Մի վախեցեք խմորի հետ աշխատելուց։ Այս բաղադրատոմսով պատրաստված տնական հացը ստացվում է իդեալական տեսքով։
Այն տնտեսուհիները, ովքեր տան պայմաններում առաջին անգամ են փորձում հաց թխել, կարող են համոզված լինել, որ ոչ մեկի օգնության կարիքը չի լինի։
Սկսենք խմորիչի պատրաստումը։ Դրա համար շաքարը խառնեք 3 ճաշի գդալ այլուրի, խմորիչի և շիճուկների հետ։ Մինչև խառնուրդի բարձրանալը ձեռք մի տվեք, թողեք հանգիստ վիճակում։
Բայց այս պրոցեսի համար անհրաժեշտ է ստեղծել հարմարավետ պայմաններ, որոնցից ամենահիմնականը տաք տեղն է, առանց վազանցիկ քամիների։
Միչև խմորիչը "կհասունանա", հալեցրեք կարագը։
Ահա և խմորիչը պատրաստ է։ Մաղեք այլուրը և խաղնեք պատրաստի խմորիչին։ Խառնեք նաև հալեցված կարագը, բուսական յուղը, կաթը և աղը։
Հունցեք խմորը։ Այն այնքան էլ դժվար չէ, ինչպես որ շատերին թվում է առաջին հայացքից։
Պետք է ստանալ իդեալական հարթ մակերեսով խմոր, որը չպետք է կպչի մատներից։
Նորից պատրաստի խմորը տեղափոխեք տաք տեղ, և թղեք որոշ ժամանակ բարձրանալու, ծավալով մեծանալու համար։ Այս գործողության համար անհրաժեշտ կլինի ամենաքիչը 1 ժամ սպասել, նույնիս եթե խմորիչը շատ լավն է, թարմ է։
Պատրաստի խմորին տվեք սալիկի տեսք (буханка)։ Կարով դեպի ներքև տեղավորեք խմորե սալիկը նախօրոք ներսի պատերին յուղ կամ ճարպ քսված ուղղանկյուն հացի համար նախատեսված կաղապարի մեջ։
Մի ընկճվեք, եթե դուք այդպիսի կաղապար չունեք։ Կարող էք օգտագործել ջեռոցում թխվածք պատրաստելու համար նախատեսված ցանկացած տապակ կամ ձևաման։
Եվս մեկ անգամ խմորին հանարավորություն ենք տալիս բարձրանալու, 40–45 րոպե հանգիստ թողնելով կաղապարի մեջ։ Այնուհետև կաղապարը տեղադրում ենք նախօրոք միչև 200 աստիճան տաքացված ջեռոցի ներքևից հաշված նախավերջին մակարդակի վրա։
Ջեռոցում 35–40 րոպե թխվելուց հետո, պատրաստի հացը դուրս հանեք կաղապարից, բայց մի կտրտեք։
Հովանալուց հետո և կտրտելը հեշտ կլինի, և օգտագործելը, ուտելը հաճելի կդառնա։
բաղադրիչ
Directions
Սկսենք խմորիչի պատրաստումը։ Դրա համար շաքարը խառնեք 3 ճաշի գդալ այլուրի, խմորիչի և շիճուկների հետ։ Մինչև խառնուրդի բարձրանալը ձեռք մի տվեք, թողեք հանգիստ վիճակում։
Բայց այս պրոցեսի համար անհրաժեշտ է ստեղծել հարմարավետ պայմաններ, որոնցից ամենահիմնականը տաք տեղն է, առանց վազանցիկ քամիների։
Միչև խմորիչը "կհասունանա", հալեցրեք կարագը։
Ահա և խմորիչը պատրաստ է։ Մաղեք այլուրը և խաղնեք պատրաստի խմորիչին։ Խառնեք նաև հալեցված կարագը, բուսական յուղը, կաթը և աղը։
Հունցեք խմորը։ Այն այնքան էլ դժվար չէ, ինչպես որ շատերին թվում է առաջին հայացքից։
Պետք է ստանալ իդեալական հարթ մակերեսով խմոր, որը չպետք է կպչի մատներից։
Նորից պատրաստի խմորը տեղափոխեք տաք տեղ, և թղեք որոշ ժամանակ բարձրանալու, ծավալով մեծանալու համար։ Այս գործողության համար անհրաժեշտ կլինի ամենաքիչը 1 ժամ սպասել, նույնիս եթե խմորիչը շատ լավն է, թարմ է։
Պատրաստի խմորին տվեք սալիկի տեսք (буханка)։ Կարով դեպի ներքև տեղավորեք խմորե սալիկը նախօրոք ներսի պատերին յուղ կամ ճարպ քսված ուղղանկյուն հացի համար նախատեսված կաղապարի մեջ։
Մի ընկճվեք, եթե դուք այդպիսի կաղապար չունեք։ Կարող էք օգտագործել ջեռոցում թխվածք պատրաստելու համար նախատեսված ցանկացած տապակ կամ ձևաման։
Եվս մեկ անգամ խմորին հանարավորություն ենք տալիս բարձրանալու, 40–45 րոպե հանգիստ թողնելով կաղապարի մեջ։ Այնուհետև կաղապարը տեղադրում ենք նախօրոք միչև 200 աստիճան տաքացված ջեռոցի ներքևից հաշված նախավերջին մակարդակի վրա։
Ջեռոցում 35–40 րոպե թխվելուց հետո, պատրաստի հացը դուրս հանեք կաղապարից, բայց մի կտրտեք։
Հովանալուց հետո և կտրտելը հեշտ կլինի, և օգտագործելը, ուտելը հաճելի կդառնա։