Հավի կտրտած կոտլետ

Վարկանիշ
Հավի կտրտած կոտլետ
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչներ
 1 հավի կրծքամիս
 2 հատ հավկիթ
 1 գլուխ սոխ
 4 ճշ/գ․ ալյուր
 1 ճշ/գ․ մայոնեզ
 7 կանաչ սոխի շյուղ
 7 հատ համեմի շյուղ
 1 թ/գ․ կարմիր աղացած պղպեղ
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 1 թ/գ․ սխտորի փոշի Սխտորի փոշին կարելի է փոխարինել 1 պճեղ թարմ սխտորով։
 100 գ․ փափուկ հաց
 80 մլ․ բուսայուղ
 1 թ/գ․ աղ առանց թմբի

Այս բաղադրատոմսը վկայում է այն մասին, որ առանց մսաղացի նույնպես կարելի է շատ համեղ կոտլետներ պատրաստել։ Գաղտնիքը կայանում է նրանում, որ հավի միսը դանակով պետք է կտրտել հնարավորինս փոքր մասերի։
Նշված քանակով բաղադրիչներից ստացվում է 10–12 հատ կոտլետ։

 
Կտրտած հավի մսից կոտլետ պատրաստելու քայլերը
1

Նախապատրաստել կոտլետների պատրաստման համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Հավի կրծքամիսը և կանաչին լվանալ։ Սոխը մաքրել կլեպից։

Կոտլետի բաղադրիչները

2

Հավի կրծքամիսը ոսկրահան անել և դանակով կտրտել հնարավորինս փոքր մասերի։

Կտրտած կրծքամիս

3

Սոխը անցկացնել քերիչով և լցնել կտրտած հավի մսի վրա։

Սոխը անցկացնել քերիչով

4

Խճողակին ավելացնել մեկ ձու։

Ավելացնել ձու

5

Այնուհետև մանր կտրտել կանաչին։ Ես օգտագործել եմ յոթական շյուղ համեմ և կանաչ սոխ։
Ցանկության դեպքում դուք կարող էք օգտագործել ձեր նախընտրած կանաչիները։
Կտրտած կանաչին նույնպես ավելացնել կտրտած մսին։

Կտրտած կանաչի

6

Ավելացնել մեկ ճաշի գդալ մայոնեզ։

Ավելացնել մայոնեզ

7

Խճողակի բաղադրիներին ավելացրեք մեկական թեյի գդալ սև և կարմիր աղացած պղպեղ և սխտորի փոշի։
Սխտորի փոշու փոխարեն կարելի է օգտագործել 1 պճեղ թարմ մանրացված սխտոր։

Համեմունքներ

8

Համեմունքներից հետո ավելացրեք 80 մլ բուսական յուղ։

Ավելացնել բուսայուղ

9

Խճողակին ավելացնել նաև 2 ճաշի գդալ ալյուր և գդալով խառնել։
Այլուրի այս քանակը վերջնական չէ, քանի որ այն կախված է խյուսի ձգությունից։

Ավելացնել ալյուր

10

Ավելացնել աղ և նորից խառնել։ Ես ավելացրել եմ մեկ թեյի գդալ աղ առանց թմբի։

Ավելացնել աղ

11

Քանի որ ստացված կոտլետի խճողակը չուներ տապակելու համար անհրաժեշտ առաձգականությունը, ես ավելացրեցի ևս 2 ճաշի գդալ ալյուր։

Ակյուր խճողակի մեջ

12

Ջրով լցված ափսեյի մեջ դնել հացի միջնամասը։ Հարկ եմ համարում հիշեցնել, որ ջրի փոխարեն կարելի է կաթ օգտագործել։
Այնուհետև հացի միջնամասը ճզմել ափի մեջ, քամել ջուրը և խառնել խճողակին։

Փափուկ հաց

13

Կտրտած մսով խառնուրդը շատ լավ խառնել գդալով կամ ձեռքով։ Կոտլետի խճողակը պատրաստ է։
Անցնեք տապակելուն։

Պատրաստի խճողակ

14

Տապակը դնել թեժ կրակի վրա և մեջը բուսայուղ լցնել։ Մեկ կրծքամսով խճողակի համար ես լցրել եմ 100 մլ բուսական յուղ։

Բուսայուղ տապակում

15

Քանի որ կոտլետները ձևավորելու ենք գդալի օգնությամբ, այդ պատճառով ես գդալը նախօրոք սուզում եմ սառը ջրով լցված ամանի մեջ, որպեսզի խճողակը հնարավորիս քիչ կպչի գդալին։

Սառը ջուր ափսեյի մեջ

16

Ճաշի գդալով վերցնել հավի խճողակը և տապակի մեջ դնելով փորձել կոտլետի ձև տալ։

Խճողակը տապակի մեջ

17

Երկու րոպե ուժեղ կրակի վրա տապակելուց հետո, կոտլետներ շրջել, թուլացնել կրակը, տապակը ծածկել կափարիչով և թույլ կրակի վրա տապակել ևս 7-8 րոպե։

Պտտել կոտկետները

18

Այս ժամանակը անհրաժեշտ է, որպեսզի կոտլետի միջնամասը լավ եփվի։

Տապակած կոտլետները

19

Եթե նկատեք, որ 7 րոպե թույլ կրակի վրա տապակվելուց հետո կոտլետը ոսկեգույն երանգ չի ստացել, այդ դեպքում ևս 30 վարկյան տապակեք ուժեղ կրակի վրա։

Հավի կոտլետ

20

Կոտլետները պատրաստ են։
Տնական, հավի կտրտած մսով համեղ կոտլետները կարելի է մատուցել՝ համադրելով ձեր նախընտրած գարնիրի հետ։

Կոտլետը պատրաստ է

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 1 հավի կրծքամիս
 2 հատ հավկիթ
 1 գլուխ սոխ
 4 ճշ/գ․ ալյուր
 1 ճշ/գ․ մայոնեզ
 7 կանաչ սոխի շյուղ
 7 հատ համեմի շյուղ
 1 թ/գ․ կարմիր աղացած պղպեղ
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 1 թ/գ․ սխտորի փոշի Սխտորի փոշին կարելի է փոխարինել 1 պճեղ թարմ սխտորով։
 100 գ․ փափուկ հաց
 80 մլ․ բուսայուղ
 1 թ/գ․ աղ առանց թմբի

Directions

Կտրտած հավի մսից կոտլետ պատրաստելու քայլերը
1

Նախապատրաստել կոտլետների պատրաստման համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Հավի կրծքամիսը և կանաչին լվանալ։ Սոխը մաքրել կլեպից։

Կոտլետի բաղադրիչները

2

Հավի կրծքամիսը ոսկրահան անել և դանակով կտրտել հնարավորինս փոքր մասերի։

Կտրտած կրծքամիս

3

Սոխը անցկացնել քերիչով և լցնել կտրտած հավի մսի վրա։

Սոխը անցկացնել քերիչով

4

Խճողակին ավելացնել մեկ ձու։

Ավելացնել ձու

5

Այնուհետև մանր կտրտել կանաչին։ Ես օգտագործել եմ յոթական շյուղ համեմ և կանաչ սոխ։
Ցանկության դեպքում դուք կարող էք օգտագործել ձեր նախընտրած կանաչիները։
Կտրտած կանաչին նույնպես ավելացնել կտրտած մսին։

Կտրտած կանաչի

6

Ավելացնել մեկ ճաշի գդալ մայոնեզ։

Ավելացնել մայոնեզ

7

Խճողակի բաղադրիներին ավելացրեք մեկական թեյի գդալ սև և կարմիր աղացած պղպեղ և սխտորի փոշի։
Սխտորի փոշու փոխարեն կարելի է օգտագործել 1 պճեղ թարմ մանրացված սխտոր։

Համեմունքներ

8

Համեմունքներից հետո ավելացրեք 80 մլ բուսական յուղ։

Ավելացնել բուսայուղ

9

Խճողակին ավելացնել նաև 2 ճաշի գդալ ալյուր և գդալով խառնել։
Այլուրի այս քանակը վերջնական չէ, քանի որ այն կախված է խյուսի ձգությունից։

Ավելացնել ալյուր

10

Ավելացնել աղ և նորից խառնել։ Ես ավելացրել եմ մեկ թեյի գդալ աղ առանց թմբի։

Ավելացնել աղ

11

Քանի որ ստացված կոտլետի խճողակը չուներ տապակելու համար անհրաժեշտ առաձգականությունը, ես ավելացրեցի ևս 2 ճաշի գդալ ալյուր։

Ակյուր խճողակի մեջ

12

Ջրով լցված ափսեյի մեջ դնել հացի միջնամասը։ Հարկ եմ համարում հիշեցնել, որ ջրի փոխարեն կարելի է կաթ օգտագործել։
Այնուհետև հացի միջնամասը ճզմել ափի մեջ, քամել ջուրը և խառնել խճողակին։

Փափուկ հաց

13

Կտրտած մսով խառնուրդը շատ լավ խառնել գդալով կամ ձեռքով։ Կոտլետի խճողակը պատրաստ է։
Անցնեք տապակելուն։

Պատրաստի խճողակ

14

Տապակը դնել թեժ կրակի վրա և մեջը բուսայուղ լցնել։ Մեկ կրծքամսով խճողակի համար ես լցրել եմ 100 մլ բուսական յուղ։

Բուսայուղ տապակում

15

Քանի որ կոտլետները ձևավորելու ենք գդալի օգնությամբ, այդ պատճառով ես գդալը նախօրոք սուզում եմ սառը ջրով լցված ամանի մեջ, որպեսզի խճողակը հնարավորիս քիչ կպչի գդալին։

Սառը ջուր ափսեյի մեջ

16

Ճաշի գդալով վերցնել հավի խճողակը և տապակի մեջ դնելով փորձել կոտլետի ձև տալ։

Խճողակը տապակի մեջ

17

Երկու րոպե ուժեղ կրակի վրա տապակելուց հետո, կոտլետներ շրջել, թուլացնել կրակը, տապակը ծածկել կափարիչով և թույլ կրակի վրա տապակել ևս 7-8 րոպե։

Պտտել կոտկետները

18

Այս ժամանակը անհրաժեշտ է, որպեսզի կոտլետի միջնամասը լավ եփվի։

Տապակած կոտլետները

19

Եթե նկատեք, որ 7 րոպե թույլ կրակի վրա տապակվելուց հետո կոտլետը ոսկեգույն երանգ չի ստացել, այդ դեպքում ևս 30 վարկյան տապակեք ուժեղ կրակի վրա։

Հավի կոտլետ

20

Կոտլետները պատրաստ են։
Տնական, հավի կտրտած մսով համեղ կոտլետները կարելի է մատուցել՝ համադրելով ձեր նախընտրած գարնիրի հետ։

Կոտլետը պատրաստ է

Հավի կտրտած կոտլետ

Հեղինակ

կայքում չէ 8 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *