Վարենիկ կաթնաշոռով

Վարկանիշ
Վարենիկ կաթնաշոռով
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ30 րՊատրաստում1 ժ 10 ր
Խմորի բաղադրիչները
 180 մլ․ կաթ 6%
 1 հատ հավկիթ
 20 գ․ շաքարավազ
 10 գ․ աղ
 3 բաժակ ալյուրԵրեք բաժակ ալյուր մոտավոր կշռում է 600 գրամ։
Լցոնման համար
 500 գ․ կաթնաշոռ
 1 պտղունց աղ
 1 հատ հավկիթ
 80 գ․ շաքար
 50 գ․ կոկոսի տաշեղներ
 վանիլին

Կաթնաշոռով վարենիկները կարելի է պատրաստել երկու տեսակի, աղի կամ քաղցր։

  1. Աղով լցոնման մեջ օգտագործում են սամիթ, մաղադանոս, կանաչ սոխ, սխտոր և տմին։
  2. Քաղցր լցոնում պատրաստելու համար խորհուրդ ենք տալիս օգտագործոլ չամիչ, ծիրանի չիր, կորիչա, մրգեր և հատապտուղներ։

Կոկոսի տաշեղները շատ քչերն են օգտագործում այս ուտեստի մեջ։ Մենք համոզված ենք, որ եթե դուք վերենիկ պատրաստելուց օգտագործեք կոկոսի տաշեղիկնե, ապա դա ձեր համար կլինի հաճելի հայտագործություն։
Անհրաժեշտ է հածվի առնել, որ կոկոսի տաշեղիկները պատրաստի վարենիկների մեջ շատ քիչ են փափկում և կաթնաշոռի մեջ իրենց զգացնել են տալիս։ Այդ պատճառով կոկոսը պետք է ավելացնել կաթնաշոռի նկատմամբ 1:10 հարաբերությամբ։

Սովորական ձևով վարենիկի կպացված կարերը շատ հաճախ եփվելու ժամանակ բացվում են։ Այդ պատճառով անհրաժեշտ է վարենիկների կարերը փակել ձևավոր կարով։
Եփելու համար օգտագործում են մեծ քանակով թույլ աղի ջուր։ Վարենկը պատրաստե է լինում ջրի եռալուց 5–7 րոպե հետո։

 
Կաթնաշոռով վարենիկի պատրաստման քայլերը
1

Առաջին հերթին պատրաստեք խմորը։
Ոչ մեծ խոր ափսեի մեջ ջարդեք ձու, ավելացրեք աղ և շաքար։

Ձու, աղ և շաքար

2

Հարիչով խառնեք և ավելացրեք սառը կաթ։

Հարիչով խառնեք

3

Ամանի մեջ, որում պետք է հունցել խմորը, լցրեք այլուր, և կենտրոնում գդալով փոս սարքեք։ Փոսի մեջ լցրեք ձվի և կաթի խառնուրդը։

Կաթի խառնուրդը ալյուրի մեջ

4

Գդալով խառնեք այնքան ժամանակ, միչև այլուր իր մեջ կներծծի ամանի մեջ գտնվող ամբողջ հեղուկը։

Խառնել

5

Խմորը տեղափոխեք սեղանի վրա և լավ հունցեք։
Հունցելուց հետո խմորը մտցրեք պոլիէթիլենից տոպրակի մեջ, և 30 րոպե թողեք սեղանի վրա։

Վարենիկի խմորը

6

Անցեք լցոնման պատրաստմանը։
Կաթնաշոռը լցրեք ամանի մեջ և փափկացրեք։ Ավելացրեք ձու, շաքար և աղ։

Լցոնման բաղադրիչները

7

Կաթնաշոռը խառնեք ձվի հետ։
Ավելացրեք կոկոսի տաշեղիկները և վանիլին։

Խառնեք կաթնաշոռը

8

Ամբողջը լավ խառնեցեք։ Ստացվում է շուտ փշրվող լցոնում։ Եթե օգտագործել եք լավ քամած կաթնաշոռ և լցոնումը շատ չոր է ստացվել, խորհուրդ ենք տալիս ևս մեկ ձու ավելացնել և լավ խառնել։

Պատրստի լցոնումը

9

Տոպրակից հանեք խմորը և բաժանեք մի քանի մասերի։ Սեղանի վրա գլորելով ամեն մի կտորը դարձրեք գլանաձև։ Այնուհետև գլանները կտրտեք բարձիկների տեսքով, ինչպես ցույց է տրված նկարում։

Գլանաձև խմոր

10

Կտորներ գրտնակեք հնարավորինս բարակ սկավառակի տեսքով։

Սկավառակի տեսքով խմոր

11

Աշխատեցեք գրտնակելուց քիչ այլուր օգտագործել, որպեսզի վարենիկի ծայրերը իրար լավ կպչեն և չպոկվեն։
Սկավառակի կենտրոնում դրեք անհրաժեշտ քանակությամբ լցոնում։

Վարենիկի ձևավորումը

12

Ձևավորեք կիսալուսնի տեսքով վարենիկ։

Կիսալուսնի տեսքով վարենիկ

13

Որպեսզի խմորե բարձիկները չբացվեն և ներսի լցոնում չթափվի, ծայրերը բարձրացրեք վեր և ևս մեկ անգամ գեղեցիկ սեխմեք մատներով։

Ամուր փակված

14

Այս եղանակով ձևավորեք բոլոր վարենիկները։

Վարենիկները

15

Կաթսայում եռացող ջուրը գդալով խառնեք, որպեսզի ստացվի ջրապտույտ։ Ջրապտույտի մեջ մեկ մեկ գցեք վարենիկները այնպես, որպեսզի նրանք չկպչեն կաթսայի հատակին։
Եփեք միչև վերջնական պատրաստ լինելը։

Եփած վարենիկ

16

Պոչով քամիչի օգնությամբ պատրաստի վարենիկները ըստ բաժինների լցրեք ափսեների մեջ։ Տաք վարենիկների վրա ցանեք հալեցված կարագ։
Մատուցեք թթվասերի հետ մեկտեղ։ Բարի ախորժակ։

Կարագով և թթվասերով

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Խմորի բաղադրիչները
 180 մլ․ կաթ 6%
 1 հատ հավկիթ
 20 գ․ շաքարավազ
 10 գ․ աղ
 3 բաժակ ալյուրԵրեք բաժակ ալյուր մոտավոր կշռում է 600 գրամ։
Լցոնման համար
 500 գ․ կաթնաշոռ
 1 պտղունց աղ
 1 հատ հավկիթ
 80 գ․ շաքար
 50 գ․ կոկոսի տաշեղներ
 վանիլին

Directions

Կաթնաշոռով վարենիկի պատրաստման քայլերը
1

Առաջին հերթին պատրաստեք խմորը։
Ոչ մեծ խոր ափսեի մեջ ջարդեք ձու, ավելացրեք աղ և շաքար։

Ձու, աղ և շաքար

2

Հարիչով խառնեք և ավելացրեք սառը կաթ։

Հարիչով խառնեք

3

Ամանի մեջ, որում պետք է հունցել խմորը, լցրեք այլուր, և կենտրոնում գդալով փոս սարքեք։ Փոսի մեջ լցրեք ձվի և կաթի խառնուրդը։

Կաթի խառնուրդը ալյուրի մեջ

4

Գդալով խառնեք այնքան ժամանակ, միչև այլուր իր մեջ կներծծի ամանի մեջ գտնվող ամբողջ հեղուկը։

Խառնել

5

Խմորը տեղափոխեք սեղանի վրա և լավ հունցեք։
Հունցելուց հետո խմորը մտցրեք պոլիէթիլենից տոպրակի մեջ, և 30 րոպե թողեք սեղանի վրա։

Վարենիկի խմորը

6

Անցեք լցոնման պատրաստմանը։
Կաթնաշոռը լցրեք ամանի մեջ և փափկացրեք։ Ավելացրեք ձու, շաքար և աղ։

Լցոնման բաղադրիչները

7

Կաթնաշոռը խառնեք ձվի հետ։
Ավելացրեք կոկոսի տաշեղիկները և վանիլին։

Խառնեք կաթնաշոռը

8

Ամբողջը լավ խառնեցեք։ Ստացվում է շուտ փշրվող լցոնում։ Եթե օգտագործել եք լավ քամած կաթնաշոռ և լցոնումը շատ չոր է ստացվել, խորհուրդ ենք տալիս ևս մեկ ձու ավելացնել և լավ խառնել։

Պատրստի լցոնումը

9

Տոպրակից հանեք խմորը և բաժանեք մի քանի մասերի։ Սեղանի վրա գլորելով ամեն մի կտորը դարձրեք գլանաձև։ Այնուհետև գլանները կտրտեք բարձիկների տեսքով, ինչպես ցույց է տրված նկարում։

Գլանաձև խմոր

10

Կտորներ գրտնակեք հնարավորինս բարակ սկավառակի տեսքով։

Սկավառակի տեսքով խմոր

11

Աշխատեցեք գրտնակելուց քիչ այլուր օգտագործել, որպեսզի վարենիկի ծայրերը իրար լավ կպչեն և չպոկվեն։
Սկավառակի կենտրոնում դրեք անհրաժեշտ քանակությամբ լցոնում։

Վարենիկի ձևավորումը

12

Ձևավորեք կիսալուսնի տեսքով վարենիկ։

Կիսալուսնի տեսքով վարենիկ

13

Որպեսզի խմորե բարձիկները չբացվեն և ներսի լցոնում չթափվի, ծայրերը բարձրացրեք վեր և ևս մեկ անգամ գեղեցիկ սեխմեք մատներով։

Ամուր փակված

14

Այս եղանակով ձևավորեք բոլոր վարենիկները։

Վարենիկները

15

Կաթսայում եռացող ջուրը գդալով խառնեք, որպեսզի ստացվի ջրապտույտ։ Ջրապտույտի մեջ մեկ մեկ գցեք վարենիկները այնպես, որպեսզի նրանք չկպչեն կաթսայի հատակին։
Եփեք միչև վերջնական պատրաստ լինելը։

Եփած վարենիկ

16

Պոչով քամիչի օգնությամբ պատրաստի վարենիկները ըստ բաժինների լցրեք ափսեների մեջ։ Տաք վարենիկների վրա ցանեք հալեցված կարագ։
Մատուցեք թթվասերի հետ մեկտեղ։ Բարի ախորժակ։

Կարագով և թթվասերով

Վարենիկ կաթնաշոռով

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *