Տավարի մսով սոուս

Վարկանիշ
Պատրաստի հայկական սոուս
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ 10 ր
Բաղադրիչներ
 400 գ․ տավարի խաշած միս Կարելի է օգտագործել նաև ոսկրոտ միս։
 800 մլ․ տավարի մսի արգանակ
 200 մլ․ եռման աստիճանի ջուր
 500 գ․ կարտոֆիլ
 2 հատ փոքր սոխ
 3 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ Տոմատի փոխարեն ես օգտագործել եմ կարմիր պղպեղից և թարմ լոլիկից պատրաստված մածուկ։
 1 թ/գ․ սև պղպեղ աղացած
 1 թ/գ․ կարմիր պղպեղ աղացած
 1 բուլղարական պղպեղ
 1 ճշ/գ․ չոր ռեհան
 3 հատ դարփնու տերև
 ½ կապ թարմ համեմ
 2 ճյուղ թարմ ռեհան
 100 գ․ կարագ
 15 գ․ աղՄեկ թեյի գդալ աղը կշռում է 10 գրամ։

Տավարի մսով և կարտոֆիլով սոուսը հայկական խոհանոցի ամենտարծված ապուրներից մեկն է։
Պատրաստումը տևում է 60-70 րոպե, որից 20-25 րոպե բաղադրիչները տապակելու, և 40-45 րոպե սոուսը եփելու համար։

 
Տավարի մսով սոուսի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստում ենք անհրաժեշտ բաղադրիչները։ Տավարի միսը նախօրոք խաշում ենք։ Կարտոֆիլը մաքրում։

Սոուսի բաղադրիչները

2

Մանր կտրտել սոխը։

Մանրացված սոխ

3

Կաթսայի մեջ դնել կարագը և միացնել կրակը։ Կարագը հալվելուց անմիջապես հետո լցնել մանրացված սոխը։

Տապակել սոխը

4

Ոչ մեծ խորանարդների տեսքով կտրտել մաքրված կարտոֆիլը և նունպես լցնել կաթսայի մեջ։

Ավելացնել կարտոֆիլ

5

Մաքրել բուլղարական պղպեղը սերմերից, կտրտել և նույնպես գցել կաթսայի մեջ, որտեղ արդեն տապակվում են սոխը և կարտոֆիլը։

Բուլղարական պղպեղը կաթսայում

6

Ավելացնել խաշած մսի կտորները։ Կտորների չափսերը էական նշանակություն չունեն, կտրեք այնպես, ինչպես նախընտրում եք։

Կաթսայի մեջ դնել մսի կտորները

7

Խառնել կաթսայի պարունակությունը։

Սոուսի տապակվող բաղադրիչները

8

Կաթսայի մեջ լցնել տոմատի մածուկը և լավ խառնել։
Տոմատի մածուկի փոխարեն ես օգտագործել եմ բուլղարական կարմիր պղպեղից և լոլիկից պատրաստված մածուկ։
Քանի որ այս բաղադրտոմսով պատրաստված ապուրը ուտելու է նաև իմ փոքրիկ թոռնիկը, այդ պատճառով ես ձգտում եմ ճաշատեսակների մեջ պահածոյացված բաղադրիչներ չօգտագործել։

Ավելացնել տոմատի մածուկ

9

Այնուհետև ավելացնել աղացած կարմիր և սև պղպեղները։ Նորից խառնել և պարբերաբար խառնելով տապակել ևս 15 րոպե։

Ավելացնել աղացած պղպեղ և խառնել

10

Լցնել տավարի մսի արգանակը։
Սոխը կաթսայի մեջ գցելուց հետո մինչև արգանակ ավելացնելը, այսինքն՝ տապկելու ժամանակը, իմ մոտ տևեց 20 րոպե։

Լցնել արգանակը

11

Փակել կափարիչով և շարունակել սոուսի պատրաստումը մարմադ կրակի վրա։

Դնել կափարիչը

12

Մոտովորապես 20 րոպե եռացնելուց հետո ավելացնել դափնու տերևները և ըստ ճաշակի համեմել աղով։ Ես լցրել եմ 1,5 թեյի գդալ աղ։
Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել նաև եռացրած ջուր։ Ես ավելացրել եմ 200 մլ ջուր։
Դնել կափարիչը։

Ավելացնել աղ

13

15 րոպեից հետո ավելացնել չոր ռեհան։ Դնել կափարիչը և ևս 5 րոպե թողնել մարմանդ կրակի վրա։
Այդ ընթացքում կտրտել թարմ կանաչին՝ համեմը և ռեհանը։

Կտրտել թարմ կանաչին

14

Պատրաստման վերջում լցնել մարացված թարմ կանաչին։ Խառնել, դնել կափարիչը և վերցնել կրակից։

Թարմ կանաչին կաթսայում

15

Տասը րոպե անցնելուց հետո տավարի մսով սոուս կարելի է մատուցել։

Սոուսը կաթսայի մեջ

16

Հայկական սոուսը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։

Հայկական սոուս ափսեյի մեջ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 400 գ․ տավարի խաշած միս Կարելի է օգտագործել նաև ոսկրոտ միս։
 800 մլ․ տավարի մսի արգանակ
 200 մլ․ եռման աստիճանի ջուր
 500 գ․ կարտոֆիլ
 2 հատ փոքր սոխ
 3 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ Տոմատի փոխարեն ես օգտագործել եմ կարմիր պղպեղից և թարմ լոլիկից պատրաստված մածուկ։
 1 թ/գ․ սև պղպեղ աղացած
 1 թ/գ․ կարմիր պղպեղ աղացած
 1 բուլղարական պղպեղ
 1 ճշ/գ․ չոր ռեհան
 3 հատ դարփնու տերև
 ½ կապ թարմ համեմ
 2 ճյուղ թարմ ռեհան
 100 գ․ կարագ
 15 գ․ աղՄեկ թեյի գդալ աղը կշռում է 10 գրամ։

Directions

Տավարի մսով սոուսի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստում ենք անհրաժեշտ բաղադրիչները։ Տավարի միսը նախօրոք խաշում ենք։ Կարտոֆիլը մաքրում։

Սոուսի բաղադրիչները

2

Մանր կտրտել սոխը։

Մանրացված սոխ

3

Կաթսայի մեջ դնել կարագը և միացնել կրակը։ Կարագը հալվելուց անմիջապես հետո լցնել մանրացված սոխը։

Տապակել սոխը

4

Ոչ մեծ խորանարդների տեսքով կտրտել մաքրված կարտոֆիլը և նունպես լցնել կաթսայի մեջ։

Ավելացնել կարտոֆիլ

5

Մաքրել բուլղարական պղպեղը սերմերից, կտրտել և նույնպես գցել կաթսայի մեջ, որտեղ արդեն տապակվում են սոխը և կարտոֆիլը։

Բուլղարական պղպեղը կաթսայում

6

Ավելացնել խաշած մսի կտորները։ Կտորների չափսերը էական նշանակություն չունեն, կտրեք այնպես, ինչպես նախընտրում եք։

Կաթսայի մեջ դնել մսի կտորները

7

Խառնել կաթսայի պարունակությունը։

Սոուսի տապակվող բաղադրիչները

8

Կաթսայի մեջ լցնել տոմատի մածուկը և լավ խառնել։
Տոմատի մածուկի փոխարեն ես օգտագործել եմ բուլղարական կարմիր պղպեղից և լոլիկից պատրաստված մածուկ։
Քանի որ այս բաղադրտոմսով պատրաստված ապուրը ուտելու է նաև իմ փոքրիկ թոռնիկը, այդ պատճառով ես ձգտում եմ ճաշատեսակների մեջ պահածոյացված բաղադրիչներ չօգտագործել։

Ավելացնել տոմատի մածուկ

9

Այնուհետև ավելացնել աղացած կարմիր և սև պղպեղները։ Նորից խառնել և պարբերաբար խառնելով տապակել ևս 15 րոպե։

Ավելացնել աղացած պղպեղ և խառնել

10

Լցնել տավարի մսի արգանակը։
Սոխը կաթսայի մեջ գցելուց հետո մինչև արգանակ ավելացնելը, այսինքն՝ տապկելու ժամանակը, իմ մոտ տևեց 20 րոպե։

Լցնել արգանակը

11

Փակել կափարիչով և շարունակել սոուսի պատրաստումը մարմադ կրակի վրա։

Դնել կափարիչը

12

Մոտովորապես 20 րոպե եռացնելուց հետո ավելացնել դափնու տերևները և ըստ ճաշակի համեմել աղով։ Ես լցրել եմ 1,5 թեյի գդալ աղ։
Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել նաև եռացրած ջուր։ Ես ավելացրել եմ 200 մլ ջուր։
Դնել կափարիչը։

Ավելացնել աղ

13

15 րոպեից հետո ավելացնել չոր ռեհան։ Դնել կափարիչը և ևս 5 րոպե թողնել մարմանդ կրակի վրա։
Այդ ընթացքում կտրտել թարմ կանաչին՝ համեմը և ռեհանը։

Կտրտել թարմ կանաչին

14

Պատրաստման վերջում լցնել մարացված թարմ կանաչին։ Խառնել, դնել կափարիչը և վերցնել կրակից։

Թարմ կանաչին կաթսայում

15

Տասը րոպե անցնելուց հետո տավարի մսով սոուս կարելի է մատուցել։

Սոուսը կաթսայի մեջ

16

Հայկական սոուսը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։

Հայկական սոուս ափսեյի մեջ

Տավարի մսով սոուս

Հեղինակ

կայքում չէ 6 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Տավարի մսով սոուս

  1. Hellen says:

    I have never cooked Armenian dishes before. But I really liked this recipe. It is written in detail.
    Today I will try to cook for a family dinner.

    2

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *