Չնայած այն հանգամանքին, որ լազանյաի հայրենիքը համարվում է Իտալիան, այն, ինչպես և պիցցան տարածված է ամբողջ աշխարհում։ Սրանից կարելի է եզրակացնել, որ լազնյա պատրաստելու բաղադրատոմսերը շատ շատ են։
Լազանյա պատրաստելիս կարելի է օգտագործել լավաշի խմոր։ Հիշեք, որ լավաշ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է օգտագործել միայն մակարոնեղենի համար նախատեսված այլուր։
Քանի որ լազանյան շատ ատրածված ուտեստ է, այդ պատճառով նրանում օգտագործվող լցոնումների տարբերակները շատ են։ Լցոնումները կարող են լինել մսային, ձկնային, բանջարեղենից պատրաստված, սնկով, պանրով և ծովամթերքով։
Լազանյաի համար պարտադրի բաղադրիչ է համարվում բեշամել սոուսը, որը իր մեջ պարունակում է այլուր, կաթ, աղ, կարագ, պղպեղ և մուսկաթի պոպոկ։
Քանի որ մուսկաթի պոպոկը մեր խանութներում շատ հաճախ չի լինում, կարող ենք պատրաստել առան այդ բաղադրիչի։
Հավի միսը լվանալ, չորացնել և կտրտել ձողերի տեսքով։
Սունկը նույնպես մանրացնել հնարավորինս երկարավուն կտորներով։
Սոխը մաքրել կճեպից, լվանալ և կտրտել շրջանաձև։
Տապակել սոխը, հավի միսը և սունկը ավելացնելով համեմունքներ և աղ ըստ ճաշակի։
Հալեցրեք կարագը և նրա մեջ փոքր քանակություններով լուծեք ալյուրը։ Անընդհատ խառնելով զգուշությամբ ավելացրեք կաթը։ Թույլ կրակի վրա տաքացրեք այնքան, միչև զանգվածը թանձրանա։
Ձևամանի պատերին յուղ քսեք և հատակին փռեք լավաշը։ Լավաշի վրա սոուս քսեք և դրեք տապակած լցոնումը (սոխ, սունկ, միս)։ Ծածկեք երկրորդ լավաշով։ Երկրորդ լավաշի վրա նույնպես սոուս քսեք և լցոնում դրեք։
Վերջում լցրեք քերած պանիր։
Զգուշությամբ փաթաթեք ռուլետի տեսքով, ինչպես պատկերված է նկարում։ Փաթաթված լազանյաի պատերին կարագ կամ սոուս քսեք։ Տեղադրեք նախօրոք տաքացված ջեռոցում։
Պատրաստման ժամանակը 15 րոպե է, ջերմաստիճանը 180–200 աստիճան։
Այքանով տնական լազանյաի պատրաստումը կարելի է համարել ավարտված։ Մատուցեք անմիջապես ջեռոցից հանելուց հետո տաք վիճակում։
բաղադրիչ
Directions
Լազանյաի համար պարտադրի բաղադրիչ է համարվում բեշամել սոուսը, որը իր մեջ պարունակում է այլուր, կաթ, աղ, կարագ, պղպեղ և մուսկաթի պոպոկ։
Քանի որ մուսկաթի պոպոկը մեր խանութներում շատ հաճախ չի լինում, կարող ենք պատրաստել առան այդ բաղադրիչի։
Հավի միսը լվանալ, չորացնել և կտրտել ձողերի տեսքով։
Սունկը նույնպես մանրացնել հնարավորինս երկարավուն կտորներով։
Սոխը մաքրել կճեպից, լվանալ և կտրտել շրջանաձև։
Տապակել սոխը, հավի միսը և սունկը ավելացնելով համեմունքներ և աղ ըստ ճաշակի։
Հալեցրեք կարագը և նրա մեջ փոքր քանակություններով լուծեք ալյուրը։ Անընդհատ խառնելով զգուշությամբ ավելացրեք կաթը։ Թույլ կրակի վրա տաքացրեք այնքան, միչև զանգվածը թանձրանա։
Ձևամանի պատերին յուղ քսեք և հատակին փռեք լավաշը։ Լավաշի վրա սոուս քսեք և դրեք տապակած լցոնումը (սոխ, սունկ, միս)։ Ծածկեք երկրորդ լավաշով։ Երկրորդ լավաշի վրա նույնպես սոուս քսեք և լցոնում դրեք։
Վերջում լցրեք քերած պանիր։
Զգուշությամբ փաթաթեք ռուլետի տեսքով, ինչպես պատկերված է նկարում։ Փաթաթված լազանյաի պատերին կարագ կամ սոուս քսեք։ Տեղադրեք նախօրոք տաքացված ջեռոցում։
Պատրաստման ժամանակը 15 րոպե է, ջերմաստիճանը 180–200 աստիճան։
Այքանով տնական լազանյաի պատրաստումը կարելի է համարել ավարտված։ Մատուցեք անմիջապես ջեռոցից հանելուց հետո տաք վիճակում։
Էսօր սա կփորձեմ