Ծովատառեխով և բանջարեղենով աղցան

Վարկանիշ
Սելյոդկայով աղցան
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ2 ժՊատրաստում30 ր
Աղցանի բաղադրիչները
 2 հատ մարինացրած ծովատառեխСоленная селедка.
 2 հատ գազար
 4 հատ կարտոֆիլ
 4 հատ փոքր ճակնդեղ
 2 հատ սոխ
 4 հատ հավկիթ
 մայոնեզ

Թերևս ոչ մի խնջույք չի կարող անել առանց այս զարմանալի համեղ և սիրելի աղցանի, որը ռուսերեն կոչվում է "սելյոդկա պոդ շուբոյ": Տնային տնտեսուհիները նախընտրում են պատրաստել այս աղցանը բոլոր տոնական սեղանների համար:

Նշված քանակով բաղադրիչներից պատրաստվում է 2 չափաբաժին աղցան, որ ձևավորման համար օգտագործել ենք 12 սմ տրամագծով և 10 սմ բարձրության կաղապար:

 
Ծովատառեխով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Նախ պետք է նախապատրաստել, մասնավորապես, խաշել աղցանի համար անհրաժեշտ բանջարեղենը։ Չմաքրած կարտոֆիլը, գազարն ու ճակնդեղը դնել խորը կաթսայի մեջ, լցնել սառը ջրով և եռացնել ուժեղ կրակի վրա։
Եռալուց հետո կրակը թուլացնել և բանջարեղենը եփել մինչև ամբողջովին խաշվի:

Բանջարեղենը կաթսայում

2

Հավկիթը պինդ խաշել։

Խաշած հավկիթ

3

Պատրաստի բանջարեղենն ու խաշած ձվերը հովացրեք, ապա կեղևահան արեք դրանք։ Սոխը նույնպես մաքրել։
Մաքրեք ծովատառեխների փորերը և հնարավորինս հանեք ոսկորները:

Մաքրած բաղադրիչները

4

Այժմ կարող եք սկսել մանրացնել բոլոր բաղադրիչները։ Ծովատառեխը, կարտոֆիլը, գազարը և ձվերը կտրատել փոքր խորանարդների տեսքով։ Սոխը մանր կտրտել և դառնությունը հեռացնելու համար դնել մաղի մեջ և վրան լցնել եռման ջուր։ Ճակնդեղը քերել, որպեսզի աղցանի վերին շերտը ավելի ազդեցիկ տեսք ունենա։

Մանրացրած բաղադրիչները

5

Աղցան կարելի է ձևավորել ինչպես մեծ աղցանի ամանի մեջ, այնպես էլ չափաբաժիններով՝ օգտագործելով թխվածքի համար նախատեսված սիլիկոնից կաղապարներ։ Եթե ​​նման աման կամ կաղապար չկա, ապա կարող եք օգտագործել պլաստիկ շիշ՝ դրանից օղակ կտրելով։
Կաղապարը կամ օղակը դրեք ափսեի կենտրոնում և ամենացկզբից դրեք ծովատառեխը: Սեղմեք հրիչով, կամ որևիցէ այլ բանով:

Ծովատառեխը տարայի մեջ

6

Ծովատառեխի շերտին քսել մայոնեզով և դնել վրան սոխի կտրտած շերտ։

Սոխի շերտը

7

Այնուհետև դնել կարտոֆիլից շերտ և նույնպես քսել մայոնեզով:

Մայոնեզը կարտոֆիլի վրա

8

Այնուհետև դնել գազարի շերտը և նույնպես մայոնեզ քսել։

Գազարը մայոնեզով

9

Ձվերից շերտ դնել և նույնպես ծածկել մայոնեզով։

Ձվերի շերտը մայոնեզով

10

Վերջին շերտը ճակնդեղն է։
Մայոնեզ քսելուց առաջ մի մոռացեք շերտերը թեթևակի սեղմել։

Ճակնդեղի շերտը

11

Բազուկի շերտը նույնպես ծածկել մայոնեզով և աղցանը 1,5–2 ժամով դնել սառնարանում։

Վերջին շերտը

12

Աղցանը հանեք սառնարանից, զգուշորեն հեռցրեք ամանը կամ կաղապարը, որի մեջ լցրել էիք, և մատուցեք սեղանին։
Բարի ախորժակ։

Պատրաստի աղցանը սեղանին

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը, Պիտակներ,

բաղադրիչ

Աղցանի բաղադրիչները
 2 հատ մարինացրած ծովատառեխСоленная селедка.
 2 հատ գազար
 4 հատ կարտոֆիլ
 4 հատ փոքր ճակնդեղ
 2 հատ սոխ
 4 հատ հավկիթ
 մայոնեզ

Directions

Ծովատառեխով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Նախ պետք է նախապատրաստել, մասնավորապես, խաշել աղցանի համար անհրաժեշտ բանջարեղենը։ Չմաքրած կարտոֆիլը, գազարն ու ճակնդեղը դնել խորը կաթսայի մեջ, լցնել սառը ջրով և եռացնել ուժեղ կրակի վրա։
Եռալուց հետո կրակը թուլացնել և բանջարեղենը եփել մինչև ամբողջովին խաշվի:

Բանջարեղենը կաթսայում

2

Հավկիթը պինդ խաշել։

Խաշած հավկիթ

3

Պատրաստի բանջարեղենն ու խաշած ձվերը հովացրեք, ապա կեղևահան արեք դրանք։ Սոխը նույնպես մաքրել։
Մաքրեք ծովատառեխների փորերը և հնարավորինս հանեք ոսկորները:

Մաքրած բաղադրիչները

4

Այժմ կարող եք սկսել մանրացնել բոլոր բաղադրիչները։ Ծովատառեխը, կարտոֆիլը, գազարը և ձվերը կտրատել փոքր խորանարդների տեսքով։ Սոխը մանր կտրտել և դառնությունը հեռացնելու համար դնել մաղի մեջ և վրան լցնել եռման ջուր։ Ճակնդեղը քերել, որպեսզի աղցանի վերին շերտը ավելի ազդեցիկ տեսք ունենա։

Մանրացրած բաղադրիչները

5

Աղցան կարելի է ձևավորել ինչպես մեծ աղցանի ամանի մեջ, այնպես էլ չափաբաժիններով՝ օգտագործելով թխվածքի համար նախատեսված սիլիկոնից կաղապարներ։ Եթե ​​նման աման կամ կաղապար չկա, ապա կարող եք օգտագործել պլաստիկ շիշ՝ դրանից օղակ կտրելով։
Կաղապարը կամ օղակը դրեք ափսեի կենտրոնում և ամենացկզբից դրեք ծովատառեխը: Սեղմեք հրիչով, կամ որևիցէ այլ բանով:

Ծովատառեխը տարայի մեջ

6

Ծովատառեխի շերտին քսել մայոնեզով և դնել վրան սոխի կտրտած շերտ։

Սոխի շերտը

7

Այնուհետև դնել կարտոֆիլից շերտ և նույնպես քսել մայոնեզով:

Մայոնեզը կարտոֆիլի վրա

8

Այնուհետև դնել գազարի շերտը և նույնպես մայոնեզ քսել։

Գազարը մայոնեզով

9

Ձվերից շերտ դնել և նույնպես ծածկել մայոնեզով։

Ձվերի շերտը մայոնեզով

10

Վերջին շերտը ճակնդեղն է։
Մայոնեզ քսելուց առաջ մի մոռացեք շերտերը թեթևակի սեղմել։

Ճակնդեղի շերտը

11

Բազուկի շերտը նույնպես ծածկել մայոնեզով և աղցանը 1,5–2 ժամով դնել սառնարանում։

Վերջին շերտը

12

Աղցանը հանեք սառնարանից, զգուշորեն հեռցրեք ամանը կամ կաղապարը, որի մեջ լցրել էիք, և մատուցեք սեղանին։
Բարի ախորժակ։

Պատրաստի աղցանը սեղանին

Ծովատառեխով և բանջարեղենով աղցան

Հեղինակ

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *