Բաղադրատոմսը պատրաստելուց անպայման օգտագործեք խոզի վզամիս, որը անհրաժեշտ է համեմել պատրաստելուց առնավազն 2 ժամ առաջ։
Սոխով խոզի մսի պատրաստումը շատ հեշտ է և չի պահանջում խոհարարակն գիտելիքներ կամ փորձ։
Խոզի միսը կտրտեք մեծ կտորներով։ Ավելացրեք մանանեխն ու համեմունքները, խառնեք, որպեսզի համեմունքները տարածվոն և որոշ ժամանակ, ցանկալի է 2 ժամից ոչ պակաս թողեք հանգիստ։
Ինչքան երկար միսը համեմվի, այնքան լավ։ Ավելի ճիշտ կլինի, որպեսզի համեմված խոզի միսը ամբողջ գիշեր թողնեք սառնարանում։
Թեժ կրակի վրա տապակեք խզի միսը այնքան ժամանակ, միչև այն պատվի ոսկեգույն կեղևով։
Տապակելուց հետո միսը տեղավորեք ջեռոցի համար նախատեսված ձևամանում և դրեք ջեռոցում։
Սոխ կտրատեք և տապակեք այն նույն յուղի մեջ, որում տապակել էիք խոզի միսը։
Տապակված սոխը տապակի մեջ հավաքված հյութի և յուղի մնացորդի հետ միասին լցրեք մսի վրա։ Սոխը հավասրաչափ տարածեք մսի վրա։
Մսով լիքը ձևամանը ծածկեք փայլաթղթով։ Ջեռոցը տաքցրեք մինչև 180 աստիճան և եփեք միսը սոխի հետ միասին 1 ժամ։
Մեկ ժամ անցնելուց հետո հեռացրեք փայլաթիթեղը, ստուգեք մսի եփվածությունը և պատրաստեք ևս 15 րոպե։
Պատրաստի սոխով խոզի միսը մատուցեք գարնիրի հետ միասին։ Մենք որպես գարնիր օգտագործել ենք հնդկացորեն - գրեչկա։
բաղադրիչ
Directions
Խոզի միսը կտրտեք մեծ կտորներով։ Ավելացրեք մանանեխն ու համեմունքները, խառնեք, որպեսզի համեմունքները տարածվոն և որոշ ժամանակ, ցանկալի է 2 ժամից ոչ պակաս թողեք հանգիստ։
Ինչքան երկար միսը համեմվի, այնքան լավ։ Ավելի ճիշտ կլինի, որպեսզի համեմված խոզի միսը ամբողջ գիշեր թողնեք սառնարանում։
Թեժ կրակի վրա տապակեք խզի միսը այնքան ժամանակ, միչև այն պատվի ոսկեգույն կեղևով։
Տապակելուց հետո միսը տեղավորեք ջեռոցի համար նախատեսված ձևամանում և դրեք ջեռոցում։
Սոխ կտրատեք և տապակեք այն նույն յուղի մեջ, որում տապակել էիք խոզի միսը։
Տապակված սոխը տապակի մեջ հավաքված հյութի և յուղի մնացորդի հետ միասին լցրեք մսի վրա։ Սոխը հավասրաչափ տարածեք մսի վրա։
Մսով լիքը ձևամանը ծածկեք փայլաթղթով։ Ջեռոցը տաքցրեք մինչև 180 աստիճան և եփեք միսը սոխի հետ միասին 1 ժամ։
Մեկ ժամ անցնելուց հետո հեռացրեք փայլաթիթեղը, ստուգեք մսի եփվածությունը և պատրաստեք ևս 15 րոպե։
Պատրաստի սոխով խոզի միսը մատուցեք գարնիրի հետ միասին։ Մենք որպես գարնիր օգտագործել ենք հնդկացորեն - գրեչկա։