Տնական պահածոյացված ձուկ

Վարկանիշ
Պատրաստի ձկան պահածո
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում3 ժ 30 ր
Պահածոյի բաղադրիչները
 1 կգ․ մանր ձուկ
 350 գ․ գլուխ սոխ
 4 հատ դափնու տերև
 20 մլ․ ուկսուս
 30 գ․ շաքարավազ
 15 գ․ աղ
 120 մլ․ բուսական յուղ
 500 գ․ տոմատի մածուկ
Լոգո
Հարգելի ընկերներ

Խնդրում ենք Ձեզ, որպես բարի կամքի դրսևորում, օգնել մեզ զարգացնել Vosmarket YouTube ալիքը:
Դա անելու համար անցեք մեր ալիք և բաժանորդագրվեք։

Տոմատի մածուկի փոխարեն կարելի է օգտագործել թարմ լոլիկ, նախօրոք դրանք պտտացնելով մսաղացի կամ բլենդերի մեջ:
Կարող եք օգտագործել նաև պատրաստի լոլիկի հյութ։

Ձկան պահածոյի պատրաստումը տնային պայմաններում
1

Սառեցարած ձուկը պետք է նախապես հալեցնել և լվանալ։ Հեռացրեք յուրաքանչյուր ձկան գլուխը և պոչը: Մաքրեք փորը։
Ցանկության դեպքում կարող եք թողնել լողակները, քանի որ եփելու ընթացքում դրանք կփափկեն և աննկատ կլինեն, ինչպես ոսկորները։

Սառեցրած ձուկ

2

Կլպեք և քերեք գազարը ցանկացած քերիչով։
Կտրեք սոխը այնպես, ինչպես ուզում եք՝ մեծ կես օղակներ կամ փոքր կտորներ։
Տոմատի մածուկին ավելացնել ջուրը 1։1 համամասնությամբ, աղ, շաքարավազ, բուսական յուղ և քացախ։ Շատ կարևոր է բաղադրիչերի նշված քանակների և ծավալների խիստ պահպանումը։
Ամեն ինչ լավ խառնել։

3

Լոլիկի սոուսի մի մասը լցնել հաստ պատերով և հատակով կաթսայի կամ թավայի մեջ, այնուհետև լցնել սոխը, գազարն ու դափնու տերևները։

Բանջարեղենը կաթսայի մեջ

4

Կտրտած ձուկը դնել կաթսայի մեջ։ Ձկան վրա լցնել մնացած տոմատի սուսը և երեք ժամով (եռալ սկսելուց հետո) դնել թույլ կրակի վրա։
Եփելու ընփացքում տապակը կամ կաթսան պետք է ծածկված լինի կափարիչով։
Ամբողջ ժամանակ ճաշատեսակը պետք է եփվի անընդհատ, սակայն եռալը պետք է միայն մի փոքր նկատելի։

Ձկան կտորները կաթսայում

5

Եթե ​​նախատեսում եք ձուկը դնել բանկաների մեջ, ապա պահածոյացնելուց առաջ անհրաժեշտ է ստերիլիզացնել բանկաները և կափարիչները:

Տնական ձկան պահածո

6

Ձուկը եփելու ընթացքում ձևավորված սոուսի հետ լցնել բանկաների մեջ և փակել։

Պահածոն բանկայի մեջ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Պահածոյի բաղադրիչները
 1 կգ․ մանր ձուկ
 350 գ․ գլուխ սոխ
 4 հատ դափնու տերև
 20 մլ․ ուկսուս
 30 գ․ շաքարավազ
 15 գ․ աղ
 120 մլ․ բուսական յուղ
 500 գ․ տոմատի մածուկ

Directions

Ձկան պահածոյի պատրաստումը տնային պայմաններում
1

Սառեցարած ձուկը պետք է նախապես հալեցնել և լվանալ։ Հեռացրեք յուրաքանչյուր ձկան գլուխը և պոչը: Մաքրեք փորը։
Ցանկության դեպքում կարող եք թողնել լողակները, քանի որ եփելու ընթացքում դրանք կփափկեն և աննկատ կլինեն, ինչպես ոսկորները։

Սառեցրած ձուկ

2

Կլպեք և քերեք գազարը ցանկացած քերիչով։
Կտրեք սոխը այնպես, ինչպես ուզում եք՝ մեծ կես օղակներ կամ փոքր կտորներ։
Տոմատի մածուկին ավելացնել ջուրը 1։1 համամասնությամբ, աղ, շաքարավազ, բուսական յուղ և քացախ։ Շատ կարևոր է բաղադրիչերի նշված քանակների և ծավալների խիստ պահպանումը։
Ամեն ինչ լավ խառնել։

3

Լոլիկի սոուսի մի մասը լցնել հաստ պատերով և հատակով կաթսայի կամ թավայի մեջ, այնուհետև լցնել սոխը, գազարն ու դափնու տերևները։

Բանջարեղենը կաթսայի մեջ

4

Կտրտած ձուկը դնել կաթսայի մեջ։ Ձկան վրա լցնել մնացած տոմատի սուսը և երեք ժամով (եռալ սկսելուց հետո) դնել թույլ կրակի վրա։
Եփելու ընփացքում տապակը կամ կաթսան պետք է ծածկված լինի կափարիչով։
Ամբողջ ժամանակ ճաշատեսակը պետք է եփվի անընդհատ, սակայն եռալը պետք է միայն մի փոքր նկատելի։

Ձկան կտորները կաթսայում

5

Եթե ​​նախատեսում եք ձուկը դնել բանկաների մեջ, ապա պահածոյացնելուց առաջ անհրաժեշտ է ստերիլիզացնել բանկաները և կափարիչները:

Տնական ձկան պահածո

6

Ձուկը եփելու ընթացքում ձևավորված սոուսի հետ լցնել բանկաների մեջ և փակել։

Պահածոն բանկայի մեջ

Տնական պահածոյացված ձուկ

Հեղինակ

կայքում չէ 4 days

AVDSM

8
Կարծիքներ: 10Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *