Այս բաղադրատոմսը վկայում է այն մասին, որ առանց մսաղացի նույնպես կարելի է շատ համեղ կոտլետներ պատրաստել։ Գաղտնիքը կայանում է նրանում, որ հավի միսը դանակով պետք է կտրտել հնարավորինս փոքր մասերի։
Նշված քանակով բաղադրիչներից ստացվում է 10–12 հատ կոտլետ։
Նախապատրաստել կոտլետների պատրաստման համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Հավի կրծքամիսը և կանաչին լվանալ։ Սոխը մաքրել կլեպից։
Հավի կրծքամիսը ոսկրահան անել և դանակով կտրտել հնարավորինս փոքր մասերի։
Սոխը անցկացնել քերիչով և լցնել կտրտած հավի մսի վրա։
Խճողակին ավելացնել մեկ ձու։
Այնուհետև մանր կտրտել կանաչին։ Ես օգտագործել եմ յոթական շյուղ համեմ և կանաչ սոխ։
Ցանկության դեպքում դուք կարող էք օգտագործել ձեր նախընտրած կանաչիները։
Կտրտած կանաչին նույնպես ավելացնել կտրտած մսին։
Ավելացնել մեկ ճաշի գդալ մայոնեզ։
Խճողակի բաղադրիներին ավելացրեք մեկական թեյի գդալ սև և կարմիր աղացած պղպեղ և սխտորի փոշի։
Սխտորի փոշու փոխարեն կարելի է օգտագործել 1 պճեղ թարմ մանրացված սխտոր։
Համեմունքներից հետո ավելացրեք 80 մլ բուսական յուղ։
Խճողակին ավելացնել նաև 2 ճաշի գդալ ալյուր և գդալով խառնել։
Այլուրի այս քանակը վերջնական չէ, քանի որ այն կախված է խյուսի ձգությունից։
Ավելացնել աղ և նորից խառնել։ Ես ավելացրել եմ մեկ թեյի գդալ աղ առանց թմբի։
Քանի որ ստացված կոտլետի խճողակը չուներ տապակելու համար անհրաժեշտ առաձգականությունը, ես ավելացրեցի ևս 2 ճաշի գդալ ալյուր։
Ջրով լցված ափսեյի մեջ դնել հացի միջնամասը։ Հարկ եմ համարում հիշեցնել, որ ջրի փոխարեն կարելի է կաթ օգտագործել։
Այնուհետև հացի միջնամասը ճզմել ափի մեջ, քամել ջուրը և խառնել խճողակին։
Կտրտած մսով խառնուրդը շատ լավ խառնել գդալով կամ ձեռքով։ Կոտլետի խճողակը պատրաստ է։
Անցնեք տապակելուն։
Տապակը դնել թեժ կրակի վրա և մեջը բուսայուղ լցնել։ Մեկ կրծքամսով խճողակի համար ես լցրել եմ 100 մլ բուսական յուղ։
Քանի որ կոտլետները ձևավորելու ենք գդալի օգնությամբ, այդ պատճառով ես գդալը նախօրոք սուզում եմ սառը ջրով լցված ամանի մեջ, որպեսզի խճողակը հնարավորիս քիչ կպչի գդալին։
Ճաշի գդալով վերցնել հավի խճողակը և տապակի մեջ դնելով փորձել կոտլետի ձև տալ։
Երկու րոպե ուժեղ կրակի վրա տապակելուց հետո, կոտլետներ շրջել, թուլացնել կրակը, տապակը ծածկել կափարիչով և թույլ կրակի վրա տապակել ևս 7-8 րոպե։
Այս ժամանակը անհրաժեշտ է, որպեսզի կոտլետի միջնամասը լավ եփվի։
Եթե նկատեք, որ 7 րոպե թույլ կրակի վրա տապակվելուց հետո կոտլետը ոսկեգույն երանգ չի ստացել, այդ դեպքում ևս 30 վարկյան տապակեք ուժեղ կրակի վրա։
Կոտլետները պատրաստ են։
Տնական, հավի կտրտած մսով համեղ կոտլետները կարելի է մատուցել՝ համադրելով ձեր նախընտրած գարնիրի հետ։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստել կոտլետների պատրաստման համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Հավի կրծքամիսը և կանաչին լվանալ։ Սոխը մաքրել կլեպից։
Հավի կրծքամիսը ոսկրահան անել և դանակով կտրտել հնարավորինս փոքր մասերի։
Սոխը անցկացնել քերիչով և լցնել կտրտած հավի մսի վրա։
Խճողակին ավելացնել մեկ ձու։
Այնուհետև մանր կտրտել կանաչին։ Ես օգտագործել եմ յոթական շյուղ համեմ և կանաչ սոխ։
Ցանկության դեպքում դուք կարող էք օգտագործել ձեր նախընտրած կանաչիները։
Կտրտած կանաչին նույնպես ավելացնել կտրտած մսին։
Ավելացնել մեկ ճաշի գդալ մայոնեզ։
Խճողակի բաղադրիներին ավելացրեք մեկական թեյի գդալ սև և կարմիր աղացած պղպեղ և սխտորի փոշի։
Սխտորի փոշու փոխարեն կարելի է օգտագործել 1 պճեղ թարմ մանրացված սխտոր։
Համեմունքներից հետո ավելացրեք 80 մլ բուսական յուղ։
Խճողակին ավելացնել նաև 2 ճաշի գդալ ալյուր և գդալով խառնել։
Այլուրի այս քանակը վերջնական չէ, քանի որ այն կախված է խյուսի ձգությունից։
Ավելացնել աղ և նորից խառնել։ Ես ավելացրել եմ մեկ թեյի գդալ աղ առանց թմբի։
Քանի որ ստացված կոտլետի խճողակը չուներ տապակելու համար անհրաժեշտ առաձգականությունը, ես ավելացրեցի ևս 2 ճաշի գդալ ալյուր։
Ջրով լցված ափսեյի մեջ դնել հացի միջնամասը։ Հարկ եմ համարում հիշեցնել, որ ջրի փոխարեն կարելի է կաթ օգտագործել։
Այնուհետև հացի միջնամասը ճզմել ափի մեջ, քամել ջուրը և խառնել խճողակին։
Կտրտած մսով խառնուրդը շատ լավ խառնել գդալով կամ ձեռքով։ Կոտլետի խճողակը պատրաստ է։
Անցնեք տապակելուն։
Տապակը դնել թեժ կրակի վրա և մեջը բուսայուղ լցնել։ Մեկ կրծքամսով խճողակի համար ես լցրել եմ 100 մլ բուսական յուղ։
Քանի որ կոտլետները ձևավորելու ենք գդալի օգնությամբ, այդ պատճառով ես գդալը նախօրոք սուզում եմ սառը ջրով լցված ամանի մեջ, որպեսզի խճողակը հնարավորիս քիչ կպչի գդալին։
Ճաշի գդալով վերցնել հավի խճողակը և տապակի մեջ դնելով փորձել կոտլետի ձև տալ։
Երկու րոպե ուժեղ կրակի վրա տապակելուց հետո, կոտլետներ շրջել, թուլացնել կրակը, տապակը ծածկել կափարիչով և թույլ կրակի վրա տապակել ևս 7-8 րոպե։
Այս ժամանակը անհրաժեշտ է, որպեսզի կոտլետի միջնամասը լավ եփվի։
Եթե նկատեք, որ 7 րոպե թույլ կրակի վրա տապակվելուց հետո կոտլետը ոսկեգույն երանգ չի ստացել, այդ դեպքում ևս 30 վարկյան տապակեք ուժեղ կրակի վրա։
Կոտլետները պատրաստ են։
Տնական, հավի կտրտած մսով համեղ կոտլետները կարելի է մատուցել՝ համադրելով ձեր նախընտրած գարնիրի հետ։