Թթվապուր

Վարկանիշ
Թթվապուր մսով
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում3 ժ 40 ր
Թթվապուրի բաղադրիչները
 800 գ․ տավարի միս
 70 գ․ գարեձավարՊեռլովկա։
 1 հատ գազար
 3 հատ կարտոֆիլ
 1 հատ գլուխ սոխ
 1 հատ մեծ թթու վարունգ
 դափնու տերև
 սև պղպեղի գնդիկներ
 բուսական յուղ
 աղ

Ռուսաստանում յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի թթու ապուր պատրաստելու իր բաղադրատոմսը, որի հիմնական բաղադրիչը, իհարկե, թթու վարունգն է։
Ինչ վերաբերվում է թթվապուրի բաղադրամաս կազմող մնացած մթերքներին, ապա նրանք շատ հաճախ տարբեր են լինում, կախված խոհարարի այս կամ այն մթերքի հանդեպ ունեցած նախապատվությունից։
Ոմանք այս ապուրը եփում են տավարի մսից պատրաստված արգանակով և գարեձավարով (պերլովկա), իսկ մյուսները նախընտրում են հավից կամ բանջարեղենից արգանակ բրնձով։

Մի բանում կարելի է միշտ լինել համոզված, որ ինչ մթերքներ էլ օգտագործվեն այս բաղադրատոմսով թթվապուր պատրաստելու համար, այն միշտ կստացվի համեղ և օգտակար։

 
Մսով թթվապուրի պատրաստման քայլերը
1

Առաջին հերթին պետք է թրջել պեռլովկան։ Դրա համար այն հոսող ջրի տակ լվացեք և 2–3 ժամ թողեք ջրով լցված կաթսայի մեջ։
Կարելի է ջրի մեջ թողնել ամբողջ գիշերը, ինչի արդյունքում նա ավելի շուտ կեփվի։
120 Minutes

Պեռլովկան ջրի մեջ

2

Մսից արգանակ պատրաստելու համար կաթսայի մեջ լցրեք 3 լիտր ջուր, դրեք տավարի միսը և դրեք թեժ կրակի վրա եփվելու։

Միսը կաթսայի մեջ

3

Հենց որ միսը սկսի եռալ, հեռացրեք առաջացած փրփուրը, լցրեք անհրաժեշտ քանակի աղ, ավելացրեք մի քանի դափնու տերև և սև պղպեղի գնդիկներ։ Թուլացրեք կրակը և շարունակեք եփել ևս 2 ժամ։

Եփել միսը

4

Մինչև միսը կեփվի անցնում ենք ապուրի մնացած բաղադրիչների նախպատրաստմանը։ Գազարը մաքրել և անցկացնել մեծ քերիչով։

Քերած գազար

5

Սոխը մանրացնել ըստ ճաշակի։

Կտրտած սոխ

6

Կաթսայի կամ թավայի մեջ լցնել բուսական յուղ և վրան ավելացնել կտրտած սոխն ու գազարը։

Բանջարեղենը կաթսայի մեջ

7

Տապակել մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը։
Թթվապուրի համար նախատեսված տապակած բանջարեղենը պատրաստ է։

Տապակած բանջարեղենը

8

Թթու վարունգը կտրտում ենք ձողիկների տեսքով։

Կտրտած թթու վարունգ

9

Երկու ժամ եփվելուց հետո, կաթսայից հանում ենք արդեն պատրաստ տավարի միսը։

Խաշած միսը

10

Մսի եփելուց ստացված արգանակի մեջ լցնում ենք գարեձավարը և եփում 50 րոպե։

Պեռլովկան արգանակի մեջ

11

30 րոպե անցնելուց հետո գարեձավարին ավելացրեք կտրտված թթու վարունգը։

Ավելացնել վարունգը

12

Միչ դեռ եփվում է գարեձավարը վարունգի հետ, եփված տավարի միսը առանձնացնում ենք ոսկորներից և բաժանում ոչ մեծ կտորների, ինչպես պատկերված է կից նկարում։

Մսի կտորները

13

Խորանարդի ձևով կտրտեք կարտոֆիլը։

Կարտոֆիլ

14

Երբ թթու վարունգը կաթսա ավելացնելուց հետո անցնի 20 րոպե, ավելացրեք կտրտված կարտոֆիլը, մսի կտորները և տապակած բանջարեղենը։
Շարունակեք եփել ևս 15–20 րոպե։

Թթվապուրը կաթսայի մեջ

15

Մատուցելուց առաջ պատրաստի թթվապուրին ավելացրեք սև պղպեղ և թթվասեր։
Բարի վայելում։

Թթվապուրը թթվասերով

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Թթվապուրի բաղադրիչները
 800 գ․ տավարի միս
 70 գ․ գարեձավարՊեռլովկա։
 1 հատ գազար
 3 հատ կարտոֆիլ
 1 հատ գլուխ սոխ
 1 հատ մեծ թթու վարունգ
 դափնու տերև
 սև պղպեղի գնդիկներ
 բուսական յուղ
 աղ

Directions

Մսով թթվապուրի պատրաստման քայլերը
1

Առաջին հերթին պետք է թրջել պեռլովկան։ Դրա համար այն հոսող ջրի տակ լվացեք և 2–3 ժամ թողեք ջրով լցված կաթսայի մեջ։
Կարելի է ջրի մեջ թողնել ամբողջ գիշերը, ինչի արդյունքում նա ավելի շուտ կեփվի։
120 Minutes

Պեռլովկան ջրի մեջ

2

Մսից արգանակ պատրաստելու համար կաթսայի մեջ լցրեք 3 լիտր ջուր, դրեք տավարի միսը և դրեք թեժ կրակի վրա եփվելու։

Միսը կաթսայի մեջ

3

Հենց որ միսը սկսի եռալ, հեռացրեք առաջացած փրփուրը, լցրեք անհրաժեշտ քանակի աղ, ավելացրեք մի քանի դափնու տերև և սև պղպեղի գնդիկներ։ Թուլացրեք կրակը և շարունակեք եփել ևս 2 ժամ։

Եփել միսը

4

Մինչև միսը կեփվի անցնում ենք ապուրի մնացած բաղադրիչների նախպատրաստմանը։ Գազարը մաքրել և անցկացնել մեծ քերիչով։

Քերած գազար

5

Սոխը մանրացնել ըստ ճաշակի։

Կտրտած սոխ

6

Կաթսայի կամ թավայի մեջ լցնել բուսական յուղ և վրան ավելացնել կտրտած սոխն ու գազարը։

Բանջարեղենը կաթսայի մեջ

7

Տապակել մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը։
Թթվապուրի համար նախատեսված տապակած բանջարեղենը պատրաստ է։

Տապակած բանջարեղենը

8

Թթու վարունգը կտրտում ենք ձողիկների տեսքով։

Կտրտած թթու վարունգ

9

Երկու ժամ եփվելուց հետո, կաթսայից հանում ենք արդեն պատրաստ տավարի միսը։

Խաշած միսը

10

Մսի եփելուց ստացված արգանակի մեջ լցնում ենք գարեձավարը և եփում 50 րոպե։

Պեռլովկան արգանակի մեջ

11

30 րոպե անցնելուց հետո գարեձավարին ավելացրեք կտրտված թթու վարունգը։

Ավելացնել վարունգը

12

Միչ դեռ եփվում է գարեձավարը վարունգի հետ, եփված տավարի միսը առանձնացնում ենք ոսկորներից և բաժանում ոչ մեծ կտորների, ինչպես պատկերված է կից նկարում։

Մսի կտորները

13

Խորանարդի ձևով կտրտեք կարտոֆիլը։

Կարտոֆիլ

14

Երբ թթու վարունգը կաթսա ավելացնելուց հետո անցնի 20 րոպե, ավելացրեք կտրտված կարտոֆիլը, մսի կտորները և տապակած բանջարեղենը։
Շարունակեք եփել ևս 15–20 րոպե։

Թթվապուրը կաթսայի մեջ

15

Մատուցելուց առաջ պատրաստի թթվապուրին ավելացրեք սև պղպեղ և թթվասեր։
Բարի վայելում։

Թթվապուրը թթվասերով

Notes

Թթվապուր

Հեղինակ

կայքում չէ 17 hours

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան