Տնական հաց ջեռոցում

Վարկանիշ
Տնական հաց ջեռոցում
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ2 ժՊատրաստում1 ժ
Հացի բաղադրիչները
 500 գ․ ալյուրԱլյուրը վերցրեք առաջին տեսակի։
 150 մլ․ շիճուկՇիճուկը ռուսերենեմ կոչվում է "сыворотка"։
 100 մլ․ կաթ
 25 գ․ շաքարավազ
 25 գ․ խմորիչ Նախընտրելի է հում տեսակի խմորիչ օգտագործել։
 50 գ․ բուսական յուղ
 50 գ․ սերուցքային կարագ
 15 գ․ աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Հաց թխելու կաղապար

Մի վախեցեք խմորի հետ աշխատելուց։ Այս բաղադրատոմսով պատրաստված տնական հացը ստացվում է իդեալական տեսքով։
Այն տնտեսուհիները, ովքեր տան պայմաններում առաջին անգամ են փորձում հաց թխել, կարող են համոզված լինել, որ ոչ մեկի օգնության կարիքը չի լինի։

 
Տնական հաց պատրաստոլու քայլերը
1

Սկսենք խմորիչի պատրաստումը։ Դրա համար շաքարը խառնեք 3 ճաշի գդալ այլուրի, խմորիչի և շիճուկների հետ։ Մինչև խառնուրդի բարձրանալը ձեռք մի տվեք, թողեք հանգիստ վիճակում։
Բայց այս պրոցեսի համար անհրաժեշտ է ստեղծել հարմարավետ պայմաններ, որոնցից ամենահիմնականը տաք տեղն է, առանց վազանցիկ քամիների։

Խմորիչի պատրաստումը

2

Միչև խմորիչը "կհասունանա", հալեցրեք կարագը։

Հալեցրած կարագ

3

Ահա և խմորիչը պատրաստ է։ Մաղեք այլուրը և խաղնեք պատրաստի խմորիչին։ Խառնեք նաև հալեցված կարագը, բուսական յուղը, կաթը և աղը։
Հունցեք խմորը։ Այն այնքան էլ դժվար չէ, ինչպես որ շատերին թվում է առաջին հայացքից։

4

Պետք է ստանալ իդեալական հարթ մակերեսով խմոր, որը չպետք է կպչի մատներից։
Նորից պատրաստի խմորը տեղափոխեք տաք տեղ, և թղեք որոշ ժամանակ բարձրանալու, ծավալով մեծանալու համար։ Այս գործողության համար անհրաժեշտ կլինի ամենաքիչը 1 ժամ սպասել, նույնիս եթե խմորիչը շատ լավն է, թարմ է։

Պատրաստի խմորը

5

Պատրաստի խմորին տվեք սալիկի տեսք (буханка)։ Կարով դեպի ներքև տեղավորեք խմորե սալիկը նախօրոք ներսի պատերին յուղ կամ ճարպ քսված ուղղանկյուն հացի համար նախատեսված կաղապարի մեջ։

Հացի կաղապար

6

Մի ընկճվեք, եթե դուք այդպիսի կաղապար չունեք։ Կարող էք օգտագործել ջեռոցում թխվածք պատրաստելու համար նախատեսված ցանկացած տապակ կամ ձևաման։

Խմորը կաղապարի մեջ

7

Եվս մեկ անգամ խմորին հանարավորություն ենք տալիս բարձրանալու, 40–45 րոպե հանգիստ թողնելով կաղապարի մեջ։ Այնուհետև կաղապարը տեղադրում ենք նախօրոք միչև 200 աստիճան տաքացված ջեռոցի ներքևից հաշված նախավերջին մակարդակի վրա։

8

Ջեռոցում 35–40 րոպե թխվելուց հետո, պատրաստի հացը դուրս հանեք կաղապարից, բայց մի կտրտեք։

Հացը կաղապարի մեջ

9

Հովանալուց հետո և կտրտելը հեշտ կլինի, և օգտագործելը, ուտելը հաճելի կդառնա։

Կտրտած տնական հաց

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Հացի բաղադրիչները
 500 գ․ ալյուրԱլյուրը վերցրեք առաջին տեսակի։
 150 մլ․ շիճուկՇիճուկը ռուսերենեմ կոչվում է "сыворотка"։
 100 մլ․ կաթ
 25 գ․ շաքարավազ
 25 գ․ խմորիչ Նախընտրելի է հում տեսակի խմորիչ օգտագործել։
 50 գ․ բուսական յուղ
 50 գ․ սերուցքային կարագ
 15 գ․ աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Հաց թխելու կաղապար

Directions

Տնական հաց պատրաստոլու քայլերը
1

Սկսենք խմորիչի պատրաստումը։ Դրա համար շաքարը խառնեք 3 ճաշի գդալ այլուրի, խմորիչի և շիճուկների հետ։ Մինչև խառնուրդի բարձրանալը ձեռք մի տվեք, թողեք հանգիստ վիճակում։
Բայց այս պրոցեսի համար անհրաժեշտ է ստեղծել հարմարավետ պայմաններ, որոնցից ամենահիմնականը տաք տեղն է, առանց վազանցիկ քամիների։

Խմորիչի պատրաստումը

2

Միչև խմորիչը "կհասունանա", հալեցրեք կարագը։

Հալեցրած կարագ

3

Ահա և խմորիչը պատրաստ է։ Մաղեք այլուրը և խաղնեք պատրաստի խմորիչին։ Խառնեք նաև հալեցված կարագը, բուսական յուղը, կաթը և աղը։
Հունցեք խմորը։ Այն այնքան էլ դժվար չէ, ինչպես որ շատերին թվում է առաջին հայացքից։

4

Պետք է ստանալ իդեալական հարթ մակերեսով խմոր, որը չպետք է կպչի մատներից։
Նորից պատրաստի խմորը տեղափոխեք տաք տեղ, և թղեք որոշ ժամանակ բարձրանալու, ծավալով մեծանալու համար։ Այս գործողության համար անհրաժեշտ կլինի ամենաքիչը 1 ժամ սպասել, նույնիս եթե խմորիչը շատ լավն է, թարմ է։

Պատրաստի խմորը

5

Պատրաստի խմորին տվեք սալիկի տեսք (буханка)։ Կարով դեպի ներքև տեղավորեք խմորե սալիկը նախօրոք ներսի պատերին յուղ կամ ճարպ քսված ուղղանկյուն հացի համար նախատեսված կաղապարի մեջ։

Հացի կաղապար

6

Մի ընկճվեք, եթե դուք այդպիսի կաղապար չունեք։ Կարող էք օգտագործել ջեռոցում թխվածք պատրաստելու համար նախատեսված ցանկացած տապակ կամ ձևաման։

Խմորը կաղապարի մեջ

7

Եվս մեկ անգամ խմորին հանարավորություն ենք տալիս բարձրանալու, 40–45 րոպե հանգիստ թողնելով կաղապարի մեջ։ Այնուհետև կաղապարը տեղադրում ենք նախօրոք միչև 200 աստիճան տաքացված ջեռոցի ներքևից հաշված նախավերջին մակարդակի վրա։

8

Ջեռոցում 35–40 րոպե թխվելուց հետո, պատրաստի հացը դուրս հանեք կաղապարից, բայց մի կտրտեք։

Հացը կաղապարի մեջ

9

Հովանալուց հետո և կտրտելը հեշտ կլինի, և օգտագործելը, ուտելը հաճելի կդառնա։

Կտրտած տնական հաց

Notes

Տնական հաց ջեռոցում

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան