Այսօր ես կցուցադրեմ, թե ինչպես եմ մարինացրել խորովածի համար նախատեսված խոզի միսը։
Տարիների փորձը ցույց է տվել, որ խորովածի համը ուղիղ համեմատական է մսի մարինացման եղանակին։ Մարիանցման իմ տարբերակը ամենամատչելին է, որը հատուկ խոհարարական հմտություններ և բաղադրիչներ չի պահանջում։
Ես նախընտրում եմ խոզի խորոված պատրաստելու համար գնել վզի մասը և կողերը։
Խորովածի համար նախատեսված միսը լվանալ պետք չէ ։
Խոզի մսի կտորներ դասավորել սեղանի վրա։
Մարնացման համար ես օգտագործում եմ միայն աղ, սև և կարմիր աղացած պղպեղ և սոխ։
Սկզբից մսի կտորների վարա ցանում եմ աղը։ Աղի և պղպեղների քանակությունը կոնկրետ չափ չունի, քանի որ տարբեր մարդկանց մոտ այն կարող է տարբերվել։
Տարիների փորձը ինձ հնարավորություն է տվել այդ հարցում չսխալվել։ Եթե դուք այդպիսի փորձ չունեք, ապա ուշադիր նայեք կացված տեսահոլովակը, որտեղից մոտավոր կպատկերացնեք, թե ես ինչքան աղ և պղպեղ եմ լցնում մսի վրա։
Հաշվի առեք, որ յուղոտ մսի վրա, ավելա շատ աղ կարելի է լցնել, որովհետև հալվելուց յուղը իր հետ կհեռացնի աղի որոշակի քանակություն։
Աղից հետո միսը նույն կողմից համեմել կարմիր և սև աղացած պղպեղով։ Ես օգտագործել եմ կծու սև և քաղցր կարմիր պղպեղ։
Աղով և պղպեղով համեմելուց հետո, շրջեք մսի կտորները։
Ինչպես վերևի կողմը համեմեցինք, այնպես էլ ներքևի կողմը համեմում ենք աղով և պղպեղներով։
Հաջորդ քայլով անհրաժեշտ է մեկ-մեկ բոլոր կտորներ տրորել ափերի մեջ, որպեսզի աղը և պղպեղը հավասրսչափ տարածվեն մսի կտորների մակերեսին։ Մի զլացեք, լավ տրորեք միսը։
Սոխը կտրտել մանր խորանարդների տեսքով։
Շատ խոհարարներից եմ լսել, որ խորովածի միսը մարինացնելուց սոխը պետք է քիչ լցնել, բայց ես այդպես չեմ մտածում։ Այլ ընդհակառակը, ես գտնում եմ, որ խորովածի մարինացման ժամանակ ինչքան սոխը շատ լինի, այնքան խորովածը համեղ կսատացվի։
Երեք կիլոգրամ մսի մարինացման համար ես օգտագործել եմ 3 հատ սոխ։
Կտրտած սոխը վերցնել ափերի մեջ և համեմված մսի կույտի վրա պահելով ճզմել։ Ճզմեք ինչան ուժ ունեք, որպեսզի սոխի հյութը թափվի համամված մսի վրա։
Ճզմված սոխը նույնպես լցնել մսի վրա և լավ խառնել։
Պոլիէթիլենից տոպրակի կամ կափարիչով տարայի հատակին կտրտած սոխ լցնել։ Այնուհետև տոպրակի մեջ դասվորել մսի կտորները որոնց արանքներ անհրաժեշտ է հնարավորին հավասարաչափ սոխ լցնել։
Այնուհետև ամուր կապել տոպրակը այնպես, որպեսզի մեջից սոխի բույրը դուրս չգա և ամբողջովին տարածվի մսի վրա։ Եթե դուք կաթսա էք օգտագործել, այդ դեպում ուղակի դրեք կափարիչը։
Ապահովության համար ես մարինացված մսով լցված տոպրակը դրել եմ մեկ ուրիշ տոպրակի մեջ, ուր նույնպես ամուր կապել եմ։
Տոպրակի մեջ միսը պետք է մարինացվի մինմում 3 ժամ սենյակային ջերնաստիճանում։ Մարինացումը ավելի արդյունավետ դարձնելու համար ժամը մեկ փորձեք խառնել տոպրակի պարուկությունը՝ պտտցնելով այն ձեռքերով։
Բայց խորովածը շատ ավելի համեղ կլինի, եթե միսը մարինացվի մեկ օր։ Վեց ժամից ավելի մարինացնելու դեպքում, եթե տաք եղանակ է, մարնացված մսով տոպրակը դրեք սառնարանի նեքևի մասում։
Խորովելուց անմիջապես առաջ մարինացված մսի վրայից ես հեռացնում եմ մսին կպած սոխի կտորները, որպեսզի կրակի վրա նրանք չսևանան։
Խորովելու ընթացքում եղեք ուշադիր, որպեսզի միսը չվառվի, անընդհատ պտտեք շշերը։
Պատրաստի խորավածը անհարաժեշտ է հանել լավաշի վրա, քանի որ համարյա բոլոր մարդիկ հաճույքով են ուտում խորովածի հյութով ներծծված լավաշի կտորները։
Սեղանին մատուցելիս խորովածի վրա թարմ սոխ կտրտել։
բաղադրիչ
Directions
Ես նախընտրում եմ խոզի խորոված պատրաստելու համար գնել վզի մասը և կողերը։
Խորովածի համար նախատեսված միսը լվանալ պետք չէ ։
Խոզի մսի կտորներ դասավորել սեղանի վրա։
Մարնացման համար ես օգտագործում եմ միայն աղ, սև և կարմիր աղացած պղպեղ և սոխ։
Սկզբից մսի կտորների վարա ցանում եմ աղը։ Աղի և պղպեղների քանակությունը կոնկրետ չափ չունի, քանի որ տարբեր մարդկանց մոտ այն կարող է տարբերվել։
Տարիների փորձը ինձ հնարավորություն է տվել այդ հարցում չսխալվել։ Եթե դուք այդպիսի փորձ չունեք, ապա ուշադիր նայեք կացված տեսահոլովակը, որտեղից մոտավոր կպատկերացնեք, թե ես ինչքան աղ և պղպեղ եմ լցնում մսի վրա։
Հաշվի առեք, որ յուղոտ մսի վրա, ավելա շատ աղ կարելի է լցնել, որովհետև հալվելուց յուղը իր հետ կհեռացնի աղի որոշակի քանակություն։
Աղից հետո միսը նույն կողմից համեմել կարմիր և սև աղացած պղպեղով։ Ես օգտագործել եմ կծու սև և քաղցր կարմիր պղպեղ։
Աղով և պղպեղով համեմելուց հետո, շրջեք մսի կտորները։
Ինչպես վերևի կողմը համեմեցինք, այնպես էլ ներքևի կողմը համեմում ենք աղով և պղպեղներով։
Հաջորդ քայլով անհրաժեշտ է մեկ-մեկ բոլոր կտորներ տրորել ափերի մեջ, որպեսզի աղը և պղպեղը հավասրսչափ տարածվեն մսի կտորների մակերեսին։ Մի զլացեք, լավ տրորեք միսը։
Սոխը կտրտել մանր խորանարդների տեսքով։
Շատ խոհարարներից եմ լսել, որ խորովածի միսը մարինացնելուց սոխը պետք է քիչ լցնել, բայց ես այդպես չեմ մտածում։ Այլ ընդհակառակը, ես գտնում եմ, որ խորովածի մարինացման ժամանակ ինչքան սոխը շատ լինի, այնքան խորովածը համեղ կսատացվի։
Երեք կիլոգրամ մսի մարինացման համար ես օգտագործել եմ 3 հատ սոխ։
Կտրտած սոխը վերցնել ափերի մեջ և համեմված մսի կույտի վրա պահելով ճզմել։ Ճզմեք ինչան ուժ ունեք, որպեսզի սոխի հյութը թափվի համամված մսի վրա։
Ճզմված սոխը նույնպես լցնել մսի վրա և լավ խառնել։
Պոլիէթիլենից տոպրակի կամ կափարիչով տարայի հատակին կտրտած սոխ լցնել։ Այնուհետև տոպրակի մեջ դասվորել մսի կտորները որոնց արանքներ անհրաժեշտ է հնարավորին հավասարաչափ սոխ լցնել։
Այնուհետև ամուր կապել տոպրակը այնպես, որպեսզի մեջից սոխի բույրը դուրս չգա և ամբողջովին տարածվի մսի վրա։ Եթե դուք կաթսա էք օգտագործել, այդ դեպում ուղակի դրեք կափարիչը։
Ապահովության համար ես մարինացված մսով լցված տոպրակը դրել եմ մեկ ուրիշ տոպրակի մեջ, ուր նույնպես ամուր կապել եմ։
Տոպրակի մեջ միսը պետք է մարինացվի մինմում 3 ժամ սենյակային ջերնաստիճանում։ Մարինացումը ավելի արդյունավետ դարձնելու համար ժամը մեկ փորձեք խառնել տոպրակի պարուկությունը՝ պտտցնելով այն ձեռքերով։
Բայց խորովածը շատ ավելի համեղ կլինի, եթե միսը մարինացվի մեկ օր։ Վեց ժամից ավելի մարինացնելու դեպքում, եթե տաք եղանակ է, մարնացված մսով տոպրակը դրեք սառնարանի նեքևի մասում։
Խորովելուց անմիջապես առաջ մարինացված մսի վրայից ես հեռացնում եմ մսին կպած սոխի կտորները, որպեսզի կրակի վրա նրանք չսևանան։
Խորովելու ընթացքում եղեք ուշադիր, որպեսզի միսը չվառվի, անընդհատ պտտեք շշերը։
Պատրաստի խորավածը անհարաժեշտ է հանել լավաշի վրա, քանի որ համարյա բոլոր մարդիկ հաճույքով են ուտում խորովածի հյութով ներծծված լավաշի կտորները։
Սեղանին մատուցելիս խորովածի վրա թարմ սոխ կտրտել։