Եփած խմորից վարենիկ կաթնաշոռով

Վարկանիշ
Եփած խմորից վարենիկ կաթնաշոռով
ՀմտությունՎարպետՊատրաստում1 ժ
Խմորի բաղադրիչները
 1 հատ ձու
 3 բաժակ ալյուր
 3 ճշ/գ․ բուսական յուղ
 ½ թ/գ․ աղ
 1 բաժակ եռման ջուր
Լցոնման համար
 0.50 կգ․ կաթնաշոռ
 1 հատ ձու
 1 պտղունց աղ
 3 ճշ/գ․ շաքարավազ
 2 ճշ/գ․ թթվասեր

Եփած խմորի վրա հիմնված պելմենին կամ վարենիկը, միշտ համեղ է ստացվում, լավ կաղապարում է լցոնումը և եփելու ընթացքում չի պատռվում:
Բառացիորեն մեկ ժամ, և սեղանին կհայտնվի զարմանալի համով ուտեստ:

 
Եփած խմորով և կաթաշորով վարենիկ պատրաստելը
1

Նախապատրաստեք եփած խմոր պատրաստելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։

Խմորի բաղադրիչները

2

Ձուն գցել բուսայուղի մեջ, աղ ավելացնել և պատառաքաղով խառնել։

Ձուն բուսայուղի մեջ

3

Հարել, մինչև որ ստացվի համասեռ զանգված։

Ձվի և յուղի խառնուրդը

4

Մեծ ամանի մեջ լցնել ալյուրը, մեջտեղը գդալով փոս բացել և լցնել ձվի ու ձիթայուղի խառնուրդը։

Ալյուրի և ձվի խարնուրդը

5

Խառնել և ավելացնել եռացող ջուր:
Այս փուլում կարևոր է նշել, որ ալյուրն ու ջուրը պետք է չափել նույն բաժակով (խմորը պետք է կստացվի ոչ պինդ և ոչ հեղուկ)։
Խմորը պետք է հեշտությամբ գունդ դառնա։

Եռացող ջուրը այլուրի մեջ

6

Շարունալեք հունցել, որպեսզի ստացվի փափուկ էլաստիկ խմոր։

Էլաստիկ խմոր

7

Խմորը պատրաստ կլինի, երբ դադարի կպչել սեղանին և ձեռքերին։

Եփած խվորի գունդը

8

Կաթնաշոռից միջուկի պատրաստումը սկսելուց առաջ, նախապատրաստեք բոլոր բաղադրիչները։

Լցոնման բաղադրիչները

9

Կաթնաշոռը պատառաքաղով մանրացնել, ավելացնել աղ ու շաքարավազ, ավելացնել ձուն ու թթվասերը։

Կաթնաշոռ

10

Լցոնումը լավ խառնել։

Կաթնաշոռից լցոնում

11

Հարմարության համար խմորը բաժանել չորս մասի և յուրաքանչյուրից մի շերտ բացել։
Խմորի շերտերից բաժակով շրջանակներ կտրտել։

Շրջանակներ խմորից

12

Միջուկը թեյի գդալով քսել խմորից շրջանակների վրա և պատրաստել պելմենիներ։
Գեղեցկության և ավելի ամուր լինելու համար յուրաքանչյուր պելմենիի եզրերը պատառաքաղով սեղմեք։

Վարենիկները

13

Կաթնաշոռով վարենիկները եփում ենք աղ ավելացրաշ եռացող ջրի մեջ։
Մակերես դուրս գալուց հետո եփում ենք մի քանի րոպե։

14

Մատուցել կարագով և թթվասերով։
Բարի ախորժակ։

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Խմորի բաղադրիչները
 1 հատ ձու
 3 բաժակ ալյուր
 3 ճշ/գ․ բուսական յուղ
 ½ թ/գ․ աղ
 1 բաժակ եռման ջուր
Լցոնման համար
 0.50 կգ․ կաթնաշոռ
 1 հատ ձու
 1 պտղունց աղ
 3 ճշ/գ․ շաքարավազ
 2 ճշ/գ․ թթվասեր

Directions

Եփած խմորով և կաթաշորով վարենիկ պատրաստելը
1

Նախապատրաստեք եփած խմոր պատրաստելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։

Խմորի բաղադրիչները

2

Ձուն գցել բուսայուղի մեջ, աղ ավելացնել և պատառաքաղով խառնել։

Ձուն բուսայուղի մեջ

3

Հարել, մինչև որ ստացվի համասեռ զանգված։

Ձվի և յուղի խառնուրդը

4

Մեծ ամանի մեջ լցնել ալյուրը, մեջտեղը գդալով փոս բացել և լցնել ձվի ու ձիթայուղի խառնուրդը։

Ալյուրի և ձվի խարնուրդը

5

Խառնել և ավելացնել եռացող ջուր:
Այս փուլում կարևոր է նշել, որ ալյուրն ու ջուրը պետք է չափել նույն բաժակով (խմորը պետք է կստացվի ոչ պինդ և ոչ հեղուկ)։
Խմորը պետք է հեշտությամբ գունդ դառնա։

Եռացող ջուրը այլուրի մեջ

6

Շարունալեք հունցել, որպեսզի ստացվի փափուկ էլաստիկ խմոր։

Էլաստիկ խմոր

7

Խմորը պատրաստ կլինի, երբ դադարի կպչել սեղանին և ձեռքերին։

Եփած խվորի գունդը

8

Կաթնաշոռից միջուկի պատրաստումը սկսելուց առաջ, նախապատրաստեք բոլոր բաղադրիչները։

Լցոնման բաղադրիչները

9

Կաթնաշոռը պատառաքաղով մանրացնել, ավելացնել աղ ու շաքարավազ, ավելացնել ձուն ու թթվասերը։

Կաթնաշոռ

10

Լցոնումը լավ խառնել։

Կաթնաշոռից լցոնում

11

Հարմարության համար խմորը բաժանել չորս մասի և յուրաքանչյուրից մի շերտ բացել։
Խմորի շերտերից բաժակով շրջանակներ կտրտել։

Շրջանակներ խմորից

12

Միջուկը թեյի գդալով քսել խմորից շրջանակների վրա և պատրաստել պելմենիներ։
Գեղեցկության և ավելի ամուր լինելու համար յուրաքանչյուր պելմենիի եզրերը պատառաքաղով սեղմեք։

Վարենիկները

13

Կաթնաշոռով վարենիկները եփում ենք աղ ավելացրաշ եռացող ջրի մեջ։
Մակերես դուրս գալուց հետո եփում ենք մի քանի րոպե։

14

Մատուցել կարագով և թթվասերով։
Բարի ախորժակ։

Եփած խմորից վարենիկ կաթնաշոռով

Հեղինակ

կայքում չէ 7 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *