Տնական պահածոյացված ձուկ

Վարկանիշ
Պատրաստի ձկան պահածո
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում3 ժ 30 ր
Պահածոյի բաղադրիչները
 1 կգ․ մանր ձուկ
 350 գ․ գլուխ սոխ
 4 հատ դափնու տերև
 20 մլ․ ուկսուս
 30 գ․ շաքարավազ
 15 գ․ աղ
 120 մլ․ բուսական յուղ
 500 գ․ տոմատի մածուկ

Տոմատի մածուկի փոխարեն կարելի է օգտագործել թարմ լոլիկ, նախօրոք դրանք պտտացնելով մսաղացի կամ բլենդերի մեջ:
Կարող եք օգտագործել նաև պատրաստի լոլիկի հյութ։

 
Ձկան պահածոյի պատրաստումը տնային պայմաններում
1

Սառեցարած ձուկը պետք է նախապես հալեցնել և լվանալ։ Հեռացրեք յուրաքանչյուր ձկան գլուխը և պոչը: Մաքրեք փորը։
Ցանկության դեպքում կարող եք թողնել լողակները, քանի որ եփելու ընթացքում դրանք կփափկեն և աննկատ կլինեն, ինչպես ոսկորները։

Սառեցրած ձուկ

2

Կլպեք և քերեք գազարը ցանկացած քերիչով։
Կտրեք սոխը այնպես, ինչպես ուզում եք՝ մեծ կես օղակներ կամ փոքր կտորներ։
Տոմատի մածուկին ավելացնել ջուրը 1։1 համամասնությամբ, աղ, շաքարավազ, բուսական յուղ և քացախ։ Շատ կարևոր է բաղադրիչերի նշված քանակների և ծավալների խիստ պահպանումը։
Ամեն ինչ լավ խառնել։

3

Լոլիկի սոուսի մի մասը լցնել հաստ պատերով և հատակով կաթսայի կամ թավայի մեջ, այնուհետև լցնել սոխը, գազարն ու դափնու տերևները։

Բանջարեղենը կաթսայի մեջ

4

Կտրտած ձուկը դնել կաթսայի մեջ։ Ձկան վրա լցնել մնացած տոմատի սուսը և երեք ժամով (եռալ սկսելուց հետո) դնել թույլ կրակի վրա։
Եփելու ընփացքում տապակը կամ կաթսան պետք է ծածկված լինի կափարիչով։
Ամբողջ ժամանակ ճաշատեսակը պետք է եփվի անընդհատ, սակայն եռալը պետք է միայն մի փոքր նկատելի։

Ձկան կտորները կաթսայում

5

Եթե ​​նախատեսում եք ձուկը դնել բանկաների մեջ, ապա պահածոյացնելուց առաջ անհրաժեշտ է ստերիլիզացնել բանկաները և կափարիչները:

Տնական ձկան պահածո

6

Ձուկը եփելու ընթացքում ձևավորված սոուսի հետ լցնել բանկաների մեջ և փակել։

Պահածոն բանկայի մեջ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Պահածոյի բաղադրիչները
 1 կգ․ մանր ձուկ
 350 գ․ գլուխ սոխ
 4 հատ դափնու տերև
 20 մլ․ ուկսուս
 30 գ․ շաքարավազ
 15 գ․ աղ
 120 մլ․ բուսական յուղ
 500 գ․ տոմատի մածուկ

Directions

Ձկան պահածոյի պատրաստումը տնային պայմաններում
1

Սառեցարած ձուկը պետք է նախապես հալեցնել և լվանալ։ Հեռացրեք յուրաքանչյուր ձկան գլուխը և պոչը: Մաքրեք փորը։
Ցանկության դեպքում կարող եք թողնել լողակները, քանի որ եփելու ընթացքում դրանք կփափկեն և աննկատ կլինեն, ինչպես ոսկորները։

Սառեցրած ձուկ

2

Կլպեք և քերեք գազարը ցանկացած քերիչով։
Կտրեք սոխը այնպես, ինչպես ուզում եք՝ մեծ կես օղակներ կամ փոքր կտորներ։
Տոմատի մածուկին ավելացնել ջուրը 1։1 համամասնությամբ, աղ, շաքարավազ, բուսական յուղ և քացախ։ Շատ կարևոր է բաղադրիչերի նշված քանակների և ծավալների խիստ պահպանումը։
Ամեն ինչ լավ խառնել։

3

Լոլիկի սոուսի մի մասը լցնել հաստ պատերով և հատակով կաթսայի կամ թավայի մեջ, այնուհետև լցնել սոխը, գազարն ու դափնու տերևները։

Բանջարեղենը կաթսայի մեջ

4

Կտրտած ձուկը դնել կաթսայի մեջ։ Ձկան վրա լցնել մնացած տոմատի սուսը և երեք ժամով (եռալ սկսելուց հետո) դնել թույլ կրակի վրա։
Եփելու ընփացքում տապակը կամ կաթսան պետք է ծածկված լինի կափարիչով։
Ամբողջ ժամանակ ճաշատեսակը պետք է եփվի անընդհատ, սակայն եռալը պետք է միայն մի փոքր նկատելի։

Ձկան կտորները կաթսայում

5

Եթե ​​նախատեսում եք ձուկը դնել բանկաների մեջ, ապա պահածոյացնելուց առաջ անհրաժեշտ է ստերիլիզացնել բանկաները և կափարիչները:

Տնական ձկան պահածո

6

Ձուկը եփելու ընթացքում ձևավորված սոուսի հետ լցնել բանկաների մեջ և փակել։

Պահածոն բանկայի մեջ

Տնական պահածոյացված ձուկ

Հեղինակ

կայքում չէ 2 days

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *