Խորհուրդ ենք տալիս խնձորից բացի կոմպոտ եփելուց որևիցե այլ միրգ նույնպես օգտագործել, որպեսզի կոմպոտը ավելի հաճելի համ ունենա։
Իհարկե, կարելի է օգտագործել տարբեր տեսակի մրգեր, բայց մենք այս բաղադրատոմսում օգտագործել ենք միայն լիմոն։
Խնձորը լվացեք և թողեք չորանա։
Կտրտեք շերտերով։
Լիմոնը կտրատեք շրջանակների տեսքով։
Խնձորի և լիմոնի կտորները տեղավորեք բանկայի մեջ։ Ավելացրեք եռման ջուր և սպասեք 15–30 րոպե։
Ջուրը բանկայից լցրեք կաթսա և ավելացրեք անհրաժեշտ քանակությամբ շաքարավազ։
Շաքարաջուրը հասցրեք եռման աստիճանի և լցրեք այն բանկայի մեջ, որտեղ խնձորի և լիմոնի կտորներն են։
Ամպայման եռման ջրում մանրեազրկեք բանկան և կափարիչը, որպեսզի հնարավոր լինի կոմպոտը երկար ժամանակ պահել և օգտագործել ձմռանը։
բաղադրիչ
Directions
Իհարկե, կարելի է օգտագործել տարբեր տեսակի մրգեր, բայց մենք այս բաղադրատոմսում օգտագործել ենք միայն լիմոն։
Խնձորը լվացեք և թողեք չորանա։
Կտրտեք շերտերով։
Լիմոնը կտրատեք շրջանակների տեսքով։
Խնձորի և լիմոնի կտորները տեղավորեք բանկայի մեջ։ Ավելացրեք եռման ջուր և սպասեք 15–30 րոպե։
Ջուրը բանկայից լցրեք կաթսա և ավելացրեք անհրաժեշտ քանակությամբ շաքարավազ։
Շաքարաջուրը հասցրեք եռման աստիճանի և լցրեք այն բանկայի մեջ, որտեղ խնձորի և լիմոնի կտորներն են։
Ամպայման եռման ջրում մանրեազրկեք բանկան և կափարիչը, որպեսզի հնարավոր լինի կոմպոտը երկար ժամանակ պահել և օգտագործել ձմռանը։