Տնական չամիչ

Վարկանիշ
Տնական չամիչ
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ1 օր 22 ժ 40 րՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչներ
 2 կգ․ խաղող
 2 լ ջուր
 2 ճշ/գ․ սննդի սոդա
Ձեռքի տակ ունենալ
 Միրգ չորացնելու սարք

Այսօր ես կպատրաստում տնական չամիչ "Քիշմիշ" տեսակի առանց կորիզ խաղողից։ Այս բաղադրատոմսը շատ պարզ է, և չամիչ պատրաստելը յուրահատուկ խոհարարական հմտություններ չի պահանջում։
Քիշմիշ խաղողի փոխարեն կարող եք վերցնել ցանկացած այլ տեսակի խաղող։

 
Խաղողից չամիչի պատրաստման քայլերը
1

Խաղողը լավ լվանալ հոսող ջրով։

Լվացած խաղող

2

Կաթսայի մեջ լցնել 2 լիտր ջուր և եռացնել։

Եռացած ջուր կաթսայում

3

Եռման ջրով կաթսայի մեջ լցնել 2 ճաշի գդալ սոդա։

Սոդայաջուր

4

Լվացած խաղողը ողկույզ առ ողկույզ ըմկղել եռացող սոդայաջրի մեջ, պահելով այնտեղ 2-3 վայրկյան։ Երեք անգամ ողկույզը մտցնել սոդայաջրի մեջ և հանել, ուպեսզի խաղողի հատիկները հնարավորինս լավ լվացվեն տաք սոդայաջրով։

Խաղողը սոդայաջրում

5

Որոշ բաղադրատոմսերում սոդայջրից անմիջապես հետո խաղողը լվանում են սառը ջրով, բայց մենք այդպես չենք արել։
Թողնել, որպեսզի սադայջրով ախտահանված խաղողը հովանա։

Քիշմիշ խաղող

6

Հովանալուց հետո խաղողի հատիկները առանձնացնել ոխկույզից այնպես, որպեսզի ոչ մի ավելորդ բան չմնա խաղողի հատիկի վրա։

Խաղողի հատիկները

7

Խաղողի մաքրված հատիկները տեղափոխել չիր պատրաստող սարքի սկուտեղի վրա և սկսել չորացման պրոցեսը։

Խաղողի հատիկները չորացնող սարքում

8

Եթե չրի սարք չունեք, հոգ չէ, պարզապես չորացրեք խաղողի հատիկները արևի տակ։

Չորացման պրոցեսը

9

Իմ դեպքում, չիր պատրաստող սարքով չորացումը տևեց 2 օր։

Չամիչը չորացնող սարքում

10

Տնական չամիչը պատրաստ է։

Տանական չամիչը պատրաստ է

11

Տանը պատրաստած չամիչը ես պահում եմ սառնարանում։

Սառնարանում պահվող չամիչ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ, ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 2 կգ․ խաղող
 2 լ ջուր
 2 ճշ/գ․ սննդի սոդա
Ձեռքի տակ ունենալ
 Միրգ չորացնելու սարք

Directions

Խաղողից չամիչի պատրաստման քայլերը
1

Խաղողը լավ լվանալ հոսող ջրով։

Լվացած խաղող

2

Կաթսայի մեջ լցնել 2 լիտր ջուր և եռացնել։

Եռացած ջուր կաթսայում

3

Եռման ջրով կաթսայի մեջ լցնել 2 ճաշի գդալ սոդա։

Սոդայաջուր

4

Լվացած խաղողը ողկույզ առ ողկույզ ըմկղել եռացող սոդայաջրի մեջ, պահելով այնտեղ 2-3 վայրկյան։ Երեք անգամ ողկույզը մտցնել սոդայաջրի մեջ և հանել, ուպեսզի խաղողի հատիկները հնարավորինս լավ լվացվեն տաք սոդայաջրով։

Խաղողը սոդայաջրում

5

Որոշ բաղադրատոմսերում սոդայջրից անմիջապես հետո խաղողը լվանում են սառը ջրով, բայց մենք այդպես չենք արել։
Թողնել, որպեսզի սադայջրով ախտահանված խաղողը հովանա։

Քիշմիշ խաղող

6

Հովանալուց հետո խաղողի հատիկները առանձնացնել ոխկույզից այնպես, որպեսզի ոչ մի ավելորդ բան չմնա խաղողի հատիկի վրա։

Խաղողի հատիկները

7

Խաղողի մաքրված հատիկները տեղափոխել չիր պատրաստող սարքի սկուտեղի վրա և սկսել չորացման պրոցեսը։

Խաղողի հատիկները չորացնող սարքում

8

Եթե չրի սարք չունեք, հոգ չէ, պարզապես չորացրեք խաղողի հատիկները արևի տակ։

Չորացման պրոցեսը

9

Իմ դեպքում, չիր պատրաստող սարքով չորացումը տևեց 2 օր։

Չամիչը չորացնող սարքում

10

Տնական չամիչը պատրաստ է։

Տանական չամիչը պատրաստ է

11

Տանը պատրաստած չամիչը ես պահում եմ սառնարանում։

Սառնարանում պահվող չամիչ

Notes

Տնական չամիչ

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան