Կաթնաշոռով վարենիկները կարելի է պատրաստել երկու տեսակի, աղի կամ քաղցր։
- Աղով լցոնման մեջ օգտագործում են սամիթ, մաղադանոս, կանաչ սոխ, սխտոր և տմին։
- Քաղցր լցոնում պատրաստելու համար խորհուրդ ենք տալիս օգտագործոլ չամիչ, ծիրանի չիր, կորիչա, մրգեր և հատապտուղներ։
Կոկոսի տաշեղները շատ քչերն են օգտագործում այս ուտեստի մեջ։ Մենք համոզված ենք, որ եթե դուք վերենիկ պատրաստելուց օգտագործեք կոկոսի տաշեղիկնե, ապա դա ձեր համար կլինի հաճելի հայտագործություն։
Անհրաժեշտ է հածվի առնել, որ կոկոսի տաշեղիկները պատրաստի վարենիկների մեջ շատ քիչ են փափկում և կաթնաշոռի մեջ իրենց զգացնել են տալիս։ Այդ պատճառով կոկոսը պետք է ավելացնել կաթնաշոռի նկատմամբ 1:10 հարաբերությամբ։
Սովորական ձևով վարենիկի կպացված կարերը շատ հաճախ եփվելու ժամանակ բացվում են։ Այդ պատճառով անհրաժեշտ է վարենիկների կարերը փակել ձևավոր կարով։
Եփելու համար օգտագործում են մեծ քանակով թույլ աղի ջուր։ Վարենկը պատրաստե է լինում ջրի եռալուց 5–7 րոպե հետո։
Առաջին հերթին պատրաստեք խմորը։
Ոչ մեծ խոր ափսեի մեջ ջարդեք ձու, ավելացրեք աղ և շաքար։
Հարիչով խառնեք և ավելացրեք սառը կաթ։
Ամանի մեջ, որում պետք է հունցել խմորը, լցրեք այլուր, և կենտրոնում գդալով փոս սարքեք։ Փոսի մեջ լցրեք ձվի և կաթի խառնուրդը։
Գդալով խառնեք այնքան ժամանակ, միչև այլուր իր մեջ կներծծի ամանի մեջ գտնվող ամբողջ հեղուկը։
Խմորը տեղափոխեք սեղանի վրա և լավ հունցեք։
Հունցելուց հետո խմորը մտցրեք պոլիէթիլենից տոպրակի մեջ, և 30 րոպե թողեք սեղանի վրա։
Անցեք լցոնման պատրաստմանը։
Կաթնաշոռը լցրեք ամանի մեջ և փափկացրեք։ Ավելացրեք ձու, շաքար և աղ։
Կաթնաշոռը խառնեք ձվի հետ։
Ավելացրեք կոկոսի տաշեղիկները և վանիլին։
Ամբողջը լավ խառնեցեք։ Ստացվում է շուտ փշրվող լցոնում։ Եթե օգտագործել եք լավ քամած կաթնաշոռ և լցոնումը շատ չոր է ստացվել, խորհուրդ ենք տալիս ևս մեկ ձու ավելացնել և լավ խառնել։
Տոպրակից հանեք խմորը և բաժանեք մի քանի մասերի։ Սեղանի վրա գլորելով ամեն մի կտորը դարձրեք գլանաձև։ Այնուհետև գլանները կտրտեք բարձիկների տեսքով, ինչպես ցույց է տրված նկարում։
Կտորներ գրտնակեք հնարավորինս բարակ սկավառակի տեսքով։
Աշխատեցեք գրտնակելուց քիչ այլուր օգտագործել, որպեսզի վարենիկի ծայրերը իրար լավ կպչեն և չպոկվեն։
Սկավառակի կենտրոնում դրեք անհրաժեշտ քանակությամբ լցոնում։
Ձևավորեք կիսալուսնի տեսքով վարենիկ։
Որպեսզի խմորե բարձիկները չբացվեն և ներսի լցոնում չթափվի, ծայրերը բարձրացրեք վեր և ևս մեկ անգամ գեղեցիկ սեխմեք մատներով։
Այս եղանակով ձևավորեք բոլոր վարենիկները։
Կաթսայում եռացող ջուրը գդալով խառնեք, որպեսզի ստացվի ջրապտույտ։ Ջրապտույտի մեջ մեկ մեկ գցեք վարենիկները այնպես, որպեսզի նրանք չկպչեն կաթսայի հատակին։
Եփեք միչև վերջնական պատրաստ լինելը։
Պոչով քամիչի օգնությամբ պատրաստի վարենիկները ըստ բաժինների լցրեք ափսեների մեջ։ Տաք վարենիկների վրա ցանեք հալեցված կարագ։
Մատուցեք թթվասերի հետ մեկտեղ։ Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Առաջին հերթին պատրաստեք խմորը։
Ոչ մեծ խոր ափսեի մեջ ջարդեք ձու, ավելացրեք աղ և շաքար։
Հարիչով խառնեք և ավելացրեք սառը կաթ։
Ամանի մեջ, որում պետք է հունցել խմորը, լցրեք այլուր, և կենտրոնում գդալով փոս սարքեք։ Փոսի մեջ լցրեք ձվի և կաթի խառնուրդը։
Գդալով խառնեք այնքան ժամանակ, միչև այլուր իր մեջ կներծծի ամանի մեջ գտնվող ամբողջ հեղուկը։
Խմորը տեղափոխեք սեղանի վրա և լավ հունցեք։
Հունցելուց հետո խմորը մտցրեք պոլիէթիլենից տոպրակի մեջ, և 30 րոպե թողեք սեղանի վրա։
Անցեք լցոնման պատրաստմանը։
Կաթնաշոռը լցրեք ամանի մեջ և փափկացրեք։ Ավելացրեք ձու, շաքար և աղ։
Կաթնաշոռը խառնեք ձվի հետ։
Ավելացրեք կոկոսի տաշեղիկները և վանիլին։
Ամբողջը լավ խառնեցեք։ Ստացվում է շուտ փշրվող լցոնում։ Եթե օգտագործել եք լավ քամած կաթնաշոռ և լցոնումը շատ չոր է ստացվել, խորհուրդ ենք տալիս ևս մեկ ձու ավելացնել և լավ խառնել։
Տոպրակից հանեք խմորը և բաժանեք մի քանի մասերի։ Սեղանի վրա գլորելով ամեն մի կտորը դարձրեք գլանաձև։ Այնուհետև գլանները կտրտեք բարձիկների տեսքով, ինչպես ցույց է տրված նկարում։
Կտորներ գրտնակեք հնարավորինս բարակ սկավառակի տեսքով։
Աշխատեցեք գրտնակելուց քիչ այլուր օգտագործել, որպեսզի վարենիկի ծայրերը իրար լավ կպչեն և չպոկվեն։
Սկավառակի կենտրոնում դրեք անհրաժեշտ քանակությամբ լցոնում։
Ձևավորեք կիսալուսնի տեսքով վարենիկ։
Որպեսզի խմորե բարձիկները չբացվեն և ներսի լցոնում չթափվի, ծայրերը բարձրացրեք վեր և ևս մեկ անգամ գեղեցիկ սեխմեք մատներով։
Այս եղանակով ձևավորեք բոլոր վարենիկները։
Կաթսայում եռացող ջուրը գդալով խառնեք, որպեսզի ստացվի ջրապտույտ։ Ջրապտույտի մեջ մեկ մեկ գցեք վարենիկները այնպես, որպեսզի նրանք չկպչեն կաթսայի հատակին։
Եփեք միչև վերջնական պատրաստ լինելը։
Պոչով քամիչի օգնությամբ պատրաստի վարենիկները ըստ բաժինների լցրեք ափսեների մեջ։ Տաք վարենիկների վրա ցանեք հալեցված կարագ։
Մատուցեք թթվասերի հետ մեկտեղ։ Բարի ախորժակ։