջրային բաղնիքում”, բայց ոչ բոլորն են հասկանում, թե դա ինչ է նշանակում: Բոլորը չէ, որ գիտեն, թե ինչպես դա անել ճիշտ:
“Ջրային բաղնիքը”տաք ջրով լցված մեծ մետաղյա կաթսա է, որի հատակին որոշակի բարձրության վրա դրված է մետաղյա ցանց կամ ռեշյոտկա։
Ցանցի վրա դրվում է մեկ այլ, ավելի փոքր կաթսայով մթերք, որը պետք է եփել ջրային բաղնիքում:
Այսօր խանութներում վաճառվում են ժամանակակից շոգեկաթսաներ։
Տանը կարող եք ջրային բաղնիք պատրաստել՝ օգտագործելով տարբեր տրամագծերի երկու սովորական կաթսաներ, ինչպես ցույց է տրված նկարներում։