Խնձորով կարկանդակ Շարլոտկա

Վարկանիշ
Խնձորով կարկանդակ
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում50 ր
Բաղադրիչներ
 1 մեծ խնձոր
 250 գ․ ալյուր
 200 գ․ մածունՄածունը կարելի է փոխարինել կեֆիրով։
 200 գ․ շաքարավազ
 2 հատ ձու
 80 մլ․ բուսական յուղԲուսայուղը կարելի է փոխարինել 80գ կարագով։
 1 թ/գ․ սոդա
 1 պտղունց վանիլին
 շաքարի փոշի
Ձեռքի տակ ունենալ
 Խառնիչ
 Ձևաման ջեռոցի

Այս բաղադրատոմսով պատրաստված խնձորի կարականդակը ստացվում է փափուկ և նուրբ։ Պատրաստումը շատ պարզ է, որով էլ պայմանավորված է այս բաղադրատոմսի տարածված լինելը։
Այս կարկանդակը ավելի հայտնի է «Շարլոտկա» անվանումով։
Չնայած նրան, որ բաղադրիչները գդալով կարելի է հարել, սակայն կարականդակի պատրաստումը ավելի կհեշտանա, եթե ձեռքի տակ խառնիչ ունենաք։

 
Խնձորով կարկանդակի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել «Շարլոտկա» կարականդակի պատրաստման համար անհրաժեշտ բղադրիչները։

Կարկանդակի բաղադրիչները

2

Ձուն խառնիչի մեջ հարել մինչև սպիտակի։

Ձուն խառնիչի մեջ

3

Խառնելու ընթացքում ավելացնել շաքարավազը։

Ավելացնել շաքարավազ

4

Մածունի մեջ լցնել սոդան և խառնել գդալով։
Մածունը նույնպես ավելացնել խառնիչի ափսեյում հարվող զանգվածին և շարունակել խառնել։

Մածունի մեջ լցնել սոդան

5

Այնուհետև ավելացնել վանիլինը և բուսակյուղը։
Հարել ևս կես րոպե և անջատել խառնիչը։

Ավելացնել վանիլինը

6

Հանել խառնիչի ափսեն և ստացված մասայի վրա մաղել ալյուրը։
Գդալով խառնել։ Ավելացնել այնքան այլուր, մինչև ստացվի մածուցիկ, ոչ պինդ հոսուն խմոր։
Ես ավելացրել եմ 250 գրամ այլուր։

Ավելացնել այլուր

7

Ձևամանի պատերին և հատակին բուսայուղ քսել։
Պատրաստած խմորը լցնել ձևամանի մեջ և հարթեցնել մակերեսը։

Լցնել խմորը

8

Խնձորների վրայից մաքրել կլեպը և հեռացնել կորիզները։
Կտրտել 0,5-ից 1 սմ հաստությամբ շերտերի տեսքով։

Խնձորի շերտերը

9

Խնձորի շերտերը հնարավորս խիտ դասավորել ձևամանի մեջ լցված խմորի վրա։

Խնձորը խմորի վրա

10

Ձևամանը դնել ջեռոցի մեջ։ Ջերմաստիճանը դնել 160 աստիճանի վրա և միացնել միայն ներքևի տաքացուցիչը։
20 րոպե թխելուց հետո անջատել նեքևի տաքացուցիչը և միացնել վերևինը։ Միայն միացված վերևի տաքցուցիչով թխել ևս 10-12 րոպե։
Այնուհետև միասին միացնել վերևի և ներքևի տաքացուցիչները և թխել ևս 5-7 րոպե։

Կարկանդակը ջեռոցում

11

Ընդհանուր 40 րոպե ջեռոցում թխելուց հետո ես հանեցի պատրաստի տաք կարկանդակը, և թողեցի ձևամանի մեջ սառչի։

Պատրաստի կարկանդակ

12

Այնուհետև խնձորով կարկանդակը տեղափոխեցի մատուցելու համար նախատեսված ափսե և վրան շաքարի փոշի ցանեցի։

Ցանել շաքարի փոշի

13

Տնական խնձորով կարկանդակը պատրաստ է։

Մի կտոր կարկանդակ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 1 մեծ խնձոր
 250 գ․ ալյուր
 200 գ․ մածունՄածունը կարելի է փոխարինել կեֆիրով։
 200 գ․ շաքարավազ
 2 հատ ձու
 80 մլ․ բուսական յուղԲուսայուղը կարելի է փոխարինել 80գ կարագով։
 1 թ/գ․ սոդա
 1 պտղունց վանիլին
 շաքարի փոշի
Ձեռքի տակ ունենալ
 Խառնիչ
 Ձևաման ջեռոցի

Directions

Խնձորով կարկանդակի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել «Շարլոտկա» կարականդակի պատրաստման համար անհրաժեշտ բղադրիչները։

Կարկանդակի բաղադրիչները

2

Ձուն խառնիչի մեջ հարել մինչև սպիտակի։

Ձուն խառնիչի մեջ

3

Խառնելու ընթացքում ավելացնել շաքարավազը։

Ավելացնել շաքարավազ

4

Մածունի մեջ լցնել սոդան և խառնել գդալով։
Մածունը նույնպես ավելացնել խառնիչի ափսեյում հարվող զանգվածին և շարունակել խառնել։

Մածունի մեջ լցնել սոդան

5

Այնուհետև ավելացնել վանիլինը և բուսակյուղը։
Հարել ևս կես րոպե և անջատել խառնիչը։

Ավելացնել վանիլինը

6

Հանել խառնիչի ափսեն և ստացված մասայի վրա մաղել ալյուրը։
Գդալով խառնել։ Ավելացնել այնքան այլուր, մինչև ստացվի մածուցիկ, ոչ պինդ հոսուն խմոր։
Ես ավելացրել եմ 250 գրամ այլուր։

Ավելացնել այլուր

7

Ձևամանի պատերին և հատակին բուսայուղ քսել։
Պատրաստած խմորը լցնել ձևամանի մեջ և հարթեցնել մակերեսը։

Լցնել խմորը

8

Խնձորների վրայից մաքրել կլեպը և հեռացնել կորիզները։
Կտրտել 0,5-ից 1 սմ հաստությամբ շերտերի տեսքով։

Խնձորի շերտերը

9

Խնձորի շերտերը հնարավորս խիտ դասավորել ձևամանի մեջ լցված խմորի վրա։

Խնձորը խմորի վրա

10

Ձևամանը դնել ջեռոցի մեջ։ Ջերմաստիճանը դնել 160 աստիճանի վրա և միացնել միայն ներքևի տաքացուցիչը։
20 րոպե թխելուց հետո անջատել նեքևի տաքացուցիչը և միացնել վերևինը։ Միայն միացված վերևի տաքցուցիչով թխել ևս 10-12 րոպե։
Այնուհետև միասին միացնել վերևի և ներքևի տաքացուցիչները և թխել ևս 5-7 րոպե։

Կարկանդակը ջեռոցում

11

Ընդհանուր 40 րոպե ջեռոցում թխելուց հետո ես հանեցի պատրաստի տաք կարկանդակը, և թողեցի ձևամանի մեջ սառչի։

Պատրաստի կարկանդակ

12

Այնուհետև խնձորով կարկանդակը տեղափոխեցի մատուցելու համար նախատեսված ափսե և վրան շաքարի փոշի ցանեցի։

Ցանել շաքարի փոշի

13

Տնական խնձորով կարկանդակը պատրաստ է։

Մի կտոր կարկանդակ

Notes

Խնձորով կարկանդակ Շարլոտկա

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան