Այս բաղադրատոմսով պատրաստված խնձորի կարականդակը ստացվում է փափուկ և նուրբ։ Պատրաստումը շատ պարզ է, որով էլ պայմանավորված է այս բաղադրատոմսի տարածված լինելը։
Այս կարկանդակը ավելի հայտնի է «Շարլոտկա» անվանումով։
Չնայած նրան, որ բաղադրիչները գդալով կարելի է հարել, սակայն կարականդակի պատրաստումը ավելի կհեշտանա, եթե ձեռքի տակ խառնիչ ունենաք։
Նախապատրաստել «Շարլոտկա» կարականդակի պատրաստման համար անհրաժեշտ բղադրիչները։
Ձուն խառնիչի մեջ հարել մինչև սպիտակի։
Խառնելու ընթացքում ավելացնել շաքարավազը։
Մածունի մեջ լցնել սոդան և խառնել գդալով։
Մածունը նույնպես ավելացնել խառնիչի ափսեյում հարվող զանգվածին և շարունակել խառնել։
Այնուհետև ավելացնել վանիլինը և բուսակյուղը։
Հարել ևս կես րոպե և անջատել խառնիչը։
Հանել խառնիչի ափսեն և ստացված մասայի վրա մաղել ալյուրը։
Գդալով խառնել։ Ավելացնել այնքան այլուր, մինչև ստացվի մածուցիկ, ոչ պինդ հոսուն խմոր։
Ես ավելացրել եմ 250 գրամ այլուր։
Ձևամանի պատերին և հատակին բուսայուղ քսել։
Պատրաստած խմորը լցնել ձևամանի մեջ և հարթեցնել մակերեսը։
Խնձորների վրայից մաքրել կլեպը և հեռացնել կորիզները։
Կտրտել 0,5-ից 1 սմ հաստությամբ շերտերի տեսքով։
Խնձորի շերտերը հնարավորս խիտ դասավորել ձևամանի մեջ լցված խմորի վրա։
Ձևամանը դնել ջեռոցի մեջ։ Ջերմաստիճանը դնել 160 աստիճանի վրա և միացնել միայն ներքևի տաքացուցիչը։
20 րոպե թխելուց հետո անջատել նեքևի տաքացուցիչը և միացնել վերևինը։ Միայն միացված վերևի տաքցուցիչով թխել ևս 10-12 րոպե։
Այնուհետև միասին միացնել վերևի և ներքևի տաքացուցիչները և թխել ևս 5-7 րոպե։
Ընդհանուր 40 րոպե ջեռոցում թխելուց հետո ես հանեցի պատրաստի տաք կարկանդակը, և թողեցի ձևամանի մեջ սառչի։
Այնուհետև խնձորով կարկանդակը տեղափոխեցի մատուցելու համար նախատեսված ափսե և վրան շաքարի փոշի ցանեցի։
Տնական խնձորով կարկանդակը պատրաստ է։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստել «Շարլոտկա» կարականդակի պատրաստման համար անհրաժեշտ բղադրիչները։
Ձուն խառնիչի մեջ հարել մինչև սպիտակի։
Խառնելու ընթացքում ավելացնել շաքարավազը։
Մածունի մեջ լցնել սոդան և խառնել գդալով։
Մածունը նույնպես ավելացնել խառնիչի ափսեյում հարվող զանգվածին և շարունակել խառնել։
Այնուհետև ավելացնել վանիլինը և բուսակյուղը։
Հարել ևս կես րոպե և անջատել խառնիչը։
Հանել խառնիչի ափսեն և ստացված մասայի վրա մաղել ալյուրը։
Գդալով խառնել։ Ավելացնել այնքան այլուր, մինչև ստացվի մածուցիկ, ոչ պինդ հոսուն խմոր։
Ես ավելացրել եմ 250 գրամ այլուր։
Ձևամանի պատերին և հատակին բուսայուղ քսել։
Պատրաստած խմորը լցնել ձևամանի մեջ և հարթեցնել մակերեսը։
Խնձորների վրայից մաքրել կլեպը և հեռացնել կորիզները։
Կտրտել 0,5-ից 1 սմ հաստությամբ շերտերի տեսքով։
Խնձորի շերտերը հնարավորս խիտ դասավորել ձևամանի մեջ լցված խմորի վրա։
Ձևամանը դնել ջեռոցի մեջ։ Ջերմաստիճանը դնել 160 աստիճանի վրա և միացնել միայն ներքևի տաքացուցիչը։
20 րոպե թխելուց հետո անջատել նեքևի տաքացուցիչը և միացնել վերևինը։ Միայն միացված վերևի տաքցուցիչով թխել ևս 10-12 րոպե։
Այնուհետև միասին միացնել վերևի և ներքևի տաքացուցիչները և թխել ևս 5-7 րոպե։
Ընդհանուր 40 րոպե ջեռոցում թխելուց հետո ես հանեցի պատրաստի տաք կարկանդակը, և թողեցի ձևամանի մեջ սառչի։
Այնուհետև խնձորով կարկանդակը տեղափոխեցի մատուցելու համար նախատեսված ափսե և վրան շաքարի փոշի ցանեցի։
Տնական խնձորով կարկանդակը պատրաստ է։