Category: Դ
Դալան
Դալանը ձիու պարանոցի ճարպն է։ Բուրյաթական և Կալմիկական խոհանոցներում ձիու ճարպը ապխտում են (ծխում են), ինչի արդյունքում ստացվում է շատ […]
Մանրամասն »Դայկոն
Ճապոնական բողկը, “Դայկոն”-ը, սպիտակ գույնի արմատային մշակաբույս է (սերմային բողկի տեսակ): Շատ հաճախ այս բանջարեղենը անվանում են “չինական բողկ”: Ճապոնիայում […]
Մանրամասն »Դեգլազացիա
Դեգլազացիան խոհարարական տեխնիկա է, որը թույլ է տալիս օգտագործել կերկուր պատրաստելուց (սովորաբար միսը տապակելուց) հետո թավայի մեջ մնացած մածուցիկ զանգվածը։ […]
Մանրամասն »