Եփած խմորի վրա հիմնված պելմենին կամ վարենիկը, միշտ համեղ է ստացվում, լավ կաղապարում է լցոնումը և եփելու ընթացքում չի պատռվում:
Բառացիորեն մեկ ժամ, և սեղանին կհայտնվի զարմանալի համով ուտեստ:
Նախապատրաստեք եփած խմոր պատրաստելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։
Ձուն գցել բուսայուղի մեջ, աղ ավելացնել և պատառաքաղով խառնել։
Հարել, մինչև որ ստացվի համասեռ զանգված։
Մեծ ամանի մեջ լցնել ալյուրը, մեջտեղը գդալով փոս բացել և լցնել ձվի ու ձիթայուղի խառնուրդը։
Խառնել և ավելացնել եռացող ջուր:
Այս փուլում կարևոր է նշել, որ ալյուրն ու ջուրը պետք է չափել նույն բաժակով (խմորը պետք է կստացվի ոչ պինդ և ոչ հեղուկ)։
Խմորը պետք է հեշտությամբ գունդ դառնա։
Շարունալեք հունցել, որպեսզի ստացվի փափուկ էլաստիկ խմոր։
Խմորը պատրաստ կլինի, երբ դադարի կպչել սեղանին և ձեռքերին։
Կաթնաշոռից միջուկի պատրաստումը սկսելուց առաջ, նախապատրաստեք բոլոր բաղադրիչները։
Կաթնաշոռը պատառաքաղով մանրացնել, ավելացնել աղ ու շաքարավազ, ավելացնել ձուն ու թթվասերը։
Լցոնումը լավ խառնել։
Հարմարության համար խմորը բաժանել չորս մասի և յուրաքանչյուրից մի շերտ բացել։
Խմորի շերտերից բաժակով շրջանակներ կտրտել։
Միջուկը թեյի գդալով քսել խմորից շրջանակների վրա և պատրաստել պելմենիներ։
Գեղեցկության և ավելի ամուր լինելու համար յուրաքանչյուր պելմենիի եզրերը պատառաքաղով սեղմեք։
Կաթնաշոռով վարենիկները եփում ենք աղ ավելացրաշ եռացող ջրի մեջ։
Մակերես դուրս գալուց հետո եփում ենք մի քանի րոպե։
Մատուցել կարագով և թթվասերով։
Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստեք եփած խմոր պատրաստելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։
Ձուն գցել բուսայուղի մեջ, աղ ավելացնել և պատառաքաղով խառնել։
Հարել, մինչև որ ստացվի համասեռ զանգված։
Մեծ ամանի մեջ լցնել ալյուրը, մեջտեղը գդալով փոս բացել և լցնել ձվի ու ձիթայուղի խառնուրդը։
Խառնել և ավելացնել եռացող ջուր:
Այս փուլում կարևոր է նշել, որ ալյուրն ու ջուրը պետք է չափել նույն բաժակով (խմորը պետք է կստացվի ոչ պինդ և ոչ հեղուկ)։
Խմորը պետք է հեշտությամբ գունդ դառնա։
Շարունալեք հունցել, որպեսզի ստացվի փափուկ էլաստիկ խմոր։
Խմորը պատրաստ կլինի, երբ դադարի կպչել սեղանին և ձեռքերին։
Կաթնաշոռից միջուկի պատրաստումը սկսելուց առաջ, նախապատրաստեք բոլոր բաղադրիչները։
Կաթնաշոռը պատառաքաղով մանրացնել, ավելացնել աղ ու շաքարավազ, ավելացնել ձուն ու թթվասերը։
Լցոնումը լավ խառնել։
Հարմարության համար խմորը բաժանել չորս մասի և յուրաքանչյուրից մի շերտ բացել։
Խմորի շերտերից բաժակով շրջանակներ կտրտել։
Միջուկը թեյի գդալով քսել խմորից շրջանակների վրա և պատրաստել պելմենիներ։
Գեղեցկության և ավելի ամուր լինելու համար յուրաքանչյուր պելմենիի եզրերը պատառաքաղով սեղմեք։
Կաթնաշոռով վարենիկները եփում ենք աղ ավելացրաշ եռացող ջրի մեջ։
Մակերես դուրս գալուց հետո եփում ենք մի քանի րոպե։
Մատուցել կարագով և թթվասերով։
Բարի ախորժակ։