Այսօր ես կպատրաստում տնական չամիչ "Քիշմիշ" տեսակի առանց կորիզ խաղողից։ Այս բաղադրատոմսը շատ պարզ է, և չամիչ պատրաստելը յուրահատուկ խոհարարական հմտություններ չի պահանջում։
Քիշմիշ խաղողի փոխարեն կարող եք վերցնել ցանկացած այլ տեսակի խաղող։
Խաղողը լավ լվանալ հոսող ջրով։
Կաթսայի մեջ լցնել 2 լիտր ջուր և եռացնել։
Եռման ջրով կաթսայի մեջ լցնել 2 ճաշի գդալ սոդա։
Լվացած խաղողը ողկույզ առ ողկույզ ըմկղել եռացող սոդայաջրի մեջ, պահելով այնտեղ 2-3 վայրկյան։ Երեք անգամ ողկույզը մտցնել սոդայաջրի մեջ և հանել, ուպեսզի խաղողի հատիկները հնարավորինս լավ լվացվեն տաք սոդայաջրով։
Որոշ բաղադրատոմսերում սոդայջրից անմիջապես հետո խաղողը լվանում են սառը ջրով, բայց մենք այդպես չենք արել։
Թողնել, որպեսզի սադայջրով ախտահանված խաղողը հովանա։
Հովանալուց հետո խաղողի հատիկները առանձնացնել ոխկույզից այնպես, որպեսզի ոչ մի ավելորդ բան չմնա խաղողի հատիկի վրա։
Խաղողի մաքրված հատիկները տեղափոխել չիր պատրաստող սարքի սկուտեղի վրա և սկսել չորացման պրոցեսը։
Եթե չրի սարք չունեք, հոգ չէ, պարզապես չորացրեք խաղողի հատիկները արևի տակ։
Իմ դեպքում, չիր պատրաստող սարքով չորացումը տևեց 2 օր։
Տնական չամիչը պատրաստ է։
Տանը պատրաստած չամիչը ես պահում եմ սառնարանում։
բաղադրիչ
Directions
Խաղողը լավ լվանալ հոսող ջրով։
Կաթսայի մեջ լցնել 2 լիտր ջուր և եռացնել։
Եռման ջրով կաթսայի մեջ լցնել 2 ճաշի գդալ սոդա։
Լվացած խաղողը ողկույզ առ ողկույզ ըմկղել եռացող սոդայաջրի մեջ, պահելով այնտեղ 2-3 վայրկյան։ Երեք անգամ ողկույզը մտցնել սոդայաջրի մեջ և հանել, ուպեսզի խաղողի հատիկները հնարավորինս լավ լվացվեն տաք սոդայաջրով։
Որոշ բաղադրատոմսերում սոդայջրից անմիջապես հետո խաղողը լվանում են սառը ջրով, բայց մենք այդպես չենք արել։
Թողնել, որպեսզի սադայջրով ախտահանված խաղողը հովանա։
Հովանալուց հետո խաղողի հատիկները առանձնացնել ոխկույզից այնպես, որպեսզի ոչ մի ավելորդ բան չմնա խաղողի հատիկի վրա։
Խաղողի մաքրված հատիկները տեղափոխել չիր պատրաստող սարքի սկուտեղի վրա և սկսել չորացման պրոցեսը։
Եթե չրի սարք չունեք, հոգ չէ, պարզապես չորացրեք խաղողի հատիկները արևի տակ։
Իմ դեպքում, չիր պատրաստող սարքով չորացումը տևեց 2 օր։
Տնական չամիչը պատրաստ է։
Տանը պատրաստած չամիչը ես պահում եմ սառնարանում։