Ծովախեցգետնի յուղ

Վարկանիշ
Ծովախեցգետնի յուղ
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ3 ժՊատրաստում1 ժ
Բացադրիչներ ցանկը
 խեցգետնի պատյաններ
 ծովախեցգետնի թափոններ
 կարագ

Եթե խորտիկը պատրաստելու եք ​​խեցգետնի պատյաններից, ապա հնարավորության դեպքում հեռացրեք թաղանթները և ճարպը:

 
Ինչպես պատրաստել խեցգետնի յուղ
1

Լավ լվանալ և ցանկացած հարմար եղանակով չորացնել ծովամթերքները, որոնք օգտագործելու եք խորտիկի պատրաստման համար :
Կարող եք դրանք դնել թխման թերթիկի վրա և չորացնել ջեռոցում, ամենացածր ջերմաստիճանում, կամ, օրինակ, դնել թերթի վրա և դնել ջեռուցման մարտկոցի վրա կամ արևի տակ, տաք և չոր տեղում:

Ծովամթերքը

2

Չորացրած պատյանները մանրացրեք սրճաղացով կամ պտտեք մսաղացի մեջ։
Անհրաժեշտ է ստանալ փոշու նման զանգված։

3

Կարագը հանում ենք սառնարանից և թողնում սենյակային ջերմաստիճանում բավականաչափ ժամանակ։ Երբ կարագը փափկի, խառնեք այն ծովախեցգետնի կեղևի փոշու հետ։
Մեկ բաժակ փոշու համար օգտագործվում է մոտավորապես 100 գրամ փափուկ կարագ։

Կարագը փոշու հետ

4

Զանգվածը դնել տապակի մեջ և տաքացնել թույլ կրակի վրա 10 րոպե։ Տաքացնելու ընթացքում անհրաժեշտ է անընդհատ խառնել թավայի պարունակությունը։

5

Յուղով լցված տապակի մեջ ավելացրեք 0,5 լիտր տաք ջուր և թույլ կրակի վրա հասցրեք եռման աստիճանի։ Հեռացրեք կրակից և սպասեք, որ խառնուրդը մի փոքր սառչի։
Այնուհետև կրկնեք ընթացակարգը՝ հասցնելով եռման աստիճանի, այնուհետև ևս 2–3 անգամ սառեցնելով։

Յուղը ջրի հետ

6

Զանգվածը վերջին անգամ սառեցնելուց հետո դրեք սառնարանում՝ ամբողջական պնդացման համար։
Թավայի ներքևում հավաքվում է արգանակ, որի մեջ կմնան նաև թափոնները, իսկ հեղուկի վերևում կլինի յուղի շերտ, այն պետք է զգուշությամբ հավաքվի առանձին տարայի մեջ:
Կճեպի համն ու գույնը կվերածվեն յուղի, իսկ թափոնները կմնան արգանակի մեջ, որը անհրաժեշտ է դեն նետել։

Հավաքած յուղը

7

Ավելի նուրբ և հարուստ համ ստանալու համար եփած ծովախեցգետնի յուղին կարող եք ավելացնել մի փոքր ավելի փափուկ կարագ և աղ:

Ավելացնել կարագ և աղ

8

Սա արդեն պատրաստի խորտիկ է, "դելիկատես" ծովախեցգետնի յուղ։

Պատրաստի ծովախեցգետնի յուղ

9

Պատրաստի յուղը կարող է օգտագործվել ոչ միայն որպես խորտիկ, այլ նաև որպես բաղադրիչ այլ ուտեստների պատրաստման ժամանակ։
Այս յուղով կարելի է պատրաստել շատ ախորժալի բուտերբրոդներ։

Դելիկատես կարագ

բաղադրիչ

Բացադրիչներ ցանկը
 խեցգետնի պատյաններ
 ծովախեցգետնի թափոններ
 կարագ

Directions

Ինչպես պատրաստել խեցգետնի յուղ
1

Լավ լվանալ և ցանկացած հարմար եղանակով չորացնել ծովամթերքները, որոնք օգտագործելու եք խորտիկի պատրաստման համար :
Կարող եք դրանք դնել թխման թերթիկի վրա և չորացնել ջեռոցում, ամենացածր ջերմաստիճանում, կամ, օրինակ, դնել թերթի վրա և դնել ջեռուցման մարտկոցի վրա կամ արևի տակ, տաք և չոր տեղում:

Ծովամթերքը

2

Չորացրած պատյանները մանրացրեք սրճաղացով կամ պտտեք մսաղացի մեջ։
Անհրաժեշտ է ստանալ փոշու նման զանգված։

3

Կարագը հանում ենք սառնարանից և թողնում սենյակային ջերմաստիճանում բավականաչափ ժամանակ։ Երբ կարագը փափկի, խառնեք այն ծովախեցգետնի կեղևի փոշու հետ։
Մեկ բաժակ փոշու համար օգտագործվում է մոտավորապես 100 գրամ փափուկ կարագ։

Կարագը փոշու հետ

4

Զանգվածը դնել տապակի մեջ և տաքացնել թույլ կրակի վրա 10 րոպե։ Տաքացնելու ընթացքում անհրաժեշտ է անընդհատ խառնել թավայի պարունակությունը։

5

Յուղով լցված տապակի մեջ ավելացրեք 0,5 լիտր տաք ջուր և թույլ կրակի վրա հասցրեք եռման աստիճանի։ Հեռացրեք կրակից և սպասեք, որ խառնուրդը մի փոքր սառչի։
Այնուհետև կրկնեք ընթացակարգը՝ հասցնելով եռման աստիճանի, այնուհետև ևս 2–3 անգամ սառեցնելով։

Յուղը ջրի հետ

6

Զանգվածը վերջին անգամ սառեցնելուց հետո դրեք սառնարանում՝ ամբողջական պնդացման համար։
Թավայի ներքևում հավաքվում է արգանակ, որի մեջ կմնան նաև թափոնները, իսկ հեղուկի վերևում կլինի յուղի շերտ, այն պետք է զգուշությամբ հավաքվի առանձին տարայի մեջ:
Կճեպի համն ու գույնը կվերածվեն յուղի, իսկ թափոնները կմնան արգանակի մեջ, որը անհրաժեշտ է դեն նետել։

Հավաքած յուղը

7

Ավելի նուրբ և հարուստ համ ստանալու համար եփած ծովախեցգետնի յուղին կարող եք ավելացնել մի փոքր ավելի փափուկ կարագ և աղ:

Ավելացնել կարագ և աղ

8

Սա արդեն պատրաստի խորտիկ է, "դելիկատես" ծովախեցգետնի յուղ։

Պատրաստի ծովախեցգետնի յուղ

9

Պատրաստի յուղը կարող է օգտագործվել ոչ միայն որպես խորտիկ, այլ նաև որպես բաղադրիչ այլ ուտեստների պատրաստման ժամանակ։
Այս յուղով կարելի է պատրաստել շատ ախորժալի բուտերբրոդներ։

Դելիկատես կարագ

Ծովախեցգետնի յուղ

Հեղինակ

կայքում չէ 23 mins

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *