Պղպեղով և լոլիկով մածուկ

Վարկանիշ
Կարմիր պղպեղով և լոլիկով մածուկ
ՀմտությունՎարպետՊատրաստում6 ժ
Բաղադրիչներ
 7 կգ․ խաղցր կարմիր պղպեղ
 4 կգ․ լելիկ
 3 ճշ/գ․ շաքարավազ
 4 ճշ/գ․ աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Ապակյա կես լիտրանոց բանկա – 16 հատ։
 Մետաղյա կափաիչներ – 16 հատ։
  Կեքսի համար նախատեսված սիլիկոնից ձևաման։

Այսօր ես կպատրաստեմ առանց հավելումների քաղցր պղպեղի և լոլիկի մածուկ, կամ ժողովրդական լեզվով ասած՝ տոմատ բիբարով։
Այս բաղադրատոմսով պատրաստված պղպեղ-լոլիկային մածուկը կարելի է օգտագործել ցանկացած ուտեստ պատրաստելու համար, քանի որ այն ախորժալի գույնից բացի ուտեստին տալիս է նաև հաճելի համ։ Հատկապես խորհուրդ կտամ այս մածուկը օգտագործել երեխաների համար ճաշեր պատրաստելшы, քանի որ ի տարբերություն խանութից գնած պահածոյացված տոմատի, սա շատ ավելի անվտանգ է, օգտակար և համեղ։

 
Պղպեղ-լոլիկային մածուկի պատրաստման քայլերը
1

Աշխատեք այս բաղդրատոմսի համար գնել "մսոտ" քաղցր պղպեղ։ Պղպեղը լավ լվանալ, հեռացնել միջուկը, պոչի մասը և բոլոր վնասված մասերը, եթե այդպիսիք կան։

Կարմիր քաղցր պղպեղ

2

Կտրտել լվացած, մաքրած և կտահան արված պղպեղը ցանկացած ձևով։ Սա արվում է մսաղացով անցկացնելու համար։

Կտրտած պղպեղը

3

Լոլիկը լվանալ և կլեպից հեշտությամբ ազատվելու համար այն եռացնել ջրով լցված կաթսայում այնքան ժամանակ, միչև որ կլեպը ճաքի։

Լոլիկը կաթսայում

4

Լլեպի ճաքելուց հետո լոլիկը հանել եռացող ջրից և հեռցնել կլեպը։ Կլեպի հետ միասին հեռցնել նաև ցողունի կոշտ մասը։

Մաքրած լոլիկը

5

Իսկ հիմա անհրաժեշտ է նախապատրաստած պղպեղը և լոլիկ անցկացնել մսաղացով։
Ես սկզբից աղացել եմ պղպեղը։

Պղպեղը մսաղացում

6

Այնուհետև աղացել եմ լոլիկը։

Լոլիկը մսաղացում

7

Ընրեք մեծ կաթսա, որի մեջ միաժամանակ կտեղավորվի ամբող աղացած պղպեղը և լոլիկը միասին։
Կաթսայի մեջ լցրեք աղացած բանջարեղենը։

Աղացած բանջարեղենը

8

Կաթսան դրեք միջին կրակի վրա և եռացրեք աղացած բանջարեղենը։ Եռումը սկսելուց հետո 11 կգ աղացած բանջարեղենը եփել եմ երեք և կես ժամ։ Եփելու ընթացքում պարպերաբար խառնել աղացած բանջարեղենը, որպեսզի տակը չկպնի։

Եփելու ժամանակ

9

Եռացնում ենք այնքան ժամանակ, միչև որ մակերեսի հեղուկը գոլորշիանա։ Հեղուկի քանակի դիտարկումը անհրաժեշտե է կատահռլ խառնելուց անմիջապես հետո։

Եփված բանջարեղենը

10

Եփման պրոցեսի վերջում՝ պատրաստ լինելուց կես ժամ առաջ, սկսում ենք նախապատրաստել տարաները, որի մեջ պետք է լցնենք և պահենք պղպեղից պատրաստված մածուկը։ Կես լիտրանոց ապակյա բանկաները աղտահանում ենք գոլորշով։
Մետաղյա կափարիչները մի քանի րոպե պահում ենք եռացող ջրի մեջ։
Տան պայմաններում եթե այլ հարմարություններ չունեք, կարող եք անել այնպես, ինչպես ես եմ արել։

Բանկաները և կափարիչները

11

Բանկաների մեջ լցնելուց 5 րոպե առաջ կաթսայի մեջ լցրել եմ 4 ճաշի գդալ աղ և 3 ճաշի գդալ շաքարավազ։ Աղը լցնելու ընթացքում համտեսեք մածուկը, որպեզի աղը շատ կամ քիչ չլինի։

Պատրաստի բանջարեղենի խառնուրդը

12

Մածուկը եփվել է և հիմա անհրաժեշտ է այն լցնել ապակյա տարաների մեջ, որից հետո կատարել բանկաների պաստերիզացում և փակել կափարիչները։

Մածուկը լցնել բանկաների մեջ

13

Մածուկով լցված ապակյա բանկայի վրա դնում ենք մետաղյա կափարիչը, և այն կես ժամ եռացնում բանկայի բարձրությամբ ջրով լցված և հատակին սրբիչ կամ կտոր դրված կաթսայի մեջ։

Բանկան եռացած ջրում

14

Եռացման, պաստերիզացիայի պրոցեսը անցնելուց հետո, մետաղյա կափարիչները վերջնական փակում ենք փակող սարքի օգնությամբ։
Փակած բանկաներ շրջում ենք և կավարիչի վրա դրած թաղնում մինչև ամբողջական հովանալը։

Բանկաների հովացումը

15

Հովանալուց հետո տեղափոխում ենք մառան, որտեղ նրանք կմնան մինչև օգտագործելը։

Մածուկը մառանում

16

Բացի ապակյա տարաների մեջ պահեստավորելուց, ես մածուկի մի մասը լցրել եմ թխվածքի համար նախատեսված սիլիկոնե փոքր ձևամանների մեջ և սառացրել։

Մածուկը ձևամանի մեջ

17

Սառեցված պղպեղի մածուկ շատ հարմար է ձմռանն օգտագործելու համար։ Ուղակի սառցարանից հանում ենք մեկ սառած մածուկի "կեքս" և գցում պատրաստվող ուտեստի մեջ։

Սառած մածուկը տոպրակում

Կատեգորիա, ԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 7 կգ․ խաղցր կարմիր պղպեղ
 4 կգ․ լելիկ
 3 ճշ/գ․ շաքարավազ
 4 ճշ/գ․ աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Ապակյա կես լիտրանոց բանկա – 16 հատ։
 Մետաղյա կափաիչներ – 16 հատ։
  Կեքսի համար նախատեսված սիլիկոնից ձևաման։

Directions

Պղպեղ-լոլիկային մածուկի պատրաստման քայլերը
1

Աշխատեք այս բաղդրատոմսի համար գնել "մսոտ" քաղցր պղպեղ։ Պղպեղը լավ լվանալ, հեռացնել միջուկը, պոչի մասը և բոլոր վնասված մասերը, եթե այդպիսիք կան։

Կարմիր քաղցր պղպեղ

2

Կտրտել լվացած, մաքրած և կտահան արված պղպեղը ցանկացած ձևով։ Սա արվում է մսաղացով անցկացնելու համար։

Կտրտած պղպեղը

3

Լոլիկը լվանալ և կլեպից հեշտությամբ ազատվելու համար այն եռացնել ջրով լցված կաթսայում այնքան ժամանակ, միչև որ կլեպը ճաքի։

Լոլիկը կաթսայում

4

Լլեպի ճաքելուց հետո լոլիկը հանել եռացող ջրից և հեռցնել կլեպը։ Կլեպի հետ միասին հեռցնել նաև ցողունի կոշտ մասը։

Մաքրած լոլիկը

5

Իսկ հիմա անհրաժեշտ է նախապատրաստած պղպեղը և լոլիկ անցկացնել մսաղացով։
Ես սկզբից աղացել եմ պղպեղը։

Պղպեղը մսաղացում

6

Այնուհետև աղացել եմ լոլիկը։

Լոլիկը մսաղացում

7

Ընրեք մեծ կաթսա, որի մեջ միաժամանակ կտեղավորվի ամբող աղացած պղպեղը և լոլիկը միասին։
Կաթսայի մեջ լցրեք աղացած բանջարեղենը։

Աղացած բանջարեղենը

8

Կաթսան դրեք միջին կրակի վրա և եռացրեք աղացած բանջարեղենը։ Եռումը սկսելուց հետո 11 կգ աղացած բանջարեղենը եփել եմ երեք և կես ժամ։ Եփելու ընթացքում պարպերաբար խառնել աղացած բանջարեղենը, որպեսզի տակը չկպնի։

Եփելու ժամանակ

9

Եռացնում ենք այնքան ժամանակ, միչև որ մակերեսի հեղուկը գոլորշիանա։ Հեղուկի քանակի դիտարկումը անհրաժեշտե է կատահռլ խառնելուց անմիջապես հետո։

Եփված բանջարեղենը

10

Եփման պրոցեսի վերջում՝ պատրաստ լինելուց կես ժամ առաջ, սկսում ենք նախապատրաստել տարաները, որի մեջ պետք է լցնենք և պահենք պղպեղից պատրաստված մածուկը։ Կես լիտրանոց ապակյա բանկաները աղտահանում ենք գոլորշով։
Մետաղյա կափարիչները մի քանի րոպե պահում ենք եռացող ջրի մեջ։
Տան պայմաններում եթե այլ հարմարություններ չունեք, կարող եք անել այնպես, ինչպես ես եմ արել։

Բանկաները և կափարիչները

11

Բանկաների մեջ լցնելուց 5 րոպե առաջ կաթսայի մեջ լցրել եմ 4 ճաշի գդալ աղ և 3 ճաշի գդալ շաքարավազ։ Աղը լցնելու ընթացքում համտեսեք մածուկը, որպեզի աղը շատ կամ քիչ չլինի։

Պատրաստի բանջարեղենի խառնուրդը

12

Մածուկը եփվել է և հիմա անհրաժեշտ է այն լցնել ապակյա տարաների մեջ, որից հետո կատարել բանկաների պաստերիզացում և փակել կափարիչները։

Մածուկը լցնել բանկաների մեջ

13

Մածուկով լցված ապակյա բանկայի վրա դնում ենք մետաղյա կափարիչը, և այն կես ժամ եռացնում բանկայի բարձրությամբ ջրով լցված և հատակին սրբիչ կամ կտոր դրված կաթսայի մեջ։

Բանկան եռացած ջրում

14

Եռացման, պաստերիզացիայի պրոցեսը անցնելուց հետո, մետաղյա կափարիչները վերջնական փակում ենք փակող սարքի օգնությամբ։
Փակած բանկաներ շրջում ենք և կավարիչի վրա դրած թաղնում մինչև ամբողջական հովանալը։

Բանկաների հովացումը

15

Հովանալուց հետո տեղափոխում ենք մառան, որտեղ նրանք կմնան մինչև օգտագործելը։

Մածուկը մառանում

16

Բացի ապակյա տարաների մեջ պահեստավորելուց, ես մածուկի մի մասը լցրել եմ թխվածքի համար նախատեսված սիլիկոնե փոքր ձևամանների մեջ և սառացրել։

Մածուկը ձևամանի մեջ

17

Սառեցված պղպեղի մածուկ շատ հարմար է ձմռանն օգտագործելու համար։ Ուղակի սառցարանից հանում ենք մեկ սառած մածուկի "կեքս" և գցում պատրաստվող ուտեստի մեջ։

Սառած մածուկը տոպրակում

Պղպեղով և լոլիկով մածուկ

Հեղինակ

կայքում չէ 7 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *