Տնական լազանյա

Վարկանիշ
Տնական լազանյա
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում30 ր
Լազանիայի բաղադրիչները
 400 գ․ հավի փափկամիս
 2 հատ լավաշԿարելի է վերցնել 4 հատ փոքր կլոր լոշիկներ։
 1 հատ գլուխ սոխ
 120 գ․ պանիրՑակացած տեսակի։
 180 գ․ սունկՑակացած տեսակի։
 բուսական յուղՔանակություն այնքան, ինչքան որ անհրաժեշտ լինի։
 համեմունքներ և աղԱյստեղ նույնպես քանակությունը ըստ ճաշակի։
Սոուսի համար
 300 մլ․ կաթ
 2 ճշ/գ․ ալյուր
 50 գ․ կարագ
 աղ և համեմունքներ

Չնայած այն հանգամանքին, որ լազանյաի հայրենիքը համարվում է Իտալիան, այն, ինչպես և պիցցան տարածված է ամբողջ աշխարհում։ Սրանից կարելի է եզրակացնել, որ լազնյա պատրաստելու բաղադրատոմսերը շատ շատ են։
Լազանյա պատրաստելիս կարելի է օգտագործել լավաշի խմոր։ Հիշեք, որ լավաշ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է օգտագործել միայն մակարոնեղենի համար նախատեսված այլուր։

Քանի որ լազանյան շատ ատրածված ուտեստ է, այդ պատճառով նրանում օգտագործվող լցոնումների տարբերակները շատ են։ Լցոնումները կարող են լինել մսային, ձկնային, բանջարեղենից պատրաստված, սնկով, պանրով և ծովամթերքով։

 
Լազանիա պատրաստելու քայլերը
1

Լազանյաի համար պարտադրի բաղադրիչ է համարվում բեշամել սոուսը, որը իր մեջ պարունակում է այլուր, կաթ, աղ, կարագ, պղպեղ և մուսկաթի պոպոկ։
Քանի որ մուսկաթի պոպոկը մեր խանութներում շատ հաճախ չի լինում, կարող ենք պատրաստել առան այդ բաղադրիչի։

Լազանիայի բաղադրիչները

2

Հավի միսը լվանալ, չորացնել և կտրտել ձողերի տեսքով։

Կտրտած հավի միսը

3

Սունկը նույնպես մանրացնել հնարավորինս երկարավուն կտորներով։

Մանրացրած սունկ

4

Սոխը մաքրել կճեպից, լվանալ և կտրտել շրջանաձև։

Կտրտած սոխը

5

Տապակել սոխը, հավի միսը և սունկը ավելացնելով համեմունքներ և աղ ըստ ճաշակի։

Տապակի մեջ

6

Հալեցրեք կարագը և նրա մեջ փոքր քանակություններով լուծեք ալյուրը։ Անընդհատ խառնելով զգուշությամբ ավելացրեք կաթը։ Թույլ կրակի վրա տաքացրեք այնքան, միչև զանգվածը թանձրանա։

Ալյուր, կաթ և կարագ

7

Ձևամանի պատերին յուղ քսեք և հատակին փռեք լավաշը։ Լավաշի վրա սոուս քսեք և դրեք տապակած լցոնումը (սոխ, սունկ, միս)։ Ծածկեք երկրորդ լավաշով։ Երկրորդ լավաշի վրա նույնպես սոուս քսեք և լցոնում դրեք։

Լավաշի վրա

8

Վերջում լցրեք քերած պանիր։

Ավելացնել պանիր

9

Զգուշությամբ փաթաթեք ռուլետի տեսքով, ինչպես պատկերված է նկարում։ Փաթաթված լազանյաի պատերին կարագ կամ սոուս քսեք։ Տեղադրեք նախօրոք տաքացված ջեռոցում։
Պատրաստման ժամանակը 15 րոպե է, ջերմաստիճանը 180–200 աստիճան։

Ջեռոցում

10

Այքանով տնական լազանյաի պատրաստումը կարելի է համարել ավարտված։ Մատուցեք անմիջապես ջեռոցից հանելուց հետո տաք վիճակում։

Տնական լազանյա

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը, Պիտակներ,

բաղադրիչ

Լազանիայի բաղադրիչները
 400 գ․ հավի փափկամիս
 2 հատ լավաշԿարելի է վերցնել 4 հատ փոքր կլոր լոշիկներ։
 1 հատ գլուխ սոխ
 120 գ․ պանիրՑակացած տեսակի։
 180 գ․ սունկՑակացած տեսակի։
 բուսական յուղՔանակություն այնքան, ինչքան որ անհրաժեշտ լինի։
 համեմունքներ և աղԱյստեղ նույնպես քանակությունը ըստ ճաշակի։
Սոուսի համար
 300 մլ․ կաթ
 2 ճշ/գ․ ալյուր
 50 գ․ կարագ
 աղ և համեմունքներ

Directions

Լազանիա պատրաստելու քայլերը
1

Լազանյաի համար պարտադրի բաղադրիչ է համարվում բեշամել սոուսը, որը իր մեջ պարունակում է այլուր, կաթ, աղ, կարագ, պղպեղ և մուսկաթի պոպոկ։
Քանի որ մուսկաթի պոպոկը մեր խանութներում շատ հաճախ չի լինում, կարող ենք պատրաստել առան այդ բաղադրիչի։

Լազանիայի բաղադրիչները

2

Հավի միսը լվանալ, չորացնել և կտրտել ձողերի տեսքով։

Կտրտած հավի միսը

3

Սունկը նույնպես մանրացնել հնարավորինս երկարավուն կտորներով։

Մանրացրած սունկ

4

Սոխը մաքրել կճեպից, լվանալ և կտրտել շրջանաձև։

Կտրտած սոխը

5

Տապակել սոխը, հավի միսը և սունկը ավելացնելով համեմունքներ և աղ ըստ ճաշակի։

Տապակի մեջ

6

Հալեցրեք կարագը և նրա մեջ փոքր քանակություններով լուծեք ալյուրը։ Անընդհատ խառնելով զգուշությամբ ավելացրեք կաթը։ Թույլ կրակի վրա տաքացրեք այնքան, միչև զանգվածը թանձրանա։

Ալյուր, կաթ և կարագ

7

Ձևամանի պատերին յուղ քսեք և հատակին փռեք լավաշը։ Լավաշի վրա սոուս քսեք և դրեք տապակած լցոնումը (սոխ, սունկ, միս)։ Ծածկեք երկրորդ լավաշով։ Երկրորդ լավաշի վրա նույնպես սոուս քսեք և լցոնում դրեք։

Լավաշի վրա

8

Վերջում լցրեք քերած պանիր։

Ավելացնել պանիր

9

Զգուշությամբ փաթաթեք ռուլետի տեսքով, ինչպես պատկերված է նկարում։ Փաթաթված լազանյաի պատերին կարագ կամ սոուս քսեք։ Տեղադրեք նախօրոք տաքացված ջեռոցում։
Պատրաստման ժամանակը 15 րոպե է, ջերմաստիճանը 180–200 աստիճան։

Ջեռոցում

10

Այքանով տնական լազանյաի պատրաստումը կարելի է համարել ավարտված։ Մատուցեք անմիջապես ջեռոցից հանելուց հետո տաք վիճակում։

Տնական լազանյա

Notes

Տնական լազանյա

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

1 thoughts on “Տնական լազանյա

Թողնել պատասխան