Տնական համեղ բորշ

Վարկանիշ
Բորշ ափսեյում
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ1 ժՊատրաստում1 ժ 40 ր
Բաղադրիչներ
 500 գ․ տավարի խաշած միս
 2 լ տավարի մսի արգանակ Ես օգտագործել եմ 1 լիտր արգանակ և 1 լիտր եռացարած ջուր։
 1500 գ․ կաղամբ
 1 գլուխ սոխ
 2 հատ գազար
 5 հատ կարտոֆիլ
 2 հատ բազուկ
 1 քաղցր պղպեղ
 120 գ․ կարագ Կարելի է կարգը փոխարնել բուսայուղով։
 2 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ Ես օգտագործել եմ 1 ճ․գ․ տոմատի մածուկ և 2 ճ․գ․ կարմիր պղպեղի և լոլիկի խառնուրդ, քաղցր աջիկա։
 1 թ/գ․ կարմիր աղացած պղպեղ
 1 թ/գ․ սև աղացած պղպեղ
 2 հատ դափնու տերև
 10 շյուղ մաղադանոս
 3 թ/գ․ աղ
 մայոնեզ – մատուցելու համար

Բորշը աշխարի ամենատարծված ճաշատեսակներից է։ Համացանցում կարելի է գտնել բորշի հարյուրավոր բաղադրատոմսեր։ Այսօր ես կներկայացնեմ բորշի իմ բաղադրատոմսը։
Որպեսզի բորշը ստացվի ավելի համեղ խորհուրդ ենք տալիս եռացարծ ջրի փոխարեն նույնպես մսի արգանակ օգտագործել, եթե ունեք այդ հնարավորությունը։
Այս բաղադրատոմսով բորշ պատրաստելը կտևի մոտավոր 2 ժամ, որից 15 րոպեն կծախսվի բանջարեղենի տապակման վրա, 25 րոպեն կաղամբը շոգեխաշելու համար և 1 ժամ արգանակի մեջ եփելու վրա։
Արդյունքում նշված քանակով բաղադրիչներից դուք կստանաք 10–12 բաժին շատ համեղ և վիտամիններով հարուստ տնական բորշ։

 
Տնական բորշի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել բորշը պատրաստելու համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։ Նախորոք խաշել տավարի միսը և առանձնացնել արգանակը։ Կարտոֆիլը, գազարը և բազուկը մաքրել կլեպից։ Կաղամբը լավ լվանալ։
Եթե նկատեցիք, բաղադրիչներ մեջ տոմատից բացի կա նաև կարմիր քաղցր պղպեղից և լոլիկից պատրաստված աջիկա, որով ես փոխարնել եմ տոմատի մածուկի մի մասը։ Հիմանականում այդ խառնուրդը ես օգտագործում եմ տան փոքրիկների համար ճաշեր պատրաստելիս։
Բորշի մեջ այդպիսի աջիկա օգտագործելը պարտադիր չէ, ուստի դուք կարող էք օգտագործել միայն տոմատի մածուկ։

Բորշի բաղադրիչները

2

Մանր կտրատել սոխը։

Մանր կտրատել սոխը

3

Կաթսան դնել կրակի և կարագը գցել մեջը։
Կարագը հալվելուց հետո կաթսայի մեջ լցնել մանրացված սոխը։

Սոխը կաթսայի մեջ

4

Քանի դեռ սոխը տապակվում է, մեծ անցքերով քերիչի վրա քերել գազարը և բազուկը։

Քերել գազարը և բազուկը

5

Տապակվող սոխին ավելացնել քերած գազարը և խառնել։

Գազարը կաթսայում

6

Այնուհետև ավելացնել քերած բազուկի ¾ մասը։ Քանի որ եռացնելու պրոցեսում բազուկը գունազրկվում է, այդ պատճառով քերած բազուկի ¼ մասը ես կավելացնեմ վերջում, որպեսզի պատրաստի բորշը կարմիր ախորժալի երանգ ունենա։

Բազուկը կաթսայում

7

Այնուհետև անհրաժեշտ է կտրտել կաղամբը։ Կտրատելու ընթացքում կարող է թվալ, որ 1,5 կգ կաղամբը շատ է նշված քանակով բաղադրիչների հետ եփելու համար, սակայն դա այդպես չէ։
Ջերմային մշակումից կաղամբը փափկում է, և նրա ծավալը մի քանի անգամ փոքրանում է։

Կտրտած կաղամբ

8

Խառնել կաթսայի մեջ տապակվող բանջարեղենը։ Ավելացնել սև և կարմիր աղացած պղպեղ, դափնու տերևները և տոմատի մածուկը։ Խառնել։

Համեմունքները կաթսայում

9

Ավելացնել խաշած տավարի միսը և նորից խառնել։

Մսի կտորները կաթսայում

10

Մսից հետո ավելացնել կտրտած կաղամբը ամբողջությամբ։ Որպեսզի կաղամբը արագ շոգեխաշվի ու փափկի, թավայի մեջ լցնել 100 մլ արգանակ կամ եռման ջուր։
Դնել կափարիչը և շարունակել եփել միջին կրակի վրա։ Իմ դեպքում կաղամբը ստացավ անհրաժեշտ փափկությունը 25 րոպե եփելուց հետո։

Կաղամբը կաթսայում

11

Կաղամբը խաշելու ընթացքում ես մեկ անգամ խառնեցի կաթսայի պարունակություն 15 րոպե հետո։ Այդ պահին կաղամբը դեռևս փափուկ չէր։

Ոչ փափուկ կաղամբ

12

Երկրոդ անգամ խառնելուց, երբ արդեն անցել էր 25 րոպե, կաղամբը արդեն փափկել էր։ Դա նշանակում է, որ կարտոֆիլ ավելացնելու ժամանակն է։

Փափկած կաղամբ

13

Կտրտել կարտոֆիլը միջին կտորներով, լցնել կաթսայի մեջ և խառնել։ Դնել կափարիչը և տապակել ևս 5 րոպե։

Կարտոֆիլը կաթսայում

14

Այդ ընթացքում կտրտել և ավելացնել քաղցր պղպեղը։ Խառնել։

Քաղցր պղպեղ

15

Ավելացնել 2 լիտր արգանակ։ Ես նախապատրաստել էի 1 լիտր արգանակ, այդ պատճառավ արգանակից բացի կաթսայի մեջ լցրեցի նաև 1 լիտր եռացրած ջուր։
Դնել կափարիչը և թողնել, որպեսզի բորշը եփվի մարմանդ կրակի վրա։

Լցնել արգանակը

16

Արգանակը լցնելուց հետո ես եփեցի բորշը ևս մեկ ժամ։
Բաղադրիչներց մնացել է աղը, քերած բազուկի ¼ մասը և մաղադնոսը։ Կտրտել մաղադանոսը։

Կտրտած մաղադանոսը

17

Կես ժամ եռացնելուց հետո բորշին ավելացնել 3 թեյի գդալ աղ, խառնել և շարունակել եփելը։

Աղ անել

18

Երբ բորշի պատրստ լինելուն մնա 10 րոպե, ավելացնել քերած բազուկից մնացած մասը։

Ավելացնել բազուկը

19

Ամենավերջում ավելացնել կտրտած մաղադանոսը և անջատել կրակը։

Ավելացնել մաղադանոս

20

Կրակն անջատելուց հետո, առավազն 1 ժամ կաթսայի կափարիչը չբացեք։
Ես կափարիչը բացել եմ 3 ժամ հետո։

Բորշը կաթսայի մեջ

21

Տնական բորշը պատրաստ է։ Լցնել ափսելի մեջ և ըստ ճաշակի ավելացմել մայոնեզ կամ թթվասեր։
Բարի ախորժակ։

Բորշը ափսեյում

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 500 գ․ տավարի խաշած միս
 2 լ տավարի մսի արգանակ Ես օգտագործել եմ 1 լիտր արգանակ և 1 լիտր եռացարած ջուր։
 1500 գ․ կաղամբ
 1 գլուխ սոխ
 2 հատ գազար
 5 հատ կարտոֆիլ
 2 հատ բազուկ
 1 քաղցր պղպեղ
 120 գ․ կարագ Կարելի է կարգը փոխարնել բուսայուղով։
 2 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ Ես օգտագործել եմ 1 ճ․գ․ տոմատի մածուկ և 2 ճ․գ․ կարմիր պղպեղի և լոլիկի խառնուրդ, քաղցր աջիկա։
 1 թ/գ․ կարմիր աղացած պղպեղ
 1 թ/գ․ սև աղացած պղպեղ
 2 հատ դափնու տերև
 10 շյուղ մաղադանոս
 3 թ/գ․ աղ
 մայոնեզ – մատուցելու համար

Directions

Տնական բորշի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել բորշը պատրաստելու համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։ Նախորոք խաշել տավարի միսը և առանձնացնել արգանակը։ Կարտոֆիլը, գազարը և բազուկը մաքրել կլեպից։ Կաղամբը լավ լվանալ։
Եթե նկատեցիք, բաղադրիչներ մեջ տոմատից բացի կա նաև կարմիր քաղցր պղպեղից և լոլիկից պատրաստված աջիկա, որով ես փոխարնել եմ տոմատի մածուկի մի մասը։ Հիմանականում այդ խառնուրդը ես օգտագործում եմ տան փոքրիկների համար ճաշեր պատրաստելիս։
Բորշի մեջ այդպիսի աջիկա օգտագործելը պարտադիր չէ, ուստի դուք կարող էք օգտագործել միայն տոմատի մածուկ։

Բորշի բաղադրիչները

2

Մանր կտրատել սոխը։

Մանր կտրատել սոխը

3

Կաթսան դնել կրակի և կարագը գցել մեջը։
Կարագը հալվելուց հետո կաթսայի մեջ լցնել մանրացված սոխը։

Սոխը կաթսայի մեջ

4

Քանի դեռ սոխը տապակվում է, մեծ անցքերով քերիչի վրա քերել գազարը և բազուկը։

Քերել գազարը և բազուկը

5

Տապակվող սոխին ավելացնել քերած գազարը և խառնել։

Գազարը կաթսայում

6

Այնուհետև ավելացնել քերած բազուկի ¾ մասը։ Քանի որ եռացնելու պրոցեսում բազուկը գունազրկվում է, այդ պատճառով քերած բազուկի ¼ մասը ես կավելացնեմ վերջում, որպեսզի պատրաստի բորշը կարմիր ախորժալի երանգ ունենա։

Բազուկը կաթսայում

7

Այնուհետև անհրաժեշտ է կտրտել կաղամբը։ Կտրատելու ընթացքում կարող է թվալ, որ 1,5 կգ կաղամբը շատ է նշված քանակով բաղադրիչների հետ եփելու համար, սակայն դա այդպես չէ։
Ջերմային մշակումից կաղամբը փափկում է, և նրա ծավալը մի քանի անգամ փոքրանում է։

Կտրտած կաղամբ

8

Խառնել կաթսայի մեջ տապակվող բանջարեղենը։ Ավելացնել սև և կարմիր աղացած պղպեղ, դափնու տերևները և տոմատի մածուկը։ Խառնել։

Համեմունքները կաթսայում

9

Ավելացնել խաշած տավարի միսը և նորից խառնել։

Մսի կտորները կաթսայում

10

Մսից հետո ավելացնել կտրտած կաղամբը ամբողջությամբ։ Որպեսզի կաղամբը արագ շոգեխաշվի ու փափկի, թավայի մեջ լցնել 100 մլ արգանակ կամ եռման ջուր։
Դնել կափարիչը և շարունակել եփել միջին կրակի վրա։ Իմ դեպքում կաղամբը ստացավ անհրաժեշտ փափկությունը 25 րոպե եփելուց հետո։

Կաղամբը կաթսայում

11

Կաղամբը խաշելու ընթացքում ես մեկ անգամ խառնեցի կաթսայի պարունակություն 15 րոպե հետո։ Այդ պահին կաղամբը դեռևս փափուկ չէր։

Ոչ փափուկ կաղամբ

12

Երկրոդ անգամ խառնելուց, երբ արդեն անցել էր 25 րոպե, կաղամբը արդեն փափկել էր։ Դա նշանակում է, որ կարտոֆիլ ավելացնելու ժամանակն է։

Փափկած կաղամբ

13

Կտրտել կարտոֆիլը միջին կտորներով, լցնել կաթսայի մեջ և խառնել։ Դնել կափարիչը և տապակել ևս 5 րոպե։

Կարտոֆիլը կաթսայում

14

Այդ ընթացքում կտրտել և ավելացնել քաղցր պղպեղը։ Խառնել։

Քաղցր պղպեղ

15

Ավելացնել 2 լիտր արգանակ։ Ես նախապատրաստել էի 1 լիտր արգանակ, այդ պատճառավ արգանակից բացի կաթսայի մեջ լցրեցի նաև 1 լիտր եռացրած ջուր։
Դնել կափարիչը և թողնել, որպեսզի բորշը եփվի մարմանդ կրակի վրա։

Լցնել արգանակը

16

Արգանակը լցնելուց հետո ես եփեցի բորշը ևս մեկ ժամ։
Բաղադրիչներց մնացել է աղը, քերած բազուկի ¼ մասը և մաղադնոսը։ Կտրտել մաղադանոսը։

Կտրտած մաղադանոսը

17

Կես ժամ եռացնելուց հետո բորշին ավելացնել 3 թեյի գդալ աղ, խառնել և շարունակել եփելը։

Աղ անել

18

Երբ բորշի պատրստ լինելուն մնա 10 րոպե, ավելացնել քերած բազուկից մնացած մասը։

Ավելացնել բազուկը

19

Ամենավերջում ավելացնել կտրտած մաղադանոսը և անջատել կրակը։

Ավելացնել մաղադանոս

20

Կրակն անջատելուց հետո, առավազն 1 ժամ կաթսայի կափարիչը չբացեք։
Ես կափարիչը բացել եմ 3 ժամ հետո։

Բորշը կաթսայի մեջ

21

Տնական բորշը պատրաստ է։ Լցնել ափսելի մեջ և ըստ ճաշակի ավելացմել մայոնեզ կամ թթվասեր։
Բարի ախորժակ։

Բորշը ափսեյում

Տնական համեղ բորշ

Հեղինակ

կայքում չէ 6 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *